Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie proszę o pomoc w znalezieniu platform antywibracyjnych pod końcówki mocy w kolorze srebrnym albo białym.

Platformy muszą pomieścić sprzęt o wymiarach ok. 50 cm szer i ok 70 - 80 cm głębokości.

Waga ok. 60 - 70 kg./ 1 szt.

Hey! Nie ma sensu prosić o jakiekolwiek porady w tym temacie. Masz możliwości i opcje! Gdybym był na Twoim miejscu, to zleciłbym wykonanie custom - podobnie jak w przypadku Harley'a. Nie sądzę, że jest coś lepszego niż custom work, bez względu na etykiektę - według mnie jest to najprawdziwszy i najrzetelniejszy hi-end!

Parker's Mood

Panowie proszę o pomoc w znalezieniu platform antywibracyjnych pod końcówki mocy w kolorze srebrnym albo białym.

Platformy muszą pomieścić sprzęt o wymiarach ok. 50 cm szer i ok 70 - 80 cm głębokości.

A mogą być przezroczyste z grubego pleksiglassu ? Jesli tak to daj znać , mam producenta z Wybrzeża.

Jarek, Władek Skrzypczak z PAB moze zrobic wykończenie jakie chcesz, wiec możesz z nim pogadać.

Srebrne chyba są sympozjum w audiofast ale nie wiem jak dzialaja.

Mam nadzieje, ze nie tylko kolor sie liczy :-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dzięki Panowie za polecenia.

Napiszę do PAB i zapytam o wykonanie na zamówienie.

Szukałem trochę po necie ale nic konkretnego w takim rozmiarze nie widziałem.

Oczywiście nie tylko kolor się liczy ale musi pasować do reszty urządzeń i wystroju wnętrza.

Jestem upierdliwy w takich sprawach i nic na to nie poradzę ;)

Tak więc akryl jak najbardziej , aluminium (albo nawet amelinium) i jakieś inne tworzywa w połączeniu np. z chromowanymi albo szczotkowanymi nóżkami.

pozdr.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Niech wypowie się konstruktor.

Ja nie chcę robić projektu od podstaw tylko wprowadzić pewne modyfikacje.

Nie chcę mieć takich stopek jak są w standardzie w PAB tylko kolce ponieważ platformy i tak będą stały na podkładkach Franz Audio , które sprawdziły sie u mnie b.dobrze.

Chciałbym np. połączyć gotowy produkt z akrylu (pasujący wizualnie do napędu , który mam) firmy PAB i lekko zmodyfikować tylko stopy tak jak napisałem powyżej.

Muszę mieć platformy , które wytrzymają duże obciążenie i gabaryty wzmacniaczy.

Gotowych , spełniających powyższe kryteria nigdzie nie widziałem.

Znasz jakieś ?

Jak są gotowe do kupienia to po co się męczyć.

P.S.

Takie jak poniżej mogły by być.

Ale nie widzę wymiarów

http://www.symposiumusa.com/super.html

Ale nie widzę wymiarów

Może tu znajdziesz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Nie chcę mieć takich stopek jak są w standardzie w PAB tylko kolce ponieważ platformy i tak będą stały na podkładkach Franz Audio

No to oczami wyobraźni już widzę rozmowę z p. Władysławem o kolcach vs. stopki łożyskowe :-) Akurat u mnie te ostatnie wniosły sporo dobrego.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Szukałem ale akurat tych co na zdjęciu (Super Plus) nie ma w Audiofast.

Napisałem do P.Piotra i czekam na odpowiedź.

Wyczytałem na stronie Symposium ,że mogą wykonać rozmiar pod zamówienie.

Może się dogadam z nimi.

No to oczami wyobraźni już widzę rozmowę z p. Władysławem o kolcach vs. stopki łożyskowe :-) Akurat u mnie te ostatnie wniosły sporo dobrego.

Nie przeczę ,że mogło tak być.

Ale jak pisałem mam u mnie podkładki Franz i myślę ,że to jest nie gorszy produkt od tych z PAB.

U mnie kulki są ceramiczne i postawienie takiej platformy na kolcach i stopkach Franz raczej nie było by błędem.

Chciałbym np. połączyć gotowy produkt z akrylu (pasujący wizualnie do napędu , który mam

Problem w tym, że to co brzmieniowo pasuje pod transport to niekoniecznie pasuje pod wzmacniacze. Akryl jest super pod transporty ale pod wzmacniacze nie jest zalecany, odchudza dźwięk,nadmiernie podnosi detaliczność i często osłabia piękną barwę.

Wyczytałem na stronie Symposium ,że mogą wykonać rozmiar pod zamówienie.

Może się dogadam z nimi.

Niestety nie możesz, choć tak jest napisane. Symposium to chyba najlepsza firma od tych tematów. Problem w tym, że ta firma robi coś tam dla zbrojeniówki, a przy okazji tematy antywibracyjne. Generalnie mają wszystko w pompie, prawie zero rabatów, czasy oczekiwania po kilka miesięcy, a indywidualne wymiary to tylko w teorii bo w praktyce nie realizują. Pewnie czas oczekiwania byłby 2 lata… :-)

AudioFast nie ma topowych modeli akcesoriów z Symposium ze względu na malutkie marże jakie na to mają i kosmiczny czas oczekiwania.

Najlepsza platforma Symposium Quantum ważąca ze 40kg, musiałaby u nas kosztować ok 15000zł. Nigdy nie była u nas dostępna. Chłopaki z Audiofast uczciwie mówią, że jak chcesz coś z tego co mają na stanie to proszę bardzo ale na duże rabaty nie licz bo sami na to nie mają. A jak chcesz coś pod zamówienie z ich oferty w standardowych wymiarach to w zasadzie zapomnij bo czas oczekiwanie bliżej nieokreślony. Jeśli coś na nietypowy wymiar to…idź na spacer i daj sobie spokój… :-)

Franc może tobie zrobić platformy z alu lub w stylu alu. Czy to będzie brzmieniowo to czego szukasz to już inna sprawa.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Akryl jest super pod transporty ale pod wzmacniacze nie jest zalecany, odchudza dźwięk,nadmiernie podnosi detaliczność i często osłabia piękną barwę.

Próbowałeś?

Ja nie próbowałem a obecnie mam końcówki postawione na klejonym MDF - ie.

I jest git.

Najlepsza platforma Symposium Quantum

"Klient nasz pan..." powiadasz?;)

Tak czy inaczej pogadam z Audiofastem i napisze do znajomego dealera za oceanem lub w Niemczech.

Zobaczymy jaką odpowiedź dostanę.

Jeżeli jest tak jak piszesz to nie rozumiem po co oni w ogóle sprzedają jakieś podkładki skoro może budują rakiety atomowe?

Jaki to ma sens?

Podejrzewam ,że to chyba raczej jakiś slogan reklamowy aby uzasadnić ich cenę.

Bo kto jest w stanie uwierzyć w to ,że firma ma zamówienia dla zbrojeniówki (gdzie kasa jest konkretna) i zawraca sobie dupę jakimiś platformami.

No chyba ,że dla zbrojeniówki dostarcza tylko papier toaletowy do czołgów a wtedy może platformy to główny dochód firmy.

Choć nie wiem czy taki papier toaletowy dla zbrojeniówki nie jest więcej warty .... bo ma certyfikat dopuszczający do sprzedaży w USArmy ;)

Napiszę ,to nic nie kosztuje i zobaczymy co odpowiedzą.

Ja nie próbowałem a obecnie mam końcówki postawione na klejonym MDF - ie.

I jest git.

No właśnie. MDF działa inaczej niż Akryl. Spróbuj może te podkładki akrylowe. Ale wpierw musisz mieć docelowe wzmacniacze.

Jarek, a nie myslałeś oczymś takim ? Piękny i dobrze ' grajacy ' mebelek.

Pagode Signature Platform

The Art of Elegance

Ukryta Zawartość

Platforms.

The pagode signature platform provides sound quality on highest level.

She is equipped with the four-point spike-coupling technique of the signature series. As alternative version of the master reference platform she renounce the resonator technology.

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No właśnie. MDF działa inaczej niż Akryl. Spróbuj może te podkładki akrylowe. Ale wpierw musisz mieć docelowe wzmacniacze.

Kandydatów jest 2 więc juz raczej wiem co zrobię.

Dlatego zanim stolarz wykona meble muszę zdecydować się na konkretne platformy ,żeby potem nie przerabiać mebli.

Miejsce u mnie tam gdzie będzie stał docelowo sprzęt jest wymierzone prawie co do cm.

Tak zawsze jest ,że najpierw wydaje się ,że masz full miejsca a potem zdziwienie bo nie pomyślałem o tym czy tamtym ;(

Jest tyle zależności ,że jak jedną rzecz przestawisz to szlag trafia cały projekt.

A projektantka i firma od audio/tv już biorą regularnie Persen ;)

Jarek, a nie myslałeś oczymś takim ? Piękny i dobrze ' grajacy ' mebelek.

Jurgen , fajny mebelek i nawet w tematyce dzisiejszego święta ;)

Ale to nic dla mnie.

Mam obecnie podobne rozwiązanie.

A pod jakie to wzmacniacze?

;)

Wiem jak to jest z brakiem miejsca na sporą ilość sprzętu. Też mam ten problem, bo jednak nie chcę mieć sprzętów przed szafką audio. Chciałbym wszystko zmieścić na niej. Nie jest to takie proste jak się okazuje.

Co do platform to niestety idziesz niepewną drogą. Wpierw powinny być docelowe wzmacniacze, potem testy jaki typ platform najlepiej się pod nimi spisuje i dopiero zamówienie na wymiar i konkretny kolor. Ty kierujesz się wyglądem samych platform a to ważna rzecz ale na samym końcu. Niemniej jednak twój sprzęt, twoje decyzje... :-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Co do platform to niestety idziesz niepewną drogą. Wpierw powinny być docelowe wzmacniacze, potem testy jaki typ platform najlepiej się pod nimi spisuje i dopiero zamówienie na wymiar i konkretny kolor. Ty kierujesz się wyglądem samych platform a to ważna rzecz ale na samym końcu. Niemniej jednak twój sprzęt, twoje decyzje... :-)

Sylwek , to o czym piszesz jest nie możliwe do spełnienia.

Przecież nikt nie wykona Tobie platform pod test konkretnego wzmacniacza a tym bardziej nie mając pewności ,że od niego kupisz.

W takim wypadku trzeba kierować się .... tym co jest dostępne.

Pewnie ,że chciałbym dostać kilka platform do testów ale to jest abstrakcja i sam dobrze o tym wiesz.

Dlatego zadałem pytanie na forum , zebrałem jakieś tam doświadczenia różnych kolegów i porozmawiam z 2 polecanymi producentami.

Myślę ,że to nic dziwnego.

Inni testowali wszystkie platformy przed zakupem? Szczerze w to wątpię.

Tak jak ja kierowali się poleceniem konkretnych produktów.

Po co szukać po całym świecie platform, których nikt na oczy nie widział skoro na forum są sprawdzone produkty?

I wcale nie kieruje się tylko wyglądem. Ale nie jest on bez znaczenia.

Podpinam się z rekomendacją do PAB warto uderzyć. Pan Władek Skrzypczak może coś dać do testów, jeśli będzie pasowało to zrobi pod wymagany kolor i wymiar. Ma różne produkty i można coś wybrać .Myślę, że warto by Pan spróbował różne rzeczy, jak rzecze SLY30. Ma to niebagatelne znaczenie; znam to z autopsji. Oczywiście nie testowałem wszystkich platform na rynku.

pozdrawiam

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zgodnie z Waszym rekomendacjami rozmawiałem dzisiaj z P. Władysławem z PAB i faktycznie może wykonać na zamówienie platformy w dowolnym rozmiarze.

Dodatkowo będzie możliwość spróbowania ich posadowienia na różnych stopkach wykonanych z różnych materiałów.

Przyśle mi na testy platformy wykonane z Lignofolu wykonane pod konkretny wzmacniacz i będę mógł przetestować jakie materiały sprawdzą sie u mnie najlepiej i czy w ogóle.

Na razie wezmę na testy same podkładki pod transport i wypróbuję w przyszłym tygodniu ich wpływ lub jego brak na mój transport.

Da mi to również jakieś wyobrażenia jaka stopka w jaki sposób wpływa na sprzęt co pewnie przyda się później przy platformach.

Na odpowiedź z Symposium czekam.

Mam nadzieję , że się doczekam ;)

No to sie kurde zaczelo: stopki z brazu, lignofolu lub akrylu a na nich platforma ze sklejki, lignofolu lub akrylu. Czyli 9 kombinacji.

Nie zazdroszcze:)

I komu komuna przeszkadzala?

Czlowiek byl happy jak dostal cokolwiek:)

Konto w trakcie usuwania

No to sie kurde zaczelo: stopki z brazu, lignofolu lub akrylu a na nich platforma ze sklejki, lignofolu lub akrylu. Czyli 9 kombinacji.

Nie zazdroszcze:)

I komu komuna przeszkadzala?

Czlowiek byl happy jak dostal cokolwiek:)

+1

cokolwiek na czymkolwiek ;-)

• Użytkownicy+

Granit niemodny i utwardza dźwięk, marmur to samo, drewno rozmiękcza, podobnie wszelkie mdf-y itp. Znajomy twierdzi, że tylko pleksi...

Drodzy audiofile zaczekajcie jeszcze chwilę! Już za moment, już niedługo będą latać na Marsa tam i z powrotem i pewnie przywiozą jakiś nieznany nam jeszcze do tej pory stop do produkcji stolików i platform pod audio - w moim przekonaniu wtedy zagra jak na żywo i nie ma co się niepotrzebnie na razie napalać na istniejące na rynku marmury, pleksi, sklejki, solid wood... i inne. Szkoda kasy i mówię Wam jeszcze raz - poczekajcie jeszcze chwilę - jak nie z Marsa to na pewno z Księżyca coś przywiozą, bo tam to już już prawie lecą.

Parker's Mood

Niestety wczoraj nie dolecieli:(

Szkoda tego pilota, ale coz, nieunikniony koszt postepu...

Zawsze jednak rodzi sie pytanie , czy postep jest wart takich ofiar, szczegolnie w takim dniu jak dzis.

Konto w trakcie usuwania

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie o to chodziło. Pytał jakie wzmacniacze Jarek wybrał... :-)

No dokładnie:)

Jarek może być na priv,chyba,że padło na Kondo to z całego serca Ci gratuluje,ktoś w Polsce ma Kagury?

Jarek,gratulacje!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.