Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego Lewandowski gra tylko dla Borussi

studio7

Rekomendowane odpowiedzi

Co by tu nie pisać, Lewandowski to światowej klasy napastnik, i nie ma co do tego żadnych wątpliwości i złudzeń, ale każdemu, kto choć trochę interesuje się piłką ciska się na usta czy na myśl - czemu tam gra a tu nie - a to trener, a to nie dogrywają tak jak Goetze czy Reus, z drugiej strony tam jest ich trzech więc teoretycznie trener Fornalik powinien dobrać dwóch, może trzech piłkarzy, którzy będą robić to co ich zamiennicy w borussi, a tymczasem LIPA. Zresztą taki Messi w reprezentacji też nie gra tego co w Barcelonie więc coś jest na rzeczy.

Według mnie reprezentacja do tej pory gra straszliwie, przerażająco schematycznie. Lewandowski na szpicy, potem dlugo, długo nic i cała reszta. Jak Lewandowski ma cos zrobić jak podania dostaje z dwudziestu metrów i otoczony jest przez obrońców którzy wiedzą, że nikogo innego pilnować nie muszą?

Stąd biorą się bramki strzelane w reprezentaci przez Kubę. Jak skrzydłowy nagle idzie do środka łamiąc schemat to obrona głupieje bo wszyscy pilnuja Lewego. I zamiast to wykorzystać i zmieniać, atakować raz jednym skrzydłem raz drugim, nawet cofnąć Lewandowskiego to nasza reprezentacja gra prostackim i dawno przez wszystkich rozszyfrowanym schematem.

Jestem Europejczykiem.

nie zupełnie się zgadzam . Owszem ma mało piłek ale kilka setek otrzymał i zmarnował . Już więcej było pożytku z Obraniaka zgnojonego przez media , Bońka i prawie wszystkich krajowych ekspertów.

Zgadzam się z studio7 . Mamy połowę kadry na najwyższym piłkarskim poziomie i zdecydowanie lepiej powinna grać . Dla mnie zagadka dlaczego zgnojony jak Obraniak Beenhakker z piłkarzy klasy Bronowicki, Bonin , Matusiak i jeszcze kilku przeciętniaków potrafił zrobić drużynę lepszą od Portugalii z kopaczami światowej klasy a teraz mając piłkarzy na dużo wyższym poziomie mamy śmiech nie kadrę

Są też tacy napastnicy co dostają podania a nie strzelają

Owszem ale jednak najpierw trzeba to podanie otrzymać.

Dziwię się troszkę tej nagonce, że chłopakowi w reprezentacji się nie chce. On sam mówi, że bardzo chce się przełamać. A znawcy dalej trąbią, że w klubie mu płacą i dlatego się stara. Tylko nikt chyba nie zauważył, że jak tak mu zależy na pieniądzach, to strzelając bramki dla reprezentacji rozpoznawalność i wartość piłkarza mimo wszystko wzrastają. Chyba nie trzeba dodawać na co to się przekłada dla zawodnika? Dla malkontentów dodam, że przykładów wśród piłkarzy, którzy w ten sposób "promowali" się, a w klubach to średnio im szło jest bez liku. Więc coś tu się nie zgadza.

Wydaje mi się więc, że jak w końcu przełamie się, to już jakoś pójdzie. Niepokoją mnie tylko takie obrazki, np. jak ten w meczu z Ukrainą. Nie wiem, czy kamera to pokazała ale był taki moment, że Lewandowski miał piłkę przy prawej stronie boiska, w jego okolicy w zasadzie cała obrona Ukrainy, on zagrywa w niekrytą strefę w okolice środka (nie pamiętam do kogo) i co dalej? Zamiast pęd na bramkę, coś składnego w wykonaniu reszty drużyny, to niedokładność, głupia strata. No ręce same w takich momentach opadają.

Teraz w mediach mamy wielki szum. Jednak trzeba dostrzec też zachowanie innych zawodników z drużyny bvb. Widzieliście ile zamętu siał Reus? Robert robił miejsce, on rajdem przebijał się pod pole karne, również podania niektóre wyśmienite. Bardzo dobry zawodnik według mnie.

Oczywistością jest,ze trener układa taktyke a w reprezentacji....też?Sam nie wiem czy Fornalik to odpowiedni akurat trener,jak na razie wychodzi,że nie.Otóż u Klopa jest to oczywiste,Lewy dostaje piłki i strzela i to w sytuacjach(jak wczoraj),gdzie ogrywa dwóch obrońców i pakuje do siatki piłke nie patrząc jaki to obrońca mu przeszkadza.Wniosek jest taki,że potrafi i dzisiaj nie ma chyba nikogo,kto by twierdził-drewno a nie piłkarz.Jeżeli tak jest to czemu nie strzela w kadrze?Bo reszta nie nadąża...za nim.Przypominam,że Piszczek i Błaszczykowski to nie cała reprezentacja i Fornalik to nie Klop.A więc reasumując-TAKTYKA i TRENER oraz dobór odpowiednich zawodników...to przyczyna.Reszta to PITU PITU tych co mają już stołki a widać,że u nas jak do stołka dopdną,to granatem trzeba odrywać.

dawno przez wszystkich rozszyfrowanym schematem.

Tylko to dawna Polska szkoła,dawno rozszyfrowana i przez nieudacznika Fornalika stosowana.Piłkarze to wykonawcy,lepsi lub gorsi.....tylko.

chce ale jak widzisz nie za bardzo może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Lewandowski w klubie jest profesjonalistą, a reprezentacji patriotą - tam gra głowa i nogami, a tu za dużo serca wkłada.

Trener reprezentacji Polski to nie Klop, a Obraniak to nie Goetze i jest jeszcze parę takich różnic.

Wszystkie akcje z podania nawet nie pokiwał nie pokombinował, barwo dla podających.On jest egzekutorem.

Jesteś przekonany, że oglądałeś właściwy mecz?

Bramka nr 1. Walka z obrońcami w środku pola karnego i wepchniecie piłki z powietrza mimo asysty Pepe.

Bramka nr 2. Start do piłki, przy którym obrońcy zostali dwa kroki z tyłu.

Bramka nr 3. Przechwyt po rykoszecie. Uwolnienie się zwodem od dwóch obrońców.

Bramka nr 4. Wzorcowo wykonany karny.

• 5 tygodni później...

Messi, Henry, Lewandowski. Co ich łączy. W klubach strzelają (bądź strzelali) jak na zawołanie, w reprezentacjach już nie. Łaczy ich coś jeszcze, w klubie biegają do 90 minuty jakby przed chwilą skończyli rozgrzewkę przedmeczową, w reprezentacji po 30 minutach wypluwają płuca, są wolni i bez błysku. Wyglądają jakby im się nie chciało ale tak naprawdę "coś" odcina im prąd i po prostu nie mają siły. W tym wszystkim zagadką pozostaje dla mnie właśnie to "coś".

p.s. Z innej beczki. Słyszeliscie o takim hiszpańskim lekarzu co to dostał 3 lata puszki a sąd hiszpański nakazał zniszczenie dowodów jego pracy?

Ja Tobie powiem jak to jest,....w polce, choćbyś wypluwał płuca, nikt tobie nie zapłaci, a tym bardziej nie zainteresuje, a jak zainteresuje to nie zapłaci,.... to poco się wysilać jak nie zapłaci.

A w zagranicznych klubach, dosyć że zapłacą, pochwalą w gazetach będą pisać, do reklamy wezmą, a co najważniejsze inne kluby będą się interesować.

Tak samo jest z pracą, w Polsce jakbyś nie zrobił i się wysilał, wykonał z jak największą dokładnością to i tak będzie źle,...to po co się wysilać,... bardzo proste,....to jest wada wrodzona polaków.

Człowieku nie wystarczy się cieszyć z finału z udziałem polaków w roli głównej ?

co ma wspólnego mecz kadry z finałem . Oczywiście pomijając dyscyplinę

Ja Tobie powiem jak to jest,....w polce, choćbyś wypluwał płuca, nikt tobie nie zapłaci, a tym bardziej nie zainteresuje, a jak zainteresuje to nie zapłaci,.... to poco się wysilać jak nie zapłaci.

A w zagranicznych klubach, dosyć że zapłacą, pochwalą w gazetach będą pisać, do reklamy wezmą, a co najważniejsze inne kluby będą się interesować.

Tak samo jest z pracą, w Polsce jakbyś nie zrobił i się wysilał, wykonał z jak największą dokładnością to i tak będzie źle,...to po co się wysilać,... bardzo proste,....to jest wada wrodzona polaków.

Popieram tą wypowiedź. Czas bardziej zainteresować się rynkiem zagranicznym. U nas jest jak jest. A może by tak produkt za granicą, a pieniądze w Polsce?

Co by tu nie pisać, Lewandowski to światowej klasy napastnik, i nie ma co do tego żadnych wątpliwości i złudzeń, ale każdemu, kto choć trochę interesuje się piłką ciska się na usta czy na myśl - czemu tam gra a tu nie - a to trener, a to nie dogrywają tak jak Goetze czy Reus, z drugiej strony tam jest ich trzech więc teoretycznie trener Fornalik powinien dobrać dwóch, może trzech piłkarzy, którzy będą robić to co ich zamiennicy w borussi, a tymczasem LIPA. Zresztą taki Messi w reprezentacji też nie gra tego co w Barcelonie więc coś jest na rzeczy.

R.Lewandowski jest przereklamowanym graczem .

Nie strzelenie bramki w 35 minucie przez Roberta Lewandowskiego

/ to mogloby nawet zadecydowac o zwyciestwie Borussii / , kiedy urwal sie obroncy i wyszedl sam na sam z bramkarzem rywali , potwierdza tylko opinie , wielu znawcow pilki noznej , ze Robert Lewandowski po prostu jest przereklamowanym graczem .

c82891c8095b65affb568495df273c71.jpg

Lewy to klasa światowa ,nie jest przereklamowany w najmniejszym stopniu.

Uważam jednak,że w tym meczu powinien otrzymać czerwoną kartkę,taki faul to coś niedopuszczalnego!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przereklamowany?

Przyzwoity napastnik.

Przereklamowany w polskich mediach. Ale tu nie dziwota, ligowy kopacz kopnie celnie piłkę i jest dla nich bożyszczem... Te wszystkie Borki muszą czymś zajmować czas antenowy...

Natomiast wczoraj Lewandowski, wydaje się, zagrał dla Borussi tak jak dla Reprezentacji...

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.