Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Projekty zlecam do wykonania na czteroososiową frezarkę CNC, ale jest z tym problem, bo to taka detaliczna "rzeźba w brązie" i w zasadzie przyjmują mi takie drobne zlecenia z którymi jest dużo zabawy po znajomości.

A gdzie te lampy można dostać?

Masz jakieś namiary?

Ja mam u siebie w pre. 4 lampy JJ z obecnej produkcji (niezamienialne).

Wiekszego gówna jeszcze w rękach nie miałem ;(

Ciagłe problemy z mikrofonią.

Do tego czasu zastanowie sie, jakie Ci cwiczenia sluchu polecic.

Niezłe to efekt przed i po włączeniu tego ustrojstwa:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Projekty zlecam do wykonania na czteroososiową frezarkę CNC, ale jest z tym problem, bo to taka detaliczna "rzeźba w brązie" i w zasadzie przyjmują mi takie drobne zlecenia z którymi jest dużo zabawy po znajomości.

Tak się domyślałem. Znajomości to podstawa, nie tylko w audiofilstwie;-). Tak czy inaczej piękna robota.

Skoro to temat o topowych DACach to czy można poprosić Ciebie o opinię o brzmieniu DAC Jadisa JS1 w najnowszej odsłonie MKIV?

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

http://www.6moons.com/audioreviews/acousticrevive/rr77.html

Tak się domyślałem. Znajomości to podstawa, nie tylko w audiofilstwie;-). Tak czy inaczej piękna robota.

Ja to ustrojstwo mam (innej firmy) . Efekt +/- równy 0.

Bo 12AX7 mam Raytheona i tutaj nic nie zagrało lepiej więc te lampy zostają na 100%.

Jarek i znowu muszę Ciebie sprostować aczkolwiek akurat w tym zestawie urządzeń i w twoim systemie w/w 12AX7 zagrały najlepiej.......możliwe, ale najlepiej grającą

12AX7 oprócz NOS jest Mullard Reissue made in UK za rozsądne pienieniądze....za śmiesznie rozsądne pieniądze.

--->Stasiop

Zdjęć DACa więcej nie będzie. Zbliżeń nie robiłem, ale mam wynotowane na jakich kościach DAC jest oparty. Muszę odszukać. Gwarantuję ci jednak, że będziesz mocno rozczarowany, a znając twój stosunek do tematu, to nie wiem czy warto takie informacje publikować.

---> Jarek

Moje źródło to ebay. Wstrzymaj się ze dwa tygodnie, coś Ci zaproponuję - bez kosztów i kłopotu. Przypomnę się.

Test DCS Vivaldi w Stereophilu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Moje źródło to ebay. Wstrzymaj się ze dwa tygodnie, coś Ci zaproponuję - bez kosztów i kłopotu. Przypomnę się.

Wielkie dzieki.

Czekam zatem cierpliwie. ;)

Jarek i znowu muszę Ciebie sprostować aczkolwiek akurat w tym zestawie urządzeń i w twoim systemie w/w 12AX7 zagrały najlepiej.......możliwe, ale najlepiej grającą

12AX7 oprócz NOS jest Mullard Reissue made in UK za rozsądne pienieniądze....za śmiesznie rozsądne pieniądze.

Jurgen nie ma takiej lampy "najlepiej grającej".

Są tylko lampy grające lepiej lub gorzej w konkretnym systemie.

Ja miałem/mam kilka Mullardów i u mnie to żadna rewelacja.

Lepiej od nich np. zagrały GE Five Star.

Zdjęć DACa więcej nie będzie. Zbliżeń nie robiłem, ale mam wynotowane na jakich kościach DAC jest oparty. Muszę odszukać. Gwarantuję ci jednak, że będziesz mocno rozczarowany, a znając twój stosunek do tematu, to nie wiem czy warto takie informacje publikować.

Uwazam ze to bardzo dobra konstrukcja, tak na marginesie :) Ale oczywiste sa jej ograniczenia jesli chodzi o rozdzielczosc.

Ja to ustrojstwo mam (innej firmy) . Efekt +/- równy 0.

Ja mam RR-77 i różnica jest uchwytna za kazdym razem. Kilka razy testowałem jego efekty na porządnym sprzęcie w salonie Audio Systemu na Waliców i zawsze było to słyszalne. Niezależnie czy był to system za 50 tyś czy za 200 tyś. Natomiast wiadomo, że nie wszystkie osoby są podatne na jego działanie.

Zdaje się, że Kolega Marslo ma to coś u siebie?

---> Magnepan

Mam u siebie te Mullardy reissue. Są niezłe, przede wszystkim są ciche.

To był moim zdaniem najlepszy reissue dopóki NewSensor nie wprowadził do sprzedaży ECC83 pod brandem Genalex (Gold Lion).

Tak czy inaczej w porównaniu z DOBRYM NOSem żadna współczesna lampa w moim systemie tyłka nie urywa.

---> Moreno1973

Sam charakter brzmienia Jadisa pewnie wszyscy znają. Świetna muzykalność, nasycenie, barwy kosztem nie najlepszej dynamiki i bez ultra-rozdzielczości.

Sprzęt fenomenalny w muzyce poważnej, ale wciąż dość uniwersalny nawet do rocka.

Od pewnego czasu Jadis unowocześnia brzmienie (JS1MKIV, monobloki JA120, integra i35 oraz i50), idąc w kierunku brzmienia bardziej dynamicznego i rozdzielczego.

I taki właśnie jest DAC MKIV vs. poprzednia wersja MKIII. Jest lepsze rozciągnięcie na skrajach pasma. Ponadto poprawiono stabilność DACa (poprzedni miewał problemy z logowaniem w pewnych warunkach) i dodano wejście USB, ale pewnie nie takie wyczynowe o jakich tu się pisuje :-)

Zerknij do grudniowego HiFi Choica. Jest obszerna recenzja. Fragment jest nawet na stronie miesięcznika.

Ukryta Zawartość

Skoro to temat o topowych DACach to czy można poprosić Ciebie o opinię o brzmieniu DAC Jadisa JS1 w najnowszej odsłonie MKIV?

Mam go, podobnie jak pare innych ustrojstw AR. Jarek tez ma chyba generator czestotliwosci Shumanna, tylko innej produkcji.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Lepiej od nich np. zagrały GE Five Star.

Przynajmniej GE z lat 60 gra detalicznie, ciepło i szczegółowo. Mullard Reissue zagrał lepiej od najlepszych NOS 'Long Plates ' z lat 50. 12AX7 to szczególna jak dla mnie

lampa i trochę trzeba pogrzebać w róznych brandach aby znależć tę bezkompromisowo brzmiącą.

Magnepan, a czy próbowałeś jakiejś Tesli w wariancie 12AX7? Są co najmniej trzy:

- ECC83 foil getter,

- ECC803S long plates,

- E83CC wykonane jak zrzynka z Telefunkena ECC803S.

Ktoś testował podstawki Harmonix Million Maestro?

A które to dokładnie?

Na pewno dobrze podałeś nazwę?

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

---> SLY

Nie próbowałem podstawek, ale próbowałem ich topowy docisk do płyt gramofonowych za jakieś kosmiczne pieniądze. Na werku typu mass loader trzeba było się mocno wsłuchiwać czy w ogóle jest jakakolwiek różnica.

To oczywiście w żaden sposób nie deprecjonuje podstawek, chcę tylko zwrócić uwagę, że w innej kategorii topowe rozwiązanie tego producenta okazało się sporym rozczarowaniem.

Może te?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam u siebie te Mullardy reissue. Są niezłe, przede wszystkim są ciche.

To był moim zdaniem najlepszy reissue dopóki NewSensor nie wprowadził do sprzedaży ECC83 pod brandem Genalex (Gold Lion).

Tak czy inaczej w porównaniu z DOBRYM NOSem żadna współczesna lampa w moim systemie tyłka nie urywa.

Milimetr, sprawdzę te Genelexy. Na razie czekam na dobre Philipsy oraz A.Buggle Boy'e Long Gitter z 1958 roku[ mniam mniam ].

Zobacz też GT Groove Mullard Reissue - creme de la creme.

A które to dokładnie?

Na pewno dobrze podałeś nazwę?

To te ich chyba najlepsze. A jakie miałeś u siebie i czy były zmiany a jeśli to w którą stronę?

Może te?

Tak...te.... :-)

Magnepan, a czy próbowałeś jakiejś Tesli w wariancie 12AX7? Są co najmniej trzy:

- ECC83 foil getter,

- ECC803S long plates,

- E83CC wykonane jak zrzynka z Telefunkena ECC803S.

Milimetr, Tesla jest poza listą moich najlepszych 12AX7 ale spróbuję za jakiś czas. Na razie mam do przetestowania 3 nowe pary z listy Best off.

Ale jestem ciekaw Twoich doswiadczeń bo bawisz się 12AX7 od dłuższego czasu. Moje doswiadczenia są małe w porównaniu do niektórych fanów AS ale bazuję na wieloletnich doświadczeniach mojego kumpla z Francji który przez 4 lata testował głównie 12AX7 w doborowym sprzęcie.

To te ich chyba najlepsze. A jakie miałeś u siebie i czy były zmiany a jeśli to w którą stronę?

Tak...te.... :-)

TU-666M Million

Mam dwa komplety.

Pod wzmacniaczem i pod preampem,nie podobały mi się natomiast pod transportem CD.

Dobrze także współdziałały z platformami,ale koniec końców pod platformami wylądowały u mnie RFT-999MK2,te same co pod kolumnowe kolce :).

A GT Groove robi swoje lampy czy jakoś tuninguje produkty New Sensor?

Takich szczegółów nie znam ale powinienem mieć GT Groove pod koniec Stycznia.Jeśli będą dostępne dam natychmiast znać.Muszą być sparowane...wiadomo dlaczego.

Zerknij do grudniowego HiFi Choica. Jest obszerna recenzja. Fragment jest nawet na stronie miesięcznika.

Dzięki za opis. Zgadzasz się z tym co napisali w tej recenzji? Czy coś przesadzili w jedną czy drugą stronę?

---> Magnepan,

To jakie są kryteria dostania się na listę "best off", przed posłuchaniem?

Bo rozumiem, ż ta lista best off to lista lamp do posłuchania.

Na Tesle nie będę Cię namawiał.

Sprzedałem tu swojego hinta i wystarczy.

Podaż tych lamp się kurczy, a ostatecznie księżniczka balu jest tylko jedna.

To aktualnie jest top mojej listy best off (ale już po odsłuchu). Dalej idą lampy francuskie, które wcześniej wymieniałem.

A co jest na Twojej liście pretendentów do tytułu?

Mam go, podobnie jak pare innych ustrojstw AR. Jarek tez ma chyba generator czestotliwosci Shumanna, tylko innej produkcji.

Jest nowa wersja RR-777. Na filmie ,,samuraj" prezentuje to samo nagranie w kolejności

wyłączone RR-777 - włączone jedno RR-777 - włączone dwa RR-777

Filmik jest w wersji FULL HD! Lepiej widać i słychać niż u Stasiopa;-)

czy były zmiany a jeśli to w którą stronę?

Wiadomo,że trudno opisywać "brzmienie" takich akcesoriów :).

Co "zaobserwowałem" to między innymi,lepszą górę pasma,rozciągnięcie i jej dźwięczność,oraz większy "porządek" całości przekazu :).

Największy wpływ,przynajmniej u mnie,to pod wzmacniaczem,zarówno jak był tranzystor,jak i teraz pod lampą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.