Skocz do zawartości
IGNORED

Wysokoskuteczne kolumny HI-END!

Rekomendowane odpowiedzi

mirunias38 zamieścił tutaj wpis JUŻ PO sprzedaży kolumn (z zamieszczonego zdjęcia), czyli z przytoczonego ogłoszenia.

Tak mi się widzi, że on wyłapuje okazje, ściąga paczki (te z Niemiec) i sprzedaje (2 dni wystarczyły?) w Polsce.

Za zysk jeździ na wakacje - o wakacjach pisał :)

Sorry mirunias38, jeśli się mylę, ale śledząc dłuższy czas Twoje roszady w systemie na to mi wychodzi.

Jestem na 100% pewien, że słuchałem tych właśnie kolumn ze zdjęcia u osoby, która je dopiero co kupiła (sprzedaż z Passiv Control - nie był podłączony, gdy słuchałem). Opinia miruniasa38 o wrażeniach z odsłuchu nie jest więc naganianiem klienteli.

No, chyba że umówili się z kupującym na okres testowy i nie mam wiedzy, że kolumny wracają do miruniasa38. Z mirunias38 nie znamy się i nigdy się nie spotkaliśmy. Z kupującym też nowy dla mnie kontakt - nie miałem okazji polecić oferty, bo nic o niej nie wiedziałem.

Moje spotkanie z kolumnami ze zdjęcia było dość krótkie, w pomieszczeniu o nowoczesnej aranżacji i niestety całkowicie pomijającej kwestie akustyki. Całościowo w dźwięku jest jeszcze sporo do dopracowania (wokale, góra). Ale bas mnie pozytywnie zaskoczył swoją skalą. Przekonany jestem, że 9 na 10 osób by się zapytało, gdzie jest schowany subwoofer. Jest przyjemna zwalista fala basu, to fizycznie odczuwalne ciśnienie i wyżej np. werbel bijący twardo i zdecydowanie nie tylko w uszy, ale też w trzewia. Przychodzi zapomnienie, świat się rozmazuje, ostra pozostaje tylko muzyka...

Powyższe zdjęcia Azusa, to pomieszczenie z fabryczki, gdzie powstają oraz pomieszczenie dystrybutora w Szwajcarii.

Nikt tu nikogo w balona nie robi ,zrobiłem przysługę koledze który chciał szybko sprzedać(problemy rodzinne),praktycznie nic nie zarabiając

Za jaką kasę poszły to lepiej pisał nie będę, co by innych nie denerwować ...prawda jest taka że kupców było trzech ,ale pierwszy mieszkał najbliżej i konkretnie podszedł do sprawy.

Myślałem nad zostawieniem głośników dla siebie,ale jeszcze nie teraz .....

Prawda jest taka że przewaliłem wiele paczek u siebie może nie tak Hi-End-owych jak te ,ale żadne nie zagrały tak niesamowicie..

Żona moja to taki mój mały krytyk cytuje co powiedziała po pierwszym odsłuchu

"Te głośniki co miałeś w domu to powinieneś do altanki wstawić a nie do domu,to dopiero gra jak powinno"

Nie ukrywa że coś czasami przywiozę i sprzedam i nic nie mam do ukrycia...wszędzie ten sam numer i adres email,ale pasja na pierwszym miejscu.

Pozdrawiam

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

• 2 tygodnie później...

Cos nowego,ciekawe polaczenie glosnikow

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A mowia ze nie mozna!

Ukryta Zawartość

Te pierwsze wysokoskutecznosc duza!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowy BASTANIS APOLLO 15 wspolpracuje z wzm SET,bas ma wlasny zasilany wzmacniaczem,ciekawe wysokoskuteczne ogrody:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślałem, że w te sprzęty wkłada się serce, a to zwykły cykl buraczany,...już wolę nasze jabłka, więcej w nich serca i lepszego traktowania,....i pracują przy nich ludzie......

10593001_531859326936743_3841410215178703137_n.jpg

Edytowane przez Azus

Docenisz co to jest rolotok jak sobie podźwigasz cały dzień takie skrzynki po 30 kilo i urok życia jak skończysz wróci.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No to nie jest produkcja Amplifona!!!serca tu juz nie ma!licza sie tylko pieniadze,reklama i wychwalanie sprzetu przez recenzentow pod niebiosa,dziegi wtedy wszyscy maja!audiofile sie ciesza,naiwnych nie brakuje a ceny sa sluszne jak to moj znajomy powiada ha ha

Myślałem, że w te sprzęty wkłada się serce, a to zwykły cykl buraczany,...już wolę nasze jabłka, więcej w nich serca i lepszego traktowania,....i pracują przy nich ludzie......

W sprzety wklada sie elektronike, a nie serce...ewentualnie rozum podczas projektowania. Kup sobie plyte z muzyka tloczona recznie, zobaczymy ile w niej bedzie serca i uroku ;'))

W sprzety wklada sie elektronike, a nie serce...ewentualnie rozum podczas projektowania. Kup sobie plyte z muzyka tloczona recznie, zobaczymy ile w niej bedzie serca i uroku ;'))

...to dobrze napisałem, ...wkłada się elektroniczne śmieci, bo serce narzuca pasę i finezje brzmienia, a elektronika nie istnieje.

....a co do płyt, to jest inna działka i to jest coś innego.

Edytowane przez Azus

To oczywiste, że w audio liczy się talent, muzyczna wrażliwość i wyczucie konkretnego człowieka. Robienie czegoś pod własnym nazwiskiem najwyraźniej podnosi jakość. Takie firmy ceni się najbardziej. Gorzej może być w nich jedynie z powtarzalnością i czasem powstaje zbyt wiele wersji danego urządzenia. Ale pęd do nadmiernego eksperymentowania można pohamować. Za to niebywale trudno być wiernym priorytetom, kiedy firma ma już tę wielkość, gdzie każda decyzja jest przegłosowywana. Zebranie się kilku wizjonerów, pasjonatów i geniuszy w jednym miejscu wyklucza rachunek prawdopodobieństwa.

To oczywiste, że w audio liczy się talent, muzyczna wrażliwość i wyczucie konkretnego człowieka. Robienie czegoś pod własnym nazwiskiem najwyraźniej podnosi jakość. Takie firmy ceni się najbardziej. Gorzej może być w nich jedynie z powtarzalnością i czasem powstaje zbyt wiele wersji danego urządzenia. Ale pęd do nadmiernego eksperymentowania można pohamować. Za to niebywale trudno być wiernym priorytetom, kiedy firma ma już tę wielkość, gdzie każda decyzja jest przegłosowywana. Zebranie się kilku wizjonerów, pasjonatów i geniuszy w jednym miejscu wyklucza rachunek prawdopodobieństwa.

.....nic dodać, nic ująć..;0), miałem do czynienia z tym urządzeniem przez chwilę,...chwila to za mało, ale nie porwało, aby po przesłuchaniu 20 sampleri wychwycić, różnicę między ceną, inne urządzenie z USA 3 krotnie tańsze,....to po co przepłacać?...pisałem kiedyś o Reymio,....jeśli ktoś usłyszy od czasu do czasu jakiś bębenek za sobą, to jego 0,5 miliona,...niestety, za pojawiony bębenek za plecami na jednnej dobrze zrealizowanej płycie,... nie mój pułap rozsądku.

Każdy zawodowiec ma kilka nagrań, które przez lata odsłuchuje w róznych okolicznościach i na różnych systemach po to, żeby móc szybko ocenić jakość tego, na co akurat trafił. Jak jest to znana osoba, to i często pytana o opinię.

A tutaj niektórzy wręcz piszą, że uciekając przed nudą słuchają czego popadnie testując sprzęt. Na co im akurat przyjdzie ochota - czyli z pominięciem najbardziej rozsądkowej metodologii.

Jeśli ktoś trzyma się sprawdzonej metody kilku wyselekcjonowanych nagrań i kiedyś usłyszy TEN bas, TE talerze, TEN wokal i inne rewelacje na swoich nagraniach, to nie będzie chciał z TYCH wrażeń zrezygnować. Z tej jakości. To momenty, w których świat się zmienia, raz na zawsze. Ale trzeba wyłowić te kilka nagrań = to warunek, żeby znaleźć przy ich pomocy punkt odniesienia. Dopiero wtedy można oceniać, czy coś zasługuje na swoją cenę. Ale też zawsze w kontekście urządzeń i produktów konkurencji, a nie własnych zdolności do zarabiania pieniędzy. Pojęcie bezcenności wprawdzie wprowadziła pewna karta płatnicza, ale ma ono swój byt w rzeczywistości, szczególnie jeśli w grę wchodzą emocje wynikające z pasji czy zauroczenia.

Do niektórych obcych osób chce się powiedzieć: kocham pana lub panią. Z powodu podziwu albo jakiegoś innego. Przedmioty martwe też potrafią doprowadzić człowieka do łez szczęścia - to oznaka, że właśnie coś stało się bezcenne. Wszystko inne tylko mniej lub więcej kosztuje.

Na koncercie na poziom emocji wchodzi elektronika i kolumny kosztujące często tyle co audiofilski kabelek.To powinno dodawać optymizmu wszystkim tym, którzy mają ograniczone możliwości finansowe. Albo - jak to pięknie ująłeś - racjonalnie ustalony "pułap rozsądku".

Dostalem wiadomosc ze moj watek "Wysokoskuteczne kolumny Hi-End" cieszyl sie najwiekszym zainteresowaniem w ciagu tych mienionych 12-miesiecy.Dziekuje koledze Azusowi za wklad w rozwiniecie tego wspanialego watku,przepiekne zdjecia i fachowe wypowiedzi na temat wysokoskutecznych kolumn.Zawsze jest to odskocznia od zwyklych kolumn grajacych bardzo podobnie ,prawda! Kolumny tubowe,ogrody i inne wysokoskuteczne kolumny jak widac daly powiew swiezego powietrza nie tylko zaskakujac nietuzinkowym wygladem jak i inna charakterystyka grania, ktora porwie zapewnie nowych audiofili w Polsce i Europie, bo w Japoni posiadanie takich kolumn juz dawno zajmuje poczetne miejsce nie tylko wsrod aufiofili, ale tez wsrod recenzentow.

Zapraszam wszystkich kolegow do pisania w tym watku o swoich odsluchach kolumn wysokoskutecznych i dzielenia sie swoja wiedza!dziekuje wszystkim sympatykom tego watku.

Tak,... wszystko się zgadza, ale nieśmiałość i brak odwagi do posiadania takich kolumn, będzie ciężkim chlebem, a to dlatego, iż 80 procent społeczeństwa nie miało możliwości usłyszeć,....a kto chciał, poradził sobie sam,... i takowe posiada, ja zaraziłem się od starych audiofilskich wyg, i jak na razie nic innego mi nie pasuje, ale tak czy inaczej,...szukam i próbuje coś,...

Ciekawe "czerwone maki"

Ukryta Zawartość

Tu przyklad nowoczesnych tub (40000$)

Ukryta Zawartość

Nie takie horny sa proste w budowie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głosnik centralny na podłodze?

Kasa może jest ale pomyslunku i wiedzy nie widzę.

W jakim to kraju tak mają?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Ukryta Zawartość

Kumpel,...polak z Berlina, handlarzyna jeden, tam kupuje w kontenerach,.. i tutaj w Polsce obdziela.

10430833_1513344235565358_8861088039679287172_n.jpg?oh=6481576235aa91de2da35ee948d85752&oe=5472646A&__gda__=1416167251_f38dd885adc65752ab313f3076743f9b

10540803_1513350438898071_2617464492608463979_n.jpg

16679_807440152620183_5150758681685818572_n.jpg?oh=3e028e1e8e6d903f4adf6eb74c4c7833&oe=546CEC4D&__gda__=1416374832_9b9fec26109717445053fb7ed8fba1a8

Ukryta Zawartość

Mirek10, wchodzisz w projekt drewnianych Hornów TAD TH 4001? ;-)

Ukryta Zawartość

...

"TAD TH 4001 kolumny wysokoskuteczne Horn, projekt audiostereo, nie dla biedaków."

...

"Jeśli ktoś nie ma na początek luźnych 10 tysięcy złotych , to nawet nic nie pisze!"

...

''Jeśli,..ktoś jest zainteresowany, proszę zaznaczyć,..,,tak wchodzę w projekt"

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
  • Pokaż nowe odpowiedzi