Skocz do zawartości
IGNORED

Optymalne źródło dźwięku do 20 tyś PLN

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja nie pisałem o awaryjnosci Metronome tylko o Audio Research! Nic nie wiem o tym, żeby Metronome był awaryjny.

To bardzo krzywdząca opinia dla amerykańskiej firmy. Tak naprawdę, o awaryjności możemy mówić w przypadku ich lampowych wzmacniaczy mocy. Tu niestety sprawdza się stare audiofilskie powiedzenie, że dużo lamp = problemy.

Preampy i odtwarzacze są w zasadzie bezawaryjne. Na pewno ARC CD-8 nie jest bardziej awaryjny niż jakikolwiek odtwarzacz Metronome.

Ja miałem cały system ARC przez 2 lata i nie miałem najmniejszych problemów. Podobnie kilku moich znajomych. Za to w takim 'bezawaryjnym' dCSie, poleciał mi wyświetlacz (rozlał się kwarc - sam z siebie).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Przestańcie już pisać nie na temat. Pisanie o CD/DAC, które umożliwiają aktualizację oprogramowania jest dużo ciekawsze niż wycieczki słowne.

Czy ktoś zetknął się w realu z takimi konstrukcjami? Chodzi mi o sprzęt, który ,,rozwija się" wraz z postępem technologii. Który dzięki swojej konstrukcji jest otwarty na przyszłościowe rozwiązania. Chodzi mi o konkretne przykłady.

Wiem, że Devialet co jakiś czas uaktualnia swoje oprogramowanie i polepsza funkcjonalność swoich urządzeń. Wiadomo, że robi to też DCS, MSB.

Jakie więc obecnie dostępne urządzenie cyfrowe jest najbardziej ,,otwarte" na uaktualnienia waszym zdaniem?

NIe chcę kupić za kilkadziesiąt tysięcy PLN czegoś co za dwa lata będzie już przestarzałe.

NIe chcę kupić za kilkadziesiąt tysięcy PLN czegoś co za dwa lata będzie już przestarzałe.

to kup na przeczekanie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i będziesz miał dac, który nie jednego starego hienda pogoni, podobno...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy Devialet zaoferował jakieś upgrady poza kolejnymi wersjami 'łatkami', mającymi rozwiązać istniejące problemy ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>arek67

bo trudno będzie Tobie pogonić najlepszy przetwornik do grania muzyki, jakim jest PCM1704! w urządzeniach zrobionych przez Reimyo.

Znajdą się lepsze, ale to nie będzie to, szczególnie na dłuższą metę...

I dlatego polecam to Reimyo w tym wątku.

Nawet był w dobrej cenie na ebayu.de :

Ukryta Zawartość

Ja jednak polecam ARC CD8 - jeśli ktoś słucha płyt cd - bajka. Do 20 tys. zdecydowanie jeden z najmocniejszych faworytów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja jednak polecam ARC CD8 - jeśli ktoś słucha płyt cd - bajka. Do 20 tys. zdecydowanie jeden z najmocniejszych faworytów.

z tego co pamiętam poprzednio miałeś Accu dp500?....napisz kilka słów co się zmieniło po przejściu na ARC-CD8

Ukryta Zawartość

Ja jednak polecam ARC CD8

Miałem dość długo.

Znakomity,ale jednak troszkę słabszy od Reimyo CDP-777.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

z tego co pamiętam poprzednio miałeś Accu dp500?....napisz kilka słów co się zmieniło po przejściu na ARC-CD8

Bardzo lubię DP 500 jednak ARC ma lepiej kontrolowany bas, lepsze oddanie rytmu - gra jeszcze bardziej analogowo.

Dodaje te trochę pazura którego z DP-500 czasami brakuje. Wszystko jednak zależy od systemu. W moim bardziej się

sprawdza ARC CD8 ale pewnie są i takie w których DP-500 może wypaść lepiej.

ARC CD8 ale pewnie są i takie w których DP-500 może wypaść lepiej.

Moim zdaniem nie ;).

U mnie ARC-CD8 zastąpiło DP-700,od którego było bez żadnych wątpliwości lepsze,i to w pełnym systemie Accu.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Moim zdaniem nie ;).

U mnie ARC-CD8 zastąpiło DP-700,od którego było bez żadnych wątpliwości lepsze,i to w pełnym systemie Accu.

Właśnie ,że w pełnym systemie Accu -" za dużo cukru w cukrze " jednak istnieją systemy bardzo ofensywne w których

player Accu może wprowadzić trochę spokoju- kultury ;)

Tyle że CD-8 także jest bardzo nasycony i gładki ... nie bardzo potrafię sobie wyobrazic system, w którym mógłby zagrać lepiej. O DP-500 w kontekście CD-8 nie ma nawet co wspominać, bo to nie ta półka.

Magnepan ty zwykły prostak jesteś, ale wiedza o tym pochodzi z twoich wpisów, więc pretensje miej do siebie.

E , chyba przebijasz mmnie w każdym calu a do tego wazelinujesz się na okrągło z kim popadnie.

bo trudno będzie Tobie pogonić najlepszy przetwornik do grania muzyki, jakim jest PCM1704! w urządzeniach zrobionych przez Reimyo.

Znajdą się lepsze, ale to nie będzie to, szczególnie na dłuższą metę...

Jeśli pójdziemy tym tropem to ja mam super CD bo u mnie siedzi w środku 4 x PCM1704;-)

A u mnie 16x PCM1704 :p

Jeśli pójdziemy tym tropem to ja mam super CD bo u mnie siedzi w środku 4 x PCM1704;-)

i właśnie gitara, bo masz super cdp który gra muzykę! - teraz już otwierasz tylko tematy w zakładce muzyka, a zaglądając do hienda robisz kilka przysiadów, ręce do góry, kilka oddechów i masz problema z głowy :-)))

A u mnie 16x PCM1704 :p

Wiemy;-)The TRINITY DAC uses 8 hand selected PCM1704 in the highest grade per channel, on a special 4 layer PCB with 6 etreme low noise voltage regulators. Means 16 PCM1704 in total. The architecture can be scalled we can easily design a DAC with 16 or 32 DAC ICs, if customers can afford this.

160 000 PLN = 1 PCM 1704 = 10 000 PLN.

Czyli jakby zrobili z 32 na kanał to by kosztował 640 000? ;-)

Tak czy inaczej coś musi być w tych starych 1704 skoro wybiera się je do takich DACów jak Reimyo i Trinity.

i właśnie gitara, bo masz super cdp który gra muzykę! - teraz już otwierasz tylko tematy w zakładce muzyka, a zaglądając do hienda robisz kilka przysiadów, ręce do góry, kilka oddechów i masz problema z głowy :-)))

WIem że gra muzykę ale korci przekonać się co w trawie piszczy;-)

W Reimyo czyni " cuda " nie tylko PCM1704, niestety...

wyjscie analogowe można poprawić - wiadomo, jak wszędzie - że najlepiej gra świadome DIY., niestety... :-)

słuchał ktoś ARC CD9?

Chyba mało kogo na to stać aby kupić CD9 w Polsce... właśnie przeczytałem że cenę CD6 ustalono w Polsce na 41 600! W USA 9000 USD...Chyba polska cena jest taka specjalnie aby dawać 35% rabaty i tak wyjść bardzo dobrze na swoje...

słuchał ktoś ARC CD9?

Gdzieś czytałem, ze sonicznie nie różnią się z CD8 . Podstawowa różnica : CD9 ma wejścia cyfrowe i może pracować jako DAC .

W Reimyo czyni " cuda " nie tylko PCM1704, niestety...

Tomuś

O tym wiesz najlepiej -bo masz przecież gościa od modyfikacji Reimyo własnie Ty..................więc dla Ciebie zawsze będzie to ale))

Chyba mało kogo na to stać aby kupić CD9 w Polsce... właśnie przeczytałem że cenę CD6 ustalono w Polsce na 41 600! W USA 9000 USD...Chyba polska cena jest taka specjalnie aby dawać 35% rabaty i tak wyjść bardzo dobrze na swoje...

ARC CD9 wyceniono w Europie na 14500 euro co przy kursie euro daje kwotę 60.000 zł.

To i tak tanio........ARC CD9 wyceniono w Europie na 14500 euro co przy kursie euro daje kwotę 60.000 zł. Cena w polskiej dystrybucji 41.600 to jak duża okazja.

20.000 zł w prezencie to dużo, naprawdę dużo i to bez negocjacji.

ARC CD6 a nie CD9 bez negocjacji kupiłbyś inny tańszy i z tego co wiem tranzystorowy odtwarzacz ... cóż czasami trzeba bardziej przyjrzeć się " okazją " ;)

ARC CD6 a nie CD9 bez negocjacji kupiłbyś inny tańszy i z tego co wiem tranzystorowy odtwarzacz ... cóż czasami trzeba bardziej przyjrzeć się " okazją " ;)

To co firma ARC cofa się z numerologią - CD6 ? Najnowszy player to CD9 a więc to jakiś zdegradowany model [? ]

To co firma ARC cofa się z numerologią - CD6 ? Najnowszy player to CD9 a więc to jakiś zdegradowany model [? ]

z tego co wiem to CD6 to nowy tańszy od topowego CD9 model

mają w ofercie dwa nowe modele

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.