Skocz do zawartości
IGNORED

Wysokoskuteczne kolumny HI-END!

Rekomendowane odpowiedzi

Azus-musze wpasc i na zywo posluchac,tuby sluchalem ktore graly wspaniale,wszystko zalezy od odpowiedniej aplikacji i pomieszczenia

odsluchowego,nie ma to jak kolumny wysokoskuteczne.

Pierwszy raz aplikowałem BMS 4590, jest wspaniały, czysty, przejrzysty w dźwięku, klarowny i bardzo rozdzielczy.

Teraz tylko trzeba zmyślną obudowę wykonać do basu.

11330042_1859438620947071_1833848205929001106_n.jpg?oh=51b83e2684cc290e757108205dc1e62b&oe=5606C228

10411194_1859438590947074_3985597006693859794_n.jpg?oh=18d14bf8888398e962176134b0c4ee5b&oe=55F5AFB8&__gda__=1443149368_5941c4af4136e9e4d7ec3972aa3370b0

Azus nie chcę Cię podłamywać ale na tych nagraniach to ostro i natarczywie jak cholera. Dźwięk poszarpany jak nogawka listonosza :)

Mam nadzieję, że to wina nagrania ale patrząc na elektronikę towarzyszącą...

Jakiego okablowania używasz?

jeszcze pomiar nie był wykonany, zwrotka z symulacji komputerowej, do tej tuby, będzie wykonana inna skrzynia, inny bas, szykuję do pomiaru,...czyli to jest początek nowego projektu.

interkonekty, średnie siltechy, i głośnikowy reson, czyli żadna rewelacja, chodź lepiej wypadają od wiele droższych.

wszystko zależy od odtwarzanego materiału, na mniejszych składach jest bardzo dobrze, ogólnie mam zjechaną akustykę, po głos, bas po kontach itp.

PRZYPOMINA MI TO JESIEŃ W PARKU-TA MUZYKA.

Spadające liście w parku i szatkownik elektryczny do kapusty.

Zapytaj Stasiopa czy tego słuchał,

On oceni ten przekaz trafnie.

Stasiu nie oceni, bo daczek kipski, musiał by ze swoim hi-endem wpaść, wtedy by coś mógł ocenić :)

Azus, kończ w takim razie projekt i fajnie by było się spotkać - jestem zainteresowany odsłuchem na żywo!

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ostatnio na WBF jest watek poswiecony hornom ze szczegolnym uwzgledniem kolumn Sadurni.

Podobno graja w lidze Trio od Avantgarda, ale kosztuja duzo mniej - w USA ok 40 tys usd ze subami ( niestety niezbyt estetycznymi).

Ktos mial przyjemnosc je slyszec ?

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Wydaje mi sie , ze to skrot optyczny daje ten efekt. Tuba sredniotonowa i tweeter sa przesuniete do tylu wzgledem duzej tuby.

Mozna popatrzec na inne foty:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Pamiętajcie, tuba plus szyba to nie granie tylko graniastosłupów stos żyletkowy rąbanie :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ktos mial przyjemnosc je slyszec ?

Tak, słuchałem ich na ostatniej Axponie - rewelacja! Chyba najbardziej realistyczny dżwięk jaki słyszałem - myślałem, że ktoś gra i śpiewa jazz zza kotary, a sprzęt jest tylko imitacją - kotara była chyba z sześć, siedem metrów za tymi tubami.

Parker's Mood

Tak, słuchałem ich na ostatniej Axponie - rewelacja! Chyba najbardziej realistyczny dżwięk jaki słyszałem - myślałem, że ktoś gra i śpiewa jazz zza kotary, a sprzęt jest tylko imitacją - kotara była chyba z sześć, siedem metrów za tymi tubami.

Dzieki Mark, Twoja opinia potwierdza wczesniejsze informacje, ze to bardzo udana konstrukcja.

Konto w trakcie usuwania

Dzieki Mark, Twoja opinia potwierdza wczesniejsze informacje, ze to bardzo udana konstrukcja.

Ostatnio słuchałem wiele tub i głowa po odsłuchu mnie bardzo bolała.

Żadne z nich za soba nie miały nawet dwóch metrów miejsca,więc mocna żałuję że nie miałem sposobności posłuchania w jakimś

naprawdę solidnym pomieszczeniu.

A duo grosso to słuchalem nawet dwa razy i jedne to w pokoju ca.19 metrów kwadratowych-to jest dopiero darcie ryja diany krall.

...darcie ryja diany krall.

Jak byś był tak chory jak ONA, to też byś ryja darł! Tuby pokazują prawdę o nagraniu, jak drze ryja to w studiu też darła, logiczne nie?!

hehe to ja muszę kupować tylko Krall w wersji instrumentalnej

a kolega zakochany w Sony ,nie wie że topowe kolumny Sony o matko to były i tu zaskoczenie -tubowe do darcia ryja, głupia firma ,ja bym zmienił napis przy logo na

it’s a shame

hehe to ja muszę kupować tylko Krall w wersji instrumentalnej

a kolega zakochany w Sony ,nie wie że topowe kolumny Sony o matko to były i tu zaskoczenie -tubowe do darcia ryja, głupia firma ,ja bym zmienił napis przy logo na

it’s a shame

No to powiedz, które to kolumny Sony były topowe tubowe? Bo tubowe to były, tylko nie topowe... :) O SS-G9 słyszał? A o SS-GR1 i o SS-R10, o których wspomniał Szymon? No właśnie...

np. te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dziś około 19000$ było kilka modeli, są bardzo poszukiwane mimo że japońska firma kupiła od Sony patenty i wznowiła obecnie produkcje

tu opis

Ukryta Zawartość

ta firma ma teraz patenty Sony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Owszem, tubowe, ale to nie żaden TOP firmy. Najlepszy okres to seria G, czyli koniec lat 70`tych, początek 80`tych. Jest jeszcze bardzo dobra seria APM, choć trzeba posłuchać, bo nie uważam to za coś lepszego niż seria G. Następnie, koniec lat 80`tych i słynna seria R. Niech sobie kolega poczyta trochę historii i posłucha.

słuchałem tylko SEM-5S i nie podobały mi się. To nie jest mój przekaz. Słuchałem za to pełnego zestawu pre-ESPRiT łącznie z kolumnami SS-G9. G9`tki zjadają 5S na śniadanie...

A kolumny są poszukiwane przez Japończyków - niestety, nie rozumiem ich miłości do tub...

Azus nie chcę Cię podłamywać ale na tych nagraniach to ostro i natarczywie jak cholera. Dźwięk poszarpany jak nogawka listonosza :)

Może i są zwolennicy takiego brzmienia, niedosłyszący na ten przykład... dla mnie to słychać średnice i wysokie jak z wiadra. Szczególnie nienaturalne werble rzuciły mi się w ucho. Pojawia się fajny wibrujący bass ale to wszystko z tych nagrań.

Pozdrawiam.

P.S.

Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!

Edytowane przez qqrydza
  • Pokaż nowe odpowiedzi