Skocz do zawartości
IGNORED

Wysokoskuteczne kolumny HI-END!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

mirek10 napisał:

"...ciagle koledzy nie sa zadowolen z basu i i to z tych najdrozszych i najlepszych kolumn ktore wymieniles!!!"

Kolego Mirek10.

Jeżeli jesteś fanem poetyckich opisów różnych produktów (audio) i na tej podstawie chcesz dokonać wyboru w tym wypadku kolumn to polecam np. "Nad Niemnem" Elizy Orzeszkowej. Piękne opisy krajobrazów, przyrody i ludzi .....

Jeżeli chodzi o bas to jestem chyba wyjątkiem na tym forum bo jestem b. z niego zadowolony.

Nic bym nie zmienił ale inni na pewno znajdą powody aby ponarzekać.

Widziałeś kiedyś zadowolonego Polaka? ;)

Edytowane przez jarek&ania

To po co ten inny wątek gdzie szukasz kolumn od 2 lat skoro wiadomo co jest najlepszym wyborem M.Dyby?

sa tez inni recenzenci co maja tuby, inne niz ma M.Dyba, ale o wiele drozsze,dlatego jak do tej pory cenowo( Bastanis Matterhorn) sa najlepsze,tylko czy kupie kolumny podlogowe lub monitory to juz tylko zalezy od nowego pokoju, ktory w tym roku powinien byc dostepny!

Sly, nie bądź pretensjonalny. Zostaw Mirka w spokoju. Po co Go niepotrzebnie niepokoisz. Ma swoją jazdę i niech sobie kręci piruety. Skup się raczej na swojej forumowej karierze.

tak masz racje! moje piruety to w porownaniu do Sly to pryszcz,to co ten nasz kolega wyprawia to prawdziwy Muppet Show!!!!

mirek10 napisał:

"...ciagle koledzy nie sa zadowolen z basu i i to z tych najdrozszych i najlepszych kolumn ktore wymieniles!!!"

Kolego Mirek10.

Jeżeli jesteś fanem poetyckich opisów różnych produktów (audio) i na tej podstawie chcesz dokonać wyboru w tym wypadku kolumn to polecam np. "Nad Niemnem" Elizy Orzeszkowej. Piękne opisy krajobrazów, przyrody i ludzi .....

Jeżeli chodzi o bas to jestem chyba wyjątkiem na tym forum bo jestem b. z niego zadowolony.

Nic bym nie zmienił ale inni na pewno znajdą powody aby ponarzekać.

Widziałeś kiedyś zadowolonego Polaka? ;)

widze ze moj nastepny wielbiciel sie odezwal!!kiedys pisalem ze jak ktos nie ma nic do powiedzenia w moim watku ,czyli na temat kolumn wysokoskutecznych to niech sie nie odzywa,nie pisz do mnie kolego!!! tylko o kolumnach wysokoskutecznych, to samo dotyczy innych kolegow jak np. Sly ktoremu juz dawno pisalem ze bedzie lepiej dla niego jak daruje sobie tu pisanie, bo pisze tylko negatywnie o tubach,hornach i odgrodach a pojecia tak naprawde o nich nie ma,wszendzie chce pisac i dlatego ciagle tu zaglada,tylko ze nikt go tutaj nie chce!!!

====> HarpiaAcoustics

Nie ma i nie będzie szkoły recenzentów. Podobnie jak nie ma szkoły konstruktorów kolumn, chyba, że o czymś nie wiem?

Nie uważam również, żeby było to potrzebne. W Twoich wpisach przebija trochę niezadowolenie, że każdy może pisać, każdy może wprowadzać produkty. Odmawiasz ludziom wolności i swobody gospodarczej?

Dla mnie to jest zaleta i zaletą również jest, że rynek weryfikuje potem te produkty wielkością sprzedaży, prędzej czy później.

Podobnie z recenzentami. Mam nadzieję, że nikt np na tym forum nie ma złudzeń, recenzenci są uwikłani w tzw "powiązania" z branżą i piszą poetycko i nie tylko, wiadomo ręka rękę myje. Poza tym czytałeś gdzieś negatywne recenzje redaktora testowanego sprzętu audio? Nie, bo z reguły nie testują tzw produktów, które im się nie podobają, czytaj: nie napiszę źle bo dystrybutor się obrazi (nie dostanę kabli za free, kolumn po kosztach, sprzętu do testów itp.), produkt się nie sprzeda, wolę nie pisać w ogóle, albo tylko dobrze;))) Piszę również o recenzentach w ogóle.

Tak, są też ludzie, którzy w swojej naiwności, czy też ze skłonnościami do ryzyka kupują sprzęt na podstawie tylko samych takich recenzji np. takich skopanych kolumn na charakterystyce. mają prawo uczyć się na własnych błędach?:) a często snobistyczny nowobogacki kupi, bo ładne i drogie z dobrą prasą, a to robi tylko za mebel:)

Poza tym zabawa w audio to słuchanie muzyki, czy to ze skopanym basem, czy też nie, ważne, żeby komuś to sprawiało frajdę i nie ma go co zbawiać na siłę:)?

Dobra, mamy pokój 507, w którym będzie ciekawie. Który jeszcze?

Mile widziana autopromocja poprzez zaproszenie na posłuchanie wysokoskutecznych i koniecznie wysokoenergetycznych kolumn. Ludzie zaglądający tutaj tego chyba właśnie najbardziej oczekują.

Kolumnom o równej jak stół charakterystyce i wzmacniaczom bez zniekształceń mówimy stanowcze: N I E ! :-)

Za to ty mirek10 masz pojęcie o tubach...ale na zdjęciach.Przypuszczam, że słuchałem więcej modeli niż ty. Twoje zachwyty nad filmikami z youtube pozostawię bez komentarza. Poza tym z tego co wiem to horny i tuby to jest określenie na to samo.Tylko tobie wydaje się, że to coś innego.

Łatwo zachwycać się czymś co zna się tylko ze zdjęć.

A co do mnie to co ja wyprawiam? Jestem ciekaw.Bo u mnie oba systemy świetnie grają i jestem bardzo zadowolony, z basu również!

Edytowane przez sly30

Ciekawe jak to gra?... na pierwszy rzut oka to kruszy ściany i urywa łby;0)

1381770_229850807173606_1991254343_n.jpg

Ja cie kurna ,ozesz Ty , te kur.. suby to jest mega jazda .

Jak mysle o Trio to wlasnie bez basshornow, z pojedynczymi subami , nie ma miejsca na wiecej , moze jeszcze kiedys zobacze taki komplet u siebie...

Konto w trakcie usuwania

Panie ekspercie, czy te moduły basowe nie spowoduja górki na charakterystyce?

Pytanie kieruję tak ogólnie, do ekspertów...

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

@lorpa

Nie podoba mi się popieranie byle jakości w imię wolności:)

To jest forum specjalistyczne o sprzęcie audio.

Dyskusje raczej powinny być o tym co jest lepsze i dlaczego.

Jakie czynniki powodują,że coś jest lepsze od innego.

Co się komu podoba to może na forum o makatkach.

Nawet nie mam siły szerzej komentować Twojego postu.

Edytowane przez HarpiaAcoustics

Panie ekspercie, czy te moduły basowe nie spowoduja górki na charakterystyce?

Pytanie kieruję tak ogólnie, do ekspertów...

troche tub odsluchalem,tutaj jest paru kolegow co od poczatku interesuja sie tubami i powinni wiedziec,ja jestem za kolumnami tego akurat typu co potrafia zawierac calosc(bebechow) w jednej obudowie,bez dodatkowych osobnych modulow basowych,sekcja basowa tez nie napedzana elektrycznie,tak ze bardziej mi naturalniej graja kolumny wysokoskuteczne budowanie w tradycyjny sposob!!!

Zapytaj mirka10.... :-)

tu masz ostatnia wypowiedz o kolumnach tubowych na ostatniej wystawie audio w USA,poczytaj jak graja tuby

"Wow! Co za dźwięk! Byłem naprawdę podjęte przez dźwięk tego pokoju. Acapella Violin MK VI ($ 36k) brzmiał cudownie prowadzony przez wszystkich Einstein elektroniki. Violin MK VI to 3-drożny system z bass średnicy 10 "kierowcy i klakson. Używa ich jonowy tweeter dla częstotliwości do około 40 kHz. Reszta systemu składała się z Final Cut Einsteina ($ 40k) OTL wzmacniacze monoblock, nowa lampa przedwzmacniacza nazywa "przedwzmacniacz" ($ 18k) i pięknie zbudowany "Źródło" MK II ($ 14k) CD. Całe okablowanie było Acapella Silvercable LaMusika. Dźwięk był znakomity, otwarty i bardzo przejrzyste, z dużym trójwymiarowej sceny dźwiękowej, które porywało (zobacz video

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Brzmiało to potężny i delikatny, gdy potrzebowałem być. Z pewnością jednym z najlepszych dźwięków słyszałem w tym roku! "tlumaczone z:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiesz, taki opis nic nie znaczy. Zawsze coś komuś może się spodobać.

Akurat kolumn Acapella słychałem takich tańszych i tych za ponad 100 000 euro. Fatycznie grały fajnie jak na tuby....

Ale nie był to dźwięk idealny. Wam, fanom tub najwyraźniej nie przeszkadza że poszczególne przetworniki takiej kolumny

grają oddzielnie i przez to niespójnie. Ale jest to bolączka kolumn tubowych i tylko zaawansowany procesor DSP ustawia to w

zgodności fazowej i czasowej. Kolumny Acapella używają słynnego tweetera jonowego zwanego też plazmowym.

To ciekawe rozwiązanie bo teoretycznie powinien to być najlepszy tweeter na świecie bo nie ma swojej masy.Zupełnie zero.

Słuchałem tego tweetera w 2 kolumnach Acapella i w 2 topowych kolumnach firmy Lansche. To niemiecka firma, podobnie

jak Acapella która ma patent na ten tweeter zwany przez nich Corona Tweeter.

I po odsłuchach kolumn Lansche niestety było duże rozczarowanie zarówno basem w tych kolumnach, przestrzenią ale co zaskakujące

to również tym tweeterem który okazał się mniej rozdzielczy niż tweetery berylowe w Focalach i TAD-ach i niż tweetery diamentowe w Avalonach.

Ten sam tweeter tylko inaczej "cięty" jest stosowany w kolumnach Acapella gdzie mam wrażenie, że rozdzielczość jest większa ale nie lepsza niż w berylach i diamentach. Przy czym nadal pozostaje drugi problem czyli niespójność brzmienia. Każdy z przetworników gra "sobie a muzą"

czy też każdy sobie rzepkę skrobie. I jest trzeci problem który niektórym jednak przeszkadza tzn powiększenie wszystkiego np muzyków, ust śpiewaka, instrumentów np 10 metrony gość gra na 1m harmonijce.

Ale dynamika, wykop, szybkość, szczegółowość jest na najwyższym poziomie.

Co do wzmacniaczy Einstein to też miałem okazję ich posłuchać i fajnie grały. Być może pasują do kolumn tubowych.

Edytowane przez sly30
Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Niezły absolwent:

Akustyki, wibroakustyki, elektroniki po rozpoznaniu tematu nie powinien mieć problemu ze skonstruowaniem przyzwoitych, poprawnych kolumn w których nie ma błędów.

Hi End to trochę inna bajka ale w każdym zawodzie ilość wybitnych jednostek jest znikoma.

Niestety problem jest poważniejszy niż by na pozór się zdawało.

NIE PISZĘ O POLSKICH RECENZENTACH ALE O SYTUACJI NA RYNKU W OGÓLE!!!

Czy recenzent powinien mieć wiedzę techniczną?

Moim zdaniem zdecydowanie tak.

Jeśli czytam o wspaniałym i potężnym basie z kolumn których pomiar pokazuje spadek 20 dB na 50 Hz a później już prawie pionowo w dół lub wielokrotnie czytałem recenzje np. Focal Utopia czy Wilson Audio gdzie recenzent widząc poprzesuwane głośniki pisze, że kolumna jest spójna czasowo a znaleziony w internecie w 30sekund pomiar pokazuje odwróconą średniotonówkę to czytam recenzję o kolumnie czy o recenzencie który obnaża swój brak wiedzy.

Zastanawiam się wtedy ile warte są pozostałe zdania w recenzji.

O produkcie nie wiem nic a recenzencie ….za dużo:)

Cofnijmy się do lat '80.

Branża była wtedy postrzegana jako techniczna i prasa w bardzo rzetelny i techniczny sposób recenzowała produkty. Ogólnie w elektronice był duży postęp.

Później zaczęli pojawiać się recenzenci pasjonaci którzy, techniczne produkty opisywali poetycko.

Nie trzeba było długo czekać aby taką sytuację wykorzystali "producenci-poeci".

Mamy na rynku mnóstwo "cudownych" urządzeń łamiących elementarne prawa fizyki ze wspaniałymi recenzjami.

W efekcie branża kompletnie się nie rozwija.

NIE MA KRYTERIÓW, NIE MA POSTĘPU.

Może jedynie przetworniki cyfrowo analogowe które są bliskie branży komputerowej idą do przodu bo audio-poeci nawet nie rozumieją o co w tym chodzi.

Popatrzmy na rynek motoryzacyjny.

Kilka lat temu Chińczyk poeta próbował nam sprzedać "bezpieczne" ,rodzinne auto które w teście NCAP nie dostało dwóch gwiazdek.( nie pamiętam dokładnie ale chyba nawet jednej)

Minęło kilka lat i są w stanie zrobić naprawdę bezpieczny samochód.

Gdyby pierwszą wersję testował ktoś pokroju recenzenta audio-poety a nie inżynierowie to prawdopodobnie wiele osób zginęło by w tych samochodach.

Czyli rzetelna recenzja doprowadziła do rozwoju rynku.

Czasy są takie, że każdy ( nawet idiota) może wprowadzić na rynek i próbować sprzedawać swój produkt.

Kto ma chronić rynek przed niebezpieczeństwem kuriozalnie złych zabawek? Poeci?

Jeszcze słowo odnośnie gustu.

Ponieważ z powyższych powodów technika audio jest tak sobie doskonała nawet dobrze skonstruowane kolumny różnią się znacząco od siebie.

Tu rozumiem margines gustu ponieważ każda z nich będzie ( zachowując poprawność konstrukcyjną) eksponować lub preferować pewne cechy dźwięku.

Odbiorca automatycznie robi to także i dlatego jedne dobre kolumny są dla niektórych lepsze od innych dobrych kolumn.

Nie ma to jednak nic wspólnego z entuzjastycznymi recenzjami kompletnie wadliwie zaprojektowanymi paczkami które ( z różnych powodów) spodobały się recenzentowi-poecie.

Niedoskonałość techniki daje trochę miejsca dla gustu ale to nie oznacza, że kuchenne radio jest Hi-Endem bo tak twierdzi teściowa znajomego:)

Po okresie burzliwego rozwoju przychodzi manieryzm. Jest stęchły, ale rodzi wyrafinowanie.

Ale tak naprawdę to w tych cudownych latach osiemdziesiątych, w sferze audio, godnym odnotowania było jedynie pojawienie się w powszechnej sprzedaży walkmana i odtwarzacza CD. Wydarzyło się coś jeszcze? Byłem chodzącym do „Elektryczniaka” cool-dzieciakiem, powinienem pamiętać. Na walkmana nie ma co tracić czasu, ale sam CD-ek zaczął grać przyzwoitym dźwiękiem dopiero gdzieś pod koniec lat 90-tych. Myślę, że nie zamierzasz tego podważać. Zmieniła się grupa odbiorców. Szlachetne metryki z bliskimi ideału parametrami i wykresami przestały im wystarczać. Urządzenia nie przybliżały do atmosfery koncertu, a oznaczeń (bo marki i owszem) nikt już dzisiaj nie pamięta. W latach 80-tych wszystko grało tak samo, do dupy. Ze swej strony nie chciałbym powrotu do tego hajtechu. Tak naprawdę audio zaczęło nabierać wyrafinowania w zamierzchłych latach 90-tych i to dzięki niemałemu wkładowi recenzentów-poetów. Postępu nie ma, bo i dokąd ma prowadzić, do przeniesienia koncertu między dwa głośniki? Tego się nie da zrobić. Dlatego część z nas dojrzała do powrotu do starych praktyk, z tymi jakże niedoskonałymi szerokopasmowcami, tubami, lampami i gramofonami, które były zawsze łaskawe dla muzyki. A zastój jest w wielu innych dziedzinach tak technicznych jak i sztuki. Zastąpiono czymś smrodzący silnik spalinowy? Wymyślono lek na AIDS, czy raka? Odnotowałeś jakieś nowe prądy w muzyce? A w malarstwie? Malarstwo wraca do tego czym było przed rewolucjami, mniej bądź bardziej wyrafinowaną dekoracją ścienną, właśnie z braku rewolucyjnych pomysłów, a w literaturze? Do kogo masz pretensję o brak postępu? Toż to Ty stoisz po tej drugiej stronie, tej twórczej. Zrób coś wyjątkowego. Niech już będzie nawet na przekór fizyce.

Tutaj tez coś podobnego, bardziej zgrabnego, ale jak widać szerokopasmowe w tubach, wspomagane są basami.

a co do górki,...kto co lubi, ja sobie zrobiłem górkę,.... bo tak lubię.

1208815_10200876278089058_55833005_n.jpg

Ukryta Zawartość

jak ktos lubi tuby z subami...

kolo sie buja z nimi juz ponad pol roku...

Ukryta Zawartość

@lorpa

Nie podoba mi się popieranie byle jakości w imię wolności:)

To jest forum specjalistyczne o sprzęcie audio.

Dyskusje raczej powinny być o tym co jest lepsze i dlaczego.

Jakie czynniki powodują,że coś jest lepsze od innego.

Co się komu podoba to może na forum o makatkach.

Nawet nie mam siły szerzej komentować Twojego postu.

Makatki? może pomyliłeś fora, ja o makatkach nie piszę:)

Załóżmy na chwilę, że mnie się Twoje kolumny nie podobają, ani wzorniczo ani pod względem dźwiękowym

i w związku z tym, jesteś mi w stanie udowodnić, że jest inaczej na podstawie ... no właśnie, na podstawie czego??

Twojej specjalistycznej wiedzy?

Czynniki decydujące, że coś jest lepsze od innego? Nie rozśmieszaj, ale wypowiedzi producenta, o tym co jest lesze i dlaczego, to wiesz

może wrzucić np. do forum o gotowaniu, gdzie każdy kucharz swoje dania dania chwali.

Dlatego, co się komu podoba to podłoże właśnie tego forum i nie tylko, a wiedza specjalistyczna być może jakieś tam znaczenie dla producenta, a dla końcowego odbiorcy, jak np. dla mnie żadne, kiedy takiemu klientowi ten inżyniersko doskonale zestrojony dźwięk się nie podoba.

Zastanawiam się dlaczego nie stworzysz specjalistycznego forum, albo blogu, gdzie pisałbyś co i dlaczego jest lepsze od innego i jak to technicznie i pomiarowo uzasadniasz, czyżbyś obawiał się małej poczytności - bo się komuś ta makatka nie spodoba? A czy facebook, gdzie jakoś Twoja wiedza nie wylewa się potokami, jest wręcz żenująco ubogo, jak sądzę tamto miejsce jest nawet właściwszym do uprawiania marketingu?

Przykro mi, że się tak szybko męczysz, tak bardzo zmęczony jesteś po wpisach na forum, że nie masz siły pisać publicznie na swoim fanpage'u na facebooku?

Zmilczę już, ale nie, że nie mam siły, tylko dlatego, że wyczerpałem temat.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Jasne to może pogadamy o radiach kuchennych Hi End?

Mnie się takie podobają:)

Nie rozumiem jak można nie rozumieć, że sprzęt do odtwarzania dźwięku jest wytworem technicznym i gra jak gra z powodu parametrów fizycznych a nie siedzących w nim krasnoludkach.

Jak można myśleć, że zła kolumna może grać dobrze?

Nigdzie nie wymieniłem nazwy naszych kolumn.

Nie zamierzam nic nikomu udowadniać.

Facebooka nie lubię a tu pisałem o tym co chciałbym w recenzji PRZECZYTAĆ a nie napisać.

To dość istotna różnica.

Wiem wystarczająco dużo aby czuć, że moja wiedza jest za skromna aby być recenzentem a kilku z nich podziwiam za.............odwagę:)

Są też tacy których czytam z zaciekawieniem i z recenzji wiem czy opisywany przez nich produkt jest wart słuchania czy nie.

p.s. zwykle jest tak, że słabość rodzi agresję.

Edytowane przez HarpiaAcoustics
  • Użytkownicy+

Jurkowi tak sobie wychodzi to tłumaczenie sprawy, a wystarczyłoby, żeby wkleił cytat (jeden z moich ulubionych) z własnej strony internetowej:

kształt obudowy zawsze wynika z założeń konstrukcyjnych i akustycznych. Nie stosujemy elementów czy też rozwiązań wzorniczych, które mogłyby zaszkodzić jakości dźwięku - kompromisy są tu niedopuszczalne.

Kończcie Panowie ten offtop.

,JBL 55000, 100dB, z mojego doświadczenia, zaleta takich kolumn jest, projektowane pod kątem kierunkowości fal, które w połowie rozwiązują problemy z akustyką, to jest kolon i wykonanie DIY.

Ukryta Zawartość

1380278_695714317114483_836082149_n.jpg

Ukryta Zawartość

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

p.s. zwykle jest tak, że słabość rodzi agresję.

jeśli chodzi o agresję i niezadowolenie, pozwól, że nie skomentuję, bo to nie ja w ironiczny i protekcjonalny sposób

piszę o recenzentach i nie ja odmawiam prawa przeróżnym chętnym twórczym ludziom do wypuszczania swoich produktów na rynek

(choćby z nieudolnie zestrojonym basem)

bez tzw dyplomów.

Nie wspomnę już o sobie, gdzie w pierwszym poście chciałeś mnie dość chamsko ustawić do konta, bo przecież Ty jesteś tutaj guru:)

Czyżbyś w swoim "skromnym" zaślepieniu zaszedł już tak daleko, że nie szanujesz innych ludzi ?

To jest dowód wielkiej słabości, niestety.

Występujesz tutaj jako firma, nie tylko jako osoba prywatna i tak jesteś i powinieneś być traktowany.

Wiem, że forum to znakomity kąsek dla szemranego marketingu, więc nie zaprzeczaj, że piszesz tutaj aktywnie, żeby

nie reklamować HarpiaAcoustic?

no to powodzenia, a swoją polemiką ze mną pełną " profesjonalnej klasy" i nie tylko, zrobiłeś sobie złą robotę, jednego

klienta masz mniej:)

pozdro i powodzenia i więcej pokory na przyszłość:)

Panie Mirku ustawienie kolumn głośnikowych przy samej ścianie to wyjątek potwierdzający regułę, może jeden na sto...

Postaram sobie przypomniec jeszcze wiecej kolumn stawianych blisko sciany tylnej,wiadomo ze jest ich niewiele, ale trzeba przyznac ze gro problemow odpada przy takim ustawieniu,chyba najwazniejszym to mozliwosc zaoszczedzenia miejsca w pokoju ,ktore tak czesto nie przekraczaja 20m2 !!! wystawianie kolumn do przodu ok 2m ,jest w wielu przypadkach nie mozliwe!!!

Duze zainteresowanie kolumnami Bastanis jest w Japoni,widze ze sprowadzaja sobie kity bo sa dostepne u producenta,cale szczescie, bo to nie sa male kolumny,ciezar tez spory,duzy wybor ogrodow

Ukryta Zawartość

na zagranicznych stronach:

Ukryta Zawartość

na tej stronie,wypowiedz Marka Dyby(tlumaczenie)

"Marek Dyba opublikował przegląd Cambridge Audio Bastanis głośnik Matterhorn w High Fidelity. Jego wnioski:

"Niezależnie od tego, co słuchałem zawsze było jedną wspólną cechę - na Matterhorns były w stanie dostarczyć istotę każdego nagrania - sama muzyka i emocje, że prowadzi, plus większość czasu czułem się, uczestnicząc jest niesamowite wydarzenie. Więc są te doskonałe głośniki, które robią wszystko, co w najlepszy możliwy sposób? Z mojego punktu widzenia mogą one doskonale zrobić wszystko, co jest naprawdę ważne (przynajmniej do innych głośników udowodnić mi, że można to zrobić jeszcze lepiej), jeśli jesteś zainteresowany w ciesząc się muzyką, uczestnicząc w nim, przeżywania go. Oczywiście, są pewne głośniki o wyższych zdolnościach analitycznych, niektóre mogące zapewniać jeszcze więcej szczegółów w sposób nieco bardziej precyzyjny, niektóre z nawet lepiej zdefiniowanego basu - już wspomniano Hansen Książę V2 może zrobić to wszystko, będąc nadal bardzo muzyczne głośniki. Ale aby mieć je w domu trzeba wydać około 40k PLN (nie wiem, czy najnowsza wersja nie kosztuje jeszcze więcej). Jeśli to jest to, czego się spodziewać i że takie pieniądze to nie problem - idź do niego. Ale jeśli weźmiemy pod uwagę wskaźnik cena / wydajność nie widzę żadnych konkurentów na Matterhorns, ponieważ nie są dość uniwersalne głośniki w pełni zdolne do jakiejkolwiek muzyki chcesz, tak długo, jak prowadzić je z przyzwoitą jakością (wzmacniacz przyzwoite źródło jest oczywiste, zbyt). Otrzymasz szybkość, szczegóły, niesamowite 3D odstępy, moc basów, musujące soprany, słodki, gładki środek i nie tylko słuchać muzyki -. Można żyć "

oto one

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawostki zawarte w forach z dalekich krajow:

Ukryta Zawartość

inny model tej firmy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co myslicie panowie o tych wysokoskutecznych kolumnach firmy

AUDIONOTE ANE-SPE HE

,akurat model ten ma 98db/8ohm i ceny ok 50% za uzywane tez mozna trafic!!!

Ukryta Zawartość

te akurat i w tym kolorze, akurat sa do sprzedania

MACASSAR

Firma Audio Note widze ze wszystkie" klocki" robi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Częstotliwość podziału: 2.1-2.3kHz.

Pasmo przenoszenia: 17Hz-22kHz -6dB.

Impedancja: 8 omów.

Czułość: 98dB/W/m

Aż trudno uwierzyć, patrząc na wygląd użytych głośników. Jeśli podane parametry są prawdziwe to jest to mistrzostwo świata.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

• Pokaż nowe odpowiedzi