Skocz do zawartości
IGNORED

Śpieszmy się kochać plazmy... :(

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem Sony W805B 55 cali, wieczorem podzielę się pierwszymi wrażeniami, w tym jak się ma obraz z dobrego elcedeka do tego z plazmy w mojej subiektywnej opinii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kupiłem Sony W805B 55 cali, wieczorem podzielę się pierwszymi wrażeniami, w tym jak się ma obraz z dobrego elcedeka do tego z plazmy w mojej subiektywnej opinii.

Ukryta Zawartość

Też go kupiłem kilka dni temu. Rewelacja. Z plazmą nie porównywałem, bo nie mam takiej możliwości, ale nawet nie chcę jej mieć, bo ten nowy telewizor jest aż nadto dobry. Pamiętam tylko plazmy stojące kilka lat temu w sklepach, w jasno oświetlonych wnętrzach - to była mizeria.

Ukryta Zawartość

To był jaskrawy przykład na kompletny brak przeszkolenia personelu odpowiedzialnego za ekspozycję w dziedzinie znajomości obsługi i konfiguracji sprzętu lub celowa PROWOKACJA !

Jestem podobnego zdania ponieważ, gdzie bym nie wlazł w Polsce do sklepu, to plazma zawsze odstawała jakością od LCD. Co ciekawe w UK już takiego efektu nie było. Sprzęt ten nie był pochowany po kątach i obraz wyraźnie na plus odstawał od jarzeniówek. Potrafiono tam stworzyć odpowiednie warunki do odbioru plazm ( zaciemnione miejsca, pomieszczenia). I sprzedający zawsze zwracał na to uwagę. U nas była jakaś masakra. Byle tylko łosiowi wcisnąć jakiś egzemplarz LCD.

Ja też nie mam na 3 posiadanych LCD-kach. Szczególnie sport i koncerty wychodzą doskonale. Filmom też niczego nie brakuje. Nawet czerni, a biel jest perfekcyjna.

Jak tam seanse nocne? Wali po oczach? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Świat widze do reszty zbzikował, ja rozumię gratulować komuś narodzin potomka czy zawarcie związku ale kupno telewizora HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Wczoraj kupiłem majtki, pogratuluje mi ktoś D:D:D:D:D:D:D

Polska to jest dziwny kraj też uważam to za groteskowe podobnie w 90 u nas za luksus uważano tel komórkowe i ten kto go po siadał uważano go wyjątkowym gdzie za granicą to było normalne jak opowiadał mi już kuzyn z Niemiec.Może założymy wątek nasze zakupy i wszyscy sobie będziemy gratulować byle jakich zakupów :)

rozumiem jak by to był Panas 103cale wtedy można gratulować

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Świat widze do reszty zbzikował, ja rozumię gratulować komuś narodzin potomka czy zawarcie związku ale kupno telewizora HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Gratulacje z powodu reform!

widzialem W805 i cos mi w nim nie halo bylo...nie moglem go koledze ustawic...pozniej sie okazalo sie ze on ma ips matryce a ja va w swoim hx850 a polecilem mu go w ciemno...i ogolnie nie swiecil tak i czern gorsza....myslem ze to podobne modele ..a tu lipa panie

No to gratulacje-ale tylko z tego względu że to "majtki" a nie slipy męskie. :)

O Boże jaki inteligent, teraz coraz cześciej u jakiś patafianów (nie mam na mysli ciebie) w modzie są stringi meskie D:D:D:D

markam, czy u Ciebie tryby Motionflow "wyraźny", "wyraźny plus" i "impuls" też są takie ciemne?

Tak, prawdę mówiąc nie wiem dlaczego tak się dzieje. Nie używam tych opcji, pozostając przy ustawieniu "standardowe". Na początku trudno się przyzwyczaić, bo obraz w ruchu zawsze ostry, przez co dziwny jakiś, ale to z czasem mija i dopiero wtedy się zauważa, jak źle było przy starym LCD-ku, 32 - calowym, kupionym jeszcze za 12 tys :)

No Spinacz nosi :D

mam za duże nie zmieściły by się w takim modelu:) poza tym jaki musi być dyskomfort w tym dobre dla Azjatów oni maja małe przyrodzenie

Tu pomysłowe modele czego nie wymyślą

Ukryta Zawartość

post-33863-0-56682300-1421005449_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak tam seanse nocne? Wali po oczach?

Często oglądam "do poduszki". Jest wszystko w porządku :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jeśli w komplecie z majtkami jakaś fajna d*** to... mogę pogratulować! :)

0_0_0_1469168071_middle.jpg

W Polsce tv to rzeczywiście taki ołtarzyk.

Troszkę to rzeczywiście groteskowe.

A wiesz, że nie tylko w PL?

Irlandia to "trochę" bogatszy kraj i zawsze w pracy jak ktoś kupi nowy "telly" to zaraz wszyscy się muszą o tym dowiedzieć! :)

Ja Ci powiem, że dawno mnie tak żadne zakupy nie ucieszyły jak właśnie TV (choć kupowałem dla żony a nie dla siebie).

Coś jest przyjemnego w kupowaniu nowego telewizora...

Kupiłem Sony W805B 55 cali,

Soniacz to Soniacz. :) Ja w każdym razie - gratuluję. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

pozniej sie okazalo sie ze on ma ips matryce .......i ogolnie nie swiecil tak i czern gorsza....

Przecież jest to cały czas LCD, więc skąd ma być ta czerń?

Ja Ci powiem, że dawno mnie tak żadne zakupy nie ucieszyły jak właśnie TV (choć kupowałem dla żony a nie dla siebie).

Coś jest przyjemnego w kupowaniu nowego telewizora...

:-)))) Tez tak mam. Czasami marzę sobie, aby zepsuła mi się moja plazma, ale gdy się zastanowię to stwierdzam, że jakiś głupi jestem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Sony W805a i W805b to telewizory z zupełnie innymi matrycami. Pierwszy ma IPS drugi VA.

ja mam va ,,lepszy kontrast i czern a wiekszy inputlag,ips na odwrot....a i wygaszanie strefowe...

Dla mnie tylko ekran do filmów ;-)

Ja też jednak zdecydowanie w telewizorach lcd wolę VA. Mimo kiepskich kątów daje jakąś namiastkę czerni.

No więc odnośnie pierwszych wrażeń odnośnie 805b z VA.

Zrobiłem zalecane ustawienia, tzn.tryb kinowy, odcień ciepły itd.

Jakość obrazu przypomina to co miałem na plazmie 58PY800. Obraz nie ma wad starych elcedeków. Jest kontrastowy, ostry w ruchu i ma przyjemną, taką plazmową manierę w tych ustawieniach. Czerń jest prawie tak samo dobra, choć jednak gorsza (nie tak głęboka). Ale przynajmniej nie jest niebieska albo śliwkowa. Za to ostrość, jest lepsza, obraz jest trochę bardziej efektowny. Całościowo powiedziałbym że na filmach jest remis ze wskazaniem na plazmę (pewnie na ST60 byłaby większa przewaga).

Teraz właśnie oglądam Barcelonę vs Atletico w HD i mecz wygląda nawet ciut lepiej niż na plazmie. Jest super ostrość także w ruchu, wygląda to prawie jak demówki 4k. Super. Żadnego smużenia znanego z modeli sprzed paru lat. Remis ze wskazaniem na Sony.

Trzeba też wspomnieć o b. dobrej jakości wykonania. Ramka jest cieniutka, ale aluminiowa, nie jakiś plastik metalizowany, nie ma niedoróbek.

Całościowo jestem bardzo zadowolony jak na razie, jest lepiej niż myślałem.

Całościowo jestem bardzo zadowolony jak na razie, jest lepiej niż myślałem.

:-) To nic nadzwyczajnego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.