Skocz do zawartości
IGNORED

KRADNĄ NASZE PIENIĄDZE - Zagłosuj ! - REFERENDUM

zjj_wwa

Rekomendowane odpowiedzi

iadomo, wszyscy k**wy i złodzieje

Nie wyłączając nas

dosc zabawna sytuacja bo wszyscy chca udac sie do ZUSu ktory uwazaja za zlodzieja i narzekaja od zawsze na jego dzialania i koszty obslugi w tym dyrektorow zarzadow etc a jednoczesnie chca liwidacji OFE zamiast ukierunkowania sie na poprawe dzialania OFE w tym zagwarantowanie dziedziczenia wkladow,obnizenia kosztow obslugi etc.W momencie likwidacji OFE juz nigdy nie vedzie zadnej reformy i takie placzliwe obrazki jak wyzej beda zacementowane na sto lat.Dosc zalosny to obrazek..

nie od dziś wiadomo że kto nie kombinuje ten nie ma - mało jest w Polsce osób które dorobiły się "czegoś" całkowicie legalnie - pop

a ty to skad wiesz od mamci czy z gazetek codziennych?/

czy to zalosne pierdzielenie programowe i statutowe??

ale to już calkiem z innej beczki ( tak jak i to że na to forum sprzedawcy z biedronki raczej nie zaglądają )

generalnie ty jestes uposledziny fizycznie czy jezdzisz na wozku inwalidzkim i widzisz swiat z wysokosci ..koła??

pracownicy administracji, a być może nawet i politycy. Postawa wyrażająca się przekonaniem, że "ktoś" chce zniszczyć Polskę i Polaków, wymazać ich z powierzchni ziemi za pomocą OFE lub ZUSu nie odbiega niczym od

dosc powszechna historyczna choroba polakow ktora nie da sie leczyc.

jeszcze raz powtarzam.Jestescie za glupi jak widac zeby samemu zabezpieczyc sobie emerytury w zwiazku z tym musi zrobic za was to panstwo.Panstwo moze tylko tak.A jak wam sie nie podoba to nie pracujcie nie płaccie i placzcie.

jak jestem w ogóle przeciw OFE i uważam iż na tym rozwiązaniu zarabiają wyłącznie amerykańskie firmy to gdzie mam zagłosować ??

to wybierz sobie jakies nieamerykanskie a dyrektora zus-u sprawdz na pochodzenie.

wstyd ze to jeszcze nazywa sie..obywatel z prawami wyborczymi.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

I kto to wszystko pisze? Stary pierdoła, któremu emeryturkę zagwarantował PRL i który ma w dupie innych. Ważne, że jemu będzie dobrze.

Informuję cię, że jesteś głupi, bo państwo dało/da ci emeryturę, którą będziesz sobie z radością pobierał - sam nie dałeś rady. Myślę, że podwójnie głupi, bo zrobił to poprzedni system.

Postawa wyrażająca się przekonaniem, że "ktoś" chce zniszczyć Polskę i Polaków, wymazać ich z powierzchni ziemi za pomocą OFE lub ZUSu nie odbiega niczym od przekonania, że w Smoleńsku Putin z Tuskiem zamordowali Kaczyńskiego.

Niestety ale obie opinie wydają mi się wielce prawdopodobne.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Niestety ale obie opinie wydają mi się wielce prawdopodobne.

niestety nie zaskakujesz przenikliwoscia a jedynie monotonną powtarzalnoscia...gazetową..

kto to wszystko pisze? Stary pierdoła, któremu emeryturkę zagwarantował PRL i który ma w dupie innych. Ważne, że jemu będzie dob

ty masz takie pojecie o emeryturach jak ja o grajacych kablach.

daj se chlopie siana albo przypomnji mi o prostacie.

Ameryka ma ci zaplacic twoje emerytury czy twoje dzieci.A jak ich nie masz to wez sie ostro.a JAK NIE WIESZ JAK... TO ..PYTAJ.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Objawił się kolejny, który wie wszystko najlepiej. Gardzę takimi. Łatwo mieć gębę pełną frazesów, jak całe życie działało się wedle zasady "czy się stoi, czy się leży, 1500 się należy". Spieprzaj, PRLowcu. Na swoją emeryturę zarobię sobie sam. Żal mi tylko, że takie dziady jak ty, będą mi kraść pieniądze.

Spoko - biorąc pod uwagę średnią życia mężczyzny w PL to wkrótce wk***cych dziadów będziemy mieć z głowy, hehehehehehe

Na razie powiedz im jak ś.p. Pan Prezydent Lech Kaczyński - on na dziadów miał świetny bonmot.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość StaryM

(Konto usunięte)

I kto to wszystko pisze? Stary pierdoła, któremu emeryturkę zagwarantował PRL i który ma w dupie innych. Ważne, że jemu będzie dobrze.

Informuję cię, że jesteś głupi, bo państwo dało/da ci emeryturę, którą będziesz sobie z radością pobierał - sam nie dałeś rady. Myślę, że podwójnie głupi, bo zrobił to poprzedni system.

Dobrym zwyczajem jest dokładne napisanie, kogo się chce obrazić.

Jeśli miałeś zamiar obrazić mnie, to odpowiadam. Trzeba być kretynem, żeby sądzić iż nie wolałbym w chwili upadku PRL mieć 20 lat i możliwość zadbania samemu o własne życie. Niestety byłem w takim, a nie innym momencie życia i moje możliwości wyboru były dość ograniczone.

Przez lata pracy w PRL pracowałem na emerytury tych, którzy byli starsi ode mnie, bo tylko debile myślą, że to "państwo dawało". Państwo czy socjalistyczne, czy obecne samo z siebie nic nie ma. I nawet, gdy wmawia ci, że nie ma podatków (jak w PRL), to one i tak są. Taki system emerytalny nazywany jest solidarnościowym i wymyślony został przez Bismarcka w XIX wieku. Sprawdza się doskonale, pod warunkiem, że jest przynajmniej prosta reprodukcja demograficzna. Państwo nic mi nie dało, sam sobie zapracowałem na swoją emeryturę płacąc przez lata na tych, którzy byli starsi ode mnie.

Czytając "narzekajace" forum bogatych-biednych ludzi, myślę sobie, że lepiej być starą pierdołą, bo to się wiąże tylko z wiekiem. Gorzej być młodym pierdołą. Bo będzie już tylko gorzej. Będzie ciągłe zgorzknienie i dziwaczne poczucie, że "ktoś chce nas zniszczyć".

Gardzę takimi.

To jest charakterystyczne. Ja nie gardzę nikim. Ani biednym, ani bogatym, ani prostakiem, któremu słoma z butów wystaje. Każdego bowiem warto spróbować zrozumieć, a przynajmniej współczuć. Pogarda to właśnie produkt PRL.

Jesteś klasycznym produktem PRLu, choć o tym nie wiesz.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Dobrym zwyczajem jest dokładne napisanie, kogo się chce obrazić.

Jest pod wpisem mulsa, więc myślałem, że jest jasne, że to do niego. Ale, jak to mówią, tylko winny się tłumaczy.

Jesteś klasycznym produktem PRLu, choć o tym nie wiesz.

A ty nawet nie wiesz, że przypieprzyłeś się nie do tej osoby, co trzeba. Może już pora na jakiś bilobil albo coś.

Ja nie gardzę nikim.

Idź przytul pedofila w więzieniu.

Objawił się kolejny, który wie wszystko najlepiej. Gardzę takimi. Łatwo mieć gębę pełną frazesów, jak całe życie działało się wedle zasady "czy się stoi, czy się leży, 1500 się należy". Spieprzaj, PRLowcu. Na swoją emeryturę zarobię sobie sam. Żal mi tylko, że takie dziady jak ty, będą mi kraść pieniądze.

jest takie slowo ktorego nie wolno uzywac ale oddaje istote...idiota.

z drugiej strony jak uswiadomie sobie ze płace podatek zus na takich idiotow to tez chiba jutro przestane.bo spokojnie bez ubytku dla tkanki narodu moga ...zniknac.

a w glowie ciagle mam mysl ze ONI maja prawa wyborcze.Bez najmniejszej znajomosci sytuacji i rozeznania.

Idź przytul pedofila w więzieniu.

tu mamy klasyczny przypadek.....no wlasnie..czego??

Jest pod wpisem mulsa, więc myślałem, że jest jasne, że to do niego. Ale, jak to mówią, tylko winny się tłumaczy.

nie wiem skad ci sie bierze przekonanie ze ktos sie tlumaczy.Istnieje bowiem pewnosc ze nic z tego nie rozumiesz nadal.
Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Żal dupę ściska... Twoje wypowiedzi są po prostu żenujące. Nie będę więcej z tobą dyskutował, bo najpierw sprowadzisz mnie do swojego poziomu, a potem pokonasz doświadczeniem.

Tak sobie siedzę i czytam i dochodzę do pewnego strasznego wniosku. Nam nie potrzeba obcych państw, żeby przestać istnieć. Ten naród sam się unicestwi, czy wy ludzie nie potraficie już normalnie ze sobą rozmawiać?? Czy to takie trudne, zachować odrobinę rozsądku?? Ile można słuchać ludzi obrzucających się inwektywami, wszędzie się opluwają, normalnie współczuję sam sobie, bo wydaje mi się, że kiedyś w końcu dojdzie do przelewu krwi i będziemy mieli powtórkę z Rwandy gdzie plemiona się wyżynały.

Więcej rozsądku ludzie, sam nie wiem skąd tyle agresji, zdawało by się u ludzi wyczulonych na piękno, wszak czerpiemy radość z muzyki.

Coraz częściej normalnie wstyd mi za moich rodaków ( nie jestem bez winy ), ale więcej empatii przydało by się każdemu z nas.

Nie podoba się w kraju, to zacznijmy go zmieniać, nie jest to proste, zajebiście długi to proces, ale step by step i będzie lepiej ( mam nadzieję że doczekam takich czasów )

Do waszego rozsądku apeluję Panowie.

Pozdrawiam

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Gość

(Konto usunięte)

Nam nie potrzeba obcych państw, żeby przestać istnieć. Ten naród sam się unicestwi,

taki był i jest, zamiar tych, którzy tym kierują i tak "nas" prowadzą, by taki był tego efekt.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

taki był i jest, zamiar tych, którzy tym kierują i tak "nas" prowadzą, by taki był tego efekt.

Czyli to, że nienawidzimy się wzajemnie to też wina obcych? Mówią ci bezpośrednio do głowy? Pomoże durszlak metalowy na łeb, albo folia aluminiowa. :D

Nie bardzo wiem jak mozna oczekiwac stabilnych emerytur w przyszlosci jak sie nie ma wlasnej, rozwijajacej sie gospodarki a dokladniej dostatecznie duzego i nowoczesnego przemyslu.

pozdrawiam,

Panowie, ....

Moją pierwotną intencją było zasygnalizowanie faktu,

że jest pewien dotyczący nas wszystkich majsterkowiczów problem

(Problem "OFE", czyli pieniędzy, z których na emeryturze mieliśmy wzmacniacze budować, a chcą nam je odebrać),

oraz że jest możliwość wyrażenia swojego stanowiska w ramach referendum organizowanego przez interia.pl

Zupełnie niespodziewanie rozgorzała tutaj zażarta dyskusja ( to może i dobrze )

.... ale niektóre teksty obniżają rangę całego tego wątku ( to raczej niedobrze).

Uprzejma prośba o stonowanie emocji, a w miarę możliwości o powrót do merytoryki ...

Merytoryka nie działa na arogancję władzy. Jedynie chlast po ryju.

Nie bardzo wiem jak mozna oczekiwac stabilnych emerytur w przyszlosci jak sie nie ma wlasnej, rozwijajacej sie gospodarki a dokladniej dostatecznie duzego i nowoczesnego przemyslu.

pozdrawiam,

To kwientesencja tematu. Reszta jest jedynie tłuczeniem łysego o beton.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

To kwientesencja tematu. Reszta jest jedynie tłuczeniem łysego o beton.

To nie jest kwintesencja niczego. De facto w całej Europie przemysłu dziś nie ma, a w Polsce jest go stosunkowo najwięcej i nie jest to gwarancją niczego. Stabilność emerytur zależy najwięcej od demografii.

To nie jest kwintesencja niczego. De facto w całej Europie przemysłu dziś nie ma, a w Polsce jest go stosunkowo najwięcej i nie jest to gwarancją niczego. Stabilność emerytur zależy najwięcej od demografii.

pitu, pitu. Do szkoły ! :)

że niby w niemczech i francji nie ma przemysłu ?? - a z demografią się zgodze

Jaka demografia? Jak dla młodych nie ma pracy i miliony spierdzieliły za granice?

to akurat nie zmienia faktu ze jakby była gospodarka a nie było demografii to byłaby i tak tak zwana dupa - to nie jest tak do końca że pracy nie ma bo dla zdolnych i pracowitych była i będzie zawsze i wszędzie - poprostu ludzie mając wolność wyboru wybierają wygodne i łatwe życie - ot i cała emigracja

mówimy oczywiście o wszystkim teoretycznie - chociaż z innej strony o demografii - jakby się gospodarka rozwineła razem z państwem i poziomem życia to i demografia sama by przybyła do kraju

Generalnie ilość dzieci nie przekłada się na dobrobyt. Jedynie dodatkowe gęby do wyżywienia i utrzymania.

Kiedyś na wsi to była dobra inwestycja, bo ziemia wyżywiła i było więcej do roboty w polu....

Gość

(Konto usunięte)

Czyli to, że nienawidzimy się wzajemnie to też wina obcych? Mówią ci bezpośrednio do głowy? Pomoże durszlak metalowy na łeb, albo folia aluminiowa. :D

oj, jakich obcych ? Oni żyją z nami i wyglądają jak ludzie. To co ich odróżnia to wygląd i zwyczaje. Domyśl się kto to taki ?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

oj, jakich obcych ? Oni żyją z nami i wyglądają jak ludzie. To co ich odróżnia to wygląd i zwyczaje. Domyśl się kto to taki ?

Obcych, czyli nie naszych.

a ja mam wrażenie, że najbardziej pomstują, i to na wszystko, ci, którym wcale nie jest najgorzej. czasem nawet jest całkiem nieźle...

a poziom "konstruktywnej argumentacji" wśród ałdiofilskiej braci zaczyna zbliżać się do poziomu emerytur;-) a chyba nie powinnismy równać w dół

i wcale nie uważam że w naszym kraju jest tak źle (choć chciałoby się, żeby było lepiej) wystarczy przypomnieć sobie choćby lata osiemdziesiąte zeszłego tysiąclecia i człowiek inaczej patrzy na otaczającą go rzeczywistość...

to że OFE grabi na wejściu za friko 3% to jedno

ale to że ZUS przekazywał prze pierwsze 3 lata istnienia OFE jedynie dwie - 3 wpłaty rocznie z dwunastu (dziś nie wiem czy coś się zmieniło) - to jest to

złodziej złodziejem pogania a ludziom mówią o procentach od nieistniejącego kapitału

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Stabilność emerytur zależy najwięcej od demografii.

To racja , ale co z tego skoro obecna sytuacja większości Polaków nie sprzyja wzrostowi demograficznemu , tj. bezrobocie , niskie pensje , natomiast niski przyrost naturalny hamuje koniunkturę i w sumie tworzy się błędne koło , zastanawiam się , jak wyjść z tego impasu ?

Generalnie ilość dzieci nie przekłada się na dobrobyt. Jedynie dodatkowe gęby do wyżywienia i utrzymania.

I te dodatkowe " gęby do wyżywienia i utrzymania " napędzają gospodarkę , ponieważ trzeba wyprodukować obuwie , ubranie , pieluchy , laptopy , dodatkowe szkoły , MP3 ,książki , zeszyty , cukierki , " Drobisie " , itd. , itd. , itd, itp. , dzięki czemu ludzie mają pracę , a dzięki pracy stać ich na dzieci , które kiedyś będą pracować na nasze emerytury .

Problem "OFE", czyli pieniędzy, z których na emeryturze mieliśmy wzmacniacze budować, a chcą nam je odebrać),

+

Bardzo fajnie , to pan ubrał w słowa !

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.