Skocz do zawartości
IGNORED

Jeśli Wszechświat jest Odpowiedzią, to jak brzmi Pytanie?

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Krzysztof Jackowski vs. GWno...

Najlepsza jest reakcja studentów Szkoły Policyjnej w Szczytnie - stają jednoznacznie w obronie jasnowidza. :)

Czyli grupa ludzi (przecież niegłupich) oficjalnie iprzyznaje się do wiary w zjawiska paranormalne!

Ci ludzie będą w przyszłości kadrą dowódczą Policji w Polsce.

To tak jakby studenci Akademii Medycznej napisali list w obronie jakiegoś znachora co leczy zamawianiem.

Oki - ale o co chodzi?

Chodzi mi mianowicie o to, że coraz więcej ludzi widzi świat szerzej niż tylko poprzez prymitywny pryzmat teorii mechanistycznych.

Czyli jak? Działa jasnowidzenie, czy nie działa? Wierzycie, czy nie wierzycie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A co jo jest GWno?

To coś co siedzi w głowach wyznawców kultu Prezesa?

I po ch... ta wcinka w być może sensownym temacie? Z gówniarskiego nawyku?

Jestem Europejczykiem.

GWno to taki organ polskojęzyczny ale antypolski.

Nie służy Polakom, służy NWO i międzynarodowym korporacjom i dlatego zdusi w zarodku wszelkie podejrzenia, że świat to może być coś więcej niż idee socjalizmu (wiecznie żywe).

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przede wszystkim maja zle podejscie do zjawisk paramormalnych. To sa normalne zjawiska wynikajace z naszej duchowej , energetycznej natury.:)

Ale oni tą naturę negują!

Dla nich człowiek to kawał mięsa.

A postrzeganie pozazmysłowe jest faktem.

Nie chodzi o czyjeś widzimisię ale o fakt potwierdzony w doświadczeniach na zwierzętach.

Polecam ten film gdzie m. in. Rupert Sheldrake tłumaczy swoją teorię pól morfogenetycznych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cieszy prostego człowieka, robotnika budowlanego, gdy nasi forumowi intelektualiści (dr i Tomaszek na L4), znani, przy okazji, z niepospolitego wyczucia i taktu, wszczynają dyskusje swiatopoglądowe..

"Paramoralne" zjawiska z pewnością są normalne, ale żeby paranormalne było normalne - to miażdży moją wyobraźnię :)

Kartonik a (własciwie talia),papieru zadrukowany kolorowymi symbolami, fusy z kawy i tysiące innych artefakciątek otrzymują nadprzyrodzony dar decydowania o losach ludzi i świata...a jakiś Bolesław Piertucki z Sępólna wyczuwa woń zwlok z tysiaca km...

Moja wrózba; W przyszły roku umrze znany polityk, także znany aktor, ja będę starszy, a niektórzy będą dalej pieprzyć jak pieprzyli...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

GWno to taki organ polskojęzyczny ale antypolski.

Nie służy Polakom, służy NWO i międzynarodowym korporacjom i dlatego zdusi w zarodku wszelkie podejrzenia, że świat to może być coś więcej niż idee socjalizmu (wiecznie żywe).

Nie wiem jak tam jest naprawdę z tym Wszechświatem.

Co do GWna przyznaję Ci rację.

new-world-order-america.jpg

...a jakiś Bolesław Piertucki z Sępólna wyczuwa woń zwlok z tysiaca km...

A pies przez 10 lat wychodził po swojego pana zawsze na ten sam pociąg którym pan wracał do domu.

Dowód że postrzeganie pozazmysłowe nie istnieje. Jest tylko tresura. Pies przecież powinien wiedzieć że jego pan zmarł w pracy.

A głupi nie widział i każdego dnia przez kolejnych 10 lat czekał na pociąg z panem. Zawsze o tej samej porze. Pociąg przyjeżdżał i pies szedł do domu.

A może... może pan BYŁ w tym pociągu? I zawsze nim przyjeżdżał? I pies wiedział co robi?

Ukryta Zawartość

hachiko.jpg

Ukryta Zawartość

Polecam serdecznie ten film na YT, który linkuję powyżej - rozwala moment gdy (41:40) paru Chińczyków rozbija guz nowotworowy przy pomocy krzyku i wymachiwania rękami. :)

Wszystko pod kontrolą USG! :)

Bob , to nie jest moj problem. Sam musisz sie uporac ze swoim odbiorem rzeczywistosci.

Bob póki nie nauczy się co to jest KULTURA WYPOWIEDZI, już nie zapostuje nic w tym wątku. U mnie chamstwem można popisać się tylko raz.

Dla jednych jasnowidzenie to wiedza dla innych wiara.

W przypadku tego pieska myślę, że możemy mówić o dużym przywiązaniu. Czy da się to wytresować?

Jeśli parę lat codziennie odprowadzał pana na stację a potem odbierał go z pociągu to możliwe, że można brać tu pod uwagę pewien automatyzm.

Jednakowoż więź między psem a właścicielem jest dużo głębsza - w filmie do którego podałem link są przykłady wręcz telepatii potwierdzonej w doświadczeniach.

Warto obejrzeć!

Generalnie tracę wiarę w nauki medyczne.

Wszyscy moi znajomi lekarze to raczej ludzie inteligentni.

a tu doktor - ciężki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

PS. liczę na bana, chcę trafić do elity ;)

Ukryta Zawartość

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

HORATIO

O day and night, but this is wondrous strange!

HAMLET

And therefore as a stranger give it welcome.

There are more things in heaven and earth, Horatio,

Than are dreamt of in your philosophy.

Generalnie tracę wiarę w nauki medyczne.

Wszyscy moi znajomi lekarze to raczej ludzie inteligentni.

a tu doktor - ciężki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Lepiej chyba pogadać o rzeczach niesamowitych, niż o grających kablach...

Ukryta Zawartość

/.../.

Mówisz i masz, serdecznie gratuluję.

1af315ea9df654c902fac645bba9b96e.jpg

Pole morfogenetyczne to biopole, czyli pole elektromagnetyczne generowane przez organizmy żywe.

Na tej podstawie przyciągają się osoby o podobnych polaryzacjach lecz przeciwnych biegunach magnetycznych.

To pole, jego jakość odpowiada za jakość genów wszystkich osób jakie spotykamy w naszym życiu.

A pies przez 10 lat wychodził po swojego pana zawsze na ten sam pociąg którym pan wracał do domu.

Dowód że postrzeganie pozazmysłowe nie istnieje. Jest tylko tresura. Pies przecież powinien wiedzieć że jego pan zmarł w pracy.

A głupi nie widział i każdego dnia przez kolejnych 10 lat czekał na pociąg z panem. Zawsze o tej samej porze. Pociąg przyjeżdżał i pies szedł do domu.

A może... może pan BYŁ w tym pociągu? I zawsze nim przyjeżdżał? I pies wiedział co robi?

Ukryta Zawartość

hachiko.jpg

Pies kochał swojego pana nie pogodził się z jego śmiercią do tego pozostał mu wierny.

Ukryta Zawartość

Każda komórka generuje pole elektromagnetyczne.

Układ nerwowy to magistrale o naturze przede wszystkim elektrycznej przekazywania informacji.

Cały układ sterowania człowieka ma naturę chemiczną i elektryczną.

Tyle, że te wszystkie elementarne impulsy elektromagnetyczne są tak swobodnie ułożone w przestrzeni, że wypadkowe pole jest absolutnie przypadkowe, żeby nie rzec chaotyczne...

Zresztą organizmy żywe są zbyt ruchliwe aby pola w jakikolwiek sposób dopasowywały się.

Natomiast co innego w sferze bodźców chemicznych...

Pozwolę sobie dodać jednak że teoretycznie uważa się ludzkie mózgi za nadajniki/odbiorniki fal, jak w przeciwnym wypadku mógłby odkryć istnienie osoby tak odległej jak odległe od nas jest miejsce zamieszkania artystki.

Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności poznajemy w życiu osoby o cechach, jakie nam brakują, aby uczyć się ich od nich, czy uzupełniać w zespołach.

To samo dotyczy obszaru zainteresowań, światopoglądu czy innych systemów osadzonych głęboko w jaźni a definiowanych jako charakter człowieka, który jest niezmienny.

Szukałbym przyczyn w innym rodzaju oddziaływań.

Choć udział może mieć tu elektromagnetyzm. Jednak jest to tylko element składanki.

Są jeszcze nowo odkryte oddziaływania, choćby; splątanie (fotonów)...

Tak, wypada się zgodzić z Kolegą.

Ukryta Zawartość

Proszę przy okazji przyjrzeć się jak wygląda dyskusja na temat fizyki współczesnej na podrzędnym ale dość popularnym blogu.

Ukryta Zawartość

42?

Jestem ciekaw , czy zgadłeś ?

Czyli jak? Działa jasnowidzenie, czy nie działa? Wierzycie, czy nie wierzycie?

Spełnienie się wielu (aczkolwiek nie wszystkich) przepowiedni Nostradamusa ugruntowuje mnie w przekonaniu , że są ludzie obdarzeni szóstym zmysłem , tzn. zdolnością przepowiadania przyszłości , oczywiście jest wielu takich , którzy tylko bazują/zarabiają na naiwności ludzkiej , stąd mój ostrożny sceptycyzm do większości tego typu rewelacji .

Podobnie ma się rzecz z doniesieniami o UFO , wprawdzie nie jestem entuzjastą bliskich spotkań z inteligencją pozaziemską , niemniej nie neguję ich istnienia .

Piotr

Spełnienie się wielu (aczkolwiek nie wszystkich) przepowiedni Nostradamusa ...

Na przykład której konkretnie?

Te jego przepowiednie nie tyle się spełniają, co po prostu ich interpretacja jest mocno naciągana

i do faktów, które już miały miejsce dopasowuje się bełkot największego ściemniacza swoich czasów.

Skoro taki z niego jasnowidz, a przepowiednie się spełniają, to czemu jak dotąd ani razu

nie udało się ich wykorzystać, aby zapobiec jakiemuś nieszczęściu na przykład,

tylko zawsze wszystkie "się spełniają" jak już jest musztarda po obiedzie?

Podobno Nostradamus przepowiedział narodziny Hitlera i największą zadymę w dziejach ludzkości,

a jakoś nikt nie zareagował i nikt go nie odstrzelił, zanim doszedł do władzy i wywołał II Wojnę Światową.

Podobno Nostradamus przepowiedział zamachy na World Trade Center i też nikogo to nie obeszło.

Wszystkim o Nostradamusie przypominało się dopiero wtedy jak już było po zawodach

i do pewnych zdarzeń można było dopasować którąś wróżbę?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Na przykład której konkretnie?

Te jego przepowiednie nie tyle się spełniają, co po prostu ich interpretacja jest mocno naciągana

i do faktów, które już miały miejsce dopasowuje się bełkot największego ściemniacza swoich czasów.

Skoro taki z niego jasnowidz, a przepowiednie się spełniają, to czemu jak dotąd ani razu

nie udało się ich wykorzystać, aby zapobiec jakiemuś nieszczęściu na przykład,

tylko zawsze wszystkie "się spełniają" jak już jest musztarda po obiedzie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

No dokładnie.

Każdą jego przepowiednię można dowolnie interpretować i sobie dopasować do dowolnie wybranego wydarzenia.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Tak, wypada się zgodzić z Kolegą.

Ukryta Zawartość

Jedyne co kojarzy mi sie ze sformułowaniem "CZĄSTKI PIĘKNE, DOTYKOWE ...I TWARDE" to damski biust lub pośladki.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

No dokładnie.

Każdą jego przepowiednię można dowolnie interpretować i sobie dopasować do dowolnie wybranego wydarzenia.

Jest w tym sporo racji , co mówisz , dlatego napisałem , iż nie wszystkie jego przepowiednie się sprawdziły , dodatkową przeszkodą w zrozumieniu centurii jest jej wieloznaczność i stąd często płynąca nasza niemożność we właściwej interpretacji przepowiedni Nostradamusa .

Piotr

Szukałbym przyczyn w innym rodzaju oddziaływań.

Choć udział może mieć tu elektromagnetyzm. Jednak jest to tylko element składanki.

Zgadzam się z Tobą, że tu musi mieć miejsce inny typ oddziaływania niż prosty elektromagnetyzm, który można przecież zmierzyć.

W filmie, który linkowałem powyżej jest ważny trop: armia USA prowadziła próby z jasnowidzami na okrętach podwodnych w zanurzeniu. Czyli fale elektromagnetyczne były zablokowane przez warstwę wody.I w tych warunkach jeden z jasnowidzów twierdził, że pracowało mu się lepiej.

Coraz więcej mówi się o oddziaływaniach elektrograwitacyjnych. Może to jest właściwy trop?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.