Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukaj w Duo Omega, zreszta juz wyzej napisalem ,ze najczesciej Audio Note/ Kondo.

Czuje , ze jestes uprzedzony, podobnie , jak Piotr i Szymon.

A sluchales Avantgardwo z Ayonem, np Crossfire? Czytales test Umki i Frantza w sound***s ?

No to poczytaj sobie , linka nie wkleje, bo administracja blokuje.

NIe jestem uprzedzony i podchodzę bez emocji do tego tematu...prawdziwa weryfikacja produktu to nie w systemach europejskich lub amerykańskich tylko w tych z Hong Kongu. Tam są wyrafinowane systemy i nikt nie ma preferencji jeśli chodzi o kraj produkcji czy cenę zakupu bo i tak wszystko importują z zagranicy. Jedno co tam lubią to wszelkie Limited Edition... może Ayon powinien pójść takim tropem aby w końcy tam zaistnieć?

Chłopaki ciasno mają w tej Azji... i żadnych " ustrojów" poza firanką.

Przestałbyś się śmiać jakbyś się dowiedział ile kosztuje m2 w Hong Kongu.

Pan z fotki to słynny Mr. Lincoln Cheng, Chief Editor of Audio Technique znany nam jako piewca DAC Trinity;-)

No i smalec swojej roboty , obowiazkowo z majerankiem i cebulka>

Marslo może zaczniesz pisać na jakimś forum kulinarnym. Tak apetycznie to ująłeś. Prawie jak Franek Dolas ... albo pyzy... jak moja matka zrobiła pyzy, to niech się schowają żaby i ślimaki. Pulchniutkie, ze słoninką.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

za młodu bawiłem się trochę w sport... na zawodach gdy wychodził zawodnik do walki to był z tej samej kategorii wagowej co ja.....

Panowie tak dla przypomnienia bez złośliwości....Marslo ze swoimi gratami to waga średnia....moje klamoty to również kategoria średnia

natomiast Stary Audiofil i Szymon to waga ciężka....więc proponuję szukać przeciwnika w swojej wadze :)

jak zrobimy zawody w kategorii open....wtedy wszyscy możemy się chwycić za grzywy

nie znam ayona, ale marslo i sly to raczej tez ciezka

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Panowie Ayon to bez watpienia waga lekko-pół-śmieszna.

Natomiast Marslo,Sly o których mowa ich waga w audio mnie nie interesuje bo ich lubię,a AYON jest moim pupilem))

Wiecie tak mi przyszła do głowy piosenka Stanisława Grześkowiaka,której słowa ciut zmieniłem))........a idzie to tak-

Może to wszystko przez nawozy sztuczne,może to wszystko przez te AYONY......że waryjota w domu momy))

Sylwek

Gwarantuje Ci,że ten Ayon będący u Ciebie na testach nie ma 55 wat.

Pod znakiem zapytania jest tam sprawa zasilania-mało wydajne na pewno,a trafa to wielka

niewiadoma i zapewne niespodzianka,a kondy to już porażka dokładna-te rzeczy maja zasadniczy

wpływ na granie w lampie,sama lampa zaś niezwykle egzotyczna jest i wprost dziwaczna-tj.

specjalna konstrukcja do audio,a zarówno diabełek,gm70,6b4g i wiele innych nie były robione

w celu zastosowania ich w audio a chińczycy zrobili))......jakie sa mądrutkie i szczwane!!.

ps.

Zapytaj sie Marslo,czy jego AYON -który był wielokrotnie w naprawie wrócił do niego jako

ten sam egzemplarz-to mnie bardzo ciekawi i mam duże watpliwości czy to ta sama sztuka.

Bym o to sam zapytał,ale sie po prostu normalnie wstydzę.

Szczególnie ten DAC starego za 2kzł robi piorunujące wrażenie ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

ale cena tego DAC ściąga system starego (liczony jako średnia) tylko do stanów średnich high-endu ... co za pech ... nie ma wagi ciężkiej ...

BTW

Jaki ma właściwie system stary ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

awaryjnosc ayona rzeczywiscie jest znana, i przy tej cenie moze odstraszac

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

ale cena tego DAC ściąga system starego (liczony jako średnia) tylko do stanów średnich high-endu ... co za pech ... nie ma wagi ciężkiej ...

BTW

Jaki ma właściwie system stary ?

No i tu wychodzi proste myślenie domorosłego audiofila. Są tacy jak SM co mają kilka systemów, a do tego jeszcze kilka ekstra zabawek pochowanych w pudełkach, których wartość cenowa przekracza całą wartość tego co masz z elektroniki w swoim domku.

Miroslav,

Ja tam wagowo to rzeczywiscie jestem waga srednia, przy Sly czy Szymonie to startu nie mam.

Ale szybkosciowo moglbym z nimi stanac:)

Co do wagi mojego sprzetu to Crossfire wazy cos ok 48 kg i ledwo go sam wtaszczam na i z stolika . Chociaz wiem , ze Mirkowi nie o taka wage chodzilo :)

Dla kolegow znawcow lamp - a szczegolnie Piotra i Szymona - mam zagadke : ile wazy i kosztuje tez wzmaczek - lampiaczek ? ( patrz zdjecie ponizej )

apytaj sie Marslo,czy jego AYON -który był wielokrotnie w naprawie wrócił do niego jako

ten sam egzemplarz-to mnie bardzo ciekawi i mam duże watpliwości czy to ta sama sztuka.

Bym o to sam zapytał,ale sie po prostu normalnie wstydzę.

Nie ma czego , chetnie odpowiem .

Mam Crossfire od 2010 r . Mialem I, potem II , a od roku mam wersje III.

Pierwsze dwie nia psuly sie wcale , nie mialem najmniejszego problemu przez prawie 3 lata.

W wersji III, ktora sonicznie jest najbardzie udana nawstawiali obwodow auto testu i cos miksuje.

Moj pierwszy egzemplarz III zostal zabrany przez Eter Audio w styczniu i przywiezli mi nowa sztuke , juz z wyswietlaczem na tylnym panelu ( poczatkowo go nie bylo).

Eter Audio dal mi wybor - moge zatrzymac ten nowy eglzemplarz, albo wziac ten poprzedni, jak bedzie naprawiony. Do mnie nalezy decyzja.

Zatrzymam chyba ten nowy, ma tez lepiej zrobiony i mniejszy karton . Wtedy Eter Audio wymieni mi karte gwarancyjna i bedzie ona biegla od nowa.

Jakies watpliwosci co do obslugi klienta?

Czy taka obsluga ma prawo kosztowac ?

No i najwazniejsze pytanie - czy ktos z kolegow sluchal u siebie np Ayona Crossfire , najlepiej z wysokoskutecznymi kolumnami ?

Na marginesie, SA pisal nie raz, ze wg niego Cross z Avantgardami gra b. dobrze, lecz nie jest wystarczajaco uiniwersalny, niech to teraz powtorzy, bo na razie to jest wojenka podjazdowa. Zarzuca sie Elbowi, ze ocenia jakosc sprzetu po konstrukcji i bebechach, a sami pisza tylko ze " kondy i trafa kiepskie ", a o odsluchac nic ?

Tak jak Vivaldi ma byc duzo lepszy od Metronome, bo w Metronome same starocie przeciez sa. Widzicie te sprzecznosc rownie wyraznie jak ja ?

Konto w trakcie usuwania

No i tu wychodzi proste myślenie domorosłego audiofila. Są tacy jak SM co mają kilka systemów, a do tego jeszcze kilka ekstra zabawek pochowanych w pudełkach, których wartość cenowa przekracza całą wartość tego co masz z elektroniki w swoim domku.

No fakt ... stary ma na czym słuchać ;-) Faktycznie waga ciężka jak na nasze polskie podwórko.

Cena tego cudownego DAC nie wpływa znacząco na wartość systemu ;-) i tak jest wysoka. Prawdziwie High-Endowa.

Swoją drogą to perfidne opisywać zalety taniutkiego DAC mając w zanadrzu MCD1000 drive and MDA1000 DAC. Ale to cały stary ...

Najpierw posłuchaj

Wlasnie to samo proponuje , bo jak sie okazalo Sly, ktory nie ma markowych uprzedzen ,uznal dzwiek SE od Ayona za lepszy od ARC.

A ARC do hiendu sie nie kwalifikuje ?

No a jakie klocki ustawil SA do Rockportow na ostatnim Audio Show ? Czy czasami nie Mcintoshe, ktorych nie wszyscy uznaja za prawdziwy hiend ?

Dla mnie jednak liczy sie jak to gralo w systemie, a gralo wysmienicie i pierwszy to na forum napisalem.

Bo ja NIE MAM uprzedzen, oceniam wartosc soniczna i uzytkowa sprzetu , reszta mnie nie interesuje.

Konto w trakcie usuwania

Miroslav,

Ja tam wagowo to rzeczywiscie jestem waga srednia, przy Sly czy Szymonie to startu nie mam.

Ale szybkosciowo moglbym z nimi stanac:)

Co do wagi mojego sprzetu to Crossfire wazy cos ok 48 kg i ledwo go sam wtaszczam na i z stolika . Chociaz wiem , ze Mirkowi nie o taka wage chodzilo :)

Dla kolegow znawcow lamp - a szczegolnie Piotra i Szymona - mam zagadke : ile wazy i kosztuje tez wzmaczek - lampiaczek ? ( patrz zdjecie ponizej )

Marslo masz jakieś normalne zdjęcie tego wzmaka bo na tej miniaturce nic nie widać.

Nie obrażaj się pisałem wcześniej że AA z Ayonem gra bardzo dobrze co nie oznacza, że nie może być lepiej. Sam zauważyłeś, że zmienili kondy w wersji 3. Wyobraź Sobie co by się działo jak by tam był Duelund.

Jakie wzmaki na 2a3 miałeś u Siebie do porównania z Ayonem? Jesteś estetą i dla Ciebie bardzo ważny jest wygląd dla mnie przede wszystkim dźwięk. Urządzenie z wysmakowanymi elementami nie gwarantuje, że zagra wybitnie ale urządzenie z kiepskimi elementami na pewno nie zagra wybitnie! Kto produkuje transformatory głośnikowe do Ayona?

Wlasnie to samo proponuje , bo jak sie okazalo Sly, ktory nie ma markowych uprzedzen ,uznal dzwiek SE od Ayona za lepszy od ARC.

A ARC do hiendu sie nie kwalifikuje ?

No a jakie klocki ustawil SA do Rockportow na ostatnim Audio Show ? Czy czasami nie Mcintoshe, ktorych nie wszyscy uznaja za prawdziwy hiend ?

Dla mnie hi-end to nie tylko sprzęt ale także pomieszczenie, adaptacja akustyczna, umiejętność zestrojenia systemu i doboru elementów na podstawie sonicznej a nie cenowej.

System przede wszystkim jest odzwierciedleniem pasji i zainteresowań muzycznych właściciela, jeżeli nie widzę konsekwencji w jego tworzeniu oraz pasji to najdroższe sprzęty nie pomogą.

Znam systemy za 100kzł grające bardziej wciągająco niż inne za bańkę. Audiofili jest garstka i dlatego zalecam wzajemne wspieranie i konstruktywną krytykę.

Głowa do góry i nie obrażać się, gramy w tej samej drużynie!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wiem kto produkuje transformatory , wg mojej wiedzy nawijaja je recznie w Austrii, ale glowy nie dam. Wiadomo, ze gdyby dac Duelundy kopara by mogla opasc, ale jak Ci pisalem ,Ayon takiego tuningu nie zrobi, zalecaja czekac na AA82B. Na a ja w czasie gwarancji go nie rusze.

NIe probowalem wzmaka na 2a3 , ostatnio nabralem apetytu na Kondo Souga na tej lampie, jest do wziecia trzyletni egzemplarz w Weronie za 18 k euro, nowka u Szemisa 200 k pln.

Nie mam czasu tam pojechac, a moze warto by.

Ja sie z Toba zgadzam, ze pieniadze nie graja, tylko dobor sprzetu i moze akustyka, ale tu znasz moje zdanie.Mam subiektywne wrazenie, ze za wydane pieniadze mam calkiem niezly dzwiek.

P.S Zdjecie specjalnie jest male ,zeby latwo nie bylo, w koncu specjalisci startuja , no nie ?:)

Co do obrazania, to jestem daleki od tego, po prostu troche sie spieramy, ale ze sympatia , jak widac obustronna.

Konto w trakcie usuwania

:)

Stasiop postanowiłeś wrócić na stałe?

Brakowało Nam Ciebie.

Z serii prawie jak.

Prawie jak Audio Tekne...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio Tekne ;)

Wiesz co Ci grozi za podpowiadanie ? Ozesz Ty ku....

?

No widzisz kotku, to jest sprzecik za 40 k euro. Troszke zdziwiony ?:)

Z serii prawie jak.

Prawie jak Audio Tekne...

Czy to jest ten hiend od Starego?:)

Konto w trakcie usuwania

Wiesz co Ci grozi za podpowiadanie ? Ozesz Ty ku....

No widzisz kotku, to jest sprzecik za 40 k euro. Troszke zdziwiony ?:)

Czym mam być zdziwiony? Widziałeś w środku Trinity za 40k euro? :)

Dla mnie to ludziska mogą nawet kupować Zagrę za 400k euro, okablować się Bazodrutami Deluxe, podłączyć pre Absolutora, podpiąć kolumny Grajdupy, powiesić ruchańca na ścianie, przylepić piegi Pana kleksa na czole, postawić myszkę na głowie, podpiąć kondycjoner portfela do kabli i całość ustawić na gałkach od babcinych szafek Entreqa. Na płytę oczywiscie magiczne naklejki z myszką Miki i dumpery uciskowe na głowę. Wszystko dlatego, że mają taki KAPRYS !

Szymon, odwal się od moich myszy :))

Myszy skreślam z listy ale naklejki zostają i musisz dopisać coś w zamian :)

Czy to jest ten hiend od Starego?:)

Nie to klon Audio Tekne :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak widac w tzw hiendzie nie brakuje naciagactwa cenowego na wielka skale , uprawianego rowniez przez marki z top hiendu ( jak chocby Kondo i Audio Tekne , jak chodzi o wzmaki lampowe ).

Dlatego Ayon moim zdaniem produkuje calkiem niezle brzmiace i wygladajace oraz - na ich tle - ROZSADNIE WYCENIONE sprzety.

Mysle , ze na tym kwestie wzmakow Ayona mozna w waktu o Vivaldim i spolce uznac za zamknieta:)

Konto w trakcie usuwania

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Myszy skreślam z listy ale naklejki zostają i musisz dopisać coś w zamian :)

Bardzo proszę, tybetański nocnik czy tam durszlak :)

Ostatnio chyba umka w kaimie robił w tym pranie.

Bardzo proszę, tybetański nocnik czy tam durszlak :)

Ostatnio chyba umka w kaimie robił w tym pranie.

Ale jestem głupi, zapomniałem o tym gongu z Tybetu :)

Można nim wzywać mnichów na obiad lub zjechać z gór, przydatny jest...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.