Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To jest jawne złamanie umowy dystrybucyjnej, bo musisz wiedzieć, że dystrybutorzy maja zakaz sprzedaży poza granice własnego kraju. Za to można nawet stracić dystrybucję.

Niech dadzą tobie to na piśmie. A wtedy pogadamy ;)

W Polsce jest tak ,że każdy potrafi kafelki położyć, operację na otwartym sercu w piwnicy przeprowadzić i ......... przy okazji zna sie na prawie.

Ot taki kraj "fachowców" ;)

Dartzeel moim zdaniem bedzie mial duzo mniej kontrolowany bas, bo jest to wzmak bez globalnej petli sprzezenia zwrotnego. A taki tryb pracy na 100% bedzie sie tym objawial. Na gorze bedzie slodki i plastyczny ale na modle dobrej lampy. Szkoda kasy na Dartzeela. Jesli topowa tranzystorowka to tylko Soulution ;)

Ale Soulution bedzie wymagal doskonalego zrodla i tu bym upatrywal glownego problemu jesli chodzi o prace z szybkimi kolumnami jakimi sa Magico.

mój ojciec tak zawsze mówi w żarcie :)

Bo to cytat z klasyki światowej kinematografii:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Swoją drogą pamiętam rozmowę którą miałem z Pawłem z HiFi Clubu dotycząca McIntosha

Elb, no tak - znasz uregulowania umowy dystrybucyjnej HiFi Club odnośnie McIntosha, ale czy znasz też umowę dystrybucyjną Ricardo dot. Magico?

Zresztą zakup Q7 to jest pewnie deal widoczny z perspektywy producenta już i wcale bym się nie zdziwił, jakby tę rozmowę podjął nawet producent, żeby "wyregulować rynek".

Ale tak zmieniając nieco temat, to sprawa odsłuchu kolumn przez łukasiqa zaczyna przybierać obrót sprawy "całoforumowej", skąd już bardzo krótka ścieżka do "sprawy narodowej" - cała Polska negocjuje cenę Q7 dla łukasiq.

Wysokość uzyskanego rabatu będzie zaraz kwestią honoru narodowego - może nawet powstanie jakaś komisja, jak % będzie za mały, a sam Łukasiq może albo trafić do więzienia za działanie na swoją własną szkodę i wydanie zbyt dużej sumy (a przecież mógł to przeznaczyć na podatki), albo może pójść w inną stronę - czyli być może założy własną partię, wygra wybory i uformuje rząd następnej kadencji :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może zróbmy ankietę, w której wypowiemy się, czy rabat jest wystarczająco 'godny' :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ale tak zmieniając nieco temat, to sprawa odsłuchu kolumn przez łukasiqa zaczyna przybierać obrót sprawy "całoforumowej", skąd już bardzo krótka ścieżka do "sprawy narodowej" - cała Polska negocjuje cenę Q7 dla łukasiq.

Cyrk i kabaret jednocześnie.

Pytanie tylko kto tutaj robi za klauna? ;)

Może zróbmy ankietę, w której wypowiemy się, czy rabat jest wystarczająco 'godny' :)

to juz jest wyjątkowy watek, cos jak czeskie komedie gdzie publicznośc w trakcie mogła głosowąc jak ma wygladać dalej fabuła w filmie ale pomysł z ankietą i presja na dystrybutorze to nikt jeszcze tego chyba nie zrobił :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Do mnie pijesz?

:)

Wiesz ,że ciebie lubię.

Pytanie jest retoryczne ;)

A tak przy okazji to przyznaj sie w końcu ,że jesteś dealerem i napędzasz sprzedaż żydkom z USA ;)

P.S.

Jesteś klasycznym przykładem tego jak nie powinno się postępować przy zakupie czegokolwiek.

Na razie tego jeszcze nie wiesz ale uwierz mi , zrozumiesz to . Tylko ,że będzie już za póżno.

A piszę to bo mi ciebie szkoda i widać ,że jesteś jeszcze żółtodziobem w sprawach negocjacji.

I proszę się na mnie nie obrażać ;)

Gość

(Konto usunięte)
<br />sprawa odsłuchu kolumn przez łukasiqa zaczyna przybierać obrót sprawy "całoforumowej", skąd już bardzo krótka ścieżka do "sprawy narodowej"<br />

:))) Ciekawe jest też, jak odniosą się do tej sprawy poszczególne partie w najbliższych wyborach..?

A piszę to bo mi ciebie szkoda i widać ,że jesteś jeszcze żółtodziobem w sprawach negocjacji.

Na Ciebie nigdy w życiu :)

Akurat nie trafiłeś, pracowałem negocjując z bardzo... ciekawymi ludźmi i często bywało bardzo ciężko. Ale wierz mi, byłem w tym dobry :)

Ok, żółtodziobem jestem.. ale na polskim rynku high end. Jak mieszkałem za granicą albo ściągałem klocki z zagranicy mieszkając w Polsce, to sprawa wyglądała zupełnie inaczej.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Akurat nie trafiłeś, pracowałem negocjując z bardzo... ciekawymi ludźmi i często bywało bardzo ciężko. Ale wierz mi, byłem w tym dobry :)

Parafrazując jedno z praw Murphy'ego:

"Zakładaj ,że wszyscy są złodziajami dopóki nie udowodnią tobie ,że tak nie jest " ;)

Skumałeś? ;)

Jesteś klasycznym przykładem tego jak nie powinno się postępować przy zakupie czegokolwiek.

Poczytaj wątek o Panu Kuleszy-tam jest dopiero zagmatwanie i to dotyczy sprzetu w granicach 10000 pln.

Sugerujesz inne postepowanie przy zakupie?.............oswieć przyszłego klienta powyżej piszącego na pw))

A tak przy okazji to przyznaj sie w końcu ,że jesteś dealerem i napędzasz sprzedaż żydkom z USA ;)

Ale przywalasz ,marynarzu [to żart] .

"Zakładaj ,że wszyscy są złodziajami dopóki nie udowodnią tobie ,że tak nie jest " ;)

Szkoda na to czasu , najlepiej ich omijać.

Z innej beczki.

Po pierwsze primo:Czy ktoś wie, dlaczego zniknęła zakładka High End i kto za tym stoi?

Po drugie primo < ;-) > Jak wpłynąć , by przywrócić?

Może jakąś małą manifę zorganizujemy? Albo petycja do Strassburga? Albo z kim się trzeba napić?

Z innej beczki.

Po pierwsze primo:Czy ktoś wie, dlaczego zniknęła zakładka High End i kto za tym stoi?

Po drugie primo < ;-) > Jak wpłynąć , by przywrócić?

Może jakąś małą manifę zorganizujemy? Albo petycja do Strassburga? Albo z kim się trzeba napić?

To już nie są żarty... Sprawą Q7 i sekcją High End najprawdopodobniej zajmie się komisja sejmowa d/s brzozy i jej naczelny szef.

Parker's Mood

Wiesz ,że ciebie lubię.

Pytanie jest retoryczne ;)

P.S.

Na razie tego jeszcze nie wiesz ale uwierz mi , zrozumiesz to . Tylko ,że będzie już za póżno.

Dochodzę do wniosku , że jak kupować to tylko w Anglii. Wiozą taksówką, zapraszają na obiad do dobrej restauracji, oczywiście gratis. A u nas ??

Tam to jest życie :)

Dochodzę do wniosku , że jak kupować to tylko w Anglii. Wiozą taksówką, zapraszają na obiad do dobrej restauracji, oczywiście gratis. A u nas ??

Tam to jest życie :)

Nie martw się, za wszystko zapłacisz :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No nie wiem. Przecież odsłuchy te są bezpłatne. A przy okazji obiad.

Może oni tak mają ?

W zasadzie to można się umawiać, słuchać, obiadować i ... Nic nie kupować :)

Ech.. raj .

No nie wiem. Przecież odsłuchy te są bezpłatne. A przy okazji obiad.

Może oni tak mają ?

W zasadzie to można się umawiać, słuchać, obiadować i ... Nic nie kupować :)

Ech.. raj .

Jeszcze nie wiesz, ze darmowe najdrozej kosztuja?

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.