Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie całe słuchawki, ale głośniki spokojnie mieszczące się w uchu...... ten z prawej 128 dB, ten z lewej koło 140dB - lutownica, trochę chęci i szlag słuch trafi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@Therion

Tą autosugestie to ja robię tak, że zapominam o tym że mam szumy.

@tomarder

A co to w ogóle jest ? Jak to się podłącza i jak to zrobiłeś ?

są to głośniki...... od aparatów słuchowych(!)

strzałki pokazują punkty lutownicze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie róbcie sobie jaj panowie. powaga.

Wiem, że 120 db to granica bólu więc większość traktuje "powyżej 125 db" jako próbę ogłuchnięcia z mojej strony ale LICZĄ SIĘ TEŻ DB ŹRÓDŁA. Np. jeśli mój odtwarzacz mp3 ma np. 80 db to średnia wychodzi ok. 100 db.

PROSZĘ JUŻ DAROWAĆ SOBIE ŻARTY I PISAĆ NA TEMAT.

czegoś nie rozumiem.....

Twój odtwarzacz generuje dźwięk? Zawsze wydawało mi się (może faktycznie tylko wydawało) że źródło (odtwarzacz) generuje sygnał w postaci prądu elektrycznego o zmiennych parametrach, a przetworniki są odpowiedzialne za przetworzenie tego sygnału (bądź wzmocnionego przez wzmacniacz) na dźwięk - uogólniając - dopiero natężenie tego właśnie można wyrazić w dB. Może mylisz parametry?

W zwiazku z duzą liczba zapytań na prv o sposób na pozbycie się szumów usznych podaję go publicznie:

Sposób na szumy to autosugestia. Siadasz wypoczęty w cichym pomieszczeniu i wsłuchujesz sie w pisk. Starasz się go wydobyć na pierwszy plan i dodatkowo pogłosić maksymalnie jak tylko się da. Kiedy już to zrobisz, to wyobrażasz sobie, że dosłownie jak potencjometrem - powoli ściszasz go aż do zera.

Za pierwszym razem może się nie udać, ale trzeba próbować do skutku, bo działa. U mnie działa na 100% z tym, że niedawno seansik musiałem powtórzyć, ponieważ po chorobie (grypa) szumy wróciły. Po kolejnym zastosowaniu autosugestii znowu ucichły.

Nie martwcie sie też - nie macie w tym miejscu :dziury" - sąsiednie "komórki" przejmują odbieranie tych częstotliwości, także po wyeliminowaniu pisku, nasz słuch nadal w 100% spełnia swoją funkcję.

Życzę powodzenia. T.

Ponoć leczy się to urządzeniami które emitują nieustannie ten szum. Drogie to świństwo, można po prostu załączyć cichutko 87.5MHz na radiu i po jakimś czasie powinno ustąpić. Z tego co czytałem.

• 3 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...

witam ma małe pytanie chcę kupić słuchawki do ipoda touch w grę wchodzą trzy modele :

Sennheiser HD-228

Sennheiser HD-238

AKG K430

nie mam pojęcie na temat słuchawek z odsłuchami będzie ciężko .. zależy mi na przyjemnym dźwięku( wiem że to nie żadne topowe modele ale jeśli jest to możliwe..) i komforcie użytkowania słuchawek no i solidności produktu

jeli macie jakieś inne propozycje w podobnej cenie to śmiało ..

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Tylko te rozpatrujesz? Ja polecam Koss PortaPro:

Ukryta Zawartość

Słucham w zestawie z ipodem właśnie. Podobnie jak kumpel, któremu tez je sugerowałem i który nie narzeka na wybór.

Ukryta Zawartość

Nigdy nie miałem ipoda ale ktoś napisał w internecie, że po zmianie oryginalnych słuchawek ipoda nie można regulować głośności i coś tam jeszcze.

Nie jest to prawda. W obecnie produkowanych ipodach można stosować dowolne słuchawki z minijackiem. Osobiście używam AKG K420. Dobre są również Sennheisery PX100.

Nie jest to prawda. W obecnie produkowanych ipodach można stosować dowolne słuchawki z minijackiem. Osobiście używam AKG K420. Dobre są również Sennheisery PX100.

Zastanów się czy nie warto zostać przy oryginalnych słuchawkach. Nie wiem jak z iPodem Touch ale czytałem recenzję iPhone'a i fabryczne słuchawki wygrywały pojedynki z wieloma modelami z wyższej półki innych producentów (np. Kossa, AKG, Sony). Nie jestem elektronikiem ale wątpię żeby konstrukcja modułu odpowiedzialnego za dźwięk w Touchu i iPhonie jakoś specjalnie się różniła.

Test ukazał się w nr 3/2009 magazynu Moje Jabłuszko (można pobrać na stronie za darmo)

Edytowane przez Maciek_89

witam px 100 wlasnie rozwalilem fajne byly sluchawki

te trzy modele ktore wymienilem podobaja mi sie wizualnie wygladaja na solidnie zrobione

dzieki za zainteresowanie i sorrki za blendy i brak polskich znakow ale pisze z kom z pracy...;)

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

witam px 100 w porownaniu do bialych pchelek z pudelka dzieli wielka przepasc ... Jak dla mnie wiec uzywne sa tylko na silownie rower itd

Ja mam Senheiser HD 218 nie wiem czy to ta sama obudowa ale są fajnie wykonane faktycznie, miły materiał skóropodobny. PortaPro najlepsze chyba a jedyne co złego słyszałem to że są za ciche

Zastanów się czy nie warto zostać przy oryginalnych słuchawkach. Nie wiem jak z iPodem Touch ale czytałem recenzję iPhone'a i fabryczne słuchawki wygrywały pojedynki z wieloma modelami z wyższej półki innych producentów (np. Kossa, AKG, Sony). Nie jestem elektronikiem ale wątpię żeby konstrukcja modułu odpowiedzialnego za dźwięk w Touchu i iPhonie jakoś specjalnie się różniła.

Test ukazał się w nr 3/2009 magazynu Moje Jabłuszko (można pobrać na stronie za darmo)

coz innego mogliby napisac w magazynie "moje jabluszko" ??

oryginalne sluchawki iPoda to jedne z gorszych sluchawek, jakie mozna kupic.

sporo do poczytania na www.head-fi.org

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Poniżej są pomiary pokazujące jak wzmacniacz słuchawkowy z ipoda radzi sobie z różnymi obciążeniami (tj omami) :

Ukryta Zawartość

Pełny raport RMAA w pliku :

Ukryta Zawartość

Testy robili kartą EMU 1616M.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

ten ipod podobno gra marnie .pewnie najlepsze bedą grado sr 60 .mam obecnie w domu grado sr80 i takie ciepłe granie ipodowi wyjdzie może na dobre.

Akg z tych co mam (douszne k319) nie poleciłbym do jasno grającego playerka.

Grundig High Fidelity

gardo za drogie pomyśle o tych innych propozycji wielkie dzięki za odzew ..

pozdro

Słuchawkiod Apple są marne, swego czasu używałem Kossów Ur29, w porównaniu z słuchawkami dołączonych z iPodem niebo a ziemia. Do swojej szufli udało mi się kiedyś podłączyć Beyery DT990, wiadomo inna półka ale iPod grał wtedy świetnie, więc nie ma mowy że iPod nie gra. Tak jak przedmówca, Koss Porta Pro są bardzo fajne. Ostatnio nawet kupiłem bratu. Na Allegro Koss ur29 i Koss Porta można kupić w tej samej cenie. Jeżeli jeździsz na rolkach, rowerze, biegasz to wybierz Porta pro, są lekkie i nie pocą się uszy. Mają trochę przesterowany bass i są upierdliwe przy zakładaniu ale jak za taką cenę to bardzo dobry wybór. Jeżeli chodzisz sobie po mieście, jeździsz autobusami tramwajami to bierz UR29 nie będziesz żałował. Dobrze tłumią, i bardzo dobrze się je zakłada, jedną ręką bez problemu, no i zawsze jak trzeba szybko ściągnąć to na szyji powiesisz. ważną rzeczą jest tylko jeden kabelek (w porta są dwa i się skręcają, problem bardzo podobny to tego z dousznymi ;),więc zapomnij o poskręcanych kabelkach) Nie będę Ci się rozpisywał o świetnej jakości, sam już doświadczyłem że w ruchu ulicznym nasz mózg nie przywiązuje aż tak dużej uwagi do tego co słuchamy. Wiadomo poczujesz różnicę między dousznymi a nausznymi ale to nie będzie to samo jak usiądziesz wieczorem i puścisz sobie muzykę z CD.

Reasumując zastanów się między wyżej podanymi Kossami.Nie sugeruj się Ceną, bo ur29 można bardzo tanio kupić, i za taką cenę dźwięk jest nieprzyzwoicie dobry

Nigdy nie miałem ipoda ale ktoś napisał w internecie, że po zmianie oryginalnych słuchawek ipoda nie można regulować głośności i coś tam jeszcze.

Jak nigdy nie miałeś to czemu piszesz? W necie pełno farmazonów wypisują właśnie tacy którzy nie mieli. Napisana przez Ciebie informacja dotycz tylko jendego iPoda, shuffle 3gen. "Wielki" klops Appla ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez PawelMitsu

Witam,

Z powodu śmierci SanDisk Sansa e140 jestem zmuszony zakupić nowy przenośny playerek. Wybór padł na Cowon iAudio i9 8GB. Mam pytanie, jakie słuchawki polecilibyście do tego odtwarzacza? Jaki rodzaj: dokanałowe, douszne czy nauszne?

Pozdrawiam,

Piotr

PS. Proszę o rzetelne wypowiedzi. Krytykanci niech swoje opinie włożą w kieszeń.

Gość chml

(Konto usunięte)

Ultimate Ears Super.fi 5 Pro. Mam takie, mam Cowona i5, na rowerze jestem bardzo zadowolony. Trzeba tylko pamietac o izolacji od dzwiekow z zewnatrz no i IEM-y trzeba nauczyc sie wkladac do ucha.

Edytowane przez chml

olecam jednak słuchawki nauszne. Na co dzień używam tego odtwarzacza ze słuchawkami Sony MDR 7506 - jest OK - dosyć analitycznie jeśli ktoś lubi. Dół głęboki i lekko mokry, środek szeroki, a góra wyraźna i jednocześnie nie jest za ostra. Słuchałem też na Shure SRH 840 - odczucia podobne ale wszystko - " czyściej ", dół szerszy i lżejszy , środek podobnie jak sony, a góra zdecydowanie cieplejsza. Miałem okazję podłączyć ten odtwarzacz do słuchawek Beyerdynamic DT 990. Myślałem, że ich nie pociągnie ( 250 Ohm), ale po podłączeniu ta szeroka scena ... Jakby to wszystko działo się wokoło. Można było usłyszeć młoteczek uderzający w strunę fortepianu zaraz przed wydobyciem się dźwięku, albo dymyślać się czy pianista ma długie czy krótkie paznokcie - polecam płytę Stańki - dźwiękowa onanizacja, a na tym sprzęcie po prostu bosko :)

• 2 tygodnie później...

oki chłopaki kupiłem sennheiser px 202 rewelka pozdro

sorry px 200 II nowsz wersja starych 200tek

• Pokaż nowe odpowiedzi