Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Barry White czy Zuccero to wiesz, że śpiewa facet a nie jakaś pipa.

To chyba nie jest raczej muza elektroniczna;)

Barry White ?

A co ty jakieś laski chcesz uwodzić?

Słyszałem jego utwory ale patrzec to na niego nie za bardzo lubię.Facio ma tzw. " nie wyjściową facjatę" ;)

Ale to już jest dyskusja rzeka o rynku muzycznym, który jest u nas całkowicie skretyniały i opierający się na starych wyjadaczach sprzed kilku dekad,

Jacek Cygan Rulez ;)

Ja polskiej muzyki w ogóle nie słucham bo nie chcę wpaść w depresję ;)

Większość na jedno kopyto pisane pod dyktando "miszcza" j.w..

No wiem przecież że Barry White to nie jest muza elektroniczna! A kto przy np ambiencie śpiewa?

Jeśli chcemy posłuchać vocal to przecież nie w muzie elektronicznej.... :-)

Ja go bardzo lubię i w ogóle soul z lat 70-80.

Nie wiedziałem, że masz taki super sprzęt, że jak puszczasz płyty z muzyką to przed oczami

pojawia się holograficzny obraz wykonawcy!! Super. Zazdroszczę....a może nie.

Faktycznie może najpiękniejszy nie jest ale co to ma wspólnego z muzyką?

A widziałeś twarze innych muzyków? Widziałeś dobre zdjęcie Jaggera? Richardsa? Vana Morrisona?

A Jackson którego lubisz to jest...ładny? To już wolę prawdziwą twarz Barrego niż białasa Jacksona.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A Jackson którego lubisz to jest...ładny? To już wolę prawdziwą twarz Barrego niż białasa Jacksona.

Jackson BYŁ genialnym dzieckiem i wiele ( chyba najwięcej osiągnął i również stracił ) znaczył w muzyce.

O gustach nie chcę dyskutować bo jakbym miał wybierac pomiędzy Barrym White i Jacksonem to wybrałbym...... Kyle Minogue ;)

A z tych czasów to ja wolę Imagination, Earth,Wind&Fire niż B.White.

Ale to moje preferencje.

Jacek Cygan Rulez ;)

Ja polskiej muzyki w ogóle nie słucham bo nie chcę wpaść w depresję ;)

Większość na jedno kopyto pisane pod dyktando "miszcza" j.w..

Dokładnie, jeden z kilku.

A jak słyszę Bajm czy Budkę, to mnie trzęsie :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dokładnie, jeden z kilku.

A jak słyszę Bajm czy Budkę, to mnie trzęsie :)

A mnie "otrzącha" po Wódce Czystej i np. takich gigantach muzyki jak Patrycja Markowska czy jak jej tam było i jej podobnych.

Aż chce się podarować jej brzytwę aby skrócić jej cierpienia w tych jęczących piosenkach;)

Z resztą taka teraz moda w Polsce , im bardziej jęczą tym bardziej popularni są.

Magnepan,

Wypraszam sobie, mieszkam tu od niedawana, a pochodzę z małej miejscowości na Podlasiu i jestem chowany na disco polo :)

Jarek,

Mnie po Czystej nie otrzącha :) Piję zazwyczaj lepsze, ale po żadnej nie otrzącha :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Od razu widać że chłopaki z 3 miasta i wychowani na Sopockich Festiwalach z Kombi i Chylińską w roli głównej.

Ja to wychowałem się na Brygadzie Kryzys, Lady Pank, Republice a na festiwalu w Sopocie w życiu nie byłem.

Choć mam w miarę blisko.;)

Jarek,

Słyszałem z wiarygodnego źródła anegdotę o Brylewskim.

Podobno ma tak przeorany mózg, że zawiesił się pewnego razu na filmie "Krzyżacy", który oglądał w zwolnionym tempie i mówił "Ty patrz jak zajebiście Jurand się porusza" :)

Miało być oczywiście CD8 (ref5 to preamp :-)

Magnepan,

Wypraszam sobie, mieszkam tu od niedawana, a pochodzę z małej miejscowości na Podlasiu i jestem chowany na disco polo :)

Jarek,

Mnie po Czystej nie otrzącha :) Piję zazwyczaj lepsze, ale po żadnej nie otrzącha :)

Spokojnie , to tylko żart .A nie jesteś przypadkiem menadżerem Bajera -Full ?

Nie, ale właściciel największej wytwórni disco polo Green Star jest najbogatszym mieszkańcem Białegostoku. Wykupił wszystkie kamienice na głównej ulicy Białegostoku i wynajmuje pod lokale :) Z muzyki da się żyć. Każdej :)

Nie, ale właściciel największej wytwórni disco polo Green Star jest najbogatszym mieszkańcem Białegostoku. Wykupił wszystkie kamienice na głównej ulicy Białegostoku i wynajmuje pod lokale :) Z muzyki da się żyć. Każdej :)

To jest szansa że będą odrestaurowane ......?

Nie pamiętam, czy gruntownie są odrestaurowane. Białystok się bardzo zmienił w ciągu ostatnich lat. Jeśli dawno tam nie byłeś, to w tej chwili nie poznałbyś tego miasta.

Co nie zmienia faktu, że ogólnie Podlasie, cała ściana wschodnia nie bez powodu jest nazywana "Polską B". Między wschodem a resztą Polski (szczególnie Warszawą, Trójmiastem) jest gigantyczna przepaść.

To jest szansa że będą odrestaurowane ......?

Meg ,

nu, dawaj!

Masz te same gusta muzyczne co Batiuszkaa Biełastoga

;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Masz te same gusta muzyczne co Batiuszkaa Biełastoga

Mówisz.....co jesteś jego fanem czy promotorem a może jedno i drugie ?Podeślij płyty to posłuchamy.

A z tych czasów to ja wolę Imagination, Earth,Wind&Fire niż B.White.

Ale to moje preferencje.

Jarek masz sporo do nadrobienia w muzyce soul : Isaac Hayes , The Isley Brothers ,Bobby Womack -wydał właśnie nową płytę ,

Curtis Maynfield ,Temptations , War & Eric Burdon to soulowi wykonawcy których powinno się znać.

Imagination to taki 'koktail' dla dziewcząt ze złamanym sercem ale jak wiadomo są różne preferencje muzyczne które mogą konsekwentnie na wiele lat wypaczyć dostęp do dobrej muzy.

Tak, tak..,Earth,Wind% Fire, to kawał dobrej muzy i na moje, wspaniale się wpisał w karty muzyki rhythm&blues, soul i funky.

Bailey, White to świetni muzycy, a Emory, to nawiasem, niezły pałker.

Ile to już lat ich słucham...:)

Do listy dorzuciłbym jeszcze Howard, a Hewitta.Trochę słodko,poduchowo i jak to ciekawie opisał Megan, "koktail" dla dziewcząt:) ale w sumie, lubię sporą część jego kawałków.

Taaa..,chłopaki z 3miasta, którzy nigdy nie widzieli Sopockiej sceny, ale obciach:))

Kiedyś na Skwerze Kościuszki zaczepił mnie starszy jegomość, typowy góral i powiada;

- Panie, ale wy tu macie piknie, morze, powietrze, statki..,pewnie jesteście tu codziennie i kontemplujecie.

ja mu na to;

- A był pan na Giewoncie?

Odparł z machnięciem ręką;

-Panie..,tyle lat już żyje i może raz za szczeniaka byłem - nie ma czasu.

Uśmiechnąłem się i odparłem;

- to ma pan odpowiedź co do Skweru:))

Piano, Earth Wind & Fire byli nagrywani powyżej środka ciężkości [ takie eksperymenty w studio CBS] i perkusja z basem

brzmiała cieniutko - tak jak klepanie staruszki po tyłku [przep.wszystkie panie]. Aktualne płyty wokalisty E,W&F i basisty Philipa Bailey to doskonale nagrane płyty w klimatach wokalizy i jazzu - polecam.

No ale nie ma to jak posluchac klasyki czy tez jazzu na nowo nagranych cyfrowo gestych formatach ( nie wszystkie nagrania sa dobre) ale jesli juz wszystkie czynniki pozytywne sie zejda 44.1k kHz wysiada, nie ma szans XRCD czy tez nawet plyty FIM-u. Barwa instrumentow i lokalizacja to bajka. Co do plyty M.Jaksona Thriller nie zgodze sie, wydanie na 192khz bardzo dobre, jest dynamika i wszystko co potrzeba.

To prawda gestych formatow jest malo ale z roku na rok coraz wiecej, jest juz w czym wybierac powoli, a niektore nagrania geste, to jakosc ponad wszystko dostepne do tej pory :)

Pozdr. StasioP

Megan,

Tak:), ale mnie bardziej chodziło o dorobek, samą warstwę muzyczną w wokalu prowadzącym, wspomagającym itd.

M.White-jak pamietam -miał problemy zdrowotne i długi czas funkcję frontmana pełnił Bailey.

<br />Bailey to doskonale nagrane płyty w klimatach wokalizy i jazzu - polecam. <br />

Którą byś polecił?

Dziękuję

Stasiop, masz rację, co roku przybywa płyt w hires, tak na moje oko tytułów godnych uwagi przybywa może 20 rocznie!!

To są kpiny!

To nim będzie pełen wybór to ja już będę się do trumny układał.

Ale przyznaj ze pojawia sie sporo starych perelek z dawnych lat, w moich ulubionych samplingach 192, oraz 88/96 i mozna sie rozkoszowac znacznie glebiej na nowo ta Muzyka przez bardzo duze M

Chociażby 'Soul on Jazz' wydanej przez Heads Up .Bardzo dobrze nagrana płyta i świetna muzycznie.

Jak dla mnie nieco za slodko nadal.

Proponuje Donald Fagen - plyty Kamakiriad i Sunken Condos a takze Morph The Cat, wszystkie dostepne w 24/96 na HDTracks, szczerze polecam.

Dobry tez jest Professor RJ Ross - A Milion Watts of Love, plyta cd wydana przez Lim, mastering DXD, prawdziwie audiofilska jakosc.

A dla Jarka swietna realizacja Jacksona "Bad" w Hd tracks, 24/48 bit, Speed Demon wymiata, na Focalach powinno byc zaj...scie:)

Konto w trakcie usuwania

A ja polece Hilary Hahn, Bach Concertos - Deutsche Grammophon wydane na SACD nagranie DDD wyjatkowa jakosc audiofilska, oraz doskonaly warsztat techniczny. Tempo grania i perfekcja jest zadziwiwajaca. Prawdziwa uczta dla melomana oraz dla milosnikow naturalnego prawdziwego brzmienia.

No ciekawe jak wam tam skrzypeczki zagraja z tej plyty ;) :D

Ale przyznaj ze pojawia sie sporo starych perelek z dawnych lat, w moich ulubionych samplingach 192, oraz 88/96 i mozna sie rozkoszowac znacznie glebiej na nowo ta Muzyka przez bardzo duze M

Owszem ale to starocie.Fajnie że się pojawiają jako hires ale prawda jest taka, że większości z nas już osłuchały się stare tematy.

Wszyscy znają je na pamięć, szanują, lubią,ale....już nie słuchają.

A corocznie wychodzi kilkaset tytułów nowości, przez ostatnie 10 lat wyszło kilka tysięcy godnych uwagi tytułów na CD z czego na plikach

hires jest może 50 !! To są jaja. No i teraz patrz...załóżmy że masz DAC, masz odtwarzacz plików czy komputer i świadomie rezygnujesz z odtwarzacza CD czy transportu CD i co? I jesteś odcięty od nowej muzy!!

Nie będziesz słuchał świetnych wydań ECM czy innych jazzowych wytwórni albo muzy np elektronicznej bo nie ma jej na plikach?

Powiesz sobie...ach, nie ma to nie ma, posłucham tego jak wyjdzie na pliku hires za...15 lat?

Będziesz wtedy już głuchy albo martwy!!

Dlatego choć sam używam plików i mam ich masę to równorzędnie używam playerów CD i regularnie kupuję nowości na CD bo nie ma ich

jako pliki hires.

I jak ktoś mi mówi, że rezygnuje z odtwarzacza CD to ja już wiem, że on nie słucha muzyki, nie jest melomanem bo ten który dużo słucha wie, że nie może zrezygnować jeszcze przez wiele lat gdyż brak odtwarzacza CD oznacza brak dostępu do nowej muzyki, do nowych wydań itd.

Nie biorę pod uwagę ściągania lewizny z netu która jest tak popularna bo to często ripy z vinyli a nie pliki Studio Master.

Dlatego choć sam używam plików i mam ich masę to równorzędnie używam playerów CD i regularnie kupuję nowości na CD bo nie ma ich

jako pliki hires.

Prawda. Nawet Fenki o tym wiedzą:))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.