Skocz do zawartości
IGNORED

Panowie UWAGA NA DROGACH

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie wiem jak u Was ale u mnie tragedia. Niby sytuacja jak co roku, ale ten jednak jest wyjątkowo niebezpieczny.

No bo jeszcze tydzień temu płeć piękna chodziła opatulona w kurtki, płaszcze futra a teraz naraz prawie na letnio!

Skupić się na jeździe mimo usilnych starań się nie da. Wzrok co i rusz wychwytuje jakąś kobietę, dziewczynę, panią w stroju pozwalającym podziwiać ich piękno.

Sporo naraz ukazuje się nam w pełnej krasie resztę dopowiada wyobraźnia.

Za to powinny być mandaty. Ja już parę razy dzisiaj miałem komuś wjechać w tył. W miastach najgorzej.

Naprawdę apeluję o ostrożność.

https://www.audiostereo.pl/topic/102761-panowie-uwaga-na-drogach/
Gość Gość

(Konto usunięte)

A ja myślałem że temat jest o dziurach w drodze.

Ty świnio:-)

Trochę kultury. Żeby tak dosadnie....

Ale do kogo?

Do wszystkich zmotoryzowanych, zdrowych kierowców płci męskiej. Od 12 do 70lat.

Hehehehe, w Irlandii nie ma tego problemu. To już owce na pastwiskach ładniejsze od miejscowej płci "pieknej". ;)

To już wiadomo, czemu tak mało w IRL wypadków!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Oby tylko nie zobaczyć gdzieś Grodzkiej w miniówie.....

Bo dzwon gwarantowany....

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Gość Gość

(Konto usunięte)

Oczywiście że o tym wie. Przecież ma w domu zdrowego mężczyznę.

Hehehehe, w Irlandii nie ma tego problemu. To już owce na pastwiskach ładniejsze od miejscowej płci "pieknej". ;)

Ty to masz dobrze:-)

Chuk z tym ich pieknem, ale najlepiej jak jedna z druga papla przez telefon i wlazi na pasy nie spogladajac nawet przez ramie czy cos nie jedzie. Potem przejedziesz taka i jeszcze za kraty pojdziesz, bo to przeciez na pasach sie odbylo.

?👈

No ale jeśli pójdziesz za kraty w takim przypadku to słusznie, bo jakakolwiek święta krowa po pasach nie idzie to Kodeks Drogowy zobowiązuje Cię do zachowania w tym przypadku SZCZEGÓLNEJ OSTROŻNOSCI.

Kiedyś zatrzymałem się przed pasami by przepuścić dzieciaka. Obok mnie, po lewej, przemknął samochód chyba 120 km/h robił... dzieciakowi tuż przed nosem. Krok dalej a byłaby miazga.

Gdybym miał Stingera pod ręką to bym za gnojem posłał - takie ścierwo nie ma prawa żyć.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja nie mowie o jezdzie 120km/h tylko 50. Jedziesz spokojnie, a tu ci wlazi 5 metrow przed autem baba z telefonem, ktora zdecydowala sie w ostatniej chwili przejes przez pasy bez rozgladania sie. To jaka to slusznosc?

?👈

Jak jedziesz wystarczająco wolno to zahamujesz na czas. Zachowałeś szczególną ostrożność. W czym więc problem?

Polecam spacer i przejażdżkę autobusem, a nie kisić się w aucie.

Polecam przejażdżkę motocyklem, względnie skuterem lub rowerem :)

Ja nie mowie o jezdzie 120km/h tylko 50. Jedziesz spokojnie, a tu ci wlazi 5 metrow przed autem baba z telefonem, ktora zdecydowala sie w ostatniej chwili przejes przez pasy bez rozgladania sie. To jaka to slusznosc?

U mnie jest lepiej: najlepsze są troskliwe matki, które nie na przejściu, spomiędzy samochodów wyłaniają się z wózkiem na drogę. Znaczy najpierw wózek, a potem dopiero matka wygląda...

------

Skoro mowa o wiosennych zagrożeniach na drodze: jako mniejszość na drodze, chciałbym ZAAPELOWAĆ DO KIEROWCÓW SAMOCHODÓW, BY PATRZEĆ W LUSTERKA I ZWRACAĆ UWAGĘ NA MOTOCYKLISTÓW. Z góry dziękuję.

Powrót po dłuższej przerwie...

Jak jedziesz wystarczająco wolno to zahamujesz na czas. Zachowałeś szczególną ostrożność. W czym więc problem?

Ciekaw jestem czy bys tak ladnie spiewal jak tobie by ktos wylaz w ostatniej chwili. Jak sie czlowiek zbilza do pasow to sie rozglada i zwalnia kroku, a nie lezie pedem decydujac sie w ostatniej chwili na przejscie, bo kiosk z gazetami po drugiej stronie stoi. Zachowanie szczegolniej ostroznosci tyczy sie tez pieszych. Samochodu nie zatrzymasz na odcinku metra czy dwoch, a wystarczy tylko sie rozejrzec, a nie myslec o nowych butach.

Nadajesz sie na prezydenta, przebijasz wszystkim razem wzietych.

Zreszta kobiety tak samo zachowuja sie za kierownica. Potrafia stworzyc zagrozenie na prostej drodze bez powodu. Raz malo nie wjechalem w jedna. Jade normalnie 80km/h, pusta, prosta droga, bez drzew, a przedemna raptownie stopy sie pala, a kobita wali w hamulec ile sil. Za chwile znow to samo, dopiero zauwazylem za trzecim razem ze hamowala jak z naprzeciwka samochod jechal. Kto moze przewidzec ze idiotka wcisnie hamulec w podloge na prostej drodze bez powodu? Kto takiej osobie prawo jazdy dal?

?👈

Polecam przejażdżkę motocyklem,

No, najlepiej takim, jak poniżej. Jak zobaczyłem to zachorowałem.

Kurka, gdybym miał prawko na motor to bym sobie takie cudo kupił... :)

A tak, to tylko kupię sobie koszulkę Moto Guzzi na ebayu i będę zazdrościł motocyklistom. :)

No gutki mają coś w sobie. V w układzie wzdłużnym to nietuzinkowa konstrukcja. Piękne.

A co do prawka Doktores, to jak Cię to kręci powinieneś zrobić. Granice wyznaczmy sobie w większości wypadków my sami. Mnie motocykle kiedyś nie kręciły w ogóle, zaraził mnie Brachol. Prawko zrobiłem w trymiga i była to jedna z najlepszych decyzji w moim życiu. Pozwala sobie po cichu, gdy masz kask na głowie i nikt nie słyszy 'Yeah....', tyle ;)

A co do prawka Doktores, to jak Cię to kręci powinieneś zrobić.

No powinienem... W Irlandii łatwo o prawko. Tutaj urzędy są dla ludzi a nie odwrotnie.

Tyle że to chyba najgorszy kraj na świecie do jazdy motocyklem.

Nie dość że wciąż pada to jeszcze motocykliści muszą nosić takie odblaskowe żółte kamizelki... kretynizm.

Wyobrażasz sobie że zasuwasz takim cudnym motorem w kamizelce jak z Zakładu Oczyszczania Miasta?

Ludzie oczywiście protestowali ale na protestach się skończyło...

brando_310.jpg

Behawiorysta :)

Jeżeli mnie obrażasz (chłopaki, podpowiedzcie - obraża?) to możesz mnie pocałować w dupę i vice versa ;)))))))))))

No powinienem... W Irlandii łatwo o prawko. Tutaj urzędy są dla ludzi a nie odwrotnie.

Tyle że to chyba najgorszy kraj na świecie do jazdy motocyklem.

Nie dość że wciąż pada to jeszcze motocykliści muszą nosić takie odblaskowe żółte kamizelki... kretynizm.

Wyobrażasz sobie że zasuwasz takim cudnym motorem w kamizelce jak z Zakładu Oczyszczania Miasta?

Ludzie oczywiście protestowali ale na protestach się skończyło...

brando_310.jpg

Doktores, we Francyji musisz mieć ileś tam procent powierzchni oflagowane odblaskiem.

W BE wprowadzili 2 lata temu obowiązkową odzież ochronną na moto - i dobrze, uważam.

Mając moto w IRL możesz śmigać do UK, a tam to już chulaj dusza... Zrób, sprawdź - najwyżej odpuścisz jak Cię nie wciągnie.

Użytkownik adamkwiatkowski dnia 18.04.2013 - 14:26 napisał

Behawiorysta :)

Jeżeli mnie obrażasz (chłopaki, podpowiedzcie - obraża?) to możesz mnie pocałować w dupę i vice versa ;)))))))))))

I vis a vis :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.