Skocz do zawartości
IGNORED

Dyskusja z wątku "DIY na 10 urodzinach audiostereo"

atmeg

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki Panowie ale musze to napisać , DIY na audiostereo owszem istnieje ale jest tłumione . Tłamszone . Poprostu toleruje sie DIY kiedy przyciąga czytelników i niszczy kiedy to pojawi sie konstrukcja która zagrozi któremuś z sponsorów .

To nie jest portal DIY ! To jest portal komercyjny , preferujący producentów sprzętu

.Nigdy nie uwierze że tu promuje sie DIY !!! Tu raczej zwalcza sie DIY ewentualnie wykorzystuje naiwnych dla przyciągnięcia czytelników !!! :) .

to forum ma bardzo niewiele z DIY wspólnego . Większosć konstruktorów publikujących układy rodem DIY uciekło z tego bagna pod tytułem audiostereo .

Niestety, coraz trudniej podyskutować o czymkolwiek, a już coś zbudować od podstaw to w ogóle - większość woli zbudować klona czegoś znanego - będzie można poszpanować przed znajomymi i ryzyko wtopy małe. Zakładka tylko tak z przekory się DIY nazywa, dla odróżnienia od innych. Brakuje świeżości na forum, nowych zapaleńców, albo po prostu wszyscy uciekli gdzie indziej.

Powiem wam, że mam podobne wrażenie. Ale gdzie Ci zapaleńcy uciekli? Bo na równoległych forach jakiegoś wysypu ciekawych dyskusji czy projektów nie ma.

Dużo w tym prawdy panowie atmeg i Muzg.

Pozdrawiam

Tylko prosze nie myśleć iż pisząc krytyczne słowa nie doceniam forum audiostereo .

Nadal działa na forum przynajmniej kilku pasjonatów którzy robią bardzo dobrą prace .Problem w tym że osoba przedstawiająca konstrukcje musi :

-być w dobrych układach z osobami opiniotwórczymi na tym forum,przy czym musi uważnie wsłuchiwać sie w ich zdania .

- przedstawiać konstrukcje która już jest uznana przez inne osoby opiniotwórcze na świecie i w takim przypadku miejscowi eksperci mają zamknięte na starcie usta

...

Jako żywo przypomina mi to sytuacje polityczną za komuny w Polsce ..

1 przykazanie Adiostereo , zaden przedstawiciel DIY niema prawa zrobić dobrego układu .

2 przykazanie , jeśli już zrobi dobry układ to niema prawa mówić o tym ....

itd , itp....

Napisano dziś, 16:18

Wyświetl postUżytkownik Muzg dnia 14.07.2013 - 20:15 napisał

po prostu wszyscy uciekli gdzie indziej.

a wiadomo dokąd uciekli ? Może linka jakiegoś ?

...

może nie wszyscy ale spora część .a gdzie ? przewertuj inne fora a znajdziesz sporo znajomych nicków .

Bardzo ciekawą cechą tego forum jest to iż konstruktorzy układów są tu zwalczani .

Na piedestale natomiast stawia sie osoby wiele piszące , chamskie w obyciu z innymi userami i przede wszystkim nie znające sie na elektronice , powielające stereotypy .

...

No i znikające w przestrzeni kosmosu posty ,akurat te które mogłyby czytelnikowi rozjaśnić sytuacje :).

Tu do osób tak zwanych "decyzyjnych" ... kiedyś zdarzało mi sie pisać iż audiostereo to miejsce o najwyższym w Polsce poziomie .... za co obrywałem .... Na dziś zwisa mi na maksa . pisze ale mam dystans jak do kału mojego kota !!!

• Użytkownicy+

amteg, to, że darkul (to zdaje się ta okropna branża :) i stary bey nie zgadzali się z Tobą w jednym z Twoich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , nie oznacza jeszcze, że audiostereo nie szanuje diy-owców. Wśród moderatorów niemal wszyscy coś grzebią, a misiomor bardzo często stara się doradzać innym. Właściciel forum też dba o nas wyjątkowo, opłacając nam pokój na wystawie Audio Show, gdzie jesteśmy rodzynkiem... inne fora nie wspomagają tak diy. Zapewne koledzy potwierdzą, jakie to cenne. Wyżej są wpisy kolegów zjj_wwa i Muzga, rozumiem po części ich słowa, Twoje zresztą również. Jednak Twoja diagnoza jest zła. Ludzie nie słuchają innych, więc po co ma się ktoś produkować na darmo? Wielu ma tak mocno zakorzenione przekonania, że dochodzi do konfliktów, co prowadzi czasami do odejścia z forum. Jednak to problem dotyczący NAS użytkowników. Teorie spiskowe są całkowicie nietrafione, bo jaki miałby inaczej sens wydawanej kasy przez serwis? Wpisałeś się w urodzinowym wątku, więc powinieneś wiedzieć, że tu także nie zapomniano o diy, wręcz naciskano na naszą obecność i zaangażowanie.

Wszystko zależy od samych userów, zapewniam. Temat wygląda tak, jak go poprowadzi autor. Więcej zaufania i chęci dostrzeżenia tego co dobre. Poczytaj z perspektywy roku czasu swój temat o wzmacniaczu słuchawkowym. Nie widzisz, że i Twoje słowa były nastawione na konfrontację?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Użytkownicy+

To czyja wina? Właściciel i admini forum, ograniczają się do "oprawy graficznej" forum. Moderacja ma niewiele do roboty w zakładce DiY.

Powtarzam, to od nas zleży, jak będzie na forum. Psioczenie nic nie pomoże, trzeba dawać coś od siebie, nie ma innej rady.

Sorki Panowie ale musze to napisać , DIY na audiostereo owszem istnieje ale jest tłumione . Tłamszone . Poprostu toleruje sie DIY kiedy przyciąga czytelników i niszczy kiedy to pojawi sie konstrukcja która zagrozi któremuś z sponsorów .

To nie jest portal DIY ! To jest portal komercyjny , preferujący producentów sprzętu

.Nigdy nie uwierze że tu promuje sie DIY !!! Tu raczej zwalcza sie DIY ewentualnie wykorzystuje naiwnych dla przyciągnięcia czytelników !!! :) .

to forum ma bardzo niewiele z DIY wspólnego . Większosć konstruktorów publikujących układy rodem DIY uciekło z tego bagna pod tytułem audiostereo .

Przykład mojego zbanowania w watku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) niestety potwierdza powyższą opinię.

A zapytałem jedynie, co w tych kolumnach jest z diy?

Nie wiedziałem przecież, że to wątek sponsorowany...

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Tiaaa, wiedziałem. Choroba zatacza coraz większe kręgi...

Wykluczmy ze swojego grona "działkowców", wszystkich, co sprzedali skrzynkę pomidorów, bo teraz to oni są BRANŻA, coś pomiędzy Pudliszkami a Heinz-em...

Zamiast się cieszyć, że ktoś wywodzący z forum próbuje coś zrobić, to kłody pod nogi. Dla mnie to zwykła zawiść, całkowicie niezrozumiała.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A powinieneś. Wątek rozpoczął niejaki Marcin-utopia z branży, kolega paltona.

Więcej nic już nie napiszę, bo to i tak wszystko wyleci za pięć minut w kosmos.

• Użytkownicy+

Nie wyleci, będzie świadectwem buractwa.

Utopia jest na forum wiele lat, w tym czasie dyskutował, pytał i doradzał. Od kilku m-cy próbuje LEGALNIE działać. Połowa kolegów z DiY o tym marzy, jednak niewielu się tego podejmuje. Kretynizmem byłoby to, żeby doświadczone osoby, które do czegoś doszły (a więc miały dużą wiedzę), miały się nagle zamknąć. Marcin mówił o tym, że zmniejszył znacząco ilość wpisów na forum, bo chce uniknąć chorych pomówień. Jak widać, miał rację... a tak bardo bym chciał, żeby się mylił. Później psioczenie, że mało się dzieje.

Ciągle wracają te same irracjonalne słowa, więc WSKAŻCIE MI TE OSOBY, CO ZBIŁY KOKOSY, DZIĘKI "PROMOWANIU" SIĘ NA FORUM! Życzyłbym sobie, żeby tacy się znaleźli, jednak na forum dzięki WAM, można tylko stracić. Rozmawiam z ludźmi z branży, wszyscy jak jeden mąż powtarzają te słowa. Smutne to, bo są to wieloletni, doświadczeni entuzjaści, którzy mogą wiele pomóc innym.

Święta racja Palton. Chciałbym także zauważyć, że jakoś osoby z branży na diyaudio.com nie są uważane za "gorszych" partnerów do rozmowy, a są szanowane za swój dorobek i wiedzę. Komercyjne projekty związane są z jakimś rozwojem, czegoś czego wcześniej nie było, bo najzwyczajniej jest za co. W DIY to już nie koniecznie, wiele projektów jest po prostu powieleniem innych.

Panowie całkiem fajna dyskusja nam się wywiązała, ale może tak wydzielić ten wątek? Tylko koniecznie w DIY!!

Przykład mojego zbanowania w watku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) niestety potwierdza powyższą opinię.

Jar1 proszę cie ,

nic związanego z tematem nie napisałeś i nie zanosi się ,że coś napiszesz .Temat jest mój i chyba mam prawo z kim chce dyskutować ?

Co z DIY

projekt ,profesjonalne pomiary w komorze bezechowej ,projektowanie zwrotnicy,składanie kolumn wklejanie kratownicy to mało ?

Temat rozpocząłem (Napisano 20.10.2011 - 14:03) wiedz po prostu chciałem go dokończyć to nie żaden temat sponsorowany!!

no dzień dzisiejszy i tak nie będziemy sprzedawać kolumn ,bo musiały by kosztować z 150-200 tys .bo są bardzo pracochłonne i duże nakłady finansowe na ich produkcji.

Dlatego nie pisze w zakładce DIY to był błąd ,że chciałem dokończyć temat.

wkleję tylko zdjęcia finałowe i zamknę temat .

Dziękuję Bardzo Za Polskość czyli zniechęcanie do wszystkiego

pozdrawiam bez odbioru Marcin.

Ukryta Zawartość

DIY za 150 tys - więc chyba jednak jar ma racje :)

bo musiały by kosztować z 150-200 tys

no dzień dzisiejszy i tak nie będziemy sprzedawać kolumn

wystarczy

same głośniki to 40 tys łącznie z diamentowym tweterem

• Użytkownicy+

Święta racja Palton. Chciałbym także zauważyć, że jakoś osoby z branży na diyaudio.com nie są uważane za "gorszych" partnerów do rozmowy, a są szanowane za swój dorobek i wiedzę. Komercyjne projekty związane są z jakimś rozwojem, czegoś czego wcześniej nie było, bo najzwyczajniej jest za co. W DIY to już nie koniecznie, wiele projektów jest po prostu powieleniem innych.

Panowie całkiem fajna dyskusja nam się wywiązała, ale może tak wydzielić ten wątek? Tylko koniecznie w DIY!!

Z tą "fajną", to bym się nie zgodził... Można wydzielić temat, tylko jak nazwać ten wątek? "Posiądź odpowiednią wiedzę i spróbuj swoich sił, a BYLI koledzy ci odpowiednio podziękują"?

Zaproponuj nazwę.

Dziękuję Bardzo Za Polskość czyli zniechęcanie do wszystkiego

pozdrawiam bez odbioru Marcin.

O widzisz, bo nazywasz się, jak nazywasz... i wywodzisz z forum. Co innego jakiś skośnooki Kazuo, czy inny angol Bowers zaczynający w garażu, wtedy by go po d... całowali.

Z tą "fajną", to bym się nie zgodził... Można wydzielić temat, tylko jak nazwać ten wątek? "Posiądź odpowiednią wiedzę i spróbuj swoich sił, a BYLI koledzy ci odpowiednio podziękują"?

Zaproponuj nazwę.

Nie łatwo rozmawiać o rzeczach trudnych, ale to nie powód, żeby o tym nie rozmawiać. Myślę, że wielu forumowiczy coś boli i nie ma co czekać, aż pi****e, tylko się wygadać.

Temat jest sprawą wtórną, może być nawet : dyskusja z wątku "DIY na 10 urodzinach audiostereo".

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nie wyleci, będzie świadectwem buractwa.

Nie zamierzałem się więcej odzywać, ale sprowokowałeś mnie.

Buractwem to wykazał się twój kumpel, z którym miałem pecha mieć kontakt.

Było to w związku ze propozycją współpracy w sprawie systemu operacyjnego na serwer audio. Miałem wysłać mu dysk, abym mógł zapoznać się z systemem, który on miał wgrać, bo chiał dokonać modyfikacji. Niestety w wyniku paskudnej pomyłki na poczcie doszło do tego, ze dostał inną paczkę. Ponieważ było to związane ze sprzedażą na Allegro, poinformowałem go, że dysk dojdzie za kilka dni i poprosiłem go o wysłanie paczki do właściwego odbiorcy, na co się zgodził i obiecał, że to zrobi. Zwodził mnie przez tydzień i nic nie zrobił. choć wmawiał mi, ze paczkę wysłał. W końcu musiałem poprosić znajomego, żeby odebrał obie paczki i odesłał mi. Kosztowało mnie to zwrot jego kosztów, odwołaną transakcję na Allegro i wkurzonego klienta.

Na wszystko mam dowody w postaci screenów z gadu-gadu, skype i korespondencji na forum. To oznajmiam na wszelki wypadek, gdyby ktoś chciał mi zarzucić kłamstwo.

A wątek na forum moim zdaniem (również) nie ma zbyt wiele wspólnego z diy, Niedługo zapewne super kolumny będą na sprzedaż.

• Użytkownicy+

Nie wiem, o którym moim "kumplu" mówisz, jednak na pewno piszesz nie na temat.

Co do Marcina Utopii, to znacznie wcześniej i dużo lepiej zna się on z jar-em1, niż ze mną. Oni są kumplami z KAiMu, co jak widać niewiele oznacza. Poznałem wielu forumowiczów i niemal wszyscy są w realu fajnymi ludźmi. Jednak jak widać taka znajomość niektórym z nich nie przeszkadza, żeby dopiekać sobie na forum. Nie rozumiem tego, bo jest to dla mnie rzecz niepojęta.

Nadal proszę o wskazanie tych osób, które zrobiły kokosy na forum.

Ale sorry, Panowie, o co wam chodzi? Ja jedynie napisałem "co w tym jest diy?". Zresztą Marcin odpisał co. Skąd wiecie, co miałem zamiar napisać później? .

Reszta wynika jedynie z nieprzemyślanego zbanowania w wątku. Strzał w stopę...

A napisałem to własnie po to, by zwrócić uwagę, ze jak się ma już w nicku "branżę" i aspiracje do tworzenia i sprzedawania hiendu za hiendowe pieniądze, to poruszanie się ze swoimi projektami w zakłdce DIY bez jednoznacznego okreslenia celu prezentacji to stąpanie się po śliskim gruncie i nieco nieprzemyślane.

Ale ten ban to już przeszedł nawet moje oczekiwania:)

Cześć

Nie wiem jak było tutaj ileś lat temu, czytam to forum od dwóch lat, w tym czasie pojawiły się projekty choćby Veterana - przedwzmacniacz, Waldiego - DAC-X, obecnie Marosik zrobił nową płytke pod Shiga-Clone. i kilka innych ( zegar do Dac-a,zasilacz Muzg, sporo ciekawych pomysłów zjj_wawa.O kopiach jaskiniowca nie wspomnę - czyli coś się dzieje.

Inna sprawa to to, że czasem zbyt wiele jest we wpisach ironii, prób zdyskredytowania drugiej osoby, jakaś taka nieodparta potrzeba dowalenia komuś.

Ale to dość typowe zachowanie ludzi w sieci ( odległość, anonimowość,) Trzeba nauczyć się reagować z dystansem, brać poprawkę, każdy człowiek jest tylko i aż człowiekiem, ze swoimi paskudnymi i pozytywnymi cechami charakteru.

Druga moja refleksja to taka, że być może wszystko już było, zatem co nowego można zaproponować w DIY, coś co wzbudziłoby aplauz i zachwyt.

Podziwiam Was za to, że dajecie takim jak ja swoje projekty,wiele osób stąd odpowiadało ma moje głupkowate pytania- dyletanta, doradzało , pomagało w polutowaniu i to jest chyba wielka wartość tego forum.

Pozdrawiam ))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Ja tam nie narzekam, co wykonam pokazuje, czy komuś się podoba czy nie, i zauważyłem,... owszem zdarzają się trole, co zawsze im coś nie pasuje i to są osoby, które nagminnie krytykują i to są ciągle te same osoby,....nie wiem, może mają tutaj takie zadanie, i wcale się nie dziwię, że niektórzy rezygnują, ja inaczej na takie zaczepki reaguję,...po prostu podnoszą mi poprzeczkę jakości wykonania,... nie raz ośliniłem monitor patrząc na pięknie wykonane DIY projekty.

sikam na reklamówki, wiedząc, że nigdy nic od żadnego dystrybutora nie kupie,... bo DIY jest lepsze!

Także Panowie nie dawać się, robić robotę, a gul niech trollom skacze z braku manualnych zdolności, i nie stawiać się na pozycji przegranej, jako przepędzony z forum.

...nie dawać się i robić swoje!

....Pasji nie przepędzisz.

Moje wcześniejsze wpisy mogły by świadczyć iż neguje wszystko , tak nie jest .Nadal trzyma sie tu kilka osób publikujących dobre układy DIY .To nie są przeprosiny .

Nadal uważam iż to forum ma najwyższy poziom w Polsce . Po prostu na pewne sprawy sie osobiście nie zgadzam .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.