Skocz do zawartości
IGNORED

Wysokoskuteczne kolumny HI-END!

Rekomendowane odpowiedzi

Struła się biedaczka i tak cały dzionek przy sedesie klęczała?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak Marcin;0) kiedyś testowałem Burbon, polecam,.....kolana po Burbonie tak samo zjechane.

Spytaj tej Pani, czy na pewno tylko same kolana hehe ;-)
msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Spytaj tej Pani, czy na pewno tylko same kolana hehe ;-)

U Majów jak już nie dawali rady pić także odbyt był używany przy aplikacji ale pewnie coś Ci innego chodzi po głowie niż alkohol :)

U Majów jak już nie dawali rady pić także odbyt był używany przy aplikacji :)

Rafaell, czyżbyś Ty chciał być na miejscu tej Pani hehe ;-)

Rafaell, czyżbyś Ty chciał być na miejscu tej Pani hehe ;-)

A co taki dobry jesteś w te klocki?

A co taki dobry jesteś w te klocki?

Jestem 100%-wy hetero, więc towarzysza (do tych klocków) szukaj gdzie indziej :-)... to prędzej czy później nawiniesz się na jakiegoś tranzystora hehe ;-)

Wszyscy dają, to ja też spróbowałem, Kevin Scott, tez tak zaprojektował, ale delikatnie zaaplikowany.

hornconcept-panel.jpg

....a co do pytania tymka, jest więcej powietrza i przestrzeń,.... polecam.

Jestem 100%-wy hetero, więc towarzysza (do tych klocków) szukaj gdzie indziej :-)... to prędzej czy później nawiniesz się na jakiegoś tranzystora hehe ;-)

No cóż mnie panienki na zdjęciach z foto szopem nie kręcą; co innego w realu. Tu w Krakowie jest dużo pokus, 200 tysięcy studentów z czego ponad połowa to płeć piękna wiek poborowy;) człowiek jakiś taki napięty chodzi ech!

No ale pamiętaj jest podobnie jak w odsłuchach audio; taka piękność jest piękna dopóki buzi nie otworzy :)

Wszyscy dają, to ja też spróbowałem, Kevin Scott, tez tak zaprojektował, ale delikatnie zaaplikowany.

hornconcept-panel.jpg

....a co do pytania tymka, jest więcej powietrza i przestrzeń,.... polecam.

Patrząc na ten peryskop nasuwa się pytanie, jaką ma głębokość zanurzenia ;)

Dlatego nie chciałem u siebie wykonać czegoś takiego, też miałem skojarzenie z peryskopem i mi się to nie podobało i zrobiłem jak zrobiłem.

Jak się zmieni scena jak gwizdek obrócisz o 90 stopni?

Jak mocno ściszony to raczej bez znaczenia. Można poeksperymentować gdzie go skierować, góra lub do tyłu to będzie miało większy wpływ. Chyba, że siedzisz metr od głośnika to wtedy lepiej w pionie.

Trudno powiedzieć, z odległości odsłuchowej, wydawało mi się, że lepiej w poziomie, ale to było odbicie od tuby w pionie, przykładając ucho do tweetera w pionie, a w poziomie jest słyszalna różnica w rozpraszaniu.

Trudno powiedzieć, z odległości odsłuchowej, wydawało mi się, że lepiej w poziomie, ale to było odbicie od tuby w pionie, przykładając ucho do tweetera w pionie, a w poziomie jest słyszalna różnica w rozpraszaniu.

No właśnie tak się zastanawiałem co chcesz zlikwidować odbicia od ścian czy od górnej płaszczyzny kolumny.

Ja bym z racji akustycznych wykończył górę kolumny jakąś grubą tkaniną lub przynajmniej skóra choćby z krokodyla likwidując interferencje; no ale ludzie kupują oczami i chromy z politura są trendy :)

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Czy możecie polecić mi coś wysokoskutecznego nowego/używanego/diy do takiego pomieszczenia do ok 6.ooo ? Pre lampowe, końcówka tranzystorowa Crimson 620C. Słucham głównie muzyki akustycznej i nie lubię specjalnie ostrej góry. Natomiast zależy mi na przestrzeni.

post-23388-0-71314800-1391968409_thumb.jpg

Nowe do wzięcia białe;

Do zrobienia

Prosty projekt 99dB

Opis schematy,...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

398258_517534318265818_331578817_n.jpg

Na tych samych przetwornikach co Mummy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość cybant

(Konto usunięte)

Dlatego nie chciałem u siebie wykonać czegoś takiego, też miałem skojarzenie z peryskopem i mi się to nie podobało i zrobiłem jak zrobiłem.

x64k.jpg

Jakie piękne odbicia będą od tej blachy....;)

Taka tuba w poziome zawęża kierunkowość na boki a poszerza w pionie

To celowy zabieg ?

Z punktu akustycznego z tą blachą trochę to bez sensu.....

Chociaż efekty mogą być spektakularne;)

Edytowane przez cybant

Blacha jest wolno stojącą podstawą i przeciw wagą ciężkiego twetera, postument jest zdejmowany z kolumny.

adzv.jpg

Edytowane przez Azus
Gość cybant

(Konto usunięte)

Blacha jest wolno stojącą podstawą i przeciw wagą ciężkiego twetera, postument jest zdejmowany z kolumny.

adzv.jpg

O tweeter się przekręcił..;)

Jeżeli gra to w porządku...

Wykonanie rewelacja - klękajcie narody!!!!

Dzieki ze potrzymujesz watek!akurat stoje z pendzlami do malowania i konca jeszcze renowacji nie widac w moim nowym mieszkaniu,szkoda ze nowy z nazwy, bo ma na karku polowe moich wiosen.Zaczynam wlasnie od jutra ostatni pokoj czyli ten najwazniejszy centralny w ktorym bede sluchal swojego sprzetu audio,roboty w nim bedzie najwiecej, tak ze jeszcze mi troche czasu zejdzie,pieniadze na remont i meble plyna jak woda w rzece,oby na kolumny wystarczylo,pozdrawiam wszystkich kochajacych kolumny wysokoskuteczne,zdjecia twoje sa swietne i oddaja ich wyjatkowosc!

• Pokaż nowe odpowiedzi