Skocz do zawartości
IGNORED

Polska demografia i rodzina - winni beznadziejni faceci (?)

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

tumblr_mlvmsfcOSX1qj10h1o1_500.gif

Atrakcyjne zdrowe dziewczyny w okresie rozrodczym lecą na atrakcyjnych zdrowych facetów, kisiel intelektualny jaki tu prezentujecie musi być odbiciem dysfunkcji każdego innego typu, nie wyłączając poziomu sensu stricte tematu.

A Ty kolego co zrobiłeś dla podtrzymania ciągłości Narodu?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zrobiłem to co było konieczne.

Poszedłem za przykładem Jarosława Kaczyńskiego i poświęciłem się dla innych w inny sposób.

A Ty kolego co zrobiłeś dla podtrzymania ciągłości Narodu?

Ciągłość Narodu jest zagrożona nie przez widzi mi się obywateli, lecz przez arogancję władzy jej egoizm i zaprzaństwo.

Gość vasa

(Konto usunięte)

jednak z negatywnym wynikiem tych przemyśleń w kwestii prokreacji na poziomie zastępowalności pokoleń.

Czyli z punktu widzenia gatunku, rozwój społeczno gospodarczy jest zagrożeniem. Przecież młodzi ludzie mający obecnie dzieci nie są zagrożeni na poziomie biologicznym tylko niedowartościowani społecznie.

kiedy człowiekowi realnie (z jego punktu widzenia) zagraża przedwczesna śmierć w razie nawet małego błędu, wchodzi w tryb funkcjonowania "zwierzęco - bezrefleksyjny"

Czyżby to było antidotum na omawiany problem?

Jak czytam i słucham tych medialnych wypocin o demografi to mnie skręca.

Kto dziś może zagwarantowac że to przyszłe pokolenie będzie pracować w naszym kraju i tu płacić podatki?

Dzieci obecnie rządzących ---może tak bo załatwi im się prace w budżetówce i sobiesiakowych firmach ale cała reszta?

Kto da gwarancję że ten młody człowiek na którego pańswo łoży od przysłowiowego embriona i jego matki na zwolnieniu lekarskim , poprzez dalej becikowe urlopy srawcze wychowawcze, żłobki ulgi prorodzinne darmową szkołę ,gimnazjum szkołę średnią i studia , kto dziś zagwarantuje że ten młody człowiek nie spier..oli za granicę za pracą i lepszym życiem pokazując naszemu pańswu fakersa?

Kto zagwarantuje że nie pójdzie na bezrobocie i będzie dalej ciągnął z budżetu na zasiłki i darmowe leczenie?

Jak zwykle u nas zaczyna się naprawiać od dupy strony .

Ale tak to jest chujo... e mamy społeczeństwo a kraj jest chory.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Nie, nie ufam polskiemu systemowi bankowemu.

Przecież to Niemce banki majom, ostatnio to nawet Chińczycy zakładajom u nos banki a te (Chińczyki) szybko się mnożą!

Na Cyprze odebrano ludziom środki zgromadzone na lokatach.

Nikomu nie można ufać, to pewne jak w banku.

O kurcze blade! Panie prezesie! To pan tutaj pisze? Jesteśmy zaszczyceni.

Szlifujesz tu intelekt?

Po dnie?

20130407_seoulbeats_4minute_hyuna-1024x576.jpg

StaryM.

Spójrz na obraz, co czujesz?

Dostrzegam elementy trustu mózgów.

Bady, Ty tu rozdajesz karty?

Nie jestem zaskoczony, temat wymagający, no w końcu co może jeden człowiek?

Bady, możesz jeszcze?

romekjagoda, przytnij trolla.

Romekjagoda

Nie pozwól sobie rozkazywać, stracisz szacunek w ten sposób.

Są psychole, którzy lubią, żeby na nich sikać. To jeden z ich

No nie bądź taki... każdy robi to co lubi, a tu od razu psychole.

Ludzie czerpią satysfakcje z różnych zachowań i co ludzkie nie jest nam obce ;)

życzę wszystkim udanego dnia

Ja może zadam pytanie: Jak waszym zdaniem zachęcić młodych ludzi do zakładania rodzin w naszej przepięknej krainie nad Wisłą? Uwierzcie, gro z nas nie chce stąd wyjeżdżać...

tylko... jak tu żyć panie Plusku, jak żyć?

- ciągle tylko: jak żyć!? jak żyć!? - mnie się dobrze żyje, ucałujcie mnie w rzyć!

A i jeszcze nawiązując do wypowiedzi StaregoM - jeśli chodzi o rzeczywistość PRL - przynajmniej mieliście tą pracę. Dziś wielu ludzie nawet "zębów w ścianę" nie zagryzie, bo tej ściany nie posiada... Wynajmuję mieszkanie w pewnej nieciekawej części Warszawy i to w jakiej nędzy ludzie żyją było porównywalne ze zderzeniem ze ścianą. Tak się składa, że mam z okna widok na... śmietnik. I nie uwierzyłbym kilka miesięcy temu, że nie tylko "niebieskie ptaki" chodzą po śmietnikach. Nie uwierzyłbyś, że to zjawisko ma taką skalę. Ludzie krążą za jedzeniem i skarbami które byliby w stanie opchnąć na skupie złomu. Więc nie mów mi proszę, że wszystko jest w porządku w tym idyllicznym ustroju. Bo ten nasz Polski wymiar kapitalizmu nie ma wiele wspólnego z uczciwą grą wolnorynkową, zaś idea sprawiedliwości społecznej zdaje się istnieć wyłącznie w Konstytucji.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Ja może zadam pytanie: Jak waszym zdaniem zachęcić młodych ludzi do zakładania rodzin w naszej przepięknej krainie nad Wisłą? Uwierzcie, gro z nas nie chce stąd wyjeżdżać...

tylko... jak tu żyć panie Plusku, jak żyć?

- ciągle tylko: jak żyć!? jak żyć!? - mnie się dobrze żyje, ucałujcie mnie w rzyć!

A i jeszcze nawiązując do wypowiedzi StaregoM - jeśli chodzi o rzeczywistość PRL - przynajmniej mieliście tą pracę. Dziś wielu ludzie nawet "zębów w ścianę" nie zagryzie, bo tej ściany nie posiada... Wynajmuję mieszkanie w pewnej nieciekawej części Warszawy i to w jakiej nędzy ludzie żyją było porównywalne ze zderzeniem ze ścianą. Tak się składa, że mam z okna widok na... śmietnik. I nie uwierzyłbym kilka miesięcy temu, że nie tylko "niebieskie ptaki" chodzą po śmietnikach. Nie uwierzyłbyś, że to zjawisko ma taką skalę. Ludzie krążą za jedzeniem i skarbami które byliby w stanie opchnąć na skupie złomu. Więc nie mów mi proszę, że wszystko jest w porządku w tym idyllicznym ustroju. Bo ten nasz Polski wymiar kapitalizmu nie ma wiele wspólnego z uczciwą grą wolnorynkową, zaś idea sprawiedliwości społecznej zdaje się istnieć wyłącznie w Konstytucji.

Zauważ, że nie wszyscy mają mieszkania z widokiem na śmietnik. Niektórzy wolą też zamykać oczy, by nie widzieć tego, czego nie chcą widzieć.

A zamiast tego mają reklamy w TV....

Zajdel, Panie...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Zauważ, że nie wszyscy mają mieszkania z widokiem na śmietnik. Niektórzy wolą też zamykać oczy, by nie widzieć tego, czego nie chcą widzieć.

Też mam widok na śmietnik. Po nocy zwykle jest rozbebeszony na maksa. Śmieci porozrzucane na przestrzeni kilkudziesięciu metrów. W lecie to lepiej okna na noc nie otwierać, jeśli ktoś śpi z tej strony - koło 3 - 4 zbieracze skarbów obudzą na pewno.

Niedawno (czasami chodzą tez w dzień) chciałem jednego zatrudnić do pracy. Dorywczo. Chciałem, żeby ktoś mi masę niepotrzebnych rupieci powynosił (z piwnicy), mógłby sobie wziąć to, co by chciał w tym trochę złomu. Pracy na godzinkę, oferowałem 20 zł. Spojrzał na mnie jak na wariata. Nie skorzystał z oferty.

I nie mieszaj Zajdla do swoich projekcji.

Plus jeszcze fakt że banki są w rękach obcego kapitału - który woli finansować dobrobyt w krajach macierzystych.

Ale banki nie finansują dobrobytu! - one na chęci osiągnięcia dobrobytu przez obywateli zarabiają krocie. I mało ich obchodzi, czy obedrą odsetkami hipotecznymi Niemca, Rumuna, czy Polaka.

Jak czytam i słucham tych medialnych wypocin o demografi to mnie skręca.

Kto dziś może zagwarantowac że to przyszłe pokolenie będzie pracować w naszym kraju i tu płacić podatki?

Dzieci obecnie rządzących ---może tak bo załatwi im się prace w budżetówce i sobiesiakowych firmach ale cała reszta?

Kto da gwarancję że ten młody człowiek na którego pańswo łoży od przysłowiowego embriona i jego matki na zwolnieniu lekarskim , poprzez dalej becikowe urlopy srawcze wychowawcze, żłobki ulgi prorodzinne darmową szkołę ,gimnazjum szkołę średnią i studia , kto dziś zagwarantuje że ten młody człowiek nie spier..oli za granicę za pracą i lepszym życiem pokazując naszemu pańswu fakersa?

Kto zagwarantuje że nie pójdzie na bezrobocie i będzie dalej ciągnął z budżetu na zasiłki i darmowe leczenie?

Jak zwykle u nas zaczyna się naprawiać od dupy strony .

Ale tak to jest chujo... e mamy społeczeństwo a kraj jest chory.

Rozumiem, że jak już niektórzy na tym forum sugerujesz odbieranie paszportów ludziom, a jak chcą wyjechać, to muszą składać podania, udac się na policję po paszport, etc.? Żeby przypadkiem w przypływie nieodpowiedzialności nie skorzystali z wolnego wyboru i nie wyjechali zostawiając po sobie niespłacone rachunki.

A matka która idzie na urlop srawczy-wychowawczy, która dostaje owe wypasione becikowe, darmową szkołę, gimnazjum, etc. podatków niby nie płaci? Dostaje to od państwa naprawdę za darmo?

romekjagoda, przytnij trolla.

Dopiero zajrzałem tutaj i się faktycznie przestraszyłem widząc Hujnię.

747 - jeszcze jedna fotka i sie żegnamy.

Romekjagoda

Nie pozwól sobie rozkazywać, stracisz szacunek w ten sposób.

Jak napisałem - nikomu nie pozwalam sobą manipulować. Ale jeśli będziesz zaśmiecał wątek zdjęciami nie mającymi nic wspólnego z tematem to jako gospodarz wątku po prostu Ci podziekuję.

--------------------------------

Ja tu widze taki rozwój sytuacji: kobiety zadeklarowały, że obok przyczyn obiektywnych faceci nie domagają, nie dorastają w ich oczach do poziomu.

Mężczyźni na tym forum głównie podają za przyczyny sytuację ekonomiczną, niektórzy tylko 'baby, co to im się w głowach poprzewracało'.

Jakie wnioski?

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ja tu widze taki rozwój sytuacji: kobiety zadeklarowały, że obok przyczyn obiektywnych faceci nie domagają, nie dorastają w ich oczach do poziomu.

Mężczyźni na tym forum głównie podają za przyczyny sytuację ekonomiczną, niektórzy tylko 'baby, co to im się w głowach poprzewracało'.

Jakie wnioski?

Wojna! ;)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Po tylu w pisach widac i lubicie pitolic jak baby.......stac was na to by wasze kobiety.... nie pracowaly?

Moja zona nie pracuje od lat, w domu jest masa roboty .....kariery to niech sobie robia szansonistki...

Po tylu w pisach widac i lubicie pitolic jak baby.......stac was na to by wasze kobiety.... nie pracowaly?

Moja zona nie pracuje od lat, w domu jest masa roboty .....kariery to niech sobie robia szansonistki...

Mój drogi, nie narzucaj swojego stylu życia innym i nie szastaj bez potrzeby szansonistkami. Moja kobieta nie pracowała gdy dzieci były małe, teraz urosły to poszła do pracy bo chciała i robi karierę a oprócz tego jest wspaniałą matką, dla mnie nie ma problemu. Równie dobrze mogę napisać że te co siedzą w domu to kury domowe, tylko po co?

A Ty krótko, rzeczowo, po męsku... Nic tylko brać wzór i szpanować kto ma dłuższego i grubszy portfel.

Po co taki konfrontacyjny ton?

W czym lepszy ma być wybór prowadzenia domu od robienia kariery zawodowej? I jak się to ma do posiadania dzieci i demografii, które sa tematem wątku?

Powrót po dłuższej przerwie...

A ja zazdroszczę Arkowi - a niejedna Baba - pewnie zazdrości jego Babie...

I tak powinno być.

To przede wszystkim same Baby ponoszą odpowiedzialność za "swoją i naszą niedolę".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.