Skocz do zawartości
IGNORED

Zrupmy sobie film. Układ zamknięty.

bady

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

HQ - życie masz jedno i każdy rozsądny człowiek chce je spędzić możliwie najlepiej. Chcesz za to karać ?

Czy gdzieś coś takiego napisałem?!

Czytaj moje słowa. Pisałem że każdy ma do tego prawo i nie jest powód do krytykowania kogokolwiek!

No nie wiem. Facet się wyedukował za MOJE pieniądze i sobie wyjechał leczyć gdzie indziej. Widać powinno być jak w stanach - 100.000 USD kredytu na studia - bierzesz albo nie studiujesz. A ten wziął usługę edukacyjną za MOJE pieniądze ... i jeszcze śmie narzekać że Polska to nie jest normalny kraj.

No - nie jest - przez takich jak ty.

Sprytnych, mających gdzieś dobro wspólne, nienawistnych do wszystkiego, zakompleksionych, zawistnych, nieumiejących tworzyć efektywnych organizacji, szukających wszędzie wroga jako przyczynę swoich własnych niepowodzeń - po prostu "polaczków" ...

justaś, już kolejny raz nie masz i nie chcesz mieć nic do powiedzenia, a brzęczysz cały czas, jak zdarta płyta.

Ty jesteś ponad to, tak, ja wiem. Nie chcesz nic pisać, to nie pisz.

by Polska była krajem NORMALNYM

pokaż mi ten normalny kraj, a nie trujesz pustosłowiem.

Dokładnie, jak mówisz! :) Tylko ludzie chyba o tym nie wiedzą bo to zadupie odwiedza kilka razy więcej turystów niż pewną republikę bananową nad Wisłą.

Ciekawe dlaczego, hehehhe...

doktorek rozczulasz , masz pogodę tylko do chlania i wpisy efektem . Nie zakrzyczysz beznadziei . Chcesz nie czuć się obcym opuść Europę .

Gość Gość

(Konto usunięte)

Może za daleko odbiegam od tematu, ale tu jest ,,fajny'' przykład na ,,normalność'' w Zachodniej Europie:

http://ndie.pl/shahid-mehdi-europejki-prowokuja-seksualnie-i-pragna-naszych-gwaltow/

Dla mnie sprawa jest prosta: strajk do skutku! Strajk do dymisji rządu i prezydenta, do rozpisania nowych wolnych wyborów. Z ZAKAZEM UCZESTNICTWA W NICH KAŻDEJ OSOBY ZAANGAŻOWANEJ W RZĄDZENIE W CIĄGU OSTATNICH 24 LAT! Z ZAKAZEM UCZESTNICTWA W NICH JAKIEJKOLWIEK DOTYCHCZASOWEJ PARTII POLITYCZNEJ! OKRĘGI WYŁĄCZNIE JEDNOMANDATOWE, LIKWIDACJA SENATU, SEJM 100-OSOBOWY.

NATYCHMIASTOWE ZWOLNIENIE WSZYSTKICH SĘDZIÓW I PROKURATORÓW Z DOŻYWOTNIM ZAKAZEM PRACY W SĄDOWNICTWIE.

To jest szansa na naprawę kraju.

To ja też mam pomysł.

Od momentu pokonania hitleryzmu w Europie minęło trochę więcej czasu niż od obalenia komunizmu u nas.

To może by tak zacząć od tej pierwszej w dalszym ciągu nierozliczonej zarazy?

Ja bym postulaował zbojkotować wszystkie firmy które pracowały dla nazistów i w wyniku ich działalności byli mordowani ludzie. Masowo. Także w halach ich fabryk jako setki tysięcy niewolników przymusowych.

Np:

BMW, Bayer( cyklon B m.in), IKEA, Krupp. General Elektric, Siemens( projekty krematorium i komory gazowe), Hugo Boss( mundury), AGFA, VW, Allianz, IBM-Dehomag, BASF.

Podobno jeździsz Mercedesem? Nie brzydzi Cię?

gdzie tam..to jest niemieckie a takie przyglupy wrecz przeciwnie do tego co mowia..szanuja siłe.

Sami by chetnie lali po mordach ale jeszcze nie ten klimat.

gdzie tam..to jest niemieckie a takie przyglupy wrecz przeciwnie do tego co mowia..szanuja siłe.

Sami by chetnie lali po mordach ale jeszcze nie ten klimat.

Masz rację ! Dokładnie z tego powodu Polacy uwielbiają Mercedesa, BMW, Audi a także Opla czy Volkswagena. Oraz Boscha, Siemensa i wiele, wiele innych. Gdyby nie obozy koncentracyjne niemcy nie mieliby w Polsce takiej renomy. Nie tylko w złym, ale również w dobrym znaczeniu ... niestety .

Może za daleko odbiegam od tematu, ale tu jest ,,fajny'' przykład na ,,normalność'' w Zachodniej Europie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszam, ale kompletnie nie rozumiem zdania >>tu jest ,,fajny'' przykład na ,,normalność'' w Zachodniej Europie<<.

Możesz objaśnić o co ci chodzi?

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość Gość

(Konto usunięte)

iI Dottore próbuje nam wmówić że u nas jest ogólnie dno w odróżnieniu od prawej i cywilizowanej Europy Zachodniej.

A coraz częściej napotykam na informacje jak zacytowana powyżej, gdzie debil w turbanie ( imam Kopenhagi!) twierdzi , że można bezkarnie gwałcić nasze kobiety, bo same się o to proszą. I nie ponosi za to żadnych konsekwencji.

Przecież to jest namawianie do przestępstwa!

Zauważ że słowo fajny i normalność były w cudzysłowiach.

Tak, to ciekawy temat i to ciekawy na wielu płaszczyznach. Jedną z nich jest wolność wypowiedzi fundamentalna dla naszej zachodniej cywilizacji a nadużywana i to świadomie przez fanatyków religijnych z innych kregów cywilizacyjnych.

Dobrze wiedzą, że gdyby u siebie spróbowali głosić poglądy niezgodne z tamtejszymi zasadami najpierw obcięto by im jaja i usmażono, póżniej musieli by je zjeść a na koniec musieliby wszystkich przeprosić za kłopot i zamieszanie.

Ale taka swoboda dla idiotów i fanatyków jest u nas, w Irlandii, i gdzie indziej, jak mówiłem to cecha naszego kręgu kulturowego i cywilizacyjnego a nie takiego czy innego kraju więc przykład cokolwiek chybiony.

Jestem Europejczykiem.

ja tam sie zazwyczaj z il Dottore swiatopogladowo nie zgadzam ale moze znaj proporcje mociumpanie...obrzucacie go gownem ze sie wyksztalcil za darmoche , a co robicie w sprawie tych co was okradaja kazdego dnia i to w obliczu prawa???

to moze nalezycie do tych co czerpia z tego profity? a mydlicie oczy patriotyzmem i cierpieniem za ojczyzne...

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

doktorek rozczulasz , masz pogodę tylko do chlania i wpisy efektem . Nie zakrzyczysz beznadziei . Chcesz nie czuć się obcym opuść Europę .

Komuszku, w Polsce czułem się bardziej obcy niż tutaj.

Cały system był skierowany przeciwko mnie.

Tutaj - system mi służy, bo opłacam go z moich podatków.

Musiałbyś pomieszkać w normalnym kraju, by poczuć różnicę.

Ale ty wolisz postubeckie bagienko.

No nie wiem. Facet się wyedukował za MOJE pieniądze i sobie wyjechał leczyć gdzie indziej.

Hehehehhe, no to jeszcze raz napisze - śmierć frajerom! :)

Ale są i dobre strony tej sytuacji. Specjalnie dla ciebie mogę wykreować miejsce pracy - możesz mianowicie wpaść i umyć mi okna za 20€.

Na rynku mycia okien jest duża konkurencja ale obiecuję zatrudnić właśnie ciebie, by zrekompensować ci wszelkie straty jakie poniosłeś w związku z moim wyjazdem.

To co - zabieraj gąbki, ścierki i przyjeżdżaj! Odbierzesz, co twoje! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Podobno jeździsz Mercedesem? Nie brzydzi Cię?

Nie tyle brzydzi, co nudzi.

Następny będzie Lexus albo BMW.

Nie moja wina, że dobre auta robią tylko w państwach Osi. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Komuszku, w Polsce czułem się bardziej obcy niż tutaj.

Cały system był skierowany przeciwko mnie.

Tutaj - system mi służy, bo opłacam go z moich podatków.

Musiałbyś pomieszkać w normalnym kraju, by poczuć różnicę.

Ale ty wolisz postubeckie bagienko.

doktorku nie ierdol , wiem czym jest emigracja dojrzałej , wychowanej na innych serialach osoby...

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ale taka swoboda dla idiotów i fanatyków jest u nas, w Irlandii, i gdzie indziej, jak mówiłem to cecha naszego kręgu kulturowego i cywilizacyjnego a nie takiego czy innego kraju więc przykład cokolwiek chybiony.

Nic nie chybiony. Wyobrażasz sobie żeby główny przedstawiciel innego kościoła w Polsce bezkarnie nawoływał do gwałtu naszych kobiet?

Doktor, leci w swoim nowym mercu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Gość Gość

(Konto usunięte)

I to jest prawda. Też się z tym w zupełności zgadzam.

Tylko Ty nie nawołuj do golenia głów i podawania przykładów jak to patrioci załatwiali w czasie wojny, bo cokolwiek śmiesznie to w dzisiejszych czasach brzmi.

problem w tym ze jakis idiota innemu idiocie przekazal cos co temu sie bardzo spodobało a co niekoniecznie musiało tak wygladac.Nie ma sie co ekscytowac....Znamy juz slynne ze prostytutki nie mozna zgwalcic pewnego waznego pana ktorego tu tabuny bronia jak swietosci.

Ale są i dobre strony tej sytuacji. Specjalnie dla ciebie mogę wykreować miejsce pracy - możesz mianowicie wpaść i umyć mi okna za 20€.

Na rynku mycia okien jest duża konkurencja ale obiecuję zatrudnić właśnie ciebie, by zrekompensować ci wszelkie straty jakie poniosłeś w związku z moim wyjazdem.

To co - zabieraj gąbki, ścierki i przyjeżdżaj! Odbierzesz, co twoje! :)

Szmaciarstwo...

Gość Gość

(Konto usunięte)

I Ty się powoływałeś na przykłady z II wojny światowej?

Przemyśl swoje wpisy, bo niestety za dobrze o Tobie nie świadczą.

No nie wiem. Facet się wyedukował za MOJE pieniądze i sobie wyjechał leczyć gdzie indziej. Widać powinno być jak w stanach - 100.000 USD kredytu na studia - bierzesz albo nie studiujesz. A ten wziął usługę edukacyjną za MOJE pieniądze ... i jeszcze śmie narzekać że Polska to nie jest normalny kraj.

No - nie jest - przez takich jak ty.

Sprytnych, mających gdzieś dobro wspólne, nienawistnych do wszystkiego, zakompleksionych, zawistnych, nieumiejących tworzyć efektywnych organizacji, szukających wszędzie wroga jako przyczynę swoich własnych niepowodzeń - po prostu "polaczków" ...

Na wstępie dodam , że nie szukam zwady , ale zastanawiam się , czy ma pan pretensje do pana Dottore , że uczył się za "Twoje " , nasze pieniądze , czy że wyjechał aby leczyć gdzie indziej ?

Mnie osobiście bardziej wk***ia fakt , że płacę składki , a gdy zachoruję , to muszę jeszcze raz zapłacić lekarzowi aby nie czekać miesiącami na wizytę do specjalisty i to jest chore w tym kraju , a nie okoliczność , że wielu Polaków wyjechało na zachód za lepszym zarobkiem .

Piotr

Mnie osobiście bardziej wk***ia fakt , że płacę składki , a gdy zachoruję , to muszę jeszcze raz zapłacić lekarzowi aby nie czekać miesiącami na wizytę do specjalisty i to jest chore w tym kraju , a nie okoliczność , że wielu Polaków wyjechało na zachód za lepszym zarobkiem .

Ale malo tego. Mimo to jak juz sie nawet panstwowo dostaniesz np. do takiego dentysty to i tak na fotelu dowiadujesz sie ze panstwo refunduje tylko WYRYWANIE. Nazywaja to leczeniem.

?👈

co do tej normalności , to jednak doktorek ma sporo racji , w sensie , że tu , w Polsce jest nienormalnie ....nienormalny jest stosunek urzędnika do petenta, sprzedawcy do klienta , tolerowane są wszelkie patologie związane z powszechną korupcją , kumoterstwem na stanowiskach okołobudżetowych, bezkarnością urzędników , prokuratorów czy sędziów ....można by tak wymieniać długo...niestety , jest to spadek po byłym systemie...

Ale malo tego. Mimo to jak juz sie nawet panstwowo dostaniesz np. do takiego dentysty to i tak na fotelu dowiadujesz sie ze panstwo refunduje tylko WYRYWANIE. Nazywaja to leczeniem.

Mnie na całe szczęście " zespół stomatologiczny " nie dotyczy , mam tylko jedną plombę na "szóstce " , reszta klawiatury idealna .

Uważam , że dopóki się nie sprywatyzuje państwowej służby zdrowia , to zawsze będziemy płacić dwa razy , z autopsji wiem (swego czasu pracowałem w placówce medycznej) , że najlepiej traktowani , leczeni są dwie kategorie pacjentów , tzn. , ci co dają łapówki oraz " lumpy " .

co do tej normalności , to jednak doktorek ma sporo racji , w sensie , że tu , w Polsce jest nienormalnie ....nienormalny jest stosunek urzędnika do petenta, sprzedawcy do klienta , tolerowane są wszelkie patologie związane z powszechną korupcją , kumoterstwem na stanowiskach okołobudżetowych, bezkarnością urzędników , prokuratorów czy sędziów ....można by tak wymieniać długo...niestety , jest to spadek po byłym systemie...

Niestety !

Piotr

Polacy uwielbiają takie wytłumaczenia. Patrz co robisz - pokazujesz że znowu ktoś / coś jest temu winien. Bo nie my. A o to chodzi że to właśnie MY. My tacy jesteśmy !!! Dopóki sobie tego nie uświadomimy - to nic nie będziemy mogli z tym zrobić. Nie będzie można wymyślić żadnej poprawy. Bo po co się męczyć nad zmianą siebie i swojego kraju ? Przecież łatwiej powiedzieć że winien jest : rusek, niemiec, żyd, komunista, liberał, ksiądz. I ludzie pierniczą to po różnych forach, licytując się wzajemnie w nienawiści do wszystkiego - byle tylko odrzucić od siebie myśl że może to my jesteśmy czemuś winni i może my powinniśmy coś zmienić. Nie dotyczy to tylko Polaków - pewnie wszystkich krajów słowiańskich.

Tylko że jak już znajdziesz sobie tego wyimaginowanego wroga - to ścieżka poprawy jest już dla nas zamknięta ! Ale za to ścieżka patologicznej nienawiści do wszystkiego ( w tym swojego kraju) - otwarta ...

Być może tacy jesteśmy , ale czy tacy byliśmy ? Porównaj sobie elity rządzące w dwudziestoleciu międzywojennym z obecnymi.Różnica jest kolosalna.Komunizm zrobił swoje.Brakuje nam ludzi u sterów władzy odpowiedzialnych za kraj .Ludzi ze sztywnym kręgosłupem moralnym.Wbrew opiniom obecnych ,,elyt'' cechy tych poprzednich przejawia prof.Gliński, który według mnie byłby dobrym premierem.

Oczywiście wielu się z tym nie zgodzi , ale pokażcie mi kogoś lepszego , bardziej wartościowego na to stanowisko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.