Skocz do zawartości
IGNORED

Mazury - miejsce na wypoczynek

gregin

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej chyba w okolice Gizycka i Mikolajek. Pod Kętrzynem zwiedzisz Wolfschanze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niedaleko tez jest Św Lipka:

Ukryta Zawartość

Tu wszystko jest:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Dupa tam podawane linki!!!!

Mazury tak fajne,że żadnych durnowatych /reklama/. nie potrzebujecie.

Powietrze,przestrzeń,kobitki,jedzenie,itd,itd nie potrzebują reklamy!

Jechać i nie dyskutować - minus -- wilki mogą odgryżc dupsko - taka przygoda z zeszłego roku - pokrzyczałem i poszły sobie !!

Mazury ? To było coś najpiękniejszego.... Cisza , spokój , miodzio. Dzisiaj - przyjdzie takie coś , jak niejaki Frank- i już się nie chce jechać... :(

Zastanawiałem się kiedyś, gdzie mieszkańcy Włoch czy Hiszpanii spędzają wakacje. Przecież ich codzienne otoczenie to dla nich żadne mecyje.

No i znalazłem Włochów i Hiszpanów podczas wakacji... na Mazurach! :)

Byłem w szoku, że większość zagranicznych rejestracji była z płd. Europy, wcale nie z Reichu, czego by można oczekiwać.

Zgadało się potem z południowcami na campingu. Opowiadali, że są tu już któryś raz i zawsze będą wracać.

Argumenty południowców za Mazurami:

- woda, dużo wody :)

- nie tak gorąco latem, jak u nich

- lasy, zieleń, u nich wszystko latem wypalone

- przyroda wciąż zachowana, wolność, przestrzeń, klimat trochę przygodowy

- tanio

Teraz pewno jest dużo więcej zagraniczniaków, gdy infrastruktura się rozwinęła... ja tam byłem z 11 lat temu.

Piękne są Mazury.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Glodowo gdzie cztery domy i jeden pensjonat w ktorym wlasciciel robi najlepsze na swiecie zalewy z rybami w sloikach sprzedawne jako luksus w delikatesach i Almie.Jako ze warunki normalne nie uswiadczysz wlochow,niemcow i zielonych idiotow.Potem pensjonat Jachno na zadupiu prowadzony w sposob prosty ale luksusowy z calym wyposazeniem gdzie praktyczne cale jezioro twoje.Stosunkowo drogo ale nie łamie nog .Tez ludzie dziecmi malo niemcow i wlochow a zupełnie brak zielonych idiotów.....co jest najcenniejsze.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Znacie jakieś godne polecenia noclegi na Mazurach? Najlepiej w takim miejscu, żeby się nie pozabijać z nudów i w nie zaporowej cenie ;) No i w pobliżu ciekawych miejsc ;)

Gregin,czy to muszą być Mazury? że tak zapytam,wypoczynek leżenie bykiem,czy aktywny wypoczynek :)

Glodowo gdzie cztery domy i jeden pensjonat w ktorym wlasciciel robi najlepsze na swiecie zalewy z rybami w sloikach sprzedawne jako luksus w delikatesach i Almie.Jako ze warunki normalne nie uswiadczysz wlochow,niemcow i zielonych idiotow.Potem pensjonat Jachno na zadupiu prowadzony w sposob prosty ale luksusowy z calym wyposazeniem gdzie praktyczne cale jezioro twoje.Stosunkowo drogo ale nie łamie nog .Tez ludzie dziecmi malo niemcow i wlochow a zupełnie brak zielonych idiotów.

Pod jaką marką sprzedają te zalewy?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

nie pamietam bo pol roku temu mi sie skonczyly.Pisze Nazwa miejscowosci a nie pamietam nazwy pensjonatu.Łatwo znalezsc w internecie.

obok pensjonatu pole namiotowe i co roku koncert muzyczny.Swieze ryby w spoldzielni.Tak bylo a jak jest nie wiem od dwoch lat.

kazdy kto stamtad wyjedza zabiera pelen bagaznik sloikow tak ok 40szt bo to polowa ceny w sklepie.Sandacze, karpie, liny, okonie etc.ten zapasik juz dawno sie skonczyl a ostatni to z Almy.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Www.Paprotki.PL.Stanica pod Zadzierną,Dolny Śląsk nie Mazury :)

Ktoś lubi aktywny wypoczynek baza do wypadów nie więcej jak 70km.

Zamek Książ,zamek Czocha,miasteczko miniatur,sztolnie w Kowarach,Czechy skalne miasto w Teplicach i wiele wiele więcej atrakcji.

Na miejscu można połazić po górkach,wejść na Zadzierną,pozbierać grzybów,rybska w zalewie że hej,domki super,cisza-spokój,żyć nie umierać:))

Zjechałem Mazury,ostatnie lata to tragedia,tłumy ludzi,okolice Brodnicy zapewniły tylko trochę spokoju :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Sandacze, karpie, liny, okonie etc

muls, a gdzieś ty w mazurskich jeziorach karpia widziałeś?

Coś mi się widzi, że od tych słoików to gospodarz jeszcze lepszego mózgotrzepa pędził :)

Już za 2 lata będzie można na Mazury dotrzeć bezpośrednio z Londynu czy Dublina! :)

Szykuje się najpiękniejsze polskie lotnisko, do tego Szymany to lokalizacja sławna na całym świecie - tam przecież Miller z Kwaśniewskim torturowali talibów.

Bardzo się cieszę że to lotnisko powstanie, z drugiej strony - będzie tam chyba więcej ochrony niż pasażerów, bo to łakomy kąsek dla terrorystów - symboliczna lokalizacja.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Www.Paprotki.PL.Stanica pod Zadzierną,Dolny Śląsk nie Mazury :)

Ktoś lubi aktywny wypoczynek baza do wypadów nie więcej jak 70km.

Zamek Książ,zamek Czocha,miasteczko miniatur,sztolnie w Kowarach,Czechy skalne miasto w Teplicach i wiele wiele więcej atrakcji.

Na miejscu można połazić po górkach,wejść na Zadzierną,pozbierać grzybów,rybska w zalewie że hej,domki super,cisza-spokój,żyć nie umierać:))

Zjechałem Mazury,ostatnie lata to tragedia,tłumy ludzi,okolice Brodnicy zapewniły tylko trochę spokoju :)

Nie martw sie, za 3 lata napiszesz to samo o Slasku.

Już za 2 lata będzie można na Mazury dotrzeć bezpośrednio z Londynu czy Dublina! :)

Szykuje się najpiękniejsze polskie lotnisko, do tego Szymany to lokalizacja sławna na całym świecie - tam przecież Miller z Kwaśniewskim torturowali talibów.

Bardzo się cieszę że to lotnisko powstanie, z drugiej strony - będzie tam chyba więcej ochrony niż pasażerów, bo to łakomy kąsek dla terrorystów - symboliczna lokalizacja.

Tez sie ciesze, nie bede musial po tesciowa na lotnisko az do Gdanska ciskac.

Tylko troche wierzyc mi sie nie chce w te lotnisko, tym bardziej w 2 lata. Kto tam byl to wie.

?👈

Tylko troche wierzyc mi sie nie chce w te lotnisko, tym bardziej w 2 lata. Kto tam byl to wie.

No, biorąc pod uwagę przykład Modlina to faktycznie mogą być tylko pobożne życzenia.

W państwie Tuska za cokolwiek się władza zabierze to sp***li.

No to już mam zaklepany wypoczynek w miejscowości Zełwągi. Niedaleko Mikołajek i Mrągowa, ciekawe jak będzie;) Jedno z głowy,a teraz trzeba szukać kolejnego noclegu, ale tym razem już nad morzem na dalszy ciąg wczasów.

A właśnie, był już ktoś z was na pilniku country w Mrągowie? Co to właściwie? Bo załapie się na termin gdy to będzie. Jakiś szał tam panuje w tym okresie, wszędzie pokoje pełne.

W państwie Tuska za cokolwiek się władza zabierze to sp***li

podobno nawet wydał dyrektywe w sprawie wyprozniania sie obywateli na uchodzctwie i ilosci zuzywanego to tego papieru.Biada wam...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.