Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Generator Shumanna jest w tym wszystkim najmniej sonicznie przekonujący, ale faktycznie działa na organizm, ja mam 54 lata i zadnych problemów z erekcja:)<br />

I to jest prawdziwy Hi End!:))

Jeszcze nie spotkałem faceta, który by powiedział, że szwankuje:))

ostatnio teksty coraz bardziej niskie stąd odpinam wątek ze szczytu

No bez przesady wiadomo, że jak można o wszystkim pisać to w końcu skończy się na tematach o kupie i erekcji...

Dla miłośników jednego i drugiego polecam zapoznać się z niezwykle ciekawym forum kobiecym...warto czasami poczytać jak myśli i co pisze tzw. płeć piękna;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

<br />ostatnio teksty coraz bardziej niskie stąd odpinam wątek ze szczytu <br />

Przyplusować chciałeś i tyle:)

A watek i tak jest na szczycie, bo to jeden z nielicznych w których nie ma błota.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A watek i tak jest na szczycie, bo to jeden z nielicznych w których nie ma błota.

Mam takie same zdanie jak ty .

Nie wiem co jest bardziej kompromitujące rozmowy o erekcji czy skakanie sobie do gardeł w innych wątkach p.t. "kto ma bezapelacyjnie najlepszy sprzęt na naszej planecie" ?

O bredzeniu kilku nawiedzonych gości nawet nie wspomę.

AMEN.

• Użytkownicy+

To są wprawdzie rozmowy na luzie, ale jednak powinny dotyczyć audio.

Przeciez dyskusja toczyla się wokół generatora czestotliwosci Shumanna i demagnetyzerow. I ich walorach sonicznych, no fakt, i nie tylko...

Konto w trakcie usuwania

eee tam gadacie. Oto chodzi, że ten wątek jest na tyle ogarnięty, że nawet jak rozmawiamy o kupie i erekcji to i tak odbywa się to w kulturalny sposób :)

Proszę bardzo - i o audio i na luzie:

Paradoksalnie ci sami ludzie z tego samego czasopisma ABSOLUTE SOUND wybrali :

-Product of the year 2011 Focal Stella Utopia

-Product of the year 2012 Magico Q7

Jak to wytłumaczyć?

Jednym słowem: postęp :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Alexie są 2x droższe.

40% droższe. Najpierw posłucham Rockportów. Teoretycznie mógłbym zostawić S5, bo grają naprawdę znakomicie, ale wiecie jak to jest - a nóż coś lepszego czai się tuż za rogiem ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth,

S5 zostają? Będziesz próbował Alexii?

A co Elberoth zmienił pokój odsłuchowy na 2x większy?

Bądżmy realistami...........chociaz pomarzyć fajna rzecz))

Pisałeś kiedyś, że S5 sa bardzo gładkie i nie ma sytuacji takiej, że czasami dźwięk struny zakłuje w ucho tak jak w Sophiach. W Alexiach nowy tweeter wyeliminował ten problem i to naprawdę bardzo dobra kolumna z pełnym aksamitnym brzmieniem.

edit. miało być "w Sashach" :)

Przeciez dyskusja toczyla się wokół generatora czestotliwosci Shumanna i demagnetyzerow. I ich walorach sonicznych, no fakt, i nie tylko...

No dokladnie...:) A na erekcje generator Shymanna przeciez tez wplywa ;) cyt.:

Discovery of the Earth’s Pulse

In 1953, Professor W.O. Schumann of the University of Munich was teaching his students about the physics of electricity when they discovered that the Earth’s cavity produces very specific pulsations; the vibrational pulse of planet Earth.

In 1954, measurements taken by Schumann and Dr. Herbert König, who later became Schumann’s successor, confirmed an Earth frequency of 7.83 Hz. In the years to follow, investigators worldwide began to research what had been dubbed “Schumann Resonances”

Have you been experiencing ill health in your home, work or car?

Feeling sicker and sicker?

Experiencing low energy, irritability, stress?

Low libido?

Headaches, heating behind the ears, fatigue and memory loss?

Sleeplessness, confusion, sleep pattern rhythms affected?

Zrodlo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zobaczymy , w którym kierunku ten "postęp" pójdzie w tym roku ? ;)

Wydaje mi się, że Wilson może wykręcić coś ciekawego.

Tak sobie teraz dumam, staram się przypomnieć wrażenia z Q7 i XLF czy Alexii i sam nie wiem co było lepsze. I z którym z tych brzmień mógłbym zostać na lata.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wydaje mi się, że Wilson może wykręcić coś ciekawego.

Tak sobie teraz dumam, staram się przypomnieć wrażenia z Q7 i XLF czy Alexii i sam nie wiem co było lepsze. I z którym z tych brzmień mógłbym zostać na lata.

Pośpiech wskazany jest przy łapaniu pcheł ;)

Jeżeli chcesz faktycznie wydać tyle pieniędzy na sprzęt i to jednorazowo to ja na twoim miejscu zapłacił bym za postawienie mi kokretnej konfiguracji w jakimś miejscu w Europie i posłuchał.

Albo jeżeli się da, kupił bym tylko kolumny i u siebie w domu posłuchał pokolei wszystkich interesujących mnie konfiguracji sprzętów i kabli.

Wiem ,że to kosztuje ale przy cenie sprzętu jaki chcesz kupić to i tak małe miki.

Per saldo wyjdzie i tak najtaniej ;)

A ja i tak "stawiam na Tolka Banana..." i jakoś tak czuję przez majtki ,że CH Precision zagra lepiej niż DCS ;)

Nooo w domu byłoby najlepiej, wszystko pięknie ładnie, ale zanim zaczniemy się ekscytować, to zazwyczaj kończy się na odpowiedzi: "NIE MA" :)

A co do

zapłacił bym za postawienie mi kokretnej konfiguracji w jakimś miejscu w Europie i posłuchał.

to owszem, chciałem. I może jakimś cudem tak się stanie. Ale przez ostatnie dni napotkałem tyle problemów, że tracę werwę. A to dopiero początek, raptem kilka telefonów i już była afera polsko-angielsko-szwajacarsko-amerykańska :) I przez takie akcje traci się ochotę na wydanie dużych pieniędzy. Zobaczymy jak to będzie. Na razie mój entuzjazm został przygaszony. A może to znak? :)

Wczoraj mi się śniło coś takiego. (serio :) )

IMG_9055t.jpg

wilson_alexia.jpg

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

to zazwyczaj kończy się na odpowiedzi: "NIE MA" :)

To chyba szukasz nie tam gdzie należy.

Dużo produktów jest dostępnych w Polsce i można (za opłatą) wypożyczyć do domu nawet na 2-3 tygodnie , a czasami jeszcze dłużej.

Urządzenia niedostępne w Polsce też możesz mieć (praktycznie każde z nich).

Wpłacasz kaucję i po sprawie.

Tak np. ja zrobiłem w wypadku CH Precision czy innych urządzeń.

Dzwonisz, negocjujesz i po sprawie.

Jeszcze nigdy nikt mi nie odmówił tak więc nie rozumiem twoich problemów.Nie gadasz w innych językach ?

Inaczej się niestety nie da.

Za darmo to nawet w mordę ciężko dostać ;)

Jeżeli chcesz faktycznie wydać tyle pieniędzy na sprzęt i to jednorazowo to ja na twoim miejscu zapłacił bym za postawienie mi kokretnej konfiguracji w jakimś miejscu w Europie i posłuchał.

No i kolejny raz zgadzam sie z kolega. Aby kupic sprzet trzeba sluchac calego kompletnego systemu wraz z kablami akustyka pokoju wzmakiem kolumnami i zrodlem. W innym wypadku kompletowanie klockow moze dac bardzo przypadkowy i dziwny dzwiek.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek,

język to nie problem. Chciałem - wyszła chryja :)

A może nie dzwoniłem tam gdzie trzeba...

Kiedy będziesz miał CH?

Po pierwsze nie pisz na AS takich rzeczy jak wcześniej , już tobie to wielokrotnie pisałem- na pewno tymi wpisami sobie nie pomogłeś.

Wiem co piszę - miałem podobne przeboje.

CH Precision będzie u mnie wraz z pozostałymi klockami w 2 tygodniu czerwca.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.