Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  90 członków

MingDa Klub
IGNORED

Klub użytkowników wzmacniaczy lampowych MingDa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś na chwilę bylem oblukać nową siedzibę/salon Elektropunkt.

Mały salonik ale za to przytulnie :)

W tle grała MingDa MC368-B5 z kolumnami Studio 16Hz Aries Reference a jako źródło Cambridge Audio SM6 (muza z pendrive) ależ ten system brzmiał wspaniale, czapki z głów oj podobało się.

pzdr,

"Lampa nie umiera nigdy"

Dziś na chwilę bylem oblukać nową siedzibę/salon Elektropunkt.

Mały salonik ale za to przytulnie :)

W tle grała MingDa MC368-B5 z kolumnami Studio 16Hz Aries Reference a jako źródło Cambridge Audio SM6 (muza z pendrive) ależ ten system brzmiał wspaniale, czapki z głów oj podobało się.

pzdr,

to co Patryk przechodzisz na morela elitte?

• 1 miesiąc później...

Czy zauważyliście u siebie, że każda zmiana zasilania np zamiana L z N (faza z neutralnym) powoduje że należy poczekać aż się wzmak wygrzeje?

Uruchomiłem składając samemu DC blocker z gniazdami sieciowymi typu schuco ( bez bolca )i każda zamiana powoduje efekt wyjetego z pudełka wzmacniacza - zanik niskich i uwypuklona góra.

Edytowane przez szy_a

Właśnie stałem się właścicielem MC34-A i mam pytanie - czy wasze egzemplarze też tak śmierdziały farbą? Jak wzmacniacz gra to efekt jeszcze się potęguje.

Witam serdecznie, potrzebuje waszej pomocy, nie wiem którą Mingde wybrać ,czy MC34- A czy MC88-PL. Kolumny które posiadam to monitor audio gs20, żródło to Yamaha CD-N500 na zmiane z Asus Essence STX z jakimiś tam lepszymi niby opampami. Pomieszczenie 32mkw. , a repertuar to trochę popu dużo starego rocka ( Asia , Rainbow, Dire Straits itp,itd ) oraz metal zarówno lekki jak i cięższy.

Do Twojego systemu a przede wszystkim preferencji muzycznych MC88-PL

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

"@kica- Właśnie stałem się właścicielem MC34-A i mam pytanie - czy wasze egzemplarze też tak śmierdziały farbą? Jak wzmacniacz gra to efekt jeszcze się potęguje."

chinska robota musi smierdziec............. na pewno capi bardziej jak inny ale jak sie wygrzeje jak sie przyzwyczaisz to bedzie hardkor:D

Edytowane przez FIRMA

Pięć postów wyżej jest info od użytkowników przestaje dość szybko.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Grbzesinek32.

Odsłuchiwałem w Elektro punkcie na bx2 wiec to nie pełnoprawne kolumny i tylko na tym się mogę oprzeć bo takie też mam w domu.

Moje subiektywna opinia do jazzu spokojnej muzy kameralnej czyli wybiórczo na 34 pięknie, miekko.

Do szybkiej muzy jednak na kt88.

Niestety na szybkiej muzie el34 sobie nie poradził coś złego działo się z basem brak było kopa, punktowości, na niektórych kawałkach bas rozlewał się nieprzyjemne i nienaturalnie.

Muzykę na odsłuch wziąłem przekrojową i obydwa wzmaki testwowałem właśnie na niej.

Jakbyś już kupił to pokombinuj z ustawieniem kolumn i nie przejmuj się silnym grzaniem trafa zasilającego - ten typ tak ma i daj wzmkowi się wygrzać bo basu na początku mieć nie bedziesz , pojawi się po kilkunastu godzinach.

Edytowane przez szy_a

Dzięki szy_a , tak właśnie myślałem że to będzie lepszy wybór. Zastanawiałem się jeszcze nad Yaqinem Mc-100 b , można go kupić nowego za 3430 zł.

Niestety szy_a prawdę powiedział, EL34 pięknie gra średnicą, tu jest niesamowicie, przestrzennie, dźwięk otwarty, chce się tego słuchać. Górę pasma można poprawić dobrą konfiguracją lamp wejściowych i spasowania systemu, z dołem pasma jednak ten wzmak ma problem, może wymiana transformatorów wyjściowych by coś zmieniła. Walczę z tym od początku, ale pewnych przeszkód obejść się nie da. W szybkiej muzyce bas zaczyna się gubić, nakładać na siebie i wychodzi nieporządek.

btw. Jednak w tej cenie i klasie to naprawdę dobry wzmacniacz, wymiana lamp daje dużego kopniaka, zabawa ze środkiem wzmaka też przynosi bardzo dobre efekty, ale na dół pasma pomysłu już nie mam.

Edytowane przez Elmero

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Grzesinek moja rada - przestań czytać, zacznij słuchać. Każdy wzmacniacz brzmi inaczej w innym systemie i innym pomieszczeniu. Poza tym chodzi o to co Tobie pasuje.

Grzesinek , a jak sprawuje się Twoja yamaszka ? Jeśli już podepniesz 88 to napisz jak razem to gra bo mam chrapkę na coś porządniejszego do odtwarzania z NAS niż amplituner kina domowego.

Ok odezwe sie , narazie gra to z amplitunerem Yamaha R-S 500 ( bardzo płasko i nijak ) ,ale to prezent od Zony więc zostaje jako tuner do listy przebojów pr.3. A Yamaszka to super ( jak dla mnie ) urządzenie , bardzo wszechstronne ,wszystko szybko wczytuje a jak gra to ja nie za bardzo jestem osłuchany i nie mam porównania do innych cd i nie będe nikogo wprowadzał w błąd. Dla mnie spoko ,zobaczymy co potrafi jak kupie jakąś lampę.

Zacząłem się zastanawiać nad zmianą kabla sieciowego do Mingda 88. macie jakieś doświadczenia w tym temacie???

Do Elektropunkt - czy ten wzmacniacz u Was na kt88 czyli wersja PL był modyfikowany?

Odsłuch ujawnił mi możliwość kreowania sceny dźwiękowej " w głąb". Mimo, że odsłuch odbywał się na tym samym modelu monitorów MA BX2 jakie mam u siebie nie jestem w stanie uzyskać takiego efektu i zaczynam się zastanawiać nad przyczyną. Czy to ustawienie monitorów, czy sieciówka bo była zamontowana jakaś porządna czy może kable głośnikowe?

Szy_a wiem ze to "oczywista oczywistość", ale to może być różnica w pomieszczeniach. Czyli dodaj jeszcze do swojej listy akustykę pomieszczenia, itp.

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

Każda ingerencja czy to w głośnikowe, sieciowe itd. robi dla prezentacji dźwięku.

Więcej może wnieść głośnikowy aniżeli sama sieciówka - to moje spostrzeżenia.

Albo co przybliży sygnature dźwięku do tego co usłyszałeś w Elektropunkt to te samo okablowanie.

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Najwięcej to akustyka pomieszczenia robi, później poszczególne komponenty. Dobry pokój to najdroższa część systemu muzycznego ;)

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

No więc jestem po testach w pokoju gdzie kolumienki ustawiłem na stołkach z ikea ;-) wysuwając je do przodu a za wygłuszenie za kolumienkami robiły rozwieszone ręczniki frotte. Mogę Wam powiedzieć, że to co usłyszałem lekko mnie przytkało - warto poeksperymentować z ustawieniem - pojawiła się tak wyczekiwana przeze mnie głębia oraz przestrzeń na niewątpliwie budżetowych kolumienkach jakimi są Monitor Audio BX2. Pozostaje się wziąć za standy, co niniejszym w tym tygodniu uczynię a po ich popełnieniu oczywiście się pochwalę.

Edytowane przez szy_a

Czym rózni się mingda MC88Pl od MC88C poza tym, że brak pilota i inna obudowa?

Brzmienie to samo czy jednak są różnice?

Stereo Cayin A70 MKII, Marantz 67SE, Studio Hertz 16 Minas Anor 2,5III

Kino Yamaha 767, Blu-ray Panasonic, Himedia 600, Dali concept 1, JBL ES 150, Epson TW 3200

W kwesti budowy i zastosowania podzespołów to praktycznie wszystkim od tależyków pod lampy po transformatory, wiekszą wydajność itd. Ale ja jestem "stroną" bo mam ten model więc więcej nie piszę :-D Zadzwoń do Elektropunkt.

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Choina zmarnuj jeden dzień i pojedź do Bydgoszczy na odsłuch. Mialem w ciemno kupic 34kę PL i dobrze zrobiłem że pojechalem posluchać wziąłem 88PL. Tym bardziej, że zastanawiasz się nad 2x droższym wzmakiem. Nawet jeśli nie popracowali przez te 2 miesiące nad wygłuszeniem saloniku to i tak powinieneś zauważyć różnicę.

Dogadaj się wcześniej co do kolumn bo nie wiem na czym słuchasz i jakie masz wymagania. Weź swoje kawałki na pendrive najlepiej FLAC 24/96 bo ich odtwarzacz obsługuje, to sobie porównasz, czy ten na dużo lepszych podzespołach jest wart. Domyslam się, że jest ale czemu nie sprawdzić.

Choina zmarnuj jeden dzień i pojedź do Bydgoszczy na odsłuch. Mialem w ciemno kupic 34kę PL i dobrze zrobiłem że pojechalem posluchać wziąłem 88PL. Tym bardziej, że zastanawiasz się nad 2x droższym wzmakiem. Nawet jeśli nie popracowali przez te 2 miesiące nad wygłuszeniem saloniku to i tak powinieneś zauważyć różnicę.

Dogadaj się wcześniej co do kolumn bo nie wiem na czym słuchasz i jakie masz wymagania. Weź swoje kawałki na pendrive najlepiej FLAC 24/96 bo ich odtwarzacz obsługuje, to sobie porównasz, czy ten na dużo lepszych podzespołach jest wart. Domyslam się, że jest ale czemu nie sprawdzić.

A słuchałeś tez 88C? Jest duża różnica w stosunku do 88PL?

Generalnie to po odsłuchu Minasów z MC 34 A byłem taki zadowolony z brzmienia, że miałem chęć kupić od razu z kolumnami właśnie ten wzmacniacz.

W poniedziałek lub wtorek powinienem mieć u siebie do odsłuchu Mc 88C

Biorę jeszcze pod uwagę Cayna 55TP i jak uda mi się go posłuchać, to będę wybierał pomiędzy MC 34A, MC88C i tym Cayanem 55.

Mam nadzieje, że nie usłyszę różnicy między 34A a tymi droższymi wzmacniaczami. Trochę pieniędzy by zostało na lepsze kabeli :)

Kino Yamaha 767, Blu-ray Panasonic, Himedia 600, Dali concept 1, JBL ES 150, Epson TW 3200

Słucham Shade, Dire Straits, Seal, Pink Floyd, Sting itp. Wzmacniacz do 7tyś.

Myślałem jeszcze o tym http://allegro.pl/cayin-spark-a-88t-mkii-nowosc-promocja-i4536101750.html Ale podobno za ostry do Minasów

Prawda to że cayina A55TP wycofali z produkcji bo były z nim jakieś problemy techniczne i słaba sprzedaż?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.