Skocz do zawartości
IGNORED

Dziwne i ciekawe ale zawsze męczące pytania.

Jaro_747

Rekomendowane odpowiedzi

Ten wątek to miejsce na dziwne, nietypowe,męczące pytania które chodzą nam po głowie a na które nie umiemy znaleźć odpowiedzi mimo wysiłku własnego i przepastnych zasobów Dobrego Pasterza Google.

Do stworzenia wątku zainspirowało mnie niemożność przypomnienia sobie kto był autorem obrotowego wymiennika ciepła użytego w trakcie wyścigu do osiągnięcia zera bezwzględnego.

Inne pytanie które męczy mnie od dłuższego czasu to tytuł filmu w którym grała nieśmiertelna para Richard Burton i Elisabeth Taylor.

Chodzi o scenę w której Richard lekko nawalony i przez to szczery do bólu wyrzuca, że Ona pogardza jego godnością. W odpowiedzi Elizabeth mówi z pogardą (z mojej zawodnej pamięci): "Dignity? You are talking about dignity?"

Już myślałem, że wiem, że chodzi o "Kto się boi Wirginii Wolf" ale guglam i nic, i zwątpiłem.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie proszony jest o odpowiedź. A mający podobne problemy niech je tu wrzucają.

P.S.

Bieżąca napierdalanka polityczna będzie tępiona bezwzględnie, aczkolwiek tematy typu "Czy Ofensywa Tết byla sukcesem" już nie.

Jestem Europejczykiem.

ostatnio nie znam odpowiedzi jaki jest tytuł animowanego film z PRL o spotkaniu chłopa z UFO. Fabułę pamiętam i nic więcej. Do ziemi zbliża się normalnym lotem samolotu UFO i ląduje niedaleko chłopa traktorem pole orzącego .Ufoludek statek opuszcza do chłopów podchodząc .Oni częstują wódą i chwiejnym krokiem powraca do statku odlatując charakterystycznymi skokami dla obiektów UFO. Koniec. Obstawiłem Czeczota lecz niestety bez powodzenia . Może ktoś pamięta tą animację z PRL ?

P.S.

fabuła w szczegółach od oryginału się może się różnić

Jakie to słowo które oznacza " odwrotność " plagiatu ?

Chodzi o to , gdy dwóch ludzi oddalonych od siebie np. mieszkających na innym kontynencie , nie mających ze sobą komunikacji , jednocześnie wymyślają np. jakiś wynalazek , lub piszą identyczny utwór muzyczny .

ostatnio nie znam odpowiedzi jaki jest tytuł animowanego film z PRL o spotkaniu chłopa z UFO. Fabułę pamiętam i nic więcej. Do ziemi zbliża się normalnym lotem samolotu UFO i ląduje niedaleko chłopa traktorem pole orzącego .Ufoludek statek opuszcza do chłopów podchodząc .Oni częstują wódą i chwiejnym krokiem powraca do statku odlatując charakterystycznymi skokami dla obiektów UFO. Koniec. Obstawiłem Czeczota lecz niestety bez powodzenia . Może ktoś pamięta tą animację z PRL ?

P.S.

fabuła w szczegółach od oryginału się może się różnić

Inwazja z Aldebarana? (wg Lema).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Inwazja z Aldebarana? (wg Lema).

Ukryta Zawartość

bez przesady , krótki humorystyczny film animowany o upiciu kosmity i następstwach ...nic więcej , żadnej głębszej myśli . Wręcz animowany skecz

Ukryta Zawartość

W "Inwazji" pijany chłop chuchnął na kosmitę, a ten umierając zdążył nadać sygnał do Aldebarana: "Tutejsi opanowali produkcję śmiercionośnej broni C2H5OH" (czy coś w tym rodzaju).

Jakie to słowo które oznacza " odwrotność " plagiatu ?

Chodzi o to , gdy dwóch ludzi oddalonych od siebie np. mieszkających na innym kontynencie , nie mających ze sobą komunikacji , jednocześnie wymyślają np. jakiś wynalazek

Oczywiście, że jest możliwe.

Nie tak dawno nawet na naszym forum było głośno o polskiej firmie KBL

produkującej i sprzedającej kable audio o wyglądzie niemal w każdym szczególe identycznym

z wielokrotnie tańszymi przewodami audio nikomu nieznanej azjatyckiej marki.

Oczywiście wizualne podobieństwo oraz identyczna długość gotowych kabli

produkowanych na dwóch różnych półkulach są całkiem przypadkowe i absolutnie niezamierzone.

Nie może być też mowy o tym, że polski producent kupuje kartonami gotowe kable "no name" w Azji,

które po oznaczeniu swoim logo sprzedaje z przebitką 500% na sztuce...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nie może być też mowy o tym, że polski producent kupuje kartonami gotowe kable "no name" w Azji,

które po oznaczeniu swoim logo sprzedaje z przebitką 500% na sztuce...

O , w takich przypadkach sprawdza się te pojęcie .

W "Inwazji" pijany chłop chuchnął na kosmitę, a ten umierając zdążył nadać sygnał do Aldebarana: "Tutejsi opanowali produkcję śmiercionośnej broni C2H5OH" (czy coś w tym rodzaju).

zbyt ambitne , tam tylko schlany kosmita zygzakiem odleciał

Ja zawsze zastanawiałem się, gdzie jest nienacek. Wiele rzeczy z niego przychodzi, ale gdzie to jest?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Gość

(Konto usunięte)

O tym akurat jest w internecie i Dobry Pasterz Google doprowadzi:

Ja zawsze zastanawiałem się, gdzie jest nienacek. Wiele rzeczy z niego przychodzi, ale gdzie to jest?

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/449912,jan-miodek-znienacka-i-znacka-niestety-i-stety,id,t.html

Gość StaryM

(Konto usunięte)

When the child was a child,

It was the time for these questions:

Why am I me, and why not you?

Why am I here, and why not there?

When did time begin, and where does space end?

Is life under the sun not just a dream?

Is what I see and hear and smell

not just an illusion of a world before the world?

Is there truly evil,

and people who are evil?

How can it be that the I, who I am,

didn’t exist before I came to be,

and that, someday, the I who I am,

will no longer be who I am?

A co zrobicie jak już poznacie wszelkie odpowiedzi i nie będzie już o co pytać?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jak to co? Zaczynamy od początku!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A co zrobicie jak już poznacie wszelkie odpowiedzi i nie będzie już o co pytać?

zawsze jest pod ręką Macierewicz z swoją komisją i pytań nie zabraknie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.