Skocz do zawartości
IGNORED

interkonekt coaxial do 400zł

folab

Rekomendowane odpowiedzi

Mam potrzebę kupić kabel coaxial ,zależy mi na tym by miał jak najlepszą jakość ,dobry bas i przestrzeń.Jest trochę tego na rynku ,ale może jest jakiś jeden zdecydowanie lepszy od reszty w tym przedziale cenowym,proszę o podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/101842-interkonekt-coaxial-do-400z%C5%82/

sporo osób testowało Monkey i był bardzo ok, a kosztuje sporo mniej

http://www.monkeycable.rafko.pl/opis.php?k=clarity_coax

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Mam potrzebę kupić kabel coaxial ,zależy mi na tym by miał jak najlepszą jakość ,dobry bas i przestrzeń.Jest trochę tego na rynku ,ale może jest jakiś jeden zdecydowanie lepszy od reszty w tym przedziale cenowym,proszę o podpowiedzi.

Wystarczy porządnie wykonany kabel do powiedzmy 50zł, wydawanie większej kwoty na kabel do transmisji cyfrowej do zwyczajna strata kasy, a jeśli ktoś twierdzi inaczej to kłamie i pewnie ma w tym jakiś interes.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam potrzebę kupić kabel coaxial ,zależy mi na tym by miał jak najlepszą jakość ,dobry bas i przestrzeń

Profigold PGA 4000 za 90zł nie dość ze tani to " gra " tak jak chcesz.

Od dawna używam i nie widzę potrzeby wydawania większych kwot.

Używam go pomiędzy napędem a DACem jak i do robienia kopii płyt na stacjonarnej nagrywarce AUDIO .

Szkoda tylko z nie jest dłuższy i to jedyny jego mankament jak dla mnie.

Nie warto lutować mając dobrze zrobionego i sprawdzonego gotowca niewiele drożej

Profigold PGA 4000 za 90zł nie dość ze tani to " gra " tak jak chcesz.

No tak, niektórym to już wszystko gra ,łącznie z kablami cyfrowymi i podstawkami pod kable:) A ten Profigold PGA 4000 jest ok, sam taki mam ,kupiłem używany za 30zł , oczywiście ze względu na porządne wykonanie tylko i wyłącznie:)

Mam rozumieć że kabel coaxialny nie ma wpływu na brzmienie ?

To już bardzo dyskusyjna kwestia ...

Ja ze swojej strony polece Apogee Wyde Eye na wtykach Canare, których producent deklaruje impedancje falowa 75 Ohm. Więc oprócz przewodu i wtyki są zgodne z tym standardem.

Uważam że to jest maks, który warto wydawać na przewód coaxial. Jest to podyktowane jakością, pewnymi aspektami technicznymi, które wymieniłem wyżej i niecodziennym kolorem jak na przewody :).

Jak to właściwie jest z tymi 75 ohm'ami ? Czy ten parametr musi być zachowany ? Van den Hul jako przewód cyfrowy proponuje model Second, który można zastosować jako przewód audio jak i gramofonowy. Przecież dla tych wszystkich zastosowań wykorzystany jest ten sam przewód.

uważam, że cyfrówki maja wpływ na brzmienie systemu - ale odpowiedniej klasy!

z budżetowych polecam Apogee - mam na zbyciu;-), używałem dość długo z zadowoleniem

ale nabyłem Transparenta Premium - jak się poszuka można dostać za ok 400 zł i okazał się znacznie lepszy, dlatego został.

w przypadku wyższej klasy systemów jest świetny, ale Apogee też jest niezły....

ale to w przejrzystych systemach i otwartych słuchaczach...

Gość

(Konto usunięte)

Jak to właściwie jest z tymi 75 ohm'ami ? Czy ten parametr musi być zachowany ? Van den Hul jako przewód cyfrowy proponuje model Second, który można zastosować jako przewód audio jak i gramofonowy. Przecież dla tych wszystkich zastosowań wykorzystany jest ten sam przewód.

Dla sygnału transmitowanego poprzez S/PDIF (nie dotyczy oczywiście transmisji optycznej) musi być zachowana impedancja 75 omów.

Jest to impedancja falowa i dla sygnału analogowego audio jej wielkość nie ma już znaczenia, dlatego też przewód o takich parametrach może być wykorzystany jako klasyczny IC.

PS Van den Hul ma więcej takich "uniwersalnych" przewodów, np. The Name.

uważam, że cyfrówki maja wpływ na brzmienie systemu - ale odpowiedniej klasy!

mój system to Schiit LYR + Schiit Bifrost + DT 990 PRO + HD-600 ,stoi to na podstawach antywibracyjnych podłączone troszke lepszymi sieciówkami (HELION) przez filtry sieciowe AUDIOGRADE ,do tego dobry IC Musical Fidelity X-LINK ,od laptopa sygnał leci kablem USB Wireworld Ultrafiolet. Mam otwarty umysł i sprawdzam wszelkie możliwości usprawnienia systemu,stąd wybrałem kabel USB ,który gra lepiej bo usłyszałem to.

Czy to jest wysokiej klasy zestaw do którego warto kupić lepszy kabel ?

Mam otwarty umysł i sprawdzam wszelkie możliwości usprawnienia systemu,stąd wybrałem kabel USB ,który gra lepiej bo usłyszałem to.

Czy to jest wysokiej klasy zestaw do którego warto kupić lepszy kabel ?

z pewnością warto, bo słyszysz, co niestety nie wszystkim, nawet na tym forum się zdarza...

systemy słuchawkowe (a ten jest niezły) są wrażliwe i ukazują takie zmiany..

co prawda sieciówki Heliona u mnie nic nie dawały (ale to budżetówka i słabe materiały) można by popróbować lepszych (z polskich Audionova Nuclearus już działa...)

jeśli słyszysz, trzymaj się tego i nie daj sobie wmówić ze jest inaczej, bo "ktoś" na "byle czym" nic nie słyszy!!!!

pozdr!

może wyjdź poza Marantza cd63 to też usłyszysz więcej ...

może wyjdź poza Marantza cd63 to też usłyszysz więcej ...

No dobra ,bez złośliwości,jeden słyszy drugi nie i nie powinno być na forum takich przepychanek .

• 3 tygodnie później...

Chorda nie miałem, ale generalnie kable cyfrowe (nie wnikając w standard, choć to może wpływać na dźwięk) potrafią zmodyfikować dźwięk - również w dobrą stronę (jeśli dobre kable), ale to raczej nie na poziomie r-daków i tego typu urządzeń......

chociaż i na niedrogim, a dobrze skonfigurowanym systemie można usłyszeć zmianę (wiem, bo takie miałem!)

życie zaskakuje, przynajmniej na początku, bo potem coraz mniej i coraz rzadziej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.