Skocz do zawartości
IGNORED

O czym jest forum audiostereo

mlb

Rekomendowane odpowiedzi

To nie ten.

Tamten był założony przez jednego kolesia z jakimś symbolicznym stażem i podobną ilością wpisów na forum,

a wtórował mu tam drugi koleś z jakimś symbolicznym stażem i podobną ilością wpisów na forum.

Klasyczna ustawka przed wystawieniem kabla na sprzedaż.

Nie pierwsza i nie ostatnia zresztą, bo wątek o Extremach chociażby, to jest dokładnie ten sam patent,

gdzie w dokładnie takich samych tajemniczym okolicznościach z równie tajemniczych powodów zniknęła 1/3 wpisów.

Gdzie się podziały zdjęcia cudownych projektów nadkonstruktora Lemura? Nie wiadomo.

Gdzie się podziała cała trylogia niejakiego Zydelka o jego udziale w naganianiu klienteli Lemurowi? Nie wiadomo.

Gdzie się podziały przynajmniej dwa wątki z wpisami na temat wyczynów sławnego Lemura? Też nie wiadomo.

Tu nigdy nic nie wiadomo, tylko wiadomo, że trzeba zmiany wprowadzić, ale jakie, to też nie wiadomo...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A wiecie, że firmy prowadzące usługi w branży telekomunikacyjnej są zobowiązane do archiwowania logów:

Art. 165. 1. Operator publicznej sieci telekomunikacyjnej lub dostawca publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych przetwarzający dane transmisyjne dotyczące abonentów i użytkowników końcowych jest obowiązany, z uwagi na realizację przez uprawnione organy zadań i obowiązków na rzecz obronności, bezpieczeństwa państwa oraz bezpieczeństwa i porządku publicznego, dane te przechowywać przez okres 12 miesięcy. Po upływie tego okresu dane transmisyjne są usuwane lub anonimizowane przez operatora publicznej sieci telekomunikacyjnej lub dostawcę publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych, którzy je przechowują.

Pozostaje tylko określić status właściciela Forum (czy przetwarza dane transmisyjne dotyczące abonentów i użytkowników końcowych) oraz ew. jaki okres czasu minął. Warto sprawdzić inne akty prawne i ich nowelizacje. Pamiętam przepisy szły w kierunku zwiększenia restrykcji...

• Redaktorzy

Przeczytałem parę pierwszych stron, ale RAM mi się w głowie skończył. Zanim zrobię czyszczenie i powrócę do lektury, proponuję roboczo pytanie, czy tytuł wątku brzmi "o czym jest forum", czy też "dla kogo jest forum"?

Gdzie się podziały zdjęcia cudownych projektów nadkonstruktora Lemura? Nie wiadomo.

Gdzie się podziała cała trylogia niejakiego Zydelka o jego udziale w naganianiu klienteli Lemurowi? Nie wiadomo.

Gdzie się podziały przynajmniej dwa wątki z wpisami na temat wyczynów sławnego Lemura? Też nie wiadomo.

A i sam Lemur gdzie się " był zadział "- tyż nie wiadomo ! :)) PS - znam gościa , który zachował te lemurowe historie . Gwoli przestrogi. Jeszcze jedno a propos Lemura : gdy prorokowałem , że da dyla - zbanowano mnie w trymiga. Ciekawostka taka...:)
Gość StaryM

(Konto usunięte)

A wiecie, że firmy prowadzące usługi w branży telekomunikacyjnej są zobowiązane do archiwowania logów:

To dotyczy tylko operatorów. Firma prezentująca stronę nie musi. A jeśli nawet to logi niewiele powiedzą. wywołanie strony co prawda pozwala na stwierdzenie, czy ktoś czytał, czy pisał. W logu będzie atrybut GET lub POST, ale POST nie zawiera informacji, co pisał. Poza tym log apacza pokazuje tylko IP klienta, a nie pokazuje jego loginu na forum.

Od tej strony to się nic ugryźć nie da.

Przeczytałem parę pierwszych stron, ale RAM mi się w głowie skończył. Zanim zrobię czyszczenie i powrócę do lektury, proponuję roboczo pytanie, czy tytuł wątku brzmi "o czym jest forum", czy też "dla kogo jest forum"?

Bardzo istotne pytanie, bo mlb zakładając wątek, skupił się na tym o czym, a bardzo szybko niektórzy do zrozumienia dali, że chcieliby powyrzucać oponentów i skupili się na tym dla kogo.

Gość partick

(Konto usunięte)

słuszna uwaga. już zakładam taki wątek.

Dobra myśl - z chęcią przeniosę do niego całkiem sporo wpisów, tylko dajcie mi na to trochę czasu.

Może ktoś zasugerowałby od którego miejsca?

Oczywiście mogę to zrobić po swojemu - ale wicie rozumicie...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość rochu

(Konto usunięte)

No popatrz.

A ja sądziłem, że to kolejny wątek o moderatorach.

Gość partick

(Konto usunięte)

http://www.audiostereo.pl/dla-kogo-jest-forum-audiostereo_101849.html/page__gopid__2763465#entry2763465

czy mogę prosić o przypięcie tego wątku - tak, aby nowym użytkownikom nie ginął z oczu?

z góry dziękuję.

zapomniałem dość - STEREO.

Może być i w tą stronę. W takim razie zabiorę z niego trochę wpisów - czy też nie widzicie sensu dyskusji o moim oryginalnym zamyśle? Wówczas dam se spokój. Nie ma obaw że się obrażę czy coś - w końcu to jest Wasz wątek, ja tylko rzuciłem temat.

zapomniałem dość - STEREO.

Tu do końca nie jest to słuszne - w tym wątku nie dyskutujemy o sprzęcie stereo...

hehe zdaje się że dwóch modów działa na tym samym wątku - jozwa pewnie :)

Dziękuję za pomoc i nie przeszkadzam.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość partick

(Konto usunięte)

mlb, tak i ten wątek ma sens; tak i tamten na głównej zakładce też ma -jeżeli jednak się mylę, to sam Cię poproszę o przeniesienie, ok? tylko dajmy ludziom czas i wywalajmy wpisy osób chcących w ewidentny sposób sprowadzić wątek do poziomu rynsztoku - stoi? :-)

Gość rochu

(Konto usunięte)

hehe zdaje się że dwóch modów działa na tym samym wątku - jozwa pewnie :)

Dziękuję za pomoc i nie przeszkadzam.

A ja odnosze wrażenie, że wśród naszych moderatorów wre jakaś wewnętrzna walka.

Nagłe odejście Franza. Zamkniecie wątków w klubach przez jednego z moderatorów i ponowne ich przywrócenie przez innego, bez wcześniejszej konsultacji. Dość niejasne okoliczności odejścia Yamnicka. Inny moderator zmuszony do odejścia po kilku alkoholowych wybrykach na forum. Zaistnienie niniejszego wątku, mającego za cel niekoniecznie proste ustalenie "o czym jest forum audiostereo".

Panowie moderatorzy, co się dzieje?

Sugerujesz może, że wątek ma na celu zdyskredytowanie kogoś i odsunięcie ze sprawowanej funkcji? Za to może być proces:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wracając do tematu:

Serwis Audiostereo.pl powstał na bazie forum dyskusyjnego dotyczącego szeroko rozumianej tematyki audio. Jest obecnie największym i najchętniej oglądanym magazynem internetowym zawierającym najświeższe informacje z branży, testy sprzętu, recenzje muzyczne, porady z zakresu audio, hi-fi, hi-end oraz video. W ramach serwisu audiostereo.pl internauci wymieniają się swoimi opiniami i dyskutują nie tylko na tematy związane bezpośrednio z ich pasją jaką jest sprzęt audiofilski. Audiostereo.pl to obszerne źródło wiedzy z zakresu profesjonalnego i amatorskiego audio, kina domowego oraz muzyki.

KONTAKT:

Redakcja: [email protected]

Uwagi techniczne: [email protected]

Reklama: [email protected]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wracając do tematu:

Serwis Audiostereo.pl powstał na bazie forum dyskusyjnego dotyczącego szeroko rozumianej tematyki audio. Jest obecnie największym i najchętniej oglądanym magazynem internetowym zawierającym najświeższe informacje z branży, testy sprzętu, recenzje muzyczne, porady z zakresu audio, hi-fi, hi-end oraz video. W ramach serwisu audiostereo.pl internauci wymieniają się swoimi opiniami i dyskutują nie tylko na tematy związane bezpośrednio z ich pasją jaką jest sprzęt audiofilski. Audiostereo.pl to obszerne źródło wiedzy z zakresu profesjonalnego i amatorskiego audio, kina domowego oraz muzyki.

KONTAKT:

Redakcja: [email protected]

Uwagi techniczne: [email protected]

Reklama: [email protected]

Ukryta Zawartość

No, foxie wyjaśniłeś co trzeba i cały watek chyba niepotrzebny.

W takim razie, ktoś kiedyś usunął (albo zamnknął) mój wątek o dupie bezprawnie. :)

Ukryta Zawartość

Wewnętrzna walka? To ja jeszcze zapytam - o co konkretnie?

A nasz Fr@ntz nigdzie nie odszedł, ale w pewnym sensie awansował. O szczegóły zapytajcie go bezpośrednio, nie chce tu niczego pokręcić.

Ps. Przepraszam za trolling, za parę godzin wyczyszczę

Aha, moderatory jaśnie oświecone, zieloną falą opromienione, biorą na przeczyszczenie :) Zasada russka - "pa uważaniju" - zostanie wcielona w życie w całym majestacie forumowego "prawa". Zapowiada się sezon rębny. Jeden, uśpiony od dłuższego czasu (i b. dobrze), już nawet w ręce splunął.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.