Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Jak skończysz spijać miód z ust Kulpy i Elbika, którzy za kasę napiszą wszystko to daj znać.

Jak łatwo pisze się takie pomówienia w sieci, korzystając ze swojej anonimowości.

Powidz mi mój przyjacielu, od kogo miałbym niby wziąć pieniądze i za co. Chętnie poczytam :)

Ok Twoje odsłuchy sa lepsze niż moje, Twoje maja sens , a moje nie . Niech tak będzie.

Sly nie słuchał Aurendera po USB, tylko SPDIF. A to różnica i stąd pewnie rozbieżności w opiniach.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Proponuje zawieszenie broni z Elberothem do konca AS2013 w koncu ma odpowiedzialne zadanie, musi byc wypoczety i z dobrym samopoczuciem, a to forum potrafi wnerwic przeciez ;)

Pozdr.

Elb po raz kolejny kłamiesz!!! Pisałem to już tyle razy, że odsłuch Aurendera S10 w obecności Pana Hansa, poprzedniego dystrybutora odbywał się po kablu USB Audiomica. I Linn Akurate DS po kablu BNC Stealth Sextet podłączony do tego samego DAC-a(Esoteric K-01 i Accustic Arts) zmiótł tego Aurendera. Dystrybutor był poważnie zszokowany i nie mógł uwierzyć w to co słyszy. Różnica była na tyle duża że ta sama muzyka z pliku 16/44 grała z Linna nawet lepiej niż te same tytuły z Aurendera jako pliki 24/96!! I chcąc kupić drugi transport, do innego systemu musiałem kupić drugiego Linna mimo, że ten Aurender bardziej mi pasował jako Design, wygląd i wykończenie.

Co ciekawe ten sam Aurender lepiej grał pliki z mojego NAS-a niż takie same z wbudowanych dysków.Nie wiem jakim cudem bo przecież i tak zapisuje to w swojej pamięci SSD. Może jest tak, że jak jego dyski nie są używane i parkują w bezruchu to może mniej sieją zakłócenia.Trudno mi powiedzieć dlaczego ale tak zauważyłem. Dlatego ubolewam, że nie ma wersji Aurendera takiej jak W20 ale bez dysków a tylko do współpracy z NAS-em.

Sly,

Po co tak ostro, może po prostu nie pamietal.

Sam chciałem Hansa odpytać o jego wrazenia po odsłuchu u Ciebie, ale jakos się nie zebrałem ,a potem przestal być dystrybutorem Widealab, nie wiem czy w ogole jest nadal w branzy.

Te wszystkie transmisje cyfrowe sa bardzo zagadkowe, nas'y, dac'i, kable usb i LAN, dyski twarde i ssd , ciagle jesteśmy na początku drogi.

U mnie niektóre hiresy tez graja gorzej od 16/44,1 , nawet w tych samych plytach , zalezenie od kryteriów.

Jeśli szukac glownie muzykalności, to hires odchudza nieco dźwięk , dając w zamian dynamikę, rozdzielczość ,selektwynosc , scene. Szczególnie wyraźne jest to w muzyce symfonicznej.

Mysle, ze rodzaj słuchanej muzyki i preferencje słuchacza determinują oceny i wygłaszane opinie, stad nieraz nie można się dogadać.

Konto w trakcie usuwania

Ae pisałem to juź kilka razy a on ciagle to samo że odsłuch był po SPDIF. Chyba wiem lepiej jak odbywał się odsłuch. Zresztą Hans przy tym był i jeszcze zostawił mi tego Aurendera na tydzień więc miałem dużo czasu na testy. Fajny sprzet ale to jeszcze nie był to. Może ten W20 byłby dla mnie już ok, ale póki co poczekam na inne opcje i nowości. Wbudowane dyski nie są mi potrzebne a obsługa NAS-a w Aurenderze jest fatalna.

Jak łatwo pisze się takie pomówienia w sieci, korzystając ze swojej anonimowości.

Powidz mi mój przyjacielu, od kogo miałbym niby wziąć pieniądze i za co. Chętnie poczytam :)

Powim bo widzę, że żyć beze mnie nie możesz. Na pewno nie jesteś moim przyjacielem!

Żeby opisać Twoje wszystkie wątki handlowe i kłamstewka to by stron na serwerze brakło.

Pod żadnym nickiem tak jak Ty się nie ukrywam więc nie wiem o jakiej anonimowości piszesz. Zapraszam serdecznie do siebie to poznasz nawet moją wrodzoną gościnność.

W nirvance Ci nie wyszło i stąd te żale, jak jesteś taki mądry to po co banowałeś oponentów. Prawdy się boisz obłudny misiaczku.

Dajcie juz spokoj Elberothowi, nie ze stosuje w jego strone wazeline, tylko ma facet na glowie AS trzeba to zrozumiec. Na AS patrzy jednak caly swiat, to jednak wazna impreza, powinno nam zalezec zeby dobrze wypadla.

A co ma jedno do drugiego? Prawda to prawda a interesy to inna rzecz a zresztą i one powinny opierać się o prawdę.

Czlowiek zestresowany jest mniej wydajny robi bledy ma problemy z tworczym mysleniem itp...ja bym mu odpuscil na ten szczegolny okres, ale jak tam chcecie.

A co ma jedno do drugiego? Prawda to prawda a interesy to inna rzecz a zresztą i one powinny opierać się o prawdę.

Wiadomo przeciez , ze sa rozne prawdy, przynajmniej trzy , jak wiemy dzięki ks Tischnerowi :

"Są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i gówno prawda”

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

interesy to inna rzecz a zresztą i one powinny opierać się o prawdę.

... a politycy powinni być uczciwi, Macierewicz powinien zostać prezydentem a w Polsce zawsze powinno świecić słońce .... ;)

Wiadomo przeciez , ze sa rozne prawdy, przynajmniej trzy , jak wiemy dzięki ks Tischnerowi :

"Są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i gówno prawda”

A ja to wiem nie dzięki księdzu a dzięki...Jaszczukowi z 07 Zgłoś się.... :-)

Elb po raz kolejny kłamiesz!!! Pisałem to już tyle razy, że odsłuch Aurendera S10 w obecności Pana Hansa, poprzedniego dystrybutora odbywał się po kablu USB Audiomica.

Wydawało mi się, że pisałeś o SPDIF. Tak czy inaczej, porównujesz transmisję SPDIF (Linn) do USB (Esoteric), a to niestety porównywanie jabłek do pomarańczy. Wszystko zależy bowiem od implementacji poszczególnych wejść w danym komponencie, i równie dobrze na innym urządzeniu może być odwrotnie (co jak rozumiem przytrafiło się Marslo).

Możliwe zatem że obaj macie rację.

.....................................................................................

..................................................................

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elb po raz kolejny kłamiesz!!!

Przy okazji - Sly, umówmy się może, że nie używamy słów, których znaczeń nie rozumiemy. Tym bardziej, jeżeli zamierzamy to robić w formie oskarżenia kierowanego pod czymś adresem.

► kłamać

1. świadomie mówić nieprawdę;

źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

► kłamstwo – wypowiedź zawierająca informacje niezgodne z przekonaniem o stanie faktycznym. Kłamca przekazuje informacje niezgodne z jego przekonaniem o rzeczywistości z intencją, by zostały one wzięte za prawdziwe.

źródło:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naprawdę działa cuda. Polecam wszystkim.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marslo

celem ostrzeżenia blokuje niektórych przed rozkręceniem kolejnej pyskówki w wątku

może mała przerwa zniechęci do kolejnego " rozkręcenia " ciągle tego samego problemu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Cir,

Mysle , ze przyszedl na to czas.

Bardzo boleje nad przypadkami konfliktow personalnych zasluzonych dla audiostereo kolegow.

Jednak pewne granice nie powinny byc przekraczane, zgadzam sie.

Prosba do kolegow o wazenie slow w kolejnych wypowiedziach.

Konto w trakcie usuwania

marslo

celem ostrzeżenia blokuje niektórych przed rozkręceniem kolejnej pyskówki w wątku

może mała przerwa zniechęci do kolejnego " rozkręcenia " ciągle tego samego problemu

Sluszna decyzja, Cir ponoć idziesz na szefa moderacji?

Z tego co wiem Jcat jest trudny do pobicia , ale moj AudioAero nie chcial z nim wspolpracowac. U mnie najlepszy dotad pod wzgledem cena/jakosc jest Entreq Konstantin.

Konto w trakcie usuwania

Panowie, który z kabli USB ma najlepszą relację ceny do jakości i zapewnia czystą transmisję bez trzasków z komputera?

Witaj,

Jeżeli chodzi o kable USB, to na co dzień mam Wireworld Ultraviolet pomiędzy laptopem a DAC / konwerterem spdif oraz pomiędzy konwerterem spdif a jego zasilaniem bateryjnym zwykły kabel n/n z MM.

Miałem już u siebie na odsłuchach wszystkie kable USB Wireworld od Ultraviolet po Platinum. U mnie w systemie różnica miedzy najtańszym a najdroższym była praktycznie niezauważalna … dlatego też został Ultraviolet.

Teraz od wtorku mam na odsłuchach JCat no i jest tz. „lekutki opad szczeny”. Oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu. Poprawa jest we wszystkich aspektach. Za cenę ok 1300 zł to taka zmiana jest zdecydowanie warta wydanych pieniędzy. Jeżeli JCat jest zbliżony do Entreq Apollo za kilka razy więcej to nie ma co się zastanawiać.

Pozdrawiam

Artur

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Kto to sprzedaje w Polsce ów JCat? Można jakiś link do opisu? Nie znam sie na USB:-)

Jest to produkt Marcina Ostapowicza (Marcina_GPS) z JPlay - oto link do strony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Jest to produkt Marcina Ostapowicza (Marcina_GPS) z JPlay - oto link do strony:

Ukryta Zawartość

Dzięki za linka

Czy mozna go wypozyczyć? Rozumiem, że w klepach audio go nie ma tylko zamawia się u producenta?

Ukryta Zawartość

marslo ty to masz pecha. Kolejny dobry kabel USB u ciebie nie działa a u innych działają doskonale.

Trudno mi się nie zgodzić :)

Moreno,

Wejdze na strone z linku , tam się wszystkiego dowiesz.

Konto w trakcie usuwania

Czy mozna go wypozyczyć? Rozumiem, że w klepach audio go nie ma tylko zamawia się u producenta?

Skieruj zapytanie do Marcina Ostapowicza, na pewno skontaktuje się z Tobą na e-maila i ustalicie warunki (nie trzeba płacić w EUR, można w PLN, Marcin przeliczy kasiurę po kursie NBP). pozdrawiam A

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.