Skocz do zawartości
IGNORED

Niezależny klub zwolenników firmy ZAGRA

mczaj

Rekomendowane odpowiedzi

Noo, jak dziś wieczorem w wiadomym wątku pojawią się zdjęcia tego super-hiper-ultra-ekstra czegoś ośmiokanałowego, to mi na pewno mojego biednego laptopka rozwali :(

Puk,puk..........czekam z niecierpliwością na szybkie zaproszenie na odsłuch od Pana HQ tego cudeńka........póki jeszcze nie brumi!!

Różne dziwolągi audio już się w życiu widziało, np. w wątkach o najśmieszniejszych wykopaliskach z allegro, ale takich rumburaków to jeszcze nigdy. No, ale jak to mówią, nieważne jak wygląda, ważne jak zagra. Tyle że najpierw to Pan Darek zdaje się musi toto "dostroić" do ping-pongów co je sobie HQ przykręcił do deski.

BTW - zdaje się, że fotki bebechów były kiedyś obiecane, tu może dopiero być ciekawie ...

Jak to było w filmie "Rejs" ? Ktoś musi zacząć pierwszy ? No to może ja : buuuuuuuhaaaahaaaahaaaaomatkoboskojedynomamtrzygarnitury ...ufff. :))))))))))) A hajkju stopińdziesont radzę , słowami Tuwima : "

Nie ciesz się , żeś przeskoczył. Popatrz przedtem, W CO wskoczyłeś".

Wygląda na to, że dźwięk się sam broni, i to znakomicie. No OK, w zasadzie to HQ go broni, do tego odnalazł w sobie powołanie i bawi się w stroiciela kolumn, które wcześniej sobie złożył. Już teraz wszystko gra znakomicie, a ping-pongi to mistrzowskie głośniki, jeśli chodzi o bas. Choć z tym ostatnim jest jeden mały problemik, taka błahostka w zasadzie, że aż nie warto wspominać, tylko tak dla formalności: a mianowicie bas nie gra w jednej kolumnie. Ale to szczególik, i tak jest znakomity, teraz tylko szybciutko trzeba do Pana Darka odesłać, żeby naprawił końcówkę, ale spoko - to już będzie czysta formalność, mały pikuś, jeden mistrzowski ruch lutownicą i końcówka działa, coś na przekaźnikach nie łączy. Dwa dni i końcówka jest z powrotem u HQ, a wtedy bas będzie już wymiatał bez trzymanki. Swoją ścieżką trzeba Panu Darkowi podziękować - zanosi się na kolejny "sezon" naszego ulubionego serialu.

"Sezon III: końcówka"

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Mam pomysł jak podrasować niechlujne projekty Zagra. Przynajmniej z zewnątrz. Zrobić z niechlujstwa zaletę- dzieło sztuki:

http://allegro.pl/steampunk-lampowy-przedwzmacniacz-riaa-i3280233456.html

O!

I nie będzie już wątpliwości, że głośnik nie wchodzacy w obudowę, brak śrubki, klejone na smarki obudowy, to zamysł artysty.

post-32153-0-84082500-1370040899_thumb.jpg

Pieluchy mi się skończyły, ale jutro kupię.

Mam to samo, od tej buńczucznej zapowiedzi pana Darka cały czas chodzę w pampersie i nie ukrywam, że to spore obciążenie dla mojego budżetu. Chodzi mi pogłowie otworzenie własnej manufaktury wytwarzającej te jakże potrzebne akcesorium audiofilskie. Mam już pomysła na nazwę i slogan reklamowy; "Fajdachron Pana Darka" - Nie musisz obawiać się, że to ZAGRA!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A jestem ciekawy metodologii strojenia tych kolumn, bo zdjęć bebechów zestawu to już chyba nie doczekam. Tam w każdym pasmie jest tylko regulacja wzmocnienia i przełącznik fazy?

Wygląda na to, że dźwięk się sam broni, i to znakomicie. No OK, w zasadzie to HQ go broni, do tego odnalazł w sobie powołanie i bawi się w stroiciela kolumn, które wcześniej sobie złożył. Już teraz wszystko gra znakomicie, a ping-pongi to mistrzowskie głośniki, jeśli chodzi o bas. Choć z tym ostatnim jest jeden mały problemik, taka błahostka w zasadzie, że aż nie warto wspominać, tylko tak dla formalności: a mianowicie bas nie gra w jednej kolumnie. Ale to szczególik, i tak jest znakomity, teraz tylko szybciutko trzeba do Pana Darka odesłać, żeby naprawił końcówkę, ale spoko - to już będzie czysta formalność, mały pikuś, jeden mistrzowski ruch lutownicą i końcówka działa, coś na przekaźnikach nie łączy. Dwa dni i końcówka jest z powrotem u HQ, a wtedy bas będzie już wymiatał bez trzymanki. Swoją ścieżką trzeba Panu Darkowi podziękować - zanosi się na kolejny "sezon" naszego ulubionego serialu.

"Sezon III: końcówka"

:-))) Szklana!

W.

A jestem ciekawy metodologii strojenia tych kolumn, bo zdjęć bebechów zestawu to już chyba nie doczekam. Tam w każdym pasmie jest tylko regulacja wzmocnienia i przełącznik fazy?

A po co więcej? Pan Darek wie co robi.

Kto by tam się przejmował takimi drobnostkami, że wszystkie głośniki ryczą pełnym pasmem bez odcięcia siejąc zniekształceniami,

a liniowość charakterystyki przenoszenia tych paczek mieści się w granicach +/- 12dB o ile w ogóle w jakichkolwiek się mieści...

Nie czepiajmy się szczegółów. Zrobił? Zrobił. Wysłał? Wysłał. Klient zadowolony? Zadowolony. No i o to chodzi, następny do golenia!

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Brumi dokoła bas, czy to jawa, czy sen

Co ci przypomina, co ci przypomina

Brumek znajomy ten

Co ci przypomina, co ci przypomina

Brumek znajomy ten

A po co więcej? Pan Darek wie co robi.

Kto by tam się przejmował takimi drobnostkami, że wszystkie głośniki ryczą pełnym pasmem bez odcięcia siejąc zniekształceniami,

a liniowość charakterystyki przenoszenia tych paczek mieści się w granicach +/- 12dB o ile w ogóle w jakichkolwiek się mieści...

Nie czepiajmy się szczegółów. Zrobił? Zrobił. Wysłał? Wysłał. Klient zadowolony? Zadowolony. No i o to chodzi, następny do golenia!

sie parantulla czepiasz.

przecież arcydzieł pana darka akustyka czy tam inne takie pierdoły nie obowiązują. dźwiek sam się broni :)

No właśnie, ciekawe jakie są możliwości regulacji, od początku padało pytanie, ale jak na razie bez odpowiedzi.

System aktywny systemowi nie równy, być może są regulacje do wszystkiego, a może jest to bardzo ograniczone.

No właśnie, ciekawe jakie są możliwości regulacji, od początku padało pytanie, ale jak na razie bez odpowiedzi.

System aktywny systemowi nie równy, być może są regulacje do wszystkiego, a może jest to bardzo ograniczone.

Bo to jezd takie cuś dla tych co kcom krencić. Pan Daruś krenci, to i zrobił takie cuś do...krencenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.