Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Racja, ale na HBO czy Discovery nie jest tak źle. Jest natywne HD.

...@Sittek.... jak miałem panasa 65 cali to rzeczywiście różnice nie były duże między wspomnianym plikiem 720p a NC+... ale na 110" calach badziewny bitreate naszych platform cyfrowych od razu widać... i np. jakiś film zassany, który waży 7 do 10 giga wygląda rewelacyjnie porównując do wspomnianych platform... natomiast sygnał z płyt Blu-ray to już zupełnie inna jakość... a teraz słyszę o dekoderach NC+ 4K i śmiech mnie ogarnia z tym ich 4K...ale OK, niech będą te dekodery 4K, to może w końcu pod znaczkiem w rogu ekranu "4K" pójdzie natywny sygnał z odpowiednim bitreate należnym dla FHD...

... Netflix bije na głowę każdą polską platformę cyfrową jeśli chodzi o jakość obrazu i dźwięku...

... pójdzie natywny sygnał z odpowiednim bitreate należnym dla FHD...

A jaki to Twoim zdaniem jest ten odpowiedni bitrate jest należny dla FHD ? Jest jakaś norma ? Zacytuj konkretnie proszę.

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie znam wartości dla platform...ale widzę co widzę. ... natomiast jeśli chodzi o płyty bluray to zdaje się w ustawieniach odtwarzacza są takowe wartości podawane na żywo...

A Ty masz inne zdanie jeśli chodzi o platformy i ich fhd?

PowerDVD wyświetla bitrate w czasie rzeczywistym przy odtwarzaniu jest to fajne bo jeszcze nie spotkałem się z innym oprogramowanie co to robi

Nie wiem czy Corel to robi z największych kombajnów bo nie używałem go

dla fhd jak mam pare filmow ktore sa dolaczane do 4k to przewaznie bitrate wynosi srednio ok 33mb/s i na 65 calach wyglada to super
Bluray na 110" też wygląda super...tylko platformy to bida co do jakości...

PowerDVD wyświetla bitrate w czasie rzeczywistym przy odtwarzaniu jest to fajne bo jeszcze nie spotkałem się z innym oprogramowanie co to robi

Nie wiem czy Corel to robi z największych kombajnów bo nie używałem go

Mój Panas bdt-500 także podaje bitrate w czasie rzeczywistym... :)

Nie znam wartości dla platform...ale widzę co widzę. ... natomiast jeśli chodzi o płyty bluray to zdaje się w ustawieniach odtwarzacza są takowe wartości podawane na żywo...

A Ty masz inne zdanie jeśli chodzi o platformy i ich fhd?

Nie znasz bo takie normy nie ma !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jedyny bitrate, o którym tu wspomniano dotyczy sygnału niespompresowanego

Ja nie oglądam platform czy Netflixa. Najlepszą jakość zapewnia jedynie BD i BD UHD. W tym temacie nie idę na kompromis.

Bluray na 110" też wygląda super...tylko platformy to bida co do jakości...

Nie generalizuj. Są w platformach dobre kanały i są takie do d.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma tam najnowszego Panasa EZ950- tki, jeszcze go nie sprzedają? A cena za A1 Sonacza to nadal 11.000, choć już jest trochę niżej, cena Philipsa 55POS9002 to 9000. Jak widzę trochę poszły w dół. Oby tak dalej.

To co podałem to tylko porównywarka cen, nie każdy sklep musi się w niej znajdować, ale dobry pogląd na ceny to daje.

Osobiście czekam na cenę Philipsa 65PUS9603 jak już się pojawi, bo Philips zapowiadał że ma być o 1/3 tańszy od konkurencyjnych modeli, oraz na kolejne modele od następnych producentów. W przyszłym roku może coś się już ruszy w temacie spadku cen, a w perspektywie 2-3 lat to już myślę że na pewno :) Gdy OLED nie będzie już 2x droższy od LCD to chyba nikt rozsądny nie będzie się pchał przy zakupie w wymierającą technologię LCD.

Mój Panas bdt-500 także podaje bitrate w czasie rzeczywistym... :)

U mnie Philips DBP7700/12 też wyświetla w czasie rzeczywisty na podglądzie info.MI chodziło o oprogramowanie PC że nie spotkałem tego w innym oprogramowaniu oprócz Powera

To co podałem to tylko porównywarka cen, nie każdy sklep musi się w niej znajdować, ale dobry pogląd na ceny to daje.

Ja wiem, ale myślałem, że taki Panas 950-tka to spokojnie znajdzie się w największych sieciach.

No chyba że jeszcze go nie rzucili na rynek, bo by pewnie zmiótł konkurencję- świetną jakością i zapewne ceną :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ja wiem, ale myślałem, że taki Panas 950-tka to spokojnie znajdzie się w największych sieciach.

No chyba że jeszcze go nie rzucili na rynek, bo by pewnie zmiótł konkurencję- świetną jakością i zapewne ceną :-)

"Panas" zawsze zmiata jakością i ceną. ;-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Lechu, Jezus Cię kocha, skoro tak piszesz :-)

Tylko nie pisz że Prezes też mnie kocha ;-). Jezus kocha wszystkich, wiec chyba mnie też, ale nie na pewno ;-).

Panas w TV to bardzo dobra firma. Oczywiście nie jedyna dobra.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Osobiście czekam na cenę Philipsa 65PUS9603 jak już się pojawi, bo Philips zapowiadał że ma być o 1/3 tańszy od konkurencyjnych modeli, oraz na kolejne modele od następnych producentów. W przyszłym roku może coś się już ruszy w temacie spadku cen, a w perspektywie 2-3 lat to już myślę że na pewno :) Gdy OLED nie będzie już 2x droższy od LCD to chyba nikt rozsądny nie będzie się pchał przy zakupie w wymierającą technologię LCD.

A kiedy on ma się ukazać, bo cyferka na końcu sugeruje, że dopiero w przyszłym roku. A więc zgodnie z częstą praktyką Philipsa, która zakłada debiuty telewizorów serii 9 dopiero na IFA możemy czekać na niego okrągły rok. Czy się mylę?

Philips 65POS9602 dostępny w styczniu. Cen około 14 tyś zl.

Nie deklaruj się bo znowu stracisz twarz. Philips ma opóźnienia.

Bez spiny, pewnie Philips wysłał taką informację i chce dotrzymać terminu. :)

Czemu zaczęli stosować jakiś inny harmonogram debiutu nowych TV to nie jestem w stanie zrozumieć.

Prosto i na temat:

OLED PHILIPS 9002 był jeszcze dziś rano w EURO 55" oferowany za 8 990 pln.

Tysiąc niżej niż w MM/S. Po godzinie oferta EURO znikła ich z www.

Wartość dodana PHILIPS to jednak ich patenty na wyłączność. Pilot dwu stronny z klawiaturą i ten super fajny AMBILIGHT.

MSH i EURO muszą się widać dogadać co do takiej samej ceny.

I tyle w temacie.

ps.:

Cieszy, że OLED TV są dziś w bardzo wielu wersjach ...

Jeżeli teraz napiszę, że LED to JUŻ przeszłość na rzecz OLED to nic tam specjalnego nie wymyślam.

Wątek powstał 4 lata temu.

Model 55POS 9002 za 8799 zł z pełnym pakietem - dostawa , kalibracja indywidualna, montaż, uchwyt .

To wolę dwa modle Philipsa lub 2 modele LG w cenie jednego Panasonica.

Różnica nie warta takiej dopłaty !

Modele 65 POS - trzeba czekać.

Na pewno ten OLED 55POS 9002 bije na głowę LEDY i QLEDY, bez dwóch zdań, jednakże przy zasobności portfeli Polaków, nawet z dopłatą 500+, cena ok. 10.000 zł za 55" telewizor to dużo za dużo.

Na pewno ten OLED 55POS 9002 bije na głowę LEDY i QLEDY, bez dwóch zdań, jednakże przy zasobności portfeli Polaków, nawet z dopłatą 500+, cena ok. 10.000 zł za 55" telewizor to dużo za dużo.

Jeżeli rata kredytu nie przekroczy tej kwoty 500+ to TV mamy w prezencie od władzy i od społeczeństwa. Wtedy ten TV nabywcy nic nie kosztuje ;-). To tylko niecałe dwa lata spłacania po 500.

A kiedy on ma się ukazać, bo cyferka na końcu sugeruje, że dopiero w przyszłym roku.

Owszem, zapowiadali na IFA że ma się pojawić na początku 2018 roku, obstawiam że w trakcie pierwszego kwartału będzie już dostępny, o ile Philips nie zaliczy obsuwy znowu. Inna kwestia to realna dostępność tego TV w sklepach, bo teraz obecny model OLED od Philipsa czyli 55POS9002 jest słabo dostępny, lub inaczej mówiąc miał być dostępny już przed wakacjami a na dobre w sklepach jest dopiero teraz i to ciężko go spotkać.

Jeżeli rata kredytu nie przekroczy tej kwoty 500+ to TV mamy w prezencie od władzy i od społeczeństwa. Wtedy ten TV nabywcy nic nie kosztuje ;-). To tylko niecałe dwa lata spłacania po 500.

Wydaje mi się, że jest wiele ciekawszych rzeczy na co można wydać ciężko zarobioną kasę. Nikt im nie będzie kupował to szybko zejdą z ceną.

Wydaje mi się, że jest wiele ciekawszych rzeczy na co można wydać ciężko zarobioną kasę. Nikt im nie będzie kupował to szybko zejdą z ceną.

Zgadza się jak kasa jest ciężko zarobiona to też bym się zastanowił czy wydawać ją na zachciankę tego typu (drogi TV). Jednak hobbyści operują innymi kryteriami wartości. Pieniądz ma znaczenie drugorzędne. Oczywiście musi być do realizacji planu.

Model 55POS 9002 za 8799 zł z pełnym pakietem - dostawa , kalibracja indywidualna, montaż, uchwyt .

To wolę dwa modle Philipsa lub 2 modele LG w cenie jednego Panasonica.

Różnica nie warta takiej dopłaty !

Modele 65 POS - trzeba czekać.

Jaka kalibracja ... indywidualna?

Tzn. taka sama dla wszystkich?

Kupować telewizor za kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych i jeszcze płacić za kalibrację :-)))

To tak jakby kupić nowe auto za kilkaset tysięcy złotych i od razu od dealere jechać do mechanika, aby podregulował zawory :-)

Kupować telewizor za kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych i jeszcze płacić za kalibrację :-)))

To tak jakby kupić nowe auto za kilkaset tysięcy złotych i od razu od dealere jechać do mechanika, aby podregulował zawory :-)

Też zawsze się nad tym zastanawiam. Gdyby TV produkował VW to zapewne opanował by soft co by się dostosowywał do danego pomieszczenia :)

Ale, przecież to nie byłby żaden problem aby producent skalibrował, ale chodzi zapewne o koszty, dodatkowy proces który zajmuje czas.... pieniądze. Z drugiej strony podkręcone kolory mogą na większości oglądających półkę marketową robić wrażenie. Większość klientów zapewne nie rozkminia balansu bieli, kontrastu , czerni. Z ekranu ma walić krwista czerwień reklamy MM.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.