Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czy w Szwecji obowiązują inne prawa fizyki niż w Polsce?

Prawa fizyki pewnie mają podobne ale zmysł estetyczny zdecydowanie odmienny.

Czasami zdarza się również że szkoła , którą skończyli pokrywa się choć w części z wykonywanym zawodem ;)

Ja butów u fryzjera nie zamierzam kupować ;)

Prawa fizyki pewnie mają podobne ale zmysł estetyczny zdecydowanie odmienny.

Czasami zdarza się również że szkoła , którą skończyli pokrywa się choć w części z wykonywanym zawodem ;)

Ja butów u fryzjera nie zamierzam kupować ;)

Akurat Polacy są cenionymi specjalistami w wielu dziedzinach na całym świecie i nie rozumiem dlaczego niespełna 10mln kraj z północy ma być lepszy. Wygląda mi to raczej na zachciankę wyróżnienia się z tłumu ale bardzo chciałbym się mylić. Proszę wybaczyć moją szczerość.

Sam pewnie byś nie chciał aby zachodni klienci postrzegali Cię jako zacofanego przedsiębiorcę ze wschodnich rubieży a przykładasz rękę do takiego rozumowania. Udzielam Ci nagany :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Sam pewnie byś nie chciał aby zachodni klienci postrzegali Cię jako zacofanego przedsiębiorcę ze wschodnich rubieży a przykładasz rękę do takiego rozumowania

Szymon ja nie musze do niczego przykładać ręki.

Poniżej masz pierwszy lepszy news jakich wiele :

http://sport.wp.pl/gid,17465002,kat,13034,title,Grand-Prix-zagraniczne-media-o-farsie-na-Narodowym,galeria.html?ticaid=114b75

P.S.

Po ostatnich sympatycznych przygodach z kablami jakoś przeszła mi ochota na odwiedziny rodzimych firm.

Wiesz sam jak jest więc chyba mnie rozumiesz.

A za naganę poskarżę się mamie ;)

Szymon ja nie musze do niczego przykładać ręki.

Poniżej masz pierwszy lepszy news jakich wiele :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

P.S.

Po ostatnich sympatycznych przygodach z kablami jakoś przeszła mi ochota na odwiedziny rodzimych firm.

Wiesz sam jak jest więc chyba mnie rozumiesz.

A za naganę poskarżę się mamie ;)

Wiem, wiem ale proszę nie skreślaj krajowych firm przez jednego szklarza kiciarza.

Ktoś musi trzymać poziom bo inaczej wszyscy utoniemy. Ja co mogę kupuję w Polsce a idiotów staram się omijać :)

Mam się boję a jeszcze bardziej mamusiek, proszę nie skarżyć.

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jan Kielman.

Ambiorix.

Kto takie buty robi w Szwecji?

Tu nie chodzi o buty.

Tu chodzi o" szewca ".

"Fiasko premiery Grand Prix - zawodnicy odmówili dalszej jazdy" - pisze szwedzki "Aftonbladet"

Szwedzki spisek! Kolaborujesz Waść z wrogiem?

Nomen omen ... ;)

Na pal go !!!

Dzieki uprzejmosci Kamila z Korisa mam w domu Metronome C8+.

Podlaczenie do Aurendera W20 sprawialo na poczatku nieco problemow ale spokoj i doswiadczenie szybko przyniosly oczekiwany rezultat i oba sprzety sie domknely( locked).

Za usb robi Konstantin z uziemieniem do minimusa, czyli zestaw uzywany dotad z La Fontaine.

Kabel zasilajacy to acro 9500, niestety nie udalo sie odlaczyc zasilania usb po stronie Aurendera tak jak robie to w przypadku lampizatora dsd dac i to mimo, ze oba sprzety uzywaja karty amanero usb. Coz , kazda aplikacja jest odmienna.

Poza tym C8+ gra bez problemu pcm az do 24/192 i automatycznie przelacza na dsd 64 lub 128 fs, co mnie bardzo ucieszylo.

Dac stanal na platformie i nozkach PAB, na ktorych normalnie stoi Fontanna. Niestety napiecie wyjscia jest nieco nizsze niz w obu moich dotychczasowych dakach , wiec trzeba uzywac nieco wiekszego wzmocnienia.

Tyle jesli idzie o fukcjonalnosc.

To, co po krotkim odsluchu moge napisac, to ze sprzet wysmienicie roznicuje nagrania a pliki pcm RR 24/176,4 zostaly odtworzone z jakoscia , jakiej dotad z Fontanny nie uslyszalem. Redbook pcm z nieco mniejszym pazurem (PRAT) niz La Fontaine. Dsd wydaje sie o lepszej rozdzielczosci i transparencji od dsd lampi dac, przynajmniej na duzej symfonice Mussorgskiego " Obrazki z wystawy" . Wyrazne roznice miedzy ustawieniem lampowym i tranzystorowym C8+, za wyjatkiem wokali wolelismy w tym krotkim odsluchu trana, ale w roznych torach odsluchowych moze sie to roznie ukladac.

Bardzo obiecujacy poczatek, teraz czas na spokojne odsluchy.

No i szkoda ,ze firma Lampizator nie jest tak slowna jak Kamil, ktory jak obiecal tak przywiozl sprzet, a od Lukasza od kilku miesiecy nie moge dostac big 7 lub GG na odsluch, co zapewne wynika z wielkiego wzrostu zamowien na lampiego.

Konto w trakcie usuwania

No i szkoda ,ze firma Lampizator nie jest tak slowna jak Kamil, ktory jak obiecal tak przywiozl sprzet, a od Lukasza od kilku miesiecy nie moge dostac big 7 lub GG na odsluch, co zapewne wynika z wielkiego wzrostu zamowien na lampiego.

Może te kilkadziesiąt osób, które produkuje 10-12szt na miesiąc poszły na chorobowe?

Dlaczego monobloki wycenione na 40kzł można kupić od ręki za 12kzł?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To, co po krotkim odsluchu moge napisac, to ze sprzet wysmienicie roznicuje nagrania a pliki pcm RR 24/176,4 zostaly odtworzone z jakoscia , jakiej dotad z Fontanny nie uslyszalem. Redbook pcm z nieco mniejszym pazurem (PRAT) niz La Fontaine. Dsd wydaje sie o lepszej rozdzielczosci i transparencji od dsd lampi dac, przynajmniej na duzej symfonice Mussorgskiego " Obrazki z wystawy" .

O żesz Ty ... ja nadal nie miałem tego sprzętu u siebie na odsłuch ;)

W końcu Mariusz zgadzam się z Tobą w temacie tego dac-a i potwierdzasz ,że jednak dobrze słyszę jak on gra o czym pisałem wielokrotnie na forum ;)

Proponuję nie wyłączać na noc tego urządzenia i napisać jutro jeszcze raz swoje wrażenia.

Ja mogę tylko dodać ,że również po PCM ten dac gra wybornie i muzykalnie , warunek jednak to zastosowanie dobrego transportu.

Uważam ,że po posłuchaniu tego dac-a z firmowym Calypso Twoja opinia na temat PCM byłaby również zbieżna z moją.

Miłego słuchania przy lampce ... włoskiego wina. ;)

pozdr.

P.S.

Co do porównania Lampizator vs. C8 było u mnie dokładnie tak samo jak u Ciebie.

Ale nasz "miszcz" stwierdził ,że C8 to przereklamowany shit ;)

Chcialem poczekac kilka dni , ale wydaje mi sie mocno, ze wlasnie slucham najlepszego dzwieku w moim systemie ever.

Za sprawa nowego C8+. Poprzednia wersja , ktorej nie moglem testowac po usb bo bylo slabe i nie gralo z Aurenderami moze gra dobrze z transportem plyt , ale pliki to grala prżecietnie, gorzej od La Fontaine i Vivaldiego. Testowalem jak w opisie z lata 2013 w tym watku.

Konstruklorzy Metronome odrobili lekcje i wersja + z modulem amanero usb daje w polaczeniu z W20 dzwiek rozdzilelczy, szczegolowy a jednoczesnie transparentny i wypelniony. Barwa fortepianu wspaniala, roznicowanie nagran, zrodla pozorne i powietrze wokol nich - wybitne. Czarne tlo i gleboka scena, lepsza, niz w dsd dac.

Bas jest niesamowity i to zarowno w dsd jak i pcm hires. Zronicowany i dobrze kontrolowany a jednoczesnie sprezysty, wybrzmienia soczyste, ale nie za dlugie. Ma tez male wady, ale o tym innym razem.

Te dwa formaty tj hires pcm i dsd ten dac gra wybitnie. Moim skromnym zdaniem uzywanie tego daka tylko do plyt cd jest tak jak jezdzenie porsche 911 na maksymalnie 3 biegu.

Jak dla mnie bije vivaldiego, kaliope, fontanne i dsd dac od lampiego.

Bardzo bym chcial porownac c8 + z lampi GG lub big 7.

O ile jednak wg wiekszosci opinii lampi gra najlepiej jako dsd dac o tyle C8 gra wybitnie pcm i bardzo dobrze dsd.

Dla osob, ktore znaja ARC ref8 z plyt cd , dzwiek W20 z C8+ to jest dzien do nocy. To jest przepasc.

Kropka.

Konto w trakcie usuwania

Ale jak ty testowałeś te pliki na poprzednim C8?Po USB nie mogłeś. U mnie C8 wypadł lepiej niż Fontanna, ale Kalliope wypadło jeszcze lepiej.

Bas jest niesamowity i to zarowno w dsd jak i pcm hires. Zronicowany i dobrze kontrolowany a jednoczesnie sprezysty, wybrzmienia soczyste, ale nie za dlugie.

I to wszystko usłyszałeś z subwoofera napędzanego wbudowanym wzmacniaczem w klasie AB za 200 euro montowanego w Twoich kolumnach? Niezły jesteś!

Wiesz jakiego typu przetworniki niskotonowe siedzą u Ciebie?

Jak myślicie co to za ideał na poniższych pomiarach? Czy to jest robota dziecka bez pojęcia czy fabryczna konstrukcja? W okolicach 2KHz różnica w głośności sięga jedynie 15dB czyli 250%, można powiedzieć genialnie "zszyte" przetworniki. Góra kończy pracę przy 16Khz, nie to nie MBL :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To duży elektrostat po przejściu przez dyfuzor ? Ten wykres ?

Józek gdzie sluchales CLXow i z jakim sprzętem? Oczywiście masz foty na potwierdzenie. Takiego kłamcy dawno już nie widziałem. Przyszedles dalej się kompromitowac? Przylapalem Cie na ordynarnej sciemie i zaraz ban. Zenada!

Gdzie ten Twoj system?

Ale bądź obiektywny. A ty masz foty Trinity?... :-) domagasz się fotek od innych ale sam nie chciałeś zamieścić fotek Trinity. Warto jednak być w miarę obiektywnym. W ogóle z fotkami nie jest tak prosto bo trudno robić fotki będąc do kogoś zaproszonym.

Ale bądź obiektywny. A ty masz foty Trinity?... :-) domagasz się fotek od innych ale sam nie chciałeś zamieścić fotek Trinity. Warto jednak być w miarę obiektywnym. W ogóle z fotkami nie jest tak prosto bo trudno robić fotki będąc do kogoś zaproszonym.

Pewnie uzywam tych monitorów codziennie. Sly pozyczysz mi te kable o które pytalem? :)

Raz że na nich gram, a dwa że to są 3m razem z puszkami, a ty potrzebujesz długie. Miałem swego czasu wersję bi-wire i chciałem tobie pożyczyć ale nie chciałeś.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Józek gdzie sluchales CLXow i z jakim sprzętem? Oczywiście masz foty na potwierdzenie. Takiego kłamcy dawno już nie widziałem. Przyszedles dalej się kompromitowac? Przylapalem Cie na ordynarnej sciemie i zaraz ban. Zenada!

Gdzie ten Twoj system?

A Ty kto prorok czy prokurator ? Z tymi fotami ? Oceniający bas u innych z pozycji CLX-ów ?

Otwórz sobie wątek i banuj wolno Ci. Ja tam mogę być i trollem i kłamcą ale nie jestem obwoźnym sprzedawcą dyfuzorów :>)

Gdzie ten Twoj system?

Systemu nie ma,ale jest scena 3D :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Raz że na nich gram, a dwa że to są 3m razem z puszkami, a ty potrzebujesz długie. Miałem swego czasu wersję bi-wire i chciałem tobie pożyczyć ale nie chciałeś.

To nie pozyczam :)

A po co mu system. Sluchal CLXow jak jedyna para w PL jest u mnie. Chyba mialem wlam...
Gość jt211

(Konto usunięte)

To nie pozyczam :)

A po co mu system. Sluchal CLXow jak jedyna para w PL jest u mnie. Chyba mialem wlam...

Mało tego że świat Proroka kończy się na dyfuzorach to jeszcze świat audio kończy się na PL :>)

O to Reimyo System ma kłopoty ze sceną 3D ???

kłopoty ze sceną 3D

Nie ma znaczenia jaki to będzie system.

Jak ktoś ma kolumny wciśnięte pod ścianę,to może sobie o scenie,jej głębi,przestrzeni,i kilku innych aspektach,

co najwyżej pogadać.

A jeśli ktoś tak ustawia,i twierdzi,że ma scenę 3D i aspekty temu pochodne,to czas najwyższy zmienić hobby.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.