Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Research dsi200

2socks

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdziwe kuriozum polega na tym, że od lat na tym forum jest zawsze co najmniej jeden tego typu osobnik, a reszta towarzystwa zamiast go po prostu ignorować, daje się wciągać w, do niczego nie prowadzące, dyskusje, a od czasu do czasu zaczyna biadolić, że ten czy ów osobnik psuje ileś wątków. Tylko kto mu na to pozwala? :-)

Piano, nie nadwerężaj się.Nigdy nie pisałem że masz kolumny do wymiany a co się tyczy Gryphona to mam prawo

mieć zdanie o tych wzmacniaczach takie jakie mam.System jaki posiadałeś czy posiadasz najważniejsze żeby podobał

się Tobie i nie mam już chęci nikogo przekonywać ani zniechęcać do niczego. Każdy ma to co chce mieć albo na co go stać.

Zamykamy temat dobrego dżwięku.

Tak.

Zamknij temat, bo mógłbym co nieco jeszcze dorzucić, tylko po co?

Przecież większość wie o Twoich audio praktykach wystarczająco dużo, ze o Nu Jazz i podobnych nie wspomnę.

Ja mam w avatarze"Magnepan"??!

pare przemyśleń po odsłuchaniu i próbach odsłuchania paru klocków...

po pierwsze to że chce się posłuchać jakiegoś sprzętu a nawet dzwoni z prośbą o odsłuch nie znaczy że takowy nastąpi, w tym miejscu serdecznie pozdrawiam załogę hificlub i zlanie mnie po całości już drugi tydzień, chyba Electrocompaniet odpadł i to nie ze względu na walory soniczne... dodatkowo jako ciekawostkę dodam że próbowałem z ogłoszeniem o ECI4 z giełdy hifi.pl ale osoba sprzedająca rozwaliła mnie odpowiedzią mailową na moje pytanie o wypożyczenie sprzętu za kaucją na odsłuch, cytuje - "odsłuch? a w jakim celu odsłuch?" :) nie no, chyba powinienem przeprosić i z pocałowaniem w rękę wziąć ECI4 bo to najlepszy wzmacniacz we wszechświecie i okolicach jest a ja cham i prostak propozycjami odsłuchów podważać to zamierzam. przepraszam, nie godnym Electrocompanieta...

Jeff Rowland daleko ode mnie (geograficznie) ale jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa...

Słuchałem za to Pass'a int-150 i bezpośrednio mogłem porównać z ARC. moje przemyślenia następujące... Pass grał najmocniej basem i bardzo rytmicznie, inna sprawa że ten bas był często poza kontrolą i jawił się jako dominujący na scenie. w Audio Researchu bas bardziej subtelny, konturowy i kontrolowany, chociaż bardziej w tle względem środka pasma i góry. Ważna uwaga wobec tego co pisałem pare dni temu - ARC zaczał grać o wiele spokojniej i muzykalniej po paru dniach ciągłej pracy... naprawdę było słychać różnice. Dźwięk nabrał sznytu i kultury i w okolicach końca ub. tygodnia byłem gotów brać go tak jak stał. Pass ustępował w tym zestawieniu w jakości wokali i rozmieszczeniu sceny ale średnica, rytm i muzykalność bardziej dla Pass-a. Przypomne co grało w tym porównaniu razem ze wzmakami - cd Metronome cd8t, kolumny thiel 2.4se połączone tara labs air3. nazwy xlr nie wspomne, polska manufaktura ale "wygoniły" u mnie w systemie Acrolinka 7n-2070.

Cały czar połączenia zestawu z ARC prysł jak pożyczony cd Metronoma (wyjście lampowe) zamieniłem na mojego CEC-a tl51xr. Renata Beger ma w sobie więcej uroku niż granie w tym setupie. ARC zaczął być drażniący, wysokie dominujące i chociaż wszystko słychać wyraźnie i dokładnie to nie daje to w dłuższym okresie radości ze słuchania a wręcz drażni...

...a teraz deserek... tak wiem, pisałem że "nie" dla lampy ale tak się złożyło że zawitałem do sklepu gdzie zanabyłem Accu e-550, gatka szmatka i koniec końców pożyczyłem Octave V110. Tylko krowa zdania nie zmienia :P Tak, wiem, tam są jeszcze inne lampy ale Ayon mi nie podchodzi a słuchałem już pare razy, podobnie Leben, Nawet próbowałem przy okazji wizyty ale z całym szacunkiem - nie..

Octave wziąłem do domu i jak na razie zagrał najlepiej... i to nie jest kwestia że ma w tym porównaniu najwybitniejsze wokale, wysokie, średnice, konturowy i najlepiej kontrolowany bas, najszerszą scenę z najprecyzyjniej ulokowanymi źródłami pozornymi... nie, on po prostu daje radość ze słuchania muzyki i wszystkie te wcześniej wymienione elementy ma w jakiś sposób wzajemnie ułożone i wypośrodkowane... posłucham go jeszcze ze 2 dni i się zastanowię... bo wiadomo jak to na początku odsłuchu... euforia jakaś cy cuś a potem się człowiek przyzwyczaja i dogania go rozsądek ;)

lemma tucana wzmacniacz tranzystorowy zintegrowany, mocny, wydajny, trochę ciemniejszy w brzmieniu, mniej przejrzysty.

Cena około 17k , wystarczy jeszcze na dobry kabel zasilający. Może zagra...

ładna lotna nazwa - bardziej marketingowcy

Księgowi.

-

Ten Metronome dodawał czaru muzyce a gdy go zabrakło czaru również ubyło.

Kiedyś miałem odtwarzacz Metronoma na lampach, strasznie mi się podobał, ale dlaczego,

tego nie wiem...grał z jajem

Kiedyś miałem odtwarzacz Metronoma na lampach, strasznie mi się podobał, ale dlaczego,

tego nie wiem...grał z jajem

Bo Metronom to muzykalna maszyna w przeciwieństwie do CEC'a.

Ja tutaj chyba kolegom forumowiczom jestem winny przedstawienie jakiś wniosków z poszukiwań.. a więc finalnie padło na.. ARC'a.

Człowiek ponarzekał, ponarzekał ale wygrała szeroka i detaliczna scena, precyzja i prawdziwość wybrzmień.. a najbardziej to chyba wygrało to, że przy głośności "1" słychać dokładnie tak samo wszystko i szczgółowo jak przy rozdartym wzmaku na skali potencjometru.. Jako że jestem "właścicielem" dzieci w wieku lat 1 i 7 - bezcenne.

Teraz, przy założeniach cd i dac w jednym, poszukuje źródła ale z tym tematem zaczynam się uzewnętrzniać w wątku kolegi moreno1973..

Ja tutaj chyba kolegom forumowiczom jestem winny przedstawienie jakiś wniosków z poszukiwań.. a więc finalnie padło na.. ARC'a.

He, he, he podoba mi się i niech pozostali się uczą - Audio Research is da.Zapraszam na drinka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.