Skocz do zawartości
IGNORED

BAT VK-D5 z allegro czy kupic?

Dierex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich chcem zakupic w\w cd-ka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ten cidik stoi dosc dlugo a cena jest atrakcyjna wiec zastanawia mnie czy cos ktos moze o nim wie ,jakis trefny egzemplarz ,naprawiany czy poprostu jest to okazja . Szukam dobrego cidika na wyjsciu lampowym i koniecznie zbalansowany (nie fake-balanced). Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/103547-bat-vk-d5-z-allegro-czy-kupic/

Zatrzymany przez lokalnego dealera dzisiaj na przesłuchanie kilka wysokiej klasy odtwarzacz CD z moim HeadAmp BHSE i Stax oii MKI, mój obecny najwyższej klasy sprzęt. Moja motywacja do prowadzenia tego był dwojaki: (1) odkryć jakiś nowy source jakość dźwięku dla zmiany tempa od mojego CDP,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) CD-101, oraz (2), aby dowiedzieć się, jak daleko OII / BHSE można skalować (przy założeniu, że co najmniej jeden z odtwarzaczy CD było lepsze niż moje Plinius .) Odtwarzacze CD: - Pathos endorfiny - Balanced Audio Technology VK-D5SE w / SUPERPAK mods - Electrocompaniet EMC1 CD oceny: -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) & Union Station -Live [Disc 2] - Julia Fischer - Bach Concertos - Massive Attack - Helgoland - Megadeth - Countdown to Extinction [Mobile Fidelity] - The BOPS Ditty - Moon Over The Freeway Dla mojej wygody, dealer utworzenie prywatnego odsłuchu dla mnie pokój z góry - dwa 4 identyczne półki szaf umieszczone obok siebie, z których jeden pusty (na BHSE i PSU), a drugi z

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .Brak klimatyzacyjne zasilane były w użyciu, wszystkie elementy zostały podłączone bezpośrednio do ściany. Dealer dał mi parę 2M Tara Labs Zero XLR integruje (bym przyniósł moje własne, ale są one tylko 1M, zbyt krótki, by pokonać dystans między szaf).Pokój odsłuchowy był także częściowo dźwiękoszczelne, aby zminimalizować zakłócenia dźwięku z sąsiedniego pokoju - tak było również bardzo cicho, prawie idealny do bardzo krytycznego odsłuchu na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Pozwoliłem amp około godziny do ogrzania się do temperatury nominalnej przed rozpoczęciem każdy słucha. Pathos Endorphin zacząłem z tym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i że to brzmi dobrze - w porównaniu do mojego Plinius CDP, nie mogę powiedzieć, że wszystko było znacznie brakuje. To był trochę inny wizerunek, choć - Pathos wydawała się być "gładkie", podczas gdy nie jest to słowo chciałbym użyć, aby opisać moje Pliniusz .Albo inaczej mówiąc, Pathos miał prostą dźwięk o bardzo płynnym środku skali, ale nie wiele z iskrą do niego. Wydawało się, że brak "podniecenia" z braku lepszego słowa, które jest aspekt, że rutynowo dostać od mojego Plinius CDP. I obrócił się jeszcze kilka płyt, przed podjęciem decyzji, że moje słuchanie będzie bardziej owocna, jeśli przeniosłem się do kolejnego CDP, tak zrobiłem. BAT VK-D5SE w / SUPERPAK mods Były 3 rzeczy, które od razu przykuł moją uwagę w tym CDP: ( 1) ładny strzał z górą energii, jak Pathos miały mniejsze ilości w stosunku, (2) zmniejszenie szerokości sceny dźwiękowej i głębokości, oraz (3) emocje dźwięku!Lubiłem dodania treble na początku, ale szybko sobie cienki raz zdałem sobie sprawę, że to CDP było więcej o wysokich tonów, niż było to około mid-range. To prawda, że nie zaspokoić moje sopranów poprawkę, ale średniej klasy nie właściwie tyle przeciwwaga dla ciała i waga. Bass wydawała się być w większej ilości niż w Pafos, a także nieco głębiej, z większą mocą. Aspektem scena dźwiękowa też przeszkadza mi w tym CDP - to było po prostu zbyt małe i wąskie. Głosy były praktycznie już w-twarz i większość warstwy celowo przesiedleńców utraciły przestrzenny efekt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) EMC1 Ten CDP wydał jakiś nokaut cios z

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . W porównaniu z BAT, ten miał ładnie wypełnione w połowie zakresu, wraz z dużą ilością średnich-niskich . To także wiele instytucji i władzy nad basem w ogóle, co było rzeczywiście miła odmiana, choć wydawało się oczywiste, że to było celowe zabarwienie. Jeśli jest jedna rzecz,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) imponował mi, to był jego ogólny bezpośredni i wypełnienie dźwięku. Było to miłe odzyskać odpowiedniej wielkości scenę w tej CDP, choć nawet wtedy nadal czuł się trochę mały ogólnie. Były dwie drobne rzeczy, które mi nie przeszkadzało jeśli: (1) nie mniej niż idealnym sopranów ilości, i (2) nieznaczny ubytek w zakresie dynamicznym kontrasty między objętości miękkiego i głośno. To prawie czułem się jak było tom ustawiony średni / głośny z niewielkimi zmianami głośności. I też było ciekawe, że Electrocompaniet miał najwyższą napięcia wyjściowego z trzech CDP, jak to było najgłośniej w danym ustawieniu głośności. Na tyle głośno, że musiałem faktycznie wybrać powrót głośność kilka kroków pochodzących po BAT. Pathos endorfin, Revisited I oczywiście musiałem wrócić do Pafos do ponownej oceny to po zapoznaniu się z BAT oraz Electrocompaniet . Na tej drugiej sesji, to faktycznie pod wrażeniem mi więcej niż za pierwszym razem. Scena dźwiękowa otworzył nawet więcej niż na Electrocompanieta - to był bardzo szeroki, szerszy niż wszystko, co dotąd słyszałem.Lewy i prawy kanał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) były naprawdę podświetlone na tej CDP. To także dość głęboko i pozwolił naturalnych akustyki koncertu z Alison Krauss CD, na przykład. I wciąż nie może pomóc, ale zauważyć "sprawne" dźwięk ponownie, to była ładna, a nie w jakikolwiek sposób aspekt negatywny. Ten CDP miał najmniejszą ilość basu z trzech odtwarzaczy CD, ale to było jeszcze dużo basu i bardzo ładnie uziemiony - jędrne, zwarte, i niska. Powrót w domu z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) CD-101 Jak to piszę ja " m słuchając moichPlinius ponownie ocenić swoją pozycję po wysłuchaniu trzech innych CDP dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, myślę, że wolęPliniusz najbardziej - to na pewno nie idealny brzmiące source, ale ma więcej zalet, które lubię w ciągu trzech pozostałych CDP, które obejmują swoją odpowiedź prędkości do szybkiej muzyki, jej ogólnej równowagi częstotliwości, jego niski i szybki bas i wysokie tony, które mogą być łatwo wyróżnione bez ostre. Ale ja na pewno odebrać drugiego faworyta, który byłby Pathos. Choć jego główną wadą było brak dźwięku emocji, ja też myślałem, że brzmiało naprawdę dobre, fantastyczne, nawet, i wielki mecz z BHSE / OII. Nazwałbym to ostateczny mecz dla dźwięku bez ofensywnej i mimo że nigdy naprawdę nie słyszał analog, podejrzewam, że jest to, co może się wydawać. Podobała mi się również

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , co to było - zabawne, pełne brzmiących CDP, że był również bardzo dobre w większości aspektów. Byłem tylko naprawdę rozczarowany przez BAT, po prostu nie sądzę, że brzmiał bardzo dobrze i biorąc pod uwagę to pakuje TI PCM1704 jako DAC, szczerze spodziewałem się więcej. Myślę, że nie można oczekiwać, każdy komponent źródłowego z PCM1704 brzmieć dobrze. (I był również wcześniej rozczarowany Primare CD31, gdy byłem na przesłuchaniu go prawie 3 lata temu, która również korzysta z PCM1704). Moja ciekawość wobec komponentów źródłowych pozostaje i prawdopodobnie słuchać więcej z moim BHSE w przyszłości. Aż można uzyskać praktyczne czasie z!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Kolega Kasik sprowadza sprzęt np z USA i naprawia. Z tego co mówią kupujący robi to dobrze więc nie robiłbym z faktu naprawy istotnego problemu. Wiele sprzętów nawet hi-end się psuje i nie wyrzuca się ich od razu na śmietnik. Przesłuchaj CD czy Ci odpowiada dźwiękowo i jeśli tak, to chyba warto rozważyć zakup. Od strony dźwiękowej jest to ciepło grające CD, z tym, że nie ma w sobie zbyt wiele życia. Z podobnej półki cenowej znacznie lepszy jest Audio Research CD 3.

Na litośc boską, jak juz wklejasz tekst z google translatora, to przynajmniej mogłeś go przeredagować na tyle, zeby chociaż z grubsza przypominał język polski, a nie bełkot emigranta z Nigerii...

To oczywiście do kolegi 23031970. Swoja droga Dierex zdaje się nie pytał o brzmienie VK-D5SE jako takie, tylko o historie tego konkretnego egzemplarza.

Dokladnie interesuje mnie historia tego cidika a nie jak gra bo moj kolega ma takiego samego i byl sprawdzany umnie powiem jedynie tak ten bat bez bardzo dobrych lamp nosow gra przecietnie ,dopiero bdb nosy daja mu podwojnego kopa ,jedyny jaki jest minius to to ze niema pary ktora by zmieniala najbardziej dzwiek i trza kupic 3 pary dobrych noswo a to juz niezly wydatek wiec ,jak mam kupowac bata a pozniej 3 pary nosow a po roku mi padnie to wartosc lamp bedzie prawie taka sama jak cidika a zupy z niego nie zrobie , chyba poprostu zadzwonie do tego Pana i sie szczerze zapytam czy da jakas gwarancje na niego lub czy przed zakupem moze go wyslac do serwisu bata w polsce aby potwierdzili jego stan techniczny i czy cos tam bylo grubo robione.

Dzieki za wszytskie wpisy jezeli ktos ma jakies jeszcze info na temat tego cidika z gory dzieki za info.

P.s AR cd3 moze i gra lepiej w standardzie ale dopiero AR CD 5 z fajnymi lampkami gra dobrze tak samo jak bacior z gdrubymi nosami z tego co mnie poinformaowano bo niestety sam nie mialem go w domu,ale jak ktos ma jakies fajne pomysly jestem otwraty ,moge napisac ze potrzebuje dociaonego dzwieku z nasycona srednica i dobrym dolem gdyz mam dosc klarowny system ktory gra swietnie gora i przestrzenia 3d itp itd.

W kontekście wymiany lamp, to zwróć uwagę, że przedmiot niniejszej dyskusji to nie jest pełna wersja SE. Jest to egzemplarz wyprodukowany w 1998r., a więc w wersji podstawaowej (wersja SE pojawiła sie dopiero w 2002r.). Najprawdopodobniej jego właściciel zdecydował się na upgrade juz po zakupie, ale zatrzymał sie w połowie drogi, bo wymieniony został tylko układ DAC z PCM63P(20bit) na PCM1704K (24bit), natomiast nie wykonano w modyfikacji zasilania umożliwiającej zastosowanie lamp 6H30, dlatego upewnij sie przed zakupem czy NOS'y które chcesz zastosować pójdą na zasilaniu z wersji podstawowej przystosowanym do 6922. Poza tym podejrzewam ze tutaj na płytce sa podstawki tylko pod 2 pary lamp, a nie 3 jak w oryginalnej wersji SE.

Dzieki "gonarek" za podpowiedzi zdjecia ktore zalanczam dostalem od sprzedajacego juz wczesniej kiedy pojawil sie na allegro razem AR CD7 z upg. na CD8 ,niestety wtedy pokrzyzowaly mi sie plany i go nie kupilem,dlatego ponownie zastanawiam sie nad zakupem.Ta wersja jest na 3 lampach wersja SE miala na 2 lampy 6H30 i miala inne zasilanie.Ale dobrze wiedziec ze jest to rok 98 dzieki. Moj kolega ma taki sam ,takze przerabiany na 24bit pozniej i dopiero z amperexami orange globe zagral grubo teraz siedza topowe mullardy i gra bardzo fajnie niczego nie brakuje wiec to od lamp najwiecej zalezy chodzi mi o to by po zakupie ten cd chodzil bez napraw bo chcem zainwestowac duzo w bdb lampy.

"tomkly" dzieki za "Kolega Kasik sprowadza sprzęt np z USA i naprawia. Z tego co mówią kupujący robi to dobrze więc nie robiłbym z faktu naprawy istotnego problemu. Wiele sprzętów nawet hi-end się psuje i nie wyrzuca się ich od razu na śmietnik." Jestem tego samego zdania sprzet to sprzet musi chodzic jak byl dobrze naprawiony na org czesciach to ok tylko wlasnie czy byl ? czy poprostu byl naprawiany na szybko i bedzie nieciekawie pozniej.

Dzieki za odp.jak ktos cos wie jeszcze to prosze o wpisy.Pozdr

Ukryta Zawartość

post-28185-0-00117800-1369397555_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Czy to ta osoba, która cały czas się ogłasza na Audiogonie, że kupi popsute urządzenia ?

Krell Audio Research VTL BAT Classe not working all Wanted

Kiedyś Polacy specjalizowali się w ściąganiu do Polski aut po spotkaniu z przystankiem drogowym - teraz widać przerzucili się na sprzęt hi-fi.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 7 miesięcy później...

Czy to ta osoba, która cały czas się ogłasza na Audiogonie, że kupi popsute urządzenia ?

Krell Audio Research VTL BAT Classe not working all Wanted

Kiedyś Polacy specjalizowali się w ściąganiu do Polski aut po spotkaniu z przystankiem drogowym - teraz widać przerzucili się na sprzęt hi-fi.

Elberociku, malutki jeszcze jesteś, a tak cwaniakujesz.

Ty niby nie sprowadzasz, pewnie kupujesz uczciwie w sklepie, a potem tracisz i sprzedajesz w serwisach aukcyjnych.

Ja przynajmniej nie sram na innych tak jak ty, tylko robię uczciwą robotę, nawet jak wiesz naprawiałem twój "super sprzęt"

Elberociku, malutki jeszcze jesteś, a tak cwaniakujesz.

Ty niby nie sprowadzasz, pewnie kupujesz uczciwie w sklepie, a potem tracisz i sprzedajesz w serwisach aukcyjnych.

Ja przynajmniej nie sram na innych tak jak ty, tylko robię uczciwą robotę, nawet jak wiesz naprawiałem twój "super sprzęt"

Uderz w stół, a nożyce się odezwą.

Ale skoro już kolega Kasik nas zaszczycił swoja obecnością, to może poda jakieś dokładniejsze info na temat omawianego w tym wątku VK-D5 w wersji przejściowej do SE - co tam było konkretnie serwisowane, naprawiane itd. Może odrobina takich szczerych informacji o stanie urządzenia zachęci kogoś do zakupu skuteczniej niż wystawianie aukcji z kilku kont allegro tudzież impersonifikowanie drugich właścicieli oferowanych sprzętów, albo odpisywanie na maile z konta swojej żony. Bo jak na razie to trochę słabo to widzę - rzeczony cedek już drugi rok grzeje ławę na allegro, a chętnych do zakupu jak nie było tak nie ma...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.