Skocz do zawartości
IGNORED

Śpieszmy się kochać plazmy... :(

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

No ale w takim razie dlaczego topowy obecny model kosztuje drożej niż poprzedni?

Nie wiem, ale stawiam na chęć maksymalizacji zysku czyli chciwość ;-), Zadajesz skomplikowane pytania ;-). Ja jestem tylko skromnym użytkownikiem (kupuję TV raz na około 10 lat - średnio). Myślę, że lepszym adresatem była by firma, o którą Ci chodzi. Może odpowiedzą w jakiś logiczny sposób.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W cuda wierzysz?

Co najwyżej mógłbym otrzymać marketingowy, wyszkolony bełkot.

<br />Ja jestem tylko skromnym użytkownikiem (kupuję TV raz na około 10 lat - średnio<br />

No ja Ci życzę żeby tak Ci pozostało. Też bym tak chciał, tylko technologia teraz już chyba nie będzie aż tak łaskawa.

Oczywiście odpukać bo własnie mi się skończyła gwarancja na TV:-)

No ja Ci życzę żeby tak Ci pozostało. Też bym tak chciał, tylko technologia teraz już chyba nie będzie aż tak łaskawa.

Obserwuję wśród znajomych i chyba aż tak źle nie jest, ale może się mylę. Z tym że oni używają dosyć drogich albo b. drogich TV a w tych klasach może być lepiej (silniejszy nadzór przy produkcji). Chociaż fakt, że jednemu z nich nawaliła na gwarancji matryca w Sony-m X4500. Po wymianie chodzi już parę lat bez zarzutu. Dodam jeszcze, że ten kolega to "pechowiec". Odtwarzacz BD znanej i szanowanej na świecie firmy nawalił mu po kilku godzinach używania (kupiony nowy ze sklepu). Ma też plazmę Pioneer-a 9 generacji i na matrycy są trzy "nieżywe" piksele/subpiksele (?). Na szczęście nie rzucające się w oczy, ale z tego powodu plazma wylądowała w jego domu na wsi.

Generalnie wszystko zależy od pecha.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

No to ja chyba też mam pecha. Topowy kiedyś Sony 52Z5500 u mnie wytrzmał aż 1.5 roku. I był nie do naprawy.

To może rzeczywiście ta firma schodzi na "psy". Ale z drugiej strony to mam aparat fotograficzny tej firmy i Playstation3 i odpukać działają od wielu lat bez zarzutu. Może po prostu sprzęt "wyczuwa", że się go lubi lub nie i się odpowiednio odwdzięcza ;-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No ale ja do czasu Z5500 kupowałem wszystko Sony, bo mi się wydawało że wiem za co płacę.

Nawet mój nick tutaj pochodzi od fajnego TV Sony Wega który jeszcze mam i gra ekstra. KL 32HQ150! Też topowy, 70kg żywej wagi. A kolory i płynność ruchu to w dalszym ciągu wzorzec do nasladowania dla wielu naleśników. ja nawet paluszki do pilota kupowałem Sony.

Jak mi padł Z5500, pomyślałem nic to, to się przecież zdarza. Przyjadą naprawią.

Ani nie przyjechali, ani nie naprawili. Okazuje się że teraz nawet topowe TV Sony to wyroby jednorazowe a jakość serwisu to tragedia!!!

No to im podziękowałem.

No ale ja do czasu Z5500 kupowałem wszystko Sony, bo mi się wydawało że wiem za co płacę.

Nawet mój nick tutaj pochodzi od fajnego TV Sony Wega który jeszcze mam i gra ekstra. KL 32HQ150! Też topowy, 70kg żywej wagi. A kolory i płynność ruchu to w dalszym ciągu wzorzec do nasladowania dla wielu naleśników. ja nawet paluszki do pilota kupowałem Sony.

Jak mi padł Z5500, pomyślałem nic to, to się przecież zdarza. Przyjadą naprawią.

Ani nie przyjechali, ani nie naprawili. Okazuje się że teraz nawet topowe TV Sony to wyroby jednorazowe a jakość serwisu to tragedia!!!

No to im podziękowałem.

Jednak ja będę się upierał, że awarie to nie jest cecha charakterystyczna tylko tej firmy. Mało tego, mam kolegę, który jest właścicielem serwisu sprzętu RTV. Kiedyś miał autoryzację Sony - Pioneer (teraz chyba inną - chyba LG i coś jeszcze). On twierdzi że kupując sprzęt z tych firm mniej ryzykujemy niż od innych, ale generalnie jakichś wielkich różnic w awaryjności pomiędzy firmami nie ma. Jak kupowałem swojego LG to dzwoniłem do niego z pytaniem o awaryjność. Odpowiedział mi, że jest trochę większa niż w tych powszechnie uznanych za szanowane firmach, ale nie są to znaczące różnice i mam się tym nie martwić tylko kupować.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />Jednak ja będę się upierał, że awarie to nie jest cecha charakterystyczna tylko tej firmy<br />

Ale ja nigdzie czegoś takiego nie napisałem.

<br />On twierdzi że kupując sprzęt z tych firm mniej ryzykujemy niż od innych, ale generalnie jakichś wielkich różnic w awaryjności pomiędzy firmami nie ma.<br />

No to za co się płaci przy zakupie TV Sony skoro jest droższy od konkurencji o 50% co najmniej?

No to za co się płaci przy zakupie TV Sony skoro jest droższy od konkurencji o 50% co najmniej?

A za co się płaci jak ktoś kupuje kable ("cinch") 1,5m za 3 albo 7 tyś zł (skrajny przypadek opisywany przeze mnie to 7 tyś euro za dwa kawałki po ~1,0m). To ta firma Sony jeszcze nie jest taka droga ;-)

Jak Panasonic wprowadzał serię 30 lub 50 (dokładnie nie pamiętam) to w TV było bardzo dużo reklam. Reklamy LCD widzę ale żeby nazwać je nachalne to nie powiedział bym. Pisemka reklamowe marketów też pokazują jedną i drugą

W jakiej telewizji? Chyba w TV Rassija.

Pisemka reklamowe? Chyba żartujesz, tam reklamuje się to co normalnie nie schodzi z półek, więc przykład to lekko beznadziejny. I plazm tam nie zaznasz ( może sporadycznie z wyjątkiem tych najsłabszych i najtańszych)

Ma też plazmę Pioneer-a 9 generacji i na matrycy są trzy "nieżywe" piksele/subpiksele (?). Na szczęście nie rzucające się w oczy, ale z tego powodu plazma wylądowała w jego domu na wsi.

Generalnie wszystko zależy od pecha.

Jak ktoś ma pecha to i palca w d.upie złamie, nie pisałem już przypadkiem tego?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

W jakiej telewizji? Chyba w TV Rassija.

Widać częściej od Ciebie oglądam TV :-). A tak na marginesie to co napisałeś to może być prawda. Rynek tam jest ogromny i nawet jak wydaje się płyty to często lektor rosyjski jest a polskiego nie ma (tylko napisy).

Chyba żartujesz, tam reklamuje się to co normalnie nie schodzi z półek, więc przykład to lekko beznadziejny

No to plazmom nic nie grozi bo jak twierdzisz (tak się domyślam) nie ma ich w tych pisemkach reklamowych więc znakomicie schodzą :-)

Jak ktoś ma pecha to i palca w d.upie złamie, nie pisałem już przypadkiem tego?

Miałeś aż takiego pecha ? ;-)

Tu nie wątek o kablach na szczęście. Wina też są drogie i luksusowe q...y ale co to ma do rzeczy w tym temacie?

Narzekałeś że Sony jest drogi więc gwoli pocieszenia dałem Ci przykład z innej branży.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />Narzekałeś że Sony jest drogi więc gwoli pocieszenia dałem Ci przykład z innej branży. <br />

Nigdzie nie narzekałem na Sony, że jest drogie. Pisałem tylko że skoro jest najdroższe to też jakość, niezawodność i serwis powinno mieć na poziomie sporo wyższym od konkurencji.

A tak niestety nie jest.

Nigdzie nie narzekałem na Sony, że jest drogie. Pisałem tylko że skoro jest najdroższe to też jakość, niezawodność i serwis powinno mieć na poziomie sporo wyższym od konkurencji.

A tak niestety nie jest.

To tylko elektronika. Zawsze może się coś zepsuć. Niestety nawet najlepszym się to zdarza. Serwis to zupełnie inna sprawa. Paradoksalnie im coś się rzadziej psuje to większe problemy są z serwisem jak już się zepsuje. Nie opłaca się utrzymywać dużej bazy serwisowej do urządzeń które się rzadko psują. Nikt z tego nie wyżyje.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czyli Twoim zdaniem, czym droższy kupujemy TV tym jest większe prawdopodobieństwo, że nam go nikt nie naprawi?! U mnie w topowym Sony po 1.5 roku już nie mieli części zamiennych.

Świetna polityka. Czyli trzeba być gotowym na to, że te drogie TV są jednorazowe. A psują się mocno, wystarczy poczytać na forach.

Nowy 9005 Sony kosztuje 19tzł. Czyli po dwóch latach jak padnie do kosza?

Czyli po dwóch latach jak padnie do kosza?

Niestety takie czasy nastały. Rozmawiałem kiedyś na ten temat w MM i potwierdzili, że po gwarancji większość napraw nawet jak jest możliwa to może być nieopłacalna (np. wymiana płyty głównej lub matrycy). Nikt nie praktykuje dochodzenia jakie drobne elementy np. na płycie głównej nawaliły. Wymienia się cały podzespół a to jest niestety kosztowne. Dla tego chyba warto jest przedłużać gwarancje na drogie i skomplikowane urządzenia (np. TV), ale nie na pewno (zależy co jest w warunkach).

Mam takie pytanie.W nowym tv stw60 panasa zauwazylem ze przy logo. TVP1 HD jedynka sie zabkuje, w starszej plazmie to niewystepowalo.Jakimi ustawieniami ewentualnie moglbym to zjawisko zredukowac?Tak samo ns niekturych filmach gdzie sadze sygnal troche slabsxy na czarnym tle sa inne odcienie i jak by obraz sie przemieszczal.

Przykra sprawa. Sam jestem posiadaczem plazmy panasia i pomimo kilku lat nie zamienilbym jej na nic innego chyba że też plazme. Kolega kupił ostatnio najnowszego LG led i pomimo najnowszej technologii nie powalil mnie na kolana. Plazma rządzi. ;) pozdro

Z tym zabkowaniem bylem chyba pijany bo wczoraj wrocilem do domu, jeszcze raz sprawdzilem i nic takiego niezauwazylem.

Stawiam na to, że to było w nadawanym sygnale. Dużo róznych wad obrazu można przypisać błędom emisji.

Z tym zabkowaniem bylem chyba pijany bo wczoraj wrocilem do domu, jeszcze raz sprawdzilem i nic takiego niezauwazylem.

Tak coś właśnie obstawiałem po dokładnej lekturze Twojego wcześniejszego posta ;)

Mam takie pytanie.W nowym tv stw60 panasa zauwazylem ze przy logo. TVP1 HD jedynka sie zabkuje, w starszej plazmie to niewystepowalo.Jakimi ustawieniami ewentualnie moglbym to zjawisko zredukowac?Tak samo ns niekturych filmach gdzie sadze sygnal troche slabsxy na czarnym tle sa inne odcienie i jak by obraz sie przemieszczal.

Pewnie system zapobiegający wypalaniu.

Może nie działa to bez przerwy.

Przykra sprawa. Sam jestem posiadaczem plazmy panasia i pomimo kilku lat nie zamienilbym jej na nic innego chyba że też plazme. Kolega kupił ostatnio najnowszego LG led i pomimo najnowszej technologii nie powalil mnie na kolana. Plazma rządzi. ;) pozdro

a kojarzysz jaki model dokładnie ten LG? Seria LN, LM czy LA? Jak dla mnie to całkiem spoko sprzęt. Cena / jakość nie ma konkurencji moim zdaniem.

Zapewne miałeś wtedy gorszy sygnał......

Cześć, jutro a najpóźniej w poniedziałek będę miał TX-P50STW60 i chciałem Was zapytać jak to z tą kalibracją jest? w sklepie, sprzedawca powiedział mi że kalibracja kosztuje u nas 400-600 euro(kiedyś kalibrował swojego Pioneera). Powiedział też że nowe plazmy Panasonic nie wymagają kalibracji bo obraz jest bardzo dobry....ogólnie to nie wiem ile taka usługa kosztuje w Polsce ale powiedzmy że 500e to już jest trochę kasy....i nie jestem pewny czy jest to tego warte. Nie jestem też pewny czy nie zrobiłem źle że nie kupiłem np. GT60...jak wyżej pisałem, vt60 widziałem w sklepie i obraz mi się nie podobał za bardzo, ale widziałem choćby z tego linka kilka zdjęć a w szczególności ta róża zrobiła na mnie potworne wrażenie i muszę spróbować jak plazma w warunkach domowych smakuje;)

link do testu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

fakt że st60 to tania plazma ale czy pokaże taką czerń jak na zdjęciu z różą? Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

fakt że st60 to tania plazma ale czy pokaże taką czerń jak na zdjęciu z różą?

Pokaże i to lepiej.

w sklepie, sprzedawca powiedział mi że kalibracja kosztuje u nas 400-600 euro

Masakra, u nas:) 5 razy mniej. Warto jeśli przywiązujesz do tego wagę, ale nie za 400-600 euro

Pokaże i to lepiej.

Czy lepiej to się dopiero okaże. W Audio Video był już test ST60, Maciek obiecał również testy GT60 i VT60. Dlatego proponuję wstrzymanie się na razie z tego typu stwierdzeniami. Na portalu hdtvtest.co.uk jest na przykład, że GT60 ma lepszą czerń niż ST60. A VT60 ma jeszcze lepszą.

Cześć, jutro a najpóźniej w poniedziałek będę miał TX-P50STW60 i chciałem Was zapytać jak to z tą kalibracją jest? w sklepie, sprzedawca powiedział mi że kalibracja kosztuje u nas 400-600 euro

Naprawdę nie masz co robić z kasą? Jeśli masz jej naprawdę dużo to daj tę kasę na potrzebujących.

Naprawdę nie masz co robić z kasą? Jeśli masz jej naprawdę dużo to daj tę kasę na potrzebujących.

Sittek nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi... nie mam co robić z kasą bo kupiłem najtańszą plazmę od Panasa? jak bym kupił to co widziałem kilka dni temu w Saturnie (jakis panas 65" za prawie 4k euro) to świadczyło by o mnie że nie mam co robić z kasą. Chciałem grzecznie zapytać co w tej kalibracji jest skoro wołają prawie 600e, a tak na marginesie to kalibracji za tyle kasy nie zrobię bo jeszcze nie postradałem zmysłów...nawet jeśli miałbym te 600e więcej to wolałbym dołożyć do wersji vt:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.