Skocz do zawartości
IGNORED

Kradzież pieniędzy z konta T-Mobile na kartę

paul_67

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zaczęły mi znikać pieniądze z konta telefonu na kartę T-Mobile.Zaraz po doładowaniu dostaje jakiegoś SMS, którego bez otwierania kasuję i konto puste! Zmieniam nr i uciekam z tej sieci!

Gość

(Konto usunięte)

Sprawdź choćby w Google, co to za numer - może kiedyś nieświadomie wyraziłeś zgodę na jakiś "myk" i teraz pokutujesz...

A przede wszystkim zadzwoń do operatora - wszytko można wyjaśnić! :)

PS Gwoli ścisłości: nie nagabuję na T-Mobile, sam od lat korzystam z Orange.

Gdzieś czytałem o podobnych praktykach. Kasę potrącają Ci nie za to że otworzysz czy nie SMSa a za to że go otrzymujesz. Nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie jestem już pewien jaki numer smsa wpisałem. Bo to chyba nie jest to.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Napisałem Ci, byś skorzystał z Google - pierwsze z brzegu: http://forum.wirtualnemedia.pl/prezentobranie-w-t-mobile-na-karte-t55730.html

Musiałeś wyrazić zgodę, zgłoś do operatora, odwołaj!

Ludziska często narzekają na operatora, na niego zwalają całą winę potem idą do innego myśląc, że będzie lepiej, a tam znowu sobie coś załączą i dalej będzie im kasować. Proponował bym, najpierw zabrać się za siebie, zadzwonić na infolinie i wyłączyć to co się kiedyś załączyło świadomie lub nie. No i na przyszłość bardziej uważać.

To jest złodziejstwo w czystej formie! Przysyłają mi SMS,że coś wygrałem w sieci i ja mam za to płacić? Niech szukają głupszych od siebie! Goodbye T-Mobile! ERA takich nr nie robiła...

Nie potrzeba Twojej "zgody" ...

Jeśli wykupujesz tańsze minuty w pakietach, to tak stworzyli regulamin, że automat co 10 dni "okrada" Ci konto, ale

dokłada minuty - no i tak w kółko ! :) Podobnie z aktywacją przedłużenia ważności konta - to nie jest gratis !

Masz internetowy dostęp do konta - powyłączaj podstępne usługi i sprawdź gdzie zniknęła kasa.

To taka forma dzikiego kapitalizmu - nie przeczytasz regulaminu i jesteś łojony, a właściwie to skubany ! :)

Najlepiej przenieś numer do innej sieci jest teraz tyle nowych ofert na rynku a t-mobile nie zmienia nic od czasu "opóźnionej" (byli ostatnią siecią która zmniejszyła stawki) reakcji na play fresh. Dla zorientowanych mają heyah a pod swoją marką utrzymują archaiczny prepaid z absurdalnymi warunkami by strzyc najbardziej zatwardziałe barany ...

Nie będę sobie nerwów szarpał i wykłócał się o swoje bo jak znam życie i tak ze mnie zrobią debila i na pewno wszystko według ich regulaminu będzie OK.Zmieniłem sieć:)

To taka forma dzikiego kapitalizmu - nie przeczytasz regulaminu i jesteś łojony, a właściwie to skubany !

W kazdym obywatelskim społeczeństwie tworzącym uczciwe Państwo to byłoby oszustwo.

Chyba nie na Pleya:)_)

Na Orange?

Gość

(Konto usunięte)

W kazdym obywatelskim społeczeństwie tworzącym uczciwe Państwo to byłoby oszustwo.

Hmm...

Przecież jest regulamin, który akceptujesz!

A że w praktyce nie ma nic za darmo, to chyba każdy rozsądny człowiek wie - zawsze jest coś za coś...

Zanim wyrazi się na cokolwiek zgodę, warto po prostu zapoznać się ze szczegółami oferty - tylko tyle i aż tyle...

Co ma do tego państwo? Tak jest na całym świecie i nie tylko u operatorów telefonii!

Na Orange?

A skąd mam wiedzieć?:)

Jestem w Orange od początku i żadnego numeru mi jeszcze nie wycięli. Nie dawno wydzwaniał do mnie jakiś anonim(zastrzeżony) normalnie nie odbieram takich ale coś mnie podkusiło. Miła pani przedstawiła się, ze dzwoni z BOK Orange i ma dla mnie propozycję która znacząco obniży mój rachunek. Po kilkuminutowej rozmowie zaproponowała mi przejście do Play"a! To bardzo zła kobieta była:D

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Patrz poprzedni post. Poza tym nic, kiedyś nawet myślałem żeby do nich się przenieść...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To są jakieś komplikacje albo przekręty a nie "coś za coś" Jeśli masz złoty za połączenie i 40 gr za sms to masz to drogo ale jasno czarno na białym a nie jakieś pierdoły pokomplikowane drobnym drukiem na kartkach a4.

Żaden normalny człowiek nie ma czasu na czytanie tych pierdół. Właśnie kiedyś znajomy coś mówił o smsach które zjadają kase z konta jak sie je otworzy albo nie otworzy. Jacy ludzie wymyślają takie badziewia.

Stary bej

Ale w jaki sposób?! Pani przedstawiła się jako konsultantka z Biura obsługi klienta Orange i w sprytny sposób wyciągnęła ode mnie ile mam numerów i jakie rachunki za nie płacę a potem powiedziała, ze jest agentką Play'a i jeśli się zdecyduję to dostanę taką i taką umowę a oni pokryją koszty zerwania umowy z Orange. Czy to jest fair, takie podawanie się za kogoś innego i wyłudzanie informacji?

Stary bej

Ale w jaki sposób?! Pani przedstawiła się jako konsultantka z Biura obsługi klienta Orange i w sprytny sposób wyciągnęła ode mnie ile mam numerów i jakie rachunki za nie płacę a potem powiedziała, ze jest agentką Play'a i jeśli się zdecyduję to dostanę taką i taką umowę a oni pokryją koszty zerwania umowy z Orange. Czy to jest fair, takie podawanie się za kogoś innego i wyłudzanie informacji?

Taki dorosły człowiek i tak "od serca" wszystko powie, jak ktoś nieidentyfikowalny zadzwoni i zapyta. :)

Gość

(Konto usunięte)

Do mnie też pary razy dzwonili, dzwonią - nie tylko Play, nie tylko odnośnie telefonu komórkowego, ale i stacjonarnego.

Sposób jest prosty: jak dzwoniący zaczyna pytać o wysokość moich rachunków, odpowiadam "Przecież dzwoni pani/pan z BOK-u, a więc widzi wysokość rachunków w systemie.".

I z reguły jest po dalszej rozmowie... ;)

To też czułem, że coś jest nie tak bo nawet żadnych danych osobowych miła pani nie żadała...ale dałem się podejść, że aż mi głupio...:)

Mnie bardzo rozbawiło, gdy zadzwonił kiedyś telefon, wyswietliła się identyfikacja, ze to operator Play a konsultant się pytał jak często korzystam z telefonu. To mi zaproponuje cóś.

A mam w Playu :)

Czyżby identyfikacje też sobie podrabiali operatorzy nawzajem?

Gość

(Konto usunięte)

Mnie bardzo rozbawiło, gdy zadzwonił kiedyś telefon, wyswietliła się identyfikacja, ze to operator Play a konsultant się pytał jak często korzystam z telefonu. To mi zaproponuje cóś.

A mam w Playu :)

Czyżby identyfikacje też sobie podrabiali operatorzy nawzajem?

Przecież napisał kolega:

Nie dawno wydzwaniał do mnie jakiś anonim(zastrzeżony) normalnie nie odbieram takich ale coś mnie podkusiło.

I to się potwierdza, do mnie też z zastrzeżonego numeru dzwonią - w sumie jest to kolejny szczegół, który powinien zwrócić uwagę.

Teraz kojarzę, że jeśli naprawdę dzwoni np. Orange lub Dialog, to zawsze wyświetla się mi ich numer! :)

Warto przy tym zauważyć, że na upartego to nie jest problem zmienić, kupić jakiś numer z konkretnej sieci i obdzwaniać klientów właśnie z tego numeru ;)

Poza tym coraz częściej jest tak, że firmy zlecają "łapankę" nowych użytkowników innym firmom, specjalizującym się w telemarketingu.

To są dopiero oszołomy! Potrafią po kilka razy dziennie wydzwaniać, łącznie z niedzielą, z porą obiadową, mimo że kilkukrotnie wyraźnie powiedziało się, że nie jest się zainteresowanym ich ofertą...

I to są ci sami, którzy raz zadzwonią jako np. Play, a za miesiąc jako energetyka - np. Tauron...

Teraz nawet tego nie można być pewnym, przecież numery można przenosić...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.