Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

To proszę mi nie obrażać kolegów, którzy akurat w ostatnim temacie mają sporo do powiedzenia, a jedynie skromność Witka nie pozwala na ostentacyjność w tym temacie.

Spóźniłem się?!To żadna nowość.

Na tym forum wszyscy są spóźnieni - czytaj za Tobą.

Ps. Nawiasem, domyślam się kto ci polał.Podziękuj koledze od muzykalności za plusiki.Ty się cieszysz z zielonych ja natomiast wiem już kogo omijać w dyskusjach.

.., to by było na tyle.

• Użytkownicy+

Witold, nie jesteś partnerem do rozmowy na temat, przykro mi.

Jeśli wykładowca akademicki, uczący studentów gry na fortepianie, uczestnik i laureat wielu konkursów pianistycznych nie jest nim, to kto?

Witold, nie jesteś partnerem do rozmowy na temat, przykro mi.

Chyba muszę się z Tobą zgodzić, niestety;-)

Ale zostawmy już trudny temat, nie zaśmiecajmy ciekawego wątku i poczekajmy na wrażenia Jarka@Ani po otrzymaniu wybranego sprzętu.

Swoją drogą: serdecznie gratuluję wyboru - dla mnie piękne urządzenia i właściwa droga do odkrywania "muzykalności" u ulubionych wykonawców;-)

.., a nie mówiłem, że z Witka skromniacha - ze świecą szukać i na moje, takie postawy są godne podkreślenia, nawet za cenę kolejnego offtopa.

O ile zdążyłem poznać mojego ziomala Jarka, to ma na mój OT wylane.

Najwyżej dryndnie do mnie objedzie, że robię mu kolejny problem ze śmieciami, bo ich już wystarczy po 1 lipca.:)

Zaryzykuje:)

Pozdrawiam Panów, M.

Jeśli wykładowca akademicki, uczący studentów gry na fortepianie, uczestnik i laureat wielu konkursów pianistycznych nie jest nim, to kto?

Nie wiedziałem że Witold jest czynnym muzykiem i wykładowcą uczelnianym tylko dlaczego się z tym nie ujawnił?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Swoją drogą: serdecznie gratuluję wyboru - dla mnie piękne urządzenia i właściwa droga do odkrywania "muzykalności" u ulubionych wykonawców;-)

Dziękuję bardzo i pozdrawiam ;)

P.S.

Pozwolę sobie nie wypowiadać się w temacie tego gdzie zaczyna i gdzie kończy się muzykalność.

Ja jestem zadowolony z wyboru ..... a jeżeli inni z tego powodu wręcz przeciwnie, to trudno ;)

Ale zostawmy już trudny temat, nie zaśmiecajmy ciekawego wątku i poczekajmy na wrażenia Jarka@Ani po otrzymaniu wybranego sprzętu.

Witoldzie, nie wiedziałem że jesteś muzykiem i wykładowcą, więc przepraszam.Mnie jako absolwentowi dwóch szkół muzycznych przychodzi z dziecinną łatwością stwierdzenie czy coś jest muzykalne lub nie szczególnie kiedy rozmawiamy o sprzęcie audio.

Tak naprawdę to wszystko sprowadza się do słuchu i słyszenia pewnych rzeczy i niuansów związanych z muzyką ,

ale pisanie o tym czy ktoś słyszy lepiej lub gorzej wykracza poza poziom percepcji wielu uczestników tego forum

z uwagi na podstawowy brak przygotowania muzycznego. Bo słuchanie muzyki dla przyjemności jest czymś innym

niż ocena weryfikacyjna czy muzyka z systemu gra dobrze czy żle bez przygotowania muzycznego .

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

ale pisanie o tym czy ktoś słyszy lepiej lub gorzej wykracza poza poziom percepcji wielu uczestników tego forum

z uwagi na podstawowy brak przygotowania muzycznego.

Jako absolwent Szkoły Przysposobienia Zawodowego oraz zasłużony uczestnik Ochotniczych Hufców Pracy stanowczo protestuję !!!! ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Sytuacja do złudzenia przypomina tą, gdzie w towarzystwie przy butelce dobrego wina z miłym uśmiechem na twarzy i bez zbędnej egzaltacji, pewien gentelman, zdobywca korony Himalajów i Karakorum przysłuchuje się opowieściom, którą z wypiekami na twarzy raczy towarzystwo pewien zdobywca Giewontu.

Witku ukłony przed Twoją klasą i wstrzemięźliwością.

Bo słuchanie muzyki dla przyjemności jest czymś innym

niż ocena weryfikacyjna czy muzyka z systemu gra dobrze czy żle bez przygotowania muzycznego

- no coz, rozumiem, ze bez przygotowania muzycznego nie mozna oceniac, czy cos gra dobrze, czy zle?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Mnie jako absolwentowi dwóch szkół muzycznych przychodzi z dziecinną łatwością stwierdzenie czy coś jest muzykalne lub nie szczególnie kiedy rozmawiamy o sprzęcie audio.

Tak naprawdę to wszystko sprowadza się do słuchu i słyszenia pewnych rzeczy i niuansów związanych z muzyką ,

z uwagi na podstawowy brak przygotowania muzycznego. Bo słuchanie muzyki dla przyjemności jest czymś innym

niż ocena weryfikacyjna czy muzyka z systemu gra dobrze czy żle bez przygotowania muzycznego .

To jest forum audiostereo i nie jest po to by się obnosić z tym kto co robi...przynajmniej tak powinno być;

W temacie muzykalności urządzeń - gratuluję, ja tak nie potrafię;-)

KAŻDY, bez względu na zawód, przygotowanie muzyczne itp może b. dobrze słyszeć i sensownie się wypowiadać, znam parę takich osób, cenię ich zdanie i wiedzę! Do oceny jakościowej systemu muzycznego NIE JEST potrzebne przygotowanie muzyczne, tak mi się wydaje..

Jarek, nie przejmuj się edukacją , ważne że masz słuch absolutny bo wybrałeś Metronoma.

Chyba niepotrzebna złośliwość....

Mnie też na to urządzenie nie stać, ale cieszę się, że ktoś inny je nabył i da mu radość... czego każdemu, niezależnie od posiadanego systemu życzę!

Pogodzę Was: muzykalność muzyczna jest to wypadkowa tupania, tupotania i trzepotania.

Świetne i czasami jest w tym trochę prawdy;-)

Jarek, nie przejmuj się edukacją , ważne że masz słuch absolutny bo wybrałeś Metronoma.

Jarek,

Gdybyś wybrał np.Vivaldiego, to już nie miałbyś słuchu absolutnego.

Dobre,:)

Szanowni Przedmówcy,

Odniosłem wrażenie, że prawie każdy próbuje zdefiniować muzykalność. Immanentną cechą gatunku ludzkiego jest kodyfikowanie, nazywanie, zaszeregowanie ergo definiowanie wielu doznań, które można interpretować bardzo indywidualnie. Termin muzykalność jest właściwie olbrzymim workiem, do którego można włożyć wiele subiektywnych odczuć, których nie jesteśmy w stanie przeliczyć, sprecyzować.

Ale jednocześnie właściwie wszyscy posługują się tym terminem uzurpując sobie prawo do jedynie słusznej interpretacji tego pojęcia.

Powstaje więc naturalny konflikt.

Proponuję więc nieco większy dystans do definicji- muzykalność. Będzie wszystkim lżej :-)

Rozumiem jednak też potrzebę wyznaczenia warunków brzegowych do dyskusji.

Jak ja rozumiem muzykalność- to co jest miłe memu uchu.

Serdecznie i muzykalnie pozdrawiam forumowiczów,

Magnepan daj spokój z tymi bajkami o muzykalnosci

muzykalnośc znaczy tyle samo co okreslenie sexy

jednego bierze innego nie i nie trzeba miec wcale wykształcenia a nawet powiem wiecej nie trzeba nawet miec krztyny rozumu aby miec swoje zdanie w temacie która jest sexy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• 3 tygodnie później...

Jakby ktos nie znal to tu stara recenzja Vivaldiego z The Absolute Sound:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakby ktos nie znal to tu stara recenzja Vivaldiego z The Absolute Sound:

Ukryta Zawartość

Stasiop, to nie jest stara recenzja tylko z czerwca 2013 !!!!!

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Do Moderacji.

Chciałbym prosić o posprzątanie bałaganu w tym wątku.

Na liście wątków pojawiają się wpisy , których nie ma po otworzeniu strony.

pozdrawiam

To jest wina serwisu audiostereo a wlasciwie uszkodzen w bazie danych, ja mam to samo. jak sie wylogujesz zobaczysz wszystkie wpisy

Stasiop, to nie jest stara recenzja tylko z czerwca 2013 !!!!!

No dla mnie juz stara, bo myslalem ze ja juz znacie i nie podaje nowosci

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.