Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

To ja sie bum1234 kolejny raz doloze ze swoim tamburynem do tej kablowej orkiestry.

Otoz obecnie moj system jest podatny na kable.

Musi to byc system skompletowany z urzadzen podlej jakosci (tak sadze po Twoich wpisach), bo kazde z nich reaguje na kable.

Mam jednak i dobra nowine. Wiem juz jak zrobic zeby urzadzenia nie reagowaly na kable.

Moge nawet wyjawic rozwiazanie. Da sie to zrobic ... sieciowkami, AAA JAAAAAAAK :-D

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Ludzi ulegających omamom jest wszędzie pełno, zwłaszcza jeśli chodzi o audio, także marketing nordosta będzie w takich miejscach bardzo skuteczny.

Panowie, powiem prosto z mostu, jest tutaj oaza głupoty i zabobonu - ojciec dyrektor jest z was dumny - dorównujecie najlepszym wpisom, które można znaleźć w zakładce dla snobów, czyli hi-fi (dawniej hi-end). Każdemu z was należy się tytuł Moherowca Roku - a stosowne insygnia tego tytułu powinien wręczyć wam Naczelny Moherowy Audiofil RP Elberoth.

Zapiszcie się do PiSu, bo niejaki Macierewicz szuka kolejnych znakomitych ekspertów i wy jako ostoja zabobonu świetnie się do tego celu nadajecie. Wasz twardogłowy dogmatyzm idealnie pasuje do tej grupki.

opowiedz jeszcze kilka bajek o tych twoich Densenach!

Są tu lepsi specjaliści, którzy bajkopisarstwo rozwinęli do perfekcji - polecam zakładkę hi-fi - jest tam cała masa bajek i myślę, że jeśli ktoś zechce, znajdzie kilka dotyczących Densena bez problemu.

Są tu lepsi specjaliści, którzy bajkopisarstwo rozwinęli do perfekcji - polecam zakładkę hi-fi - jest tam cała masa bajek i myślę, że jeśli ktoś zechce, znajdzie kilka dotyczących Densena bez problemu.

i kto to mówi!

Jak to kto - debzdurator!

Raczej: bzdurofil.

Bum, ty jestes Biniendą tego forum. Taki z ciebie naukowiec, jak ekspert z tamtego. Ten sam ciężar argumentacji. Tamten naukowo uzasadnia wydarzenie, które nie miało miejsca, ty wmawiasz ludziom kit, że kable są bez znaczenia, jeśli chodzi o brzmienie. Stoi za tobą fanatyzm i kłamstwo (FiK), dlatego na jakiś czas dam ci ochłonąć. FiKaj stąd!

Gość papageno

(Konto usunięte)

Czarodzieje, czarodzieje

Po kieszeniach szklane kulki

Czarodzieje, czarodzieje

Od Paryża aż do Wólki

Chętnie w pałac kryształowy

Cztery kąty zamieniamy

Nie na grosze lecz na gwiazdy

Z dziewczynami w karty gramy

Czarodzieje, czarodzieje

Po kieszeniach szklane kule

I pytania i nadzieje

I uśmiechy jakie czułe

My dajemy w urodziny

Złoty księżyc zamiast roślin

Rozmarzają się dziewczyny

Obrażają się dorośli

Że wytrzymać z nami trudno

Mówią czasem ludzie obcy

Ale bez nas trochę nudno

Czarodzieje czyli chłopcy

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Ludzi ulegających omamom jest wszędzie pełno, zwłaszcza jeśli chodzi o audio, także marketing nordosta będzie w takich miejscach bardzo skuteczny.

Panowie, powiem prosto z mostu, jest tutaj oaza głupoty i zabobonu - ojciec dyrektor jest z was dumny - dorównujecie najlepszym wpisom, które można znaleźć w zakładce dla snobów, czyli hi-fi (dawniej hi-end). Każdemu z was należy się tytuł Moherowca Roku - a stosowne insygnia tego tytułu powinien wręczyć wam Naczelny Moherowy Audiofil RP Elberoth.

Zapiszcie się do PiSu, bo niejaki Macierewicz szuka kolejnych znakomitych ekspertów i wy jako ostoja zabobonu świetnie się do tego celu nadajecie. Wasz twardogłowy dogmatyzm idealnie pasuje do tej grupki.

Bum to, niestety, Ty pretendujesz do miana Wielkiego Inkwizytora, a Twoja religia do miana jedynej prawdziwej. Masz już nawet swojego diabła, sprawcę wszelkich nieszczęść, Elberotha, którego permanentnie, z całych swoich sił i bez wytchnienia, niczym Bernard Gui, zwalczasz.

Według Umara I, który wydał rozkaz spalenia Biblioteki Aleksandryjskiej, to „Koran” miał zawierać mądrość wszystkich ksiąg. Może jego wysoka mądrość została objawiona i Tobie, tak na skutek tych Twoich naukowych wysiłków. To oświecenie na wiele się nie przyda, na islam nikogo tutaj nie nawrócisz. Przestań w końcu przynudzać. Bez względu na to czy te kable to grają, czy wcale ani trochę. Zrzuć ten zgrzebny habit. Odpocznij.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Wracajac do "grajacych kabli".... polecalem innym srebrne druty do srodka kolumn a sam wreszcie po dwoch latach w obecnych kolumnach niedawno wymienilem kable tak jak w Reference 3A czyli 0,6mmm i 2x0,8mm....czemu tego nie zrobilem od razu?

Brakowalo czasu a i prowadzenie kabli bylo dosc trudne.Jednak kolumn nie sprzedaje wiec uproscilem to radykalnie ....

Minelo ponad piec tygodni i zagralo ...i to jak, warto bylo czekac te pare tygodni ale szkoda tych dwoch lat oj szkoda.

To narazie tymczasowe rozwiazanie.

post-15075-0-26900600-1368713836_thumb.jpg

post-15075-0-87485100-1368713871_thumb.jpg

post-15075-0-32663900-1368713897_thumb.jpg

Jak najlepiej, jak najlepiej SzuB... Tak jak w hi-endzie... promem na Słońce!

Szczególnie gdy czytam, że: "nigdy nie słyszałem żadnej różnicy między mp3 320 kbps a CD". Wiwat!

Gość papageno

(Konto usunięte)

Jak dobrze po całym popołudniu pracy w ogrodzie posłuchać muzyki na sprzęcie najwyższej klasy. Żadnych plików, czyste, doskonale zremasterowane lub doskonale nagrane płyty CD. Żadnych, tfu, vinyli. Blaty z granitu 5 cm nawet nie drgną od głośnego słuchania. Fajny koniec tygodnia.

Wracajac do "grajacych kabli".... polecalem innym srebrne druty do srodka kolumn a sam wreszcie po dwoch latach w obecnych kolumnach niedawno wymienilem kable tak jak w Reference 3A czyli 0,6mmm i 2x0,8mm....czemu tego nie zrobilem od razu?

Brakowalo czasu a i prowadzenie kabli bylo dosc trudne.Jednak kolumn nie sprzedaje wiec uproscilem to radykalnie ....

Minelo ponad piec tygodni i zagralo ...i to jak, warto bylo czekac te pare tygodni ale szkoda tych dwoch lat oj szkoda.

To narazie tymczasowe rozwiazanie.

Wybacz Arku ale toto z z tą klilkunastocentymetrową pierdziawką to maja być kolumny głośnikowe?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Ja nie mam salonu 55m2.Poza tym w muzyce szukamy proporcji ...wiesz o czy mowie?

Jesli nie wiesz to wstaw sobie perkusje do pokoju i pocwicz...

15 calowe glosniki uzywalem ...28 lat temu teraz nie musze.

Sly30. I Ty i ja wiemy gdzie stoją konfitury. Niech to zostanie naszą tajemnicą. Gorąco pozdrawiam.

Właśnie dostałem kolejne 20 nowości z jazzu na CD.

Rewelacja.

Nic z tego nie jest dostępne jako pliki hires.

I jak tu zrezygnować z posiadania CD Playera?

Pozdrawiam równie serdecznie.

Sly, dostajesz co chwilę tylko paczki z dżezem, czy też nowościami... to dwadzieścia, to pięćdziesiąt, cały czas tylko paczki i paczki... może podałbyś kiedyś jakiś tytuł...??? Co to za dżeż, jaki wykonawca, jaki styl, jak brzmi...??? Cokolwiek! No chyba, że to tajemnica i nie wolno... wtedy rozumiem... rozumiem!

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.