Skocz do zawartości
IGNORED

PC AUDIO VOODOO STRIKE BACK

rambo54

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie, nie wszyscy na raz.. ;)

Ukryta Zawartość

Przy okazji mam pytanie: powiększyłeś RAM z 2GB na 4GB i usłyszałeś, że dźwięk jest lepszy. Dlaczego nie powiększyłeś od razu do 16GB? Wtedy dźwięk byłby jeszcze lepszy.

A bo się tylko 4 mieści- i co?

Nieno sorry, to już trzeba mieć zaawansowaną martwicę mózgu, żeby usłyszeć takie rzeczy lol

skoro trzeba- panie klata...

kefir.

maślanka lepsza a brie jako zawieszenie miękkie pod lapka- wspaniale brzmi

jeszcze rolki papieru toaletowego pod plinte (za wątkiem o Lenco-75)

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Przy okazji mam pytanie: powiększyłeś RAM z 2GB na 4GB i usłyszałeś, że dźwięk jest lepszy. Dlaczego nie powiększyłeś od razu do 16GB? Wtedy dźwięk byłby jeszcze lepszy.

A bo się tylko 4 mieści- i co?

To koniecznie trzeba wymienić płytę główną na taką, która pomieści, obsłuży 16GB.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

To koniecznie trzeba wymienić płytę główną na taką, która pomieści, obsłuży 16GB

mała się nie pieści

mowa oczywiście o płycie

Nowości - proszę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak tu nie wierzyć takim firmom ja SOtM ;)

Powinno się bojkotować firmy, które umoczyły więcej niż raz wprowadzając na rynek gadżet voodoo może wtedy branża zrozumiała by że nie tędy droga.

Ukryta Zawartość

A ja nieświadomy kupiłem kabelek USB z PC do DACa 5m za 9,90pln.... a patchcordy daję za 3,50 - i klienci narzekają na jakość obrazu w przeglądarkach.....

Jak byś przesuną przecinek to by mniej narzekali ;)

Nowości - proszę:

Ukryta Zawartość

Dramat. I właśnie protokół tcp został unieważniony.

Prawda - i zbyt był by większy.

Bardzo podobają mi się też światłowody Toslink ze złoconymi wtykami.

Ty chyba nie jesteś z branży.

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Na kolory wydruku rownie pozytywnie powinno wplynac zainstalowanie sterownikow skopiowanych wczesniej na rozmagnesowana plyte CD - bron boze nie z tej dolaczonej przez producenta!

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

"Branża" na tym Forum to audio - pracuję jako informatyk i chyba zacznę polecać wszystkim złote kable USB - drukarki wydrukują ładniejsze kolory...

i edytory tekstu nie beda nic tracic podczas wpisywania, a kopiowane 100 x dane nie straca nic ze swojej zawartosci, tak jak to dzieje sie podczas kopiowania plikow w audio. tu podobno kazda kopia cyfrowa pliku powoduje jego degradacje slyszalna dla niektorych. z litosci nie bede wymienial ich nickow.

Na kolory wydruku rownie pozytywnie powinno wplynac zainstalowanie sterownikow skopiowanych wczesniej na rozmagnesowana plyte CD - bron boze nie z tej dolaczonej przez producenta!

nie wspominajac o platformach antywibracyjnych pod sama drukarke i podstawkach pod kable. eh niby taka postepowa branza, a nie potrafia wykorzystac potencjalu tkwiacego w swiatlych glowach audio guru.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Dziękujemy Absinth3

A tak coś bardziej merytorycznie..? Jakieś nowości..?

Dziękuję za dziękuję.

Coś bardziej merytorycznie, to Koledzy może coś wyśmieją- można wtedy spróbować :)

PS wątek nie jest PC merytoryczny tylko wudu

a poza tym gram sobie z lapka, nie oczekując cudów po spotify/fidelify/asio4all i jest przyjemnie, acz nie audiofilsko. Spoti ma super bazę, więc jest OK

Pozdrawiam

Może coś dla fanów DACów czułych na zaszumione 5V z USB:

Ukryta Zawartość

Kończę wpisy, można tak bez końca....

>ayran: może wrócimy do ipx ? albo jakiś ATCP (AudiophileTCP) ?

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Mam dwie sztuki tego... Jestem bardzo zadowolony. Kupiłem najpierw jedną i wpiąłem to do laptopa, a do tego kabelek usb od DAC. Zagrało to tak jakby czysciej, przejrzyściej, tak jakby bardziej odważnie.

Pojechałem po drugi i po podłączeniu z drugiej strony laptopa do gniazda USB gdzie jest wpięty dysk zewnętrzny okazało się, że dźwięk tak jakby złagodniał. Pomyślałem, że przedobrzyłem i coś sie zamuliło. Jednak po wyjęciu tego drugiego dźwiek był troche taki jakby szorstki. Ten drugi po prostu wyrównał to brzmienie. Tak czy inaczej mam je wpięte do laptopa i jestem zadowolony.

Jeśli chodzi o rzucanie czymś o podłogę, lub walenie młotkiem, to raczej typowe dla dzieci w wieku przedszkolnym w sytuacj gdy świat takiego malucha przeraża i nie jest on wstanie zrozumiec co się wokół dzieje.

Ze względu na to że w wątku, z którego cytat pochodzi dostałem bana napiszę co myślę tu.

Widzę że kolega ma dac podobny do mojego, czyli z asynchronicznym konwerterem z własnym zasilaniem.

Jak kolega wytłumaczy działanie tego g..wienka w takiej konfiguracji?

No i pytanie dodatkowe co zmieniło ww. g.. w sygnale przesyłanym z dysku że zmiana została "usłyszana"?

Cytat dotyczy Jitterbug'a ;)

Czyli kolejnej śmiesznej kostki, która ma w cudowny sposób poprawić to co działa bardzo dobrze bez niej ;)

Wiara i marketing czynią cuda

Dodaj "Reklama dźwignią handlu". Od jakiegoś czasu wsłuchuje się w reklamy telewizyjne lub oferty telefoniczne. Zawsze po krótkim przeanalizowaniu w myślach, tego co usłyszałem lub obejrzałem w kineskopie odkryłem "haczyk". Nigdy nie jest tak, że jeśli coś jest tylko za 99gr lub gratis, wyjdziesz na tym do przodu. Figurki pod kable też podnoszą klasę sprzęt co najmniej o jedno piętro. Wystarczy naiwnie łyknąć tę poezję, którą tak pięknie kreślą recenzenci. Z pewnością bardzo dużo gadżetów do systemów audio coś tam, mniej lub więcej poprawia, ale zdrowy rozsądek gra tu pierwsze skrzypce. Jestem pewien, że sprzęt klasy High-end zagrał by lepiej niż mój budżetowy, ale nawet mój kolega, najlepszy ściemniacz z północno-wschodniej Polski nie wcisnął by mi np. wygrzewacza do kabli.

Ze względu na to że w wątku, z którego cytat pochodzi dostałem bana napiszę co myślę tu.

Bo, oczywiście, najprościej jest dać bana niewygodnemu dyskutantowi. ;)

Z pewnością bardzo dużo gadżetów do systemów audio coś tam, mniej lub więcej poprawia, ale zdrowy rozsądek gra tu pierwsze skrzypce. Jestem pewien, że sprzęt klasy High-end zagrał by lepiej niż mój budżetowy, ale nawet mój kolega, najlepszy ściemniacz z północno-wschodniej Polski nie wcisnął by mi np. wygrzewacza do kabli.

Każdy ma gdzie indziej postawioną granicę gdzie zapala się lampka ostrzegawcza. Ja najczęściej gdy mam wątpliwości co do tego czy ktoś nie chce mnie zrobić w konia (nie ważne świadomie czy nie), zadaje sobie pytanie jak to działa i dlaczego ma być lepiej. Jak nie znam odpowiedzi pytam mądrzejszych od siebie. Jak odpowiedzi racjonalnej nie ma uznaję, że producent jest oszustem (nieważne świadomy czy nie).

Od oszustów się nie kupuje, ich trzeba zmuszać do uczciwej pracy ;)

Bo, oczywiście, najprościej jest dać bana niewygodnemu dyskutantowi. ;)

Najśmieszniejsze że nie zacząłem nawet pisać ;)

I podłączył dwa ;)

Wcześniej nie próbowałem, Audioquest raczej poleca pojedynczo lub równolegle. Sugerują jedynie podłączenie szeregowo z Dragonfly.

Dzisiaj podłączyłem tak jak wspomniałeś i jestem bardzo zdziwiony.

Dźwięk jest lepszy (chyba), inny bardziej szczegółowy, taki sterylny, lepsza przestrzen i trojwymiarowość.

Jest jednak mały minus. Mam wrażenie, że w moim systemie to za dużo szczęścia. Robi to duże wrażenie, bo wyraźniejsze i precyzyjniej podane detale zawsze przyciągają uwagę, ale boję się że na dłuższą metę moze to przeszkadzac ( męczyć). W konfiguracji takiej jak podałem wczesniej dźwięk jest podany łagodniej ale czy nie za bardzo jest przytępiony.

Inne podłączenia ( pojedynczy) są dobre - u mnie lepiej jak są dwa. Natomiast bez żadnego, dźwięk jest tak jakby rozmazany - to chyba najlepsze określenie.

Myślę, że w każdym systemie inaczej zachowa sie ta "wtyczka".

Dobrze by było jakby ktoś jeszcze się wypowiedział, kto ma do czynienia z tym JitterBug, bo wyglądam jak nawiedzony misjonarz ;) a daleki jestem o nawracania. Nie chcesz to nie kupuj. Zamiast tego można sobie zafundować np. butelkę Lagavulin 16, też będzie wiele emocji :)

Jak widać nie tylko szumów zasilania się kolega pozbył, ale i resztek zdrowego rozsądku ;)

Zaraz obok jest też temat, który idealnie nadaje się do tego wątku:

Ukryta Zawartość

Im bliżej końca tym bardziej panowie odlatują. ;) :)

Ukryta Zawartość

Zaraz obok jest też temat, który idealnie nadaje się do tego wątku:

Ukryta Zawartość

Im bliżej końca tym bardziej panowie odlatują. ;) :)

Nie wiedziałeś że producenci specjalnie sprzedają zepsutego daca, którego łatwo naprawić wymieniając bezpiecznik ;)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.