Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

220

Łżesz , i nie pałętaj się wszędzie szydząc , bo będę ci dop***lał na każdym kroku!

Wiesz co mi możesz?… :-) Ty zawsze będziesz niewiarygodny w opisach sprzętów których nie znasz i gdzie tylko zobaczę twój wpis to zaraz będę informował o twym braku kompetencji.

Jarek,

kibicuję, żeby wygrało o Ciebie szlachetne europejskie srebro.

Zdecyduje oczywiście dźwięk, natomiast dla mnie postrzeganie obu marek jest dość odmienne.

Siltech to jak prawdziwe włoskie espresso podane w wykwintnej porcelanie, zaś MIT to taka lura z kawowej sieciówki podana w plastikowym kubku.

Zaznaczam, że tę "lurę" miałem sam u siebie przez kilka lat, a na najlepsze "espresso" mnie nie stać :-)

Wojtek miałeś rację co do lampy SE. Coś w sobie ma. Teraz testuję w bi-ampingu i jako SE pracują AYON Vulcan II i jest jeszcze lepiej.

Cóż mam powiedzieć…. czasem warto posłuchać innych… :-)

Wszedłeś bezczelnie do wątku Jarka, nic merytorycznego nie masz do powiedzenia, samo trollowanie i jeszcze zakładka nie dla ciebie. Daj sobie spokój.Już tobie pisałem. Mnie nie obrazisz, możesz sobie wypisywać co chcesz. Chyba domyślasz się gdzie mam twoje wpisy. Nie zaśmiecaj czyjegoś wątku.

To fajnie, ze Ci sie podoba. Mam ostatnio malo czasu, ale troche poczytalem o tym Absolare co wspominales. Ciekawa maja filozofie, zwlaszcza to jaka uwage przywiazuja do czystosci pradu. Wyglad moze byc, taki troche jachtowy design ktory swego czasu wprowadzilo BMW we wnetrzu serii 7.

Testuj dalej. Mnie na biamping nie stac, zreszta ja nie mam takiej powierzchni do naglosnienia, wiec mi same monosy SE wystarcza.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Absolare dobra firma ale 52W może być trochę mało. Teraz gram na tych Ayonach Vulcan mających 55W i brzmieniowo super ale bywa, że czasem muszą iść na maxa a tak nie powinno być. Być może będzie w Polsce dystrybucja Thrax Audio. Mają zgrabne monobloki na B52 o mocy 70W a to już wystarczy. Są też inne opcje. Być może ideałem byłoby coś na 833.

Mysle, ze 55W spokojnie wystarczy na srednice u Ciebie. To, ze trzeba je tak krecic to moze byc wina jakiegos niedopasowania , moze ktos bardziej techniczny sie wypowie.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Alez ten Spartacus brzydki;) To juz nawet Lamm jest ladniejszy:) Baw sie, zobaczymy co z tego wyjdzie, masz czas i pieniadze, czemu nie:)

One ciągną nie tylko średnicę a prawie całe pasmo bo już od 80hz. Thrax Spartacus mają 70W i regulowane ustawienie Gainu.

SLY - Chyba będę zmuszony podwieść monobloki Chalenger 250 do testów abyś mógł usłyszeć naprawdę dobry dzwięk z lampy[ nie żartuję ].

One ciągną nie tylko średnicę a prawie całe pasmo bo już od 80hz. Thrax Spartacus mają 70W i regulowane ustawienie Gainu.

Topowe monosy od Ayona, chyba Titan sie nazywaja ( miales racje ) maja wlasnie 75 W na kanal. Moze one przypasuja?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Topowe monosy od Ayona, chyba Titan sie nazywaja ( miales racje ) maja wlasnie 70 W na kanal. Moze one przypasuja?

Marsio, odwołuję Ciebie i Sly'a do postu 3654 bo tutaj mamy lampowe 250W/4,8,16 a nie jakieś muzyczne popierdułki z Ayona na poziomie 50-70W.

Może jakiś test porównawczy ?

Jarka też zapraszam do testów.

Sly potrzebuje mocy, ja nie.

Mi by wystarczylo tak z 15 W , byle dobrych.

Jemu sie brzmienie SE podoba, tylko mocy mu brakuje. Skoro Vulcany maja 50 W i brzmia dobrze, to Titany daja 50 % wiecej mocy o podobnym brzmieniu, stad moja sugestia.

Jesli o mnie osobiscie chodzi, to lampy SE powyzej 30 W nie tylko nie potrzebuje, ale nawet nie zycze sobie :)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

NIE KARMIĆ TROLLA SLY . EOT.

Ale o so chozi ? ;)

Tobie juz ktorys z kolei nowy sie sypie...Ja nie rozumiec;) Tak wogole to nigdy mi sie nie zdarzylo zeby wtyk rca czy XLR nie pasowal do jakiegos urzadzenia.

Zawsze staram sie podlaczac kompatybilne produkty;)

Wojtek , ja b. szanuję amerykańskie osiągnięcia w medycynie czy informatyce ale generalnie czego nie można o wyrobach made in USA powiedzieć , to że są powiedzmy "lekko podkolorowane marketingowo".

Oczywiście ja nie chcę czepiać się szczegółów i starać się być upierdliwym ale generalnie przy wyrobach uważanych powszechnie za drogie czy luxosowe wymagał bym minimum przyzwoitosci (w każdej branży).

Kabel to tylko kabel więc nie ma co lamentować i prowadzić krucjaty.

Mam swoje zdanie na ten temat , które napisałem już wcześniej.

Ja jestem generalnie pedantem (nie mylić z pedałem) i może dlatego potrafię być upierdliwy w kwestiach estetyki , której brak dla innych w określonych przypadkach może być normą.

Nienawidzę bylejakości bo mam z nią niestety na codzień zawodowo do czynienia i tepię to zjawisko wszelkimi możliwymi sposobami.

Stąd może moja upierdliwość w tej kwestii ;)

Tak czy inaczej MIT do dobra firma pod kątem brzmienia ale jeżeli chodzi o stosunek cena/jakość znam lepsze i to będące w "niższej lidze".

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jesli o mnie osobiscie chodzi, to lampy SE powyzej 30 W nie tylko nie potrzebuje, ale nawet nie zycze sobie :)

Mam znajomego co gra chyba na tym samym sprzęcie Ayona co ty Mariusz i z tego co wiem jest b. zadowolony.

Sprzęt może częściowo wykonywany w Chinach ale wygląda i gra na europejskim poziomie.

Ponoć diesle Merca lubią się psuć, a przynajmniej na naszym paliwie

Co Pan powiesz? ;)

To chyba zalezy na jakich glosnikach, o jakiej skutecznosc , prawda?

Nie prawda. Skutecznosc/efektywnosc daje lepsza pozycje startowa, ale pozniejszy przyrost mocy jest taki sam.

Kazde podwojenie dostarczanej mocy powoduje wzrost glosnosci o 3 dB, Oczywiscie dopoki glosnik mocowo wyrabia.

Roznica miedzy np. 300 a 600 W to tylko 3 dB, dokladnie tak samo jak miedzy 1 W a 2 W.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Topowe monosy od Ayona, chyba Titan sie nazywaja ( miales racje ) maja wlasnie 75 W na kanal. Moze one przypasuja?

Ukryta Zawartość

Zapewne to poważni zawodnicy, 75kg każdy… :-). Jeśli ten Vulcany grają tak dobrze to Titany które są zrobione na lepszych podzespołach pewnie zagrają jeszcze lepiej. Ale są też inne sprzęty a ja mam czas.

Chodzi o to żeby EOT i SLY nie karmili jakiegoś TROLLA - to taki apel albo rozkaz.

Dobre, dobre…. :-)

Co Pan powiesz? ;)

Tak, tak…info z serwisu oraz od znajomych którzy mieli E klasy w dieslu i mieli problemy a ja z benzyną zero. Sam nigdy nie kupuję diesla, więc

problemy np z wtryskiwaczami mnie omijają.

Siltech to jak prawdziwe włoskie espresso podane w wykwintnej porcelanie, zaś MIT to taka lura z kawowej sieciówki podana w plastikowym kubku.

To nie jest takie proste a coś mogę napisać w tym temacie bo miałem u siebie najwyższe modele obu firm. U ciebie na Jadis mogło być inaczej, u mnie na tranzystorach też jest inaczej. Być może do Jadis srebro faktycznie jest lepsze bo zwiększa rozdzielczość i selektywność a tego w Jadis trochę brakuje. A MIT dający łagodność i lekkie ocieplenie ma cechy których Jadis nie potrzebuje ale tranzystory jak najbardziej.

Ukryta Zawartość

Mam znajomego co gra chyba na tym samym sprzęcie Ayona co ty Mariusz i z tego co wiem jest b. zadowolony.

Sprzęt może częściowo wykonywany w Chinach ale wygląda i gra na europejskim poziomie.

No to jest juz nas dwoch :)

A co do tych Chin to jest staly motyw osob niechetnych Ayonowi. To, ze czesc podzespolow jest - byc moze -robiona w kraju, ktory przegonil w ubieglym roku USA pod wzgledem sumarczynych wielkosci eksportu i importu i rozwija sie 2 x szybciej od nich , a takze ma historie liczona w tysiacach, a nie setkach lat , nie moze byc chyba traktowane jako wada?:)

Konto w trakcie usuwania

Czytałem, ze Gerhard Hirt kupił mała fabryczke w Honk Kongu i tam na obrabiarkach CNC robią właśnie te obudowy.

Lampy z kolei robią we własnej fabryczce w Czechach i jeśli ktoś je miał w ręku ( mowa o 52B/62B) to robią wrażenie swoją jakością i rodowanymi pinami.

Do tego gniazda od WBT, solidne trafa i posrebrzana miedź do połączeń wewnątrz, mało kto tak sie stara za te ceny.

Jakość wyrobu bije takie marki jak Audio Research czy VTL na głowę.

Konto w trakcie usuwania

Jakość wyrobu bije takie marki jak Audio Research czy VTL na głowę

Dźwięk z Ayona (ów) może się podobać lub nie to się zdarza,projekt obudowy również, ale precyzja i jakość tych obudów to majstersztyk, a na uprzedzenia co można poradzić

Honk Kong niezłe ))))

Honki Tong....Rock'n'roll.... :-) z tego co udało mi się ustalić to Ayon ma 3 miejsca produkcji sprzętu w Austrii, więc trudno tu mówić o Azji. Pewnie jak każda firma jakieś elementy zamawia w Azji. Takie czasy. Wiem, że juź niebawem w kwestii europejskiej produkcji Ayona bedzie duża zmiana na plus dla Europy i nawet będzie obszerna relacja z tego wydarzenia. Nie jestem jeszcze upoważniony do przekazania wiecej info w tym temacie, ale ma to być duże wydarzenie i po nim nikt już nie powie, że Ayon jest chiński.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.