Skocz do zawartości
IGNORED

CEC TL0X + DA1N "w poszukiwaniu św.grala"

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Megan,

Staram się, ale chłopie daj sobie powiedzieć.

Poprosiłem Cię, abyś napisał na tablicy jaki model Gryfa miałeś na myśli, a Ty w rewanżu opisujesz skład kredy i zawartość bieli w bieli.

Do tego wyjeżdżasz z unidentifield objects!

Zlituj się, ale najeźdzcy z Marsa , to nie ten wątek.

Wiesz ..,Arton te sprawy.

szymek,

Staram się kurna jak mogę:)

Pytałeś o tych co klepią po ramieniu...........uderz w stół a nożyce odezwą się a audiofilska gąbka do obcięcia zawsze się znajdzie.

Ludzie którzy kochają muzykę to muzycy...oni temu poświęcili życie...a myto tylko laicy...czasami niestety laicy mądrale...

Ciekawe, że większość prawdziwych muzyków ma w domu badziewne radyjko...dlaczego? Bo nic nie zastąpi muzyki na żywo...a oni czasami mają jej przesyt...

My miłośnicy i laicy próbujemy znaleźć Graala i fajnie...tylko przy okazji nie ma co się wzajemnie opluwać...muzyka łagodzi obyczaje, więc jej słuchajmy a nie podniecajmy się tak bardzo zabawkami do jej odtwarzania...

Natomiast prawdą jest że należy słuch trenować, tak jak regularnie tańczyć by nie wypaść z umiejętności...a jeśli trenować to na czymś dobrym.

Poprosiłem Cię, abyś napisał na tablicy jaki model Gryfa miałeś na myśli, a Ty w rewanżu opisujesz skład kredy i zawartość bieli w bieli.

Piano, szkoła brzmienia wzmacniaczy jest ta sama dla wszystkich modeli Gryphona .i nie ma to większego znaczenia który to

model.Kolega Szymon może lepiej to wyjaśni. Pozdrawiam.

Chodzi o zrozumienie w sposobie myślenia, odpowiedniego formułowania tego co masz na myśli/ trzymania się tematu i dlatego uczestnicy mają do Ciebie zastrzeżenia.

Nie sądzę, aby szymek zgadzał się ze wszystkim co napiszę lub, ze w ogóle napiszę.To gruba nadinterpretacja.

Cholerka, przez to Twoje ufo,

Pytałeś o tych co klepią po ramieniu...........uderz w stół a nożyce odezwą się a audiofilska gąbka do obcięcia zawsze się znajdzie.

komp mi się zawiesza:)

Dzięki, ale rozumiem, ze słuchałeś wszystkich od Tabu, przez 2100 Antka i signature, Encore, Colosseum w tym solo na Memphis skończywszy?

Piano, szkoła brzmienia wzmacniaczy jest ta sama dla wszystkich modeli Gryphona .i nie ma to większego znaczenia który to

model.Kolega Szymon może lepiej to wyjaśni. Pozdrawiam.

a..,byłbym zapomniał...

Rozumiem, ze byłeś posiadaczem choćby jednego Gryfa, bo wiesz u kolegów , to ja widziałem..,zdjęcia ufo nad Michigan.

Piano odpowiedz sam przed sobą czy wybór systemu to Twoja potrzeba czy raczej snobistyczny kaprys ?

1. Jeśli potrzeba to dlaczego :

a.dobry słuch ,wybitny słuch

b.studia muzyczne

c.niespełnione ambicje muzyczne

d.pragnienie grania na jakimś instrumencie.

e.chęć posiadania dobrego dżwięku w zasiegu ręki i Ty to słyszysz.

Jeśli znajdziesz w sobie co najmniej 2 podpunkty w/w to najlepiej wiesz i będziesz słyszał które z urządzeń nie grają

na 100% i są do dalszej weryfikacji. To wszystko jest proste ale trudno czasami się z tym zmierzyć bo SŁUCH jest najważniejszym

elementem toru naszego systemu, a do braku słuchu nikt na tym forum się nie przyzna............bo wtedy pozostaje punkt nr

2.Snobistyczny kaprys

Mam nadzieję że trochę Ci pomogłem i ulżyłem.

Pozdrawiam Cię.

z tym słuchem, ambicjami i zdolnościami to pojechałeś ostro...

Maciek wiek o co mu chodzi, do tego jest to esteta i zaj....sty koleś chciałem napisać, bo tyż się znamy, ale raczej należy napisać szacowny ałdiofil, do tego słyszący ,a to chyba nie jest standard tego forum

a o muzyce "na Żywo" to ja tyż cosik wiem

a Gryphon jest świetny, miałem kiedyś pre+ power (tylko seria Tabu, ale potencjał końcówki był ogromny, pre średnie... trzeba było jednak kupić mieszkanko... więc poszedł się przejść...

I mnie wzmacniacz "Antek" również BARDZO się podoba:)

A może tylko tym, co ze wsi i małych miasteczek gra?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Chodzi o zrozumienie w sposobie myślenia, odpowiedniego formułowania tego co masz na myśli/ trzymania się tematu i dlatego uczestnicy mają do Ciebie zastrzeżenia.

Nie sądzę, aby szymek zgadzał się ze wszystkim co napiszę lub, ze w ogóle napiszę.To gruba nadinterpretacja.

Cholerka, przez to Twoje ufo,

Piano w poście nr.147 odpowiedziałem Tobie na nurtujące pytania i koledze MarkN .

Ostatnie zdanie o UFO było skierowane również pod jego adresem gdyż MarkN pomieszkuje w Chicago gdzie jest dość duża

wilgotność powietrza z miejscowego jeziora Michigan.UFO wzięło się z tematów o muzyce głównie jazzie o którym sporo ciekawych wpisów pochodzi z ręki MarkaN i sa do poczytania w jego wątkach o muzyce.

W jednej z wymian mysli a dotyczacej otwarcia umysłu na nowe nurty nujazz MarkN napisał że jego umysł muzyczny

jest z planety Mars lub Saturn [ cos w tym rodzaju ] i stąd moja żartobliwa dygresja do UFO w wilgotnym powietrzu nad Chicago.

Co sie tyczy posiadania Gryphona to niestety nie miałem okazji mieć urządzeń tej marki ale z tego co pamiętam Ty masz końcówkę w klasie A lokalnego producenta całkiem nieżle wyglądającą.Czyżbyś zmienił na Gryphona czy tylko planujesz tak zrobić ?

Witek,

Fajnie, że wpadłeś..:)

Chłodzić cosik w lodówce:)?

Megan,

Poczułem pstryk w nos, tylko czy jest konieczny z Twojej strony?!

Owszem, mam end lokalnej manuf, ale jednym z argumentów jest to, że w obliczu wielu innych wydatków, nie mogłem sobie pozwolić na Antka czy Encore, nie mówiąc o wyzej.Dalej jednak mam Adagio.

Sam napisałem cos o ufo, ale zmieniłem, bo kto by sie wysilał w zrozumieniu tego co miałem na myśli.

TY piszesz tak, jakby wszyscy MUSIELI wiedzieć o co Się Tobie rozchodzi.

Dalsze opowieści o Gryfie, to proszę , daruj sobie i Nam, bo nie miałeś, a tylko słyszałeś u kolegów.To za mało!Ja też trochę słyszałem u kolegów i nie tylko, ale dalej gówno wiem, bo jestem zdania, że aby wyrobić sobie opinię o danym produkcie, to warto mieć urządzenie choćby na jakiś czas u siebie w systemie, a u kolegów to wiesz..,można się vódki napić:)

Ja miałem 3 urządzenia tej marki, więc co nieco liznąłem z tej szkoły, a- w odpowiedzi na twój być może kolejny pstryk w nos- sprzedałem głównie dlatego, ze mijał termin ich hm..,"dobrego sprzedania i okazji", a nie z uwagi na dźwięk.

A już całkiem w nawiasie.

Megan,

Śpisz między postami?!:))) W wątkach muzycznych posty o godz.3,49 i 4, 01 nad ranem:)

Chłopie!Warto pospać i zregenerować szare:))

To ostatnie, to humorem, bo nic mi do tego:)

A w ogóle, to Jarek, przepraszam za długiego OT.

Serdecznie pozdrawiam, M.

Chłodzić zawsze warto, bo kto chciałby pić ciepłe (na chyba, że barszczyk, ale to następnego dnia...) jak będę w Twojej okolicy, to się zapowiem, a i ja zapraszam serdecznie na jakiś "odsłuch"

Dalsze opowieści o Gryfie, to proszę , daruj sobie i Nam, bo nie miałeś, a tylko słyszałeś u kolegów.To za mało!Ja też trochę słyszałem u kolegów i nie tylko, ale dalej gówno wiem, bo jestem zdania, że aby wyrobić sobie opinię o danym produkcie, to warto mieć urządzenie choćby na jakiś czas u siebie w systemie, a u kolegów to wiesz..,można się vódki napić:)

Piano, jesli będzie nam dane kiedyś się spotkać, to wyjaśnię dokładniej znajomość z Gryphonem i podobnymi dzwiękowo piecami

a wtedy będziesz miał wszystko jasne dlaczego oceniam tak a nie inaczej szkołę brzmienia Gr. Na razie musi tak zostać.

Pozdrawiam

Zanden liczy się TYLKO w dac'ach kolego Genesis.

No tak, cała reszta to badziewie. W transporcie klapka odpada, zawiasy rdzewieją, korbka się wykrzywia, a w dodatku strasznie skrzypi.

Piano, jesli będzie nam dane kiedyś się spotkać, to wyjaśnię dokładniej znajomość z Gryphonem i podobnymi dzwiękowo piecami

a wtedy będziesz miał wszystko jasne dlaczego oceniam tak a nie inaczej szkołę brzmienia Gr. Na razie musi tak zostać.

Pozdrawiam

Też bym chciał się kiedyś z Tobą spotkać-bo bardzo Cię polubiłem chłopie!!

No tak, cała reszta to badziewie. W transporcie klapka odpada, zawiasy rdzewieją, korbka się wykrzywia, a w dodatku strasznie skrzypi.

Genesis, chcesz kupić ? Mogę ci załatwić .

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Panie Magnepan.

Przed chwilą obejrzałem sobie wątek założony przez szanownego kolegę na temat muzyki Ambient (którą po części też się interesuję).

Jeżeli chodzi o sprzęt to nie do końca nasza wiedza i gusta są zbieżne a może nawet powiedziałbym , że są rozbieżne.

Natomiast jeżeli chodzi o posiadaną przez kolegę wiedzę na temat tego gatunku muzyki to jest ona imponująca (jak dla mnie).

Wielkie uznanie i szacun ;)

pozdrawiam

A wracając do CEC to znajomy dealer odradza mi interesowanie się tą firmą.

Duża (względnie) awaryjność ;(

Stary Audiofil,

powiem Ci że usłyszeć taki komentarz od ciebie to jest naprawdę miłe. Mam nadzieję że szczery...... [ żartowałem].

Trochę rozumiem dlaczego tak jest. Działamy na tym forum jak samotni żeglarze zmagający się co rusz z falami audiofilskich

piratów którzy chcą nas wchłonąć w mętne wody audio.Smagani wiatrem nieprzychylnych słów, uśmieszków i pukania się

w czoło przez ' złotouszatych' tego forum wraz ze swoją świtą klepiącą + do upadłego dla swojego guru a chcących zablokować rzetelny przekaz informacji.Myślę ze nic z tego nie będzie bo i tak będziemy reagować kiedy trzeba . Ale nauczyłem się przy okazji szanować czyjeś zdanie.bo każdy ma do tego prawo i wolę.Trzymaj się dalej dzielnie na bezkresnych falach audio i do zobaczenia na lądzie.

Jarek & Ania

Miło słyszeć że lubisz muzykę ambient.Wciągnij w temat piano i innych kolegów z 3M bo to cenna muza do zrelaksowania się

po całości.Dziekuję za ciepłe słowa i życzę abyś miał jak najszybciej ten wymażony i najlepiej brzmiący system na wybrzeżu.

Pozdrawiam

A wracając do CEC to znajomy dealer odradza mi interesowanie się tą firmą.

Duża (względnie) awaryjność ;(

No to po tylu stronach i takim tekście CEC na pewno teraz leży i kwiczy ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaello , japończyk zawsze się podniesie i CEC też, jak zmieni napęd paskowy mechanizmu na bardziej normalny.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Podobno główny konstruktor CEC odszedł od nich no i dupa , firma przerzuci się pewnie na produkcję tosterów (highendowych oczywiście) ;)

Rafaello , japończyk zawsze się podniesie i CEC też, jak zmieni napęd paskowy mechanizmu na bardziej normalny.

Już siódmy rok jesteś na forum a jakoś Cię nie słuchają i tego paska nie chcą wyrzucić.

(prywatnie też twierdzę że z tym paskiem to porąbany pomysł)

Podobno główny konstruktor CEC odszedł od nich no i dupa , firma przerzuci się pewnie na produkcję tosterów (highendowych oczywiście) ;)

Mają doświadczenie w napędach paskowych i pewnie będą robić napędzane nimi audiofilskie rożna :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak więc skupię się na razie na DCS - ie.

Może jakieś inne propozycje jeżeli chodzi o żródło?

Ale Burmester też ma taki i jest o.k.

Taki napęd stosuje się nie bez powodu.

Genesis, chcesz kupić ? Mogę ci załatwić .

Dziękuję, ale na razie poprzestanę na innej nic nie wartej firmie (Mac). Tak na marginesie, szczerze gratuluję obycia ze sprzętem z całego świata i zazdroszczę bezkompromisowych opinii. Myślałem, że taki Zanden, który oferuje tylko kilka urządzeń dopracuje je w każdym aspekcie, a tu taka niespodzianka - tylko DACi coś potrafią. No, no, Japońce skubane ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Już na dzień dobry fajnie gra.

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Myślę raczej o czymś składającym się z napędu ,dac i ew. zegara.

Ale Nagra na zachodzie jest w miarę popularna i szanowana.

Dziękuję, ale na razie poprzestanę na innej nic nie wartej firmie (Mac). Tak na marginesie, szczerze gratuluję obycia ze sprzętem z całego świata i zazdroszczę bezkompromisowych opinii. Myślałem, że taki Zanden, który oferuje tylko kilka urządzeń dopracuje je w każdym aspekcie, a tu taka niespodzianka - tylko DACi coś potrafią. No, no, Japońce skubane ...

Genesis jesli płacimy tyle za transport Zandena co za bolida F1 to wybacz ale drzwi powinien nam otwierać steward do końca życia

bo będziemy tak osłabieni z oszczędzania na jedzeniu że nie wystarczy nam sił aby samodzielnie wsiadać do takiego napędu.

A MAC'i to dażę szczególną ' miłością ' i jedyną w swoim rodzaju [ zawsze na nie ]

Jarek,

Niektórzy tym się podniecają, ale osobiście nie słuchałem.

Ukryta Zawartość

A Calliope rozważałeś?

Tylko jest bez paska, to świni nie usmażysz:)

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek,

Niektórzy tym się podniecają, ale osobiście nie słuchałem.

http://www.myaudioshop.de/digital/player/product/1021/

A Calliope rozważałeś?

Tylko jest bez paska, to świni nie usmażysz:)

Bouldera nie słuchałem ale pewnie niezły sprzęt .

Wiem ,że wzmacniacze i ten topowy pre robią porządne ale to sprzęt z USA i z serwisem mogą być problemy.

Do pieczenia wieprza jako napęd wezmę gumę od majtek :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.