Skocz do zawartości
IGNORED

Audio-Extasa, handlarz Allegro.

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Sa tacy. Np jakis czas temu sprzedalem topowy ampli stereo Denona. Wystawilem go za 270zl. Poszedl po dwch dniach do jakiejs zadowolonej pani. Niedawno poszedl identyczny za 570zl od zlotowki. Az 15 osob walczylo o ten RARYTAS! Aktulanie stoja po kolo 300zl 2 sztuki, zero chetnych. A jeszcze kilka dni temu 15 ostro walczylo. Nie raz sie zauwaza ze graty wystawiane od zlotowki osiagaja wiele wieksze ceny niz Kup teraz. Wszyscy sie chyba nakrecaja na wzajem.

Topowy Denon? "585" bez pilota? Z twojej kolekcji, czy kupiony celem dalszej odsprzedaży? To jest opinia audiofila czy handlującego sprzętem?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Opinia katalogu Denona z lat '90. Wyzszego nie bylo. Co ma pilot do rzeczy?

Powtarzam pytanie i rozwijam je: jest to opinia audiofila z tego forum czy handlarza z tego i innych? Pilot ma tu dużo do rzeczy. I nie bądź śmieszny: "Opinia katalogu Denona z lat '90." - piszesz to z czystym sumieniem? Tu naprawdę chodzi o sądy producentów i dystrybutorów?

A może jesteś cwaniaczek małego formatu i żal ci dupę ściska, ze ci więksi sprzedają trochę drożej niż ty?

Dla mnie jesteś mało wiarygodny.

Gdybym chciał coś kupić od Pana AE, wsiadłbym w auto i pojechał obejrzeć.

I de facto - znalazłbyś się pod stacją benzynową lub innym zakładem fryzjerskim :) Już ktoś pisał , co RZECZYWIŚCIE pod tym adresem się znajduje. Szerokiej drogi !

Powtarzam pytanie i rozwijam je: jest to opinia audiofila z tego forum czy handlarza z tego i innych? Pilot ma tu dużo do rzeczy. I nie bądź śmieszny: "Opinia katalogu Denona z lat '90." - piszesz to z czystym sumieniem? Tu naprawdę chodzi o sądy producentów i dystrybutorów?

A może jesteś cwaniaczek małego formatu i żal ci dupę ściska, ze ci więksi sprzedają trochę drożej niż ty?

Dla mnie jesteś mało wiarygodny.

Haha. A g... mnie obchodzi twoje zdanie na moj temat. Niczym nie handluje. Czasem cos kupie z ciekawosci, poslucham i sprzedam dalej znajomemu lub na aukcji. Zaden to zarobek, bardziej ciekawosc co jak brzmi, ale co taki teoretyk jak ty moze o tym wiedziec? Jak sie uwazasz za AUDIOFILA to twoja sprawa, bo ja nigdy nim nie bylem i nie bede. Czasem skrobne cos na aukcji nt. brzmienia danego klocka, ale nigdy nie pisze bzdur i bajek.

Jezeli cos bylo na szczycie oferty danego producenta to jest to "top" i tyle, czy ci sie podoba czy nie. A jezeli nie masz pojecia o tym to sie nie pien. Jakbym byl cwaniaczkeim (chyba takim jak ty) to nie mial bym 100% pozytywow i zadowolonych osob nawet z tego forum.

?👈

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Haha. A g... mnie obchodzi twoje zdanie na moj temat. Niczym nie handluje. Czasem cos kupie z ciekawosci, poslucham i sprzedam dalej znajomemu lub na aukcji. Zaden to zarobek, bardziej ciekawosc co jak brzmi, ale co taki teoretyk jak ty moze o tym wiedziec? Jak sie uwazasz za AUDIOFILA to twoja sprawa, bo ja nigdy nim nie bylem i nie bede. Czasem skrobne cos na aukcji nt. brzmienia danego klocka, ale nigdy nie pisze bzdur i bajek.

Jezeli cos bylo na szczycie oferty danego producenta to jest to "top" i tyle, czy ci sie podoba czy nie. A jezeli nie masz pojecia o tym to sie nie pien. Jakbym byl cwaniaczkeim (chyba takim jak ty) to nie mial bym 100% pozytywow i zadowolonych osob nawet z tego forum.

Tacy jak ty, kształtują opinię na tym Forum i nie tylko. Nie kupuje się kilku takich samych modeli tego samego producenta pod rząd, aby przekonać się o cechach ich brzmienia. Tym bardziej, że jak sam piszesz, audiofilem "(...) ja nigdy nim nie bylem i nie bede."

Parantulla a pamiętasz czasy komuny w Polsce.

Oczywiście że pamiętam.

Trzyletniego Fiata 125p z pocałowaniem w rękę mogłeś wtedy sprzedać za cenę nowego w Polmozbycie :)

Pamiętam również jak na allegro przez pół roku stały trzy pary Infinity R-90 w cenach 4-5kzł i różnych wykończeniach.

Obecnie za 4-5kzł można sobie kupić co najwyżej jedną sztukę, właśnie dzięki takim wątkom na forum jak ten tutaj.

Parantulla, nie sądzisz, że takie Kappy 8 za 2 tys euro kasują jakością dźwięku, wszystkie nówki w cenie do 3 tys euro?

Bardzo prawdopodobne, o ile będą w 100% sprawne technicznie, bez żadnych napraw, podmianek czy przeróbek.

Co nie zmienia faktu, że ten akurat model w normalnej sprzedaży osiąga ceny maksymalne rzadko kiedy przekraczające 4.000zł

czyli dokładnie połowę tego ile sobie tam za nie życzą.

Parantulla jak Cię nie stac to nie marudź. Twoje ulubione powiedzenie: Jak nie ma miedzi to się na dupie siedzi, więc zamilknij. Stan fabryczny i idealny karton podwyższają wartość kolekcjonerską i to znacznie, czasami to one w ogóle o niej stanowią.

Tak tak, oczywiście.

Przykład pierwszy z brzegu NAD C 370 taki to kolekcjonerski rarytas albo jakie inne bóg wie co?

Zwyczajny budżetowy padluch wart tysiaka w idealnym stanie. U audioextazy ten sam NAD C 370 w Kup Teraz stoi za 2.700zł

Kolejny przykład Marantz CD 17 KI normalnie wart ok. 1.700-1.800zł a u audioextazy w Kup Teraz okazja za jedyne 4.400zł

Marantz PM-80 który normalnie chodzi na aukcjach po 800-900zł nasz mistrz audioextaza oferuje za skromne 3.000zł

Dalej mi się nie chce szukać, bo każdy normalny człowiek gołym okiem widzi, że ten pacjent jest nienormalny,

a jego ceny są wzięte z sufitu i pomnożone przynajmniej razy dwa. Jak nie masz pojęcia o czym gadasz, to może lepiej sam się przymknij.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Tacy jak ty, kształtują opinię na tym Forum i nie tylko. Nie kupuje się kilku takich samych modeli tego samego producenta pod rząd, aby przekonać się o cechach ich brzmienia. Tym bardziej, że jak sam piszesz, audiofilem "(...) ja nigdy nim nie bylem i nie bede."

A ja lubie DCD-1015 i co? Moze chcesz kupic? Jednego mam nawet w piwnicy na czesci do DCD-3000, bo ma taki sam naped, laser, ekran itd. Przyda sie na przyszlosc.

?👈

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A ja lubie DCD-1015 i co? Moze chcesz kupic? Jednego mam nawet w piwnicy na czesci do DCD-3000, bo ma taki sam naped, laser, ekran itd. Przyda sie na przyszlosc.

Szajsu i cwaniactwa w żadnej formie nie uznaję. Z góry dziękuję!

Parantulla, nie sądzisz, że takie Kappy 8 za 2 tys euro kasują jakością dźwięku, wszystkie nówki w cenie do 3 tys euro?

Bardzo prawdopodobne, o ile będą w 100% sprawne technicznie, bez żadnych napraw, podmianek czy przeróbek.

To co?

Wystawiamy na Allegro...?

Za 2500 euro?

To co?

Wystawiamy na Allegro...?

Za 2500 euro?

Ale najpierw musisz mi je sprzedać za 3.000 później ja Tobie za 3.500 i "wartość rynkową" już mamy,

teraz jeszcze tylko musimy odpowiedni wątek na AS założyć, co by troszku bardziej "legendarne" się stały.

Zostało już tylko skombinować na pół godzinki jakiś lepsiejszy aparat, pstryknąć parę fotek i gotowe.

Wystawiamy z dopiskiem OKAZJA za 3.300 z tego 300 do urwania, dla mnie 500 za fatygę i 2.500 zostaje Ci na czysto.

Wchodze w to.

A no tak, jeszcze forumowym naganiaczom trzeba będzie jakąś działkę odpalić,

ale to w barterze się rozliczymy, jakiś kabelek w dobrej cenie czy wzmacniaczyk z dobrym rabacikiem

albo jak który będzie chciał się pozbyć swoich przechodzonych gratów, to mu się pomoże je spuścić w dobrej cenie :)

Nie ma się co chichrać, przecież dokładnie tak to się właśnie odbywa, a extaza nie jest żadnym wyjątkiem,

tylko może bardziej rzuca się w oczy, bo z cenami maksymalnie przegina...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A no tak, jeszcze forumowym naganiaczom trzeba będzie jakąś działkę odpalić,

Oj tam, zaraz naganiacz. Proponuję określenie Specjalista d/s pomocy w sprzedaży :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Szanowny Pan Audio-Extasa udzela sie nawet na Audiostereo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Łamana polszczyzna, na koncu link to ich strony. Tragedia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Znaczy się trzeba trochę pogadać z panem kleman

Napisałem mu parę słów do mikrofonu zapraszając do rozmowy o biznesie z Polakami.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

I de facto - znalazłbyś się pod stacją benzynową lub innym zakładem fryzjerskim :) Już ktoś pisał , co RZECZYWIŚCIE pod tym adresem się znajduje. Szerokiej drogi !

Byłeś? Widziałeś? Co się tam znajduje? Na google street view nie zobaczysz Stettinerstr.53. Pod tym adresem mieści się kilka firm, więc może to być jakiś biurowiec.

Facet ma firmę zarejestrowaną najprawdopodobniej na adres domowy, na Stettinerstr.53 może mieć magazyn.

Szanowny Pan Audio-Extasa udzela sie nawet na Audiostereo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Łamana polszczyzna, na koncu link to ich strony. Tragedia.

Moderacja powinna tu zadziałać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gosc Extase nawet przebil:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

<br />Facet ma firmę zarejestrowaną najprawdopodobniej na adres domowy<br />
Jednak - jesteście "szwagry" , jak przypuszczałem kilka dni temu. Na marginesie - napisz jeszcze do Strasburga , NIKu , IPNu i na Mysią.A , nie... Mysia już się skończyła , prawda , Panie Seband ? :)
<br />Moderacja powinna tu zadziałać. n:)))))) <br />
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.