Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Jaruzel to "matrioszka"?

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Zrozumiałem Wojciechu dlatego ostatnie zdanie było przeciwwagą do twojej nieprzemyślanej wypowiedzi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ach ta niezależność i zdrowy rozsądek... To chyba jest takie coś kto każdy z nas posiada ale brakuje go innym:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ach ta niezależność i zdrowy rozsądek... To chyba jest takie coś kto każdy z nas posiada ale brakuje go innym:)

Brawo! Strzał w samo sedno! Każdy z nas powie, że "moja racja jest najmojsza!" :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Brawo! Strzał w samo sedno! Każdy z nas powie, że "moja racja jest najmojsza!" :)

Nie prawda! Masz rację!

:D

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

''Zabiłem Piotra Jaroszewicza. Rozdział 1''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Głosy dwa:

"– Ja i znakomita większość środowiska naukowego, Polaków i Brytyjczyków, doskonale wiedzieliśmy, że Moskwa nie pozwoli Polsce się oderwać. Zdawaliśmy też sobie sprawę, że tzw. Zachód nie kiwnie nawet palcem, gdyby ona interweniowała w Polsce. Wolałem, by ujarzmienie „Solidarności” dokonało się rękoma polskimi, a nie w drodze interwencji, bo wiedziałem, że wtedy będzie miało łagodniejsze w skutkach konsekwencje, przyniesie mniejsze ofiary – mówi prof. Jan Ciechanowski, były żołnierz AK. – Nie ulega dla mnie kwestii, że gen. Jaruzelski, wprowadzając stan wojenny, ratował Polskę przed wejściem Armii Czerwonej i nową rzezią niewiniątek. To, co się dzieje wokół gen. Jaruzelskiego, te wszystkie procesy, budzi we mnie uczucie niesmaku." http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/zachod-palcem-nie-kiwnal-rozmowa-prof-janem-ciechanowskim

"Marszałek Senatu ocenia generała Wojciecha Jaruzelskiego. - Był dyktatorem i jego miejsce jest na ławach sądowych. Okrągły stół nie jest zasługą gen. Jaruzelskiego, to mit. Gdyby władzy nie oddał, zostałaby mu odebrana i skończyłby jak komunistyczny przywódca Rumunii - przekonuje Borusewicz." http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,14288053,Borusewicz__Duda_byl_po_drugiej_stronie__Ochranial.html

Polska w 1981 nie chciała się oderwać, chciała "socjalizmu z ludzką twarzą", o czym świadczy treść 21 postulatów. Aż tacy naiwni nie byliśmy. Zachód natomiast chciał mieć świety spokój.

Jaruzelski był dyktatorem i jego miejscee jest na sali sądowej. Czy powinien i czy zapadnie wyrok skazujący - to już zupełnie inna sprawa. Kiedyś oznajmił, że weźmie pełną odpowiedzialność za wszystko, co się stało w Polsce od 13 grudnia 1981 do 1989. Ale procesu unika.

z generałem wiadomo gdzie stał , obecnie wiadomo gdzie stoją i skąd się wywodzą patrioty pokroju doktorka , tomkal L3 itd...

" Przewodniczący Piotr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w czasach stanu wojennego był po drugiej stronie, ochraniając z dywizją powietrzno-desantową

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i telewizję. To chichot historii. Dla niego stare podziały i historia są nieaktualne - powiedział gazecie marszałek Senatu. - Dzisiaj symbolem "Solidarności" wymachuje się przy byle okazji i przez to ten symbol traci na znaczeniu - ubolewa Borusewicz."

chłopaki kto was jeszcze przeleci ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie nie chodzi, w rozprawie tej niewątpliwie tragicznej postaci, tylko o Stan Wojenny.

Cały okres PRL miał swoje cienie.

Rządziła jedna grupa, jakże łatwo można było budować w miarę normalna państwowość.

Nie zrobiono nic w tym zakresie. Skostniała PZPR ciągnęła kraj na dno cywilizacyjne...

Ówczesne elity polityczne to banda nieudaczników!

Powinni skończyć przed trybunałem stanu.

Stan Wojenny. Następna okazja. Nie wykorzystana.

Jaruzel dyktator?

Dupa, nie dyktator!

Zwykły aparatczyk i marionetka moskiewska.

Dyktatorzy przejmują zazwyczaj syf i doprowadzają kraje do normalności.

Jaruzel wszystko rozpieprzył.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Gdyby Jaruzelski był dyktatorem z prawdziwego zdarzenia, jak powiedzmy Pinochet - to Borusewicz mógłby zostać wyrzucony ze śmigłowca do Bałtyku i to przez żołnierza Dudę, o ile los byłby bardzo złośliwy.

Mitem jest to, że prawdziwi dyktatorzy porządkują kraj. Wspomniany przeze mnie Pinochet, wbrew temu co najczęściej u nas twierdzą jego zwolennicy, doprowadził Chile do ruiny gospodarczej.

To naprawdę warto przeczytać: ile kosztuje nas Jaruzel?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Najjaśniejsza mu to przyznała.

Dokładnie! Smutne, prawda?

Bo pokazuje, gdzie tak naprawdę się znajdujemy....

Woow.

Mocne.

Herbatka u Wojtka...

Pewnie wspominając śmieli się do rozpuku jak to Lechu motorówką skakał przez płot...

Gdyby Jaruzelski był dyktatorem z prawdziwego zdarzenia, jak powiedzmy Pinochet - to Borusewicz mógłby zostać wyrzucony ze śmigłowca do Bałtyku i to przez żołnierza Dudę, o ile los byłby bardzo złośliwy.

Mitem jest to, że prawdziwi dyktatorzy porządkują kraj. Wspomniany przeze mnie Pinochet, wbrew temu co najczęściej u nas twierdzą jego zwolennicy, doprowadził Chile do ruiny gospodarczej.

Aż dziwne, że to napisałeś. Brawo. Ale chyba jesteś przechrzta, bo Polaczek tak nie umie. Ale i tak masz plusa na zachętę.

Oczywiście że pokazuje. Demokracja jaka u nas jest każdy widzi.

. 634777015202431609.jpg

Dawni wrogowie przekazują sobie znak pokoju. Po chrzescijańsku. Ideałem niektórych tutaj jest napierdalanie się do końca życia, jak górskie plemiona albo na Sycylii czy Bałkanach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.