Skocz do zawartości
IGNORED

Standy firmy TomBase

DrInvincibilis

Rekomendowane odpowiedzi

Garaż i spawarka i wsio.

Do takich rzeczy nic więcej nie potrzeba. Nawet garażu, jak w miarę ciepło. Przecież to są proste rzeczy. Pracochłonne bardziej, lub mniej ale proste.

Tutaj o umiejętności i dokładność chodzi, których jak widać brak...

Tak ,dokładność to jedno ale druga sprawa to narzędzia.Jeśli się nie ma piły która tnie prosto i do kąta a taką rurę na stojak tnie się szlifierką to niestety pasować nie będzie.Ta listwa drewniana też jest docięta jak by ją piłą łancuchową docinali.Wystarczy piła taśmowa ,ucinamy rure PROSTO ,przykładamy do blachy i skręcamy.Takie wykonanie już niestety wymaga odpowiedniego zaplecza (piła,wiertarka,frezarka)to podstawowe i niezbędne maszyny by się za coś takiego brać.Inaczej wychodzi jak widać.Szlifierka kątowa.spawarka i farba w spray-u..

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

No i ustrugałem pierwszy stolik...sorry za kabliska w tle ale na szybko składałem i od razu foto.Za kilka dni następny będzie na gotowo .Mogę porobić zbliżenia łączeń profili jak i przystawić kątownik jak by Pan Tombase sobie życzył...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lakier jest porowaty bo tak najłatwiej zakamuflować wszystkie niedoróbki ,ślady szlifowania spawów.Przy moich ramach najwięcej zajęło mi właśnie malowanie,Podkład epoksydowy .matowanie papierem na wodę,i dopiero lakier.Bardzo pracochłonne zajęcie,dając strukturę malujemy i już .Wszystko i tak porowate.

Rafal735r żart na prawdę Ci się udał a swoją drogą firma TomBase ma w tym wątku na prawdę ciekawą opinię.Jestem za polskimi manufakturami i przy najbliższej wymianie sprzętowej mam zamiar się na nich skupić ale złych produktów nikt nie kupi. Zapamiętam ten wątek tak jak zapamietalem jeden o harpia acoustick.

Nie tylko Rafal narzeka na ta firme. Innym tez poprzysylali krzywe stoliki i poobijane standy...tylko nie wszyscy mysla, ze tak jest ok. Zlozenie dobrej podstawki to dokladna praca. Pospawac to kazdy umie jak mu sie wytlumaczy, ale nie kazdy zrobi to dobrze. Ktos, kto sprzedaje takie "meble" powinien tez zdawac sobie sprawe, ze wiekszosc audiofilii to pedanci i zwroca uwage na kazdy drobazg. Skladac cos z dokladnoscia do 5mm to dziecko w wieku 5 lat umie bez narzedzi.

Wieza STEREO Technics :)

Widać kto spieprzył sprawę. Był etap "pomówień", że tak łatwo kogo oczerniać w necie", był etap "to nie nasz produkt", był etap "dowodów" i się szybko wszystko zakończyło. Podałem swój e-mail i jak widać cisza. I tak dziwne że nie było jeszcze żadnego posta na zasadzie "przejrzałem swoją skrzynkę i nie mam meila od pana, więc pan kłamie". Ale chyba jak się wkurzę to pójdę do banku i spróbuje wyciągnąć historię przelewów sprzed roku żeby doprowadzić sprawę do końca i kompletnie zgładzić tego partacza, który robił tu ze mnie publicznie kłamcę. Pisałem to raz i napiszę drugi, żeby nie temat innego forumowicza machnął bym ręką. Bo standy mam ponad rok, ale jak zacząłem czytać że jacy oni wspaniali i jakie to oni produkty zajebiste robią to w końcu nie wytrzymałem.

?👈

• 1 miesiąc później...

Witam.

Od jakiegoś czasu poszukuję standów, również myślałem nad zakupem od wspominanej tutaj j firmy, odbyłem nawet rozmowę telefoniczną z właścicielem, ale po przeczytaniu waszych opinii zakup skutecznie z głowy sobie wybiłem. Cena może i atrakcyjna, ale wolę dołożyć i się nie denerwować.

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

Ale podobny watek już jest i tam też Pan "TomBase" nie ma dobrych notowań:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• 2 tygodnie później...

Mimo wszystkich tych złych opinii zamówiłem standy w Tombase i nie żałuję wydanych pieniędzy. Dość szybki termin wykonania mimo niestandardowego projektu , nic nie jest krzywe , pomalowane też bardzo ładnie , bez zacieków czy widocznych poprawek. Pozytywnie ;)

Ciekawe czy pan z Tombase w końcu spawa po całości profile czy dalej łapie jedynie na rogach a resztę zapycha szpachlą i jeszcze jedno czy zastosowany lakier jest lepszej jakości niż ten co wcześniej który blakł po czasie i wyglądał jak zwyczajny sprej ?.

Można i szpachlą zapchać, tylko to też trzeba umieć!:-)

Cały ten "tombejs" to rzecz wzmianki niewarta. Nieudacznik i tyle.

Do wora i zapomnieć.

Choć, może nie... Pamiętać !:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.