Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

ó ?????

:-( :-(

U mnie też pewnie ilość przechodzi w bylejakość :-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Odnośnie jakości. Dla mnie TV LG i Samsunga to wyroby telewizoropodobne. Formalnie powinni skupić się na smartfonach i tabletach.W tym są dobrzy. Z drugiej strony należy pamiętać, że konkurencja jest potrzebna. Amatorów na chłam nie brakuje i nigdy nie brakowało.

Rubiny zastąpiły LG a Jowisze Samsungi.

Stoisz w poprzednim systemie w wyobrazeniu jakości.

Kiedyś bylo Sony Panasonic philips sharp itp japońskie wyroby i one odznaczaly sie solidnoscia trwaloscia i przyzwoita jakoscia bo tak sie produkowalo teraz to wszystko zostalo pozamykane albo poprzemieniane na pseudosony pseudopanasonic ktory z poprzenim sprzetem ma wspolna tylko jedna rzecz znaczek dzięki któremu jeszcze produkuja a w ich miejsce weszli chinczycy koreanczycy tajwandczycy i inne teraz jest samsung lg iphone itd

Wprawdzie taki samsung czy lg rzeczywiście robi dosc przeciętnie jesli chodzi o jakość tv i sprzet ale to wina klientów chca tv za pare lub parenascie stowek nie pare lub parenascie tys. Możliwość marki mozna poznac tylko po hiendowych modelach i technologiach. Samsung mimo ze nie trawie ich tv to pod wzgledem tym co oczekuje klient dzisiaj jest chyba na topie a jakosc..... kto robi na jakosc dzisiaj tv ten dlugo nie potrzyma wiec nie ma wyjscia. Sprzet audio solidny tez zniknal z obiegu i dla masy jest niedostepny bo nikt nie chce tego juz kulowac w koncu to nie bedzie pare stowek tylko pare tys. Panasonic jesli chodzi o lcd czy sony tez za dobrze nie wygląda poza moze najwyzszymi modelami ale do wysokiej klasy sprzetu sporo im brakuje. Takie czasy.

chwilowy brak działalności w audio.

w Kapitalizmie nie liczy się jakość tylko ilość.Nie którzy ludzie są tak przywiązani do marek i kupują czy to jest dobre czy nie byle mieć znaczek i wina to jest konsumenta dobrym przykładem jest Apple gdzie od paru lat robi powielane tandety coś tam doda i mamy nowego iPhona dobrze to widać w takim kraju jak Ameryka gdzie ludzie koczują aby kupić nowe jabłuszko i nie ważne czy jest dobry czy nie ale to iPhon.Sam się przekonałem kupując pierwszy BD 2008r panasa jakość wykonania,spasowania i trwałości chodzi do dziś a kupiony LG BD420 w 2013r po roku padł napęd widać że pierwsze odtwarzacze były lepszymi i trwalszymi konstrukcjami podobnie jest z nowymi amplitunerami czy Tv jak czytam szybko padają.I Takich przykładów możemy mnożyć i porównywać czy to w AGD,RTV czy nawet w motoryzacji sprzęt z tamtej dekady a ówczesnej który wytrzyma dłużej znam ludzi którzy mają radzieckie żelazka i chodzą do dziś :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

w Kapitalizmie nie liczy się jakość tylko ilość.Nie którzy ludzie są tak przywiązani do marek i kupują czy to jest dobre czy nie byle mieć znaczek i wina to jest konsumenta dobrym przykładem jest Apple gdzie od paru lat robi powielane tandety coś tam doda i mamy nowego iPhona dobrze to widać w takim kraju jak Ameryka gdzie ludzie koczują aby kupić nowe jabłuszko i nie ważne czy jest dobry czy nie ale to iPhon.Sam się przekonałem kupując pierwszy BD 2008r panasa jakość wykonania,spasowania i trwałości chodzi do dziś a kupiony LG BD420 w 2013r po roku padł napęd widać że pierwsze odtwarzacze były lepszymi i trwalszymi konstrukcjami podobnie jest z nowymi amplitunerami czy Tv jak czytam szybko padają.I Takich przykładów możemy mnożyć i porównywać czy to w AGD,RTV czy nawet w motoryzacji sprzęt z tamtej dekady a ówczesnej który wytrzyma dłużej znam ludzi którzy mają radzieckie żelazka i chodzą do dziś :)

Odnośnie tego bluray panaonic vs lg

Na poczatku bluray kosztowal pare tys wiec i jakość musiala byc wyzsza teraz kosztuje pare stowek wiec trzeba to wyprodukowac i dac zarobic kiku osobom po drodze jak i firmie wiec nie ma co liczyć ze będzie to dobre.

chwilowy brak działalności w audio.

teraz wszyscy walą na jedno kopyto i BD wszytko na jednej płytce upchane mizerna sekcja zasilania widać że długo nie pochodzi.Co do Panasa do też się popsuł jak czytam test DMP BDT700 za 2000zł player wszytko upchane na jednej płytce zero ekranowania i oddzielenia sekcji audio od video napęd zwykły komputerowy też bez ekranu a to topowy player Panasa to sami testerzy są zdziwieni wnętrze się uszczupliło a cena poszła w górę u wszystkich producentów spadła jakość wykonania.Test można poprać 700 ze strony AV w pdf i samemu zobaczyć jaka pustka w środku

Mam BDP500 do niedawna najwyższy model. Konstrukcja prosta w środku. Model jakością tuż po najwyższym OPPO. Inne są bardziej rozbudowane ale mu nie dorastają.

W środku najlepsze kości w tym do audio przetworniki Burr Browna.

Oppo, CA 751BD,Primare BD 32 i Philips BDP 9700 jak dla mnie jedyne mają porządną budowę zwłaszcza ten Philips za 1600zł pokazał że można porządnie zrobić sprzęt za nie wielkie pieniądze on też ma kości BB

Ale ten philips nie ma (chyba) dwóch wyjść hdmi..gdzie dla mnie było to dość ważne... ;) mogę potwierdzić że panas bdt500 porządny sprzęt. ..tym bardziej że dałem za niego niecałe 1200 pln-ów, a nie jak na początku 2 tysie :) ;)

Na Oppo się skuszę jak projka powieszę...tylko obowiązkowo z procesorem darbee (nie ważne o pisownie).... Oppo ze swoim procesorem daje rade na wielkich przekątnych(100-130") na mniejszych nie widać (dla mnie) różnicy między moim panasem a oppo 103d...

oczywiście że ma i do tego samego Marvella QDEO na pokładzie co Oppo BDP-103EU

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Samsung przeobraża się już artystycznie już mamy UHD TV ze złotym lakierem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

teraz wszyscy walą na jedno kopyto i BD wszytko na jednej płytce upchane mizerna sekcja zasilania widać że długo nie pochodzi.

Może tak Ci się tylko wydaje.

Co do Panasa do też się popsuł jak czytam test DMP BDT700 za 2000zł player wszytko upchane na jednej płytce zero ekranowania i oddzielenia sekcji audio od video napęd zwykły komputerowy też bez ekranu a to topowy player Panasa to sami testerzy są zdziwieni wnętrze się uszczupliło a cena poszła w górę u wszystkich producentów spadła jakość wykonania.Test można poprać 700 ze strony AV w pdf i samemu zobaczyć jaka pustka w środku

... i tak wszystko wychodzi cyfrą, więc nie ma się czym przejmować.

w Kapitalizmie

Rodzice mają LCD SONY od 4, może 5 lat i się nie zepsuł ... wujek jeszcze dłużej, też LCD SONY. Wcześniej mieli (i wujek i rodzice) CRT SONY i pamiętam, że dosyć szybko się psuł (szczególnie model 100Hz wujka). ... wnioski?

OFF TOPy dominują.

To taki element PiR.

Sprytne i skuteczne jak zawsze.

No to wracam do OLED;

Piszą angole:

Kupuję OLED TV w Danii via internet shop bo mam 800 funtów do przodu !

Czyli tam też kombinują jak to nabyć taniej.

A tak dużo zarabiają ...

Może tak Ci się tylko wydaje.

Raczej mi się nie wydaję bo kupuję czasopisma od 9 lat przeglądam testy w sieci to widzę co pchają do środka początki wprowadzanie BD to wnętrze wyglądało tak jak powinno i jakość wykonania również teraz to blacha się ugina i tandetny plastik dają ale jak taki BD kosztuję kilka stówek to nie ma co wymagać zaawansowanej elektronice av wszytko adekwatnie do ceny tych co mają bebechy z prawdziwego zdarzenia można policzyć na palcach bo jest ich mało większość odtw.kosztuję od 250zł i wszytko na jednej płytce i odnoszę wrażenie że od kilku lat zmienia się tylko cyferka dodanie coś do softu i kotlet jest powielany dobrze to widać u Pioneera 150,160,170 wnętrze takie samo zmienia się tylko cyfra i parę nowych funkcji 450 też w środku pusta w dużej obudowie i to jest/był topowy model nie wiem czy już dostępny jest jego następca widać wszyscy to zaczeli stosować nawet w swoich topowych modelach jak i Panas 700 i taka polityka stosowana jest już od kilku lat jest kilka firm co robi poważne modele zaawansowane tylko są o wiele droższe od zwyczajnego playera który nadaję się tylko do odtwarzania filmów.Możliwe że zmieni się to dopiero jak powstaną pierwsze poważne playery 4K

Rodzice mają LCD SONY od 4, może 5 lat i się nie zepsuł ... wujek jeszcze dłużej, też LCD SONY. Wcześniej mieli (i wujek i rodzice) CRT SONY i pamiętam, że dosyć szybko się psuł (szczególnie model 100Hz wujka). ... wnioski?

ja też mam już 6 lat w 2 pokoju Panasa LCD 32 i też chodzi widać trafiliśmy na dobrą partie,mieliśmy szczęście albo dobry model aby tak dalej chodziło

Pisałem wcześniej:

Mam 7 telewizorów.

Żaden z posiadanych 13 szt., nigdy mi się nie zepsuł !

Od CRT JOWISZ po PHILIPS 2013 55" ...

OLED TV staje się standardem dla wymagających Video Fanów.

To widać na całym świecie.

Sytuacja cieszy OLED-FANA.

edit: nie wspomnę już o modelach Sony czy samsunga tych w mniejszych obudowach 36 cm(nie pamiętam dokładnie modelów) wygląda to nie poważnie lepsza wentylacja była by po umieszczeniu wnętrza w kartonie po pizzy ale tam widać nic poważnego w środku nie ma.LG podobnie jak mnie pamięć nie myli od tamtego czy tego roku w najtańszych modelach wprowadził zasilanie przez zasilacz nie normalny kabel i wtyczka więc o czym to świadczy o nie poważnej sekcji zasilania kilka lat temu było to nie do pomyślenia takie coś nawet w budżetowych modelach tylko mi nie mówcie że mało prądu pobiera czy ekologia że takie praktyki się stosuję widać w oppo czy w innych poważnych zasilanie przez zasilacz nie da się zastosować

Mam wrazenie ze produkty nowej technologii wypuszczane na poczatku cyklu sa lepiej zbudowane I trwalsze, niz te wypuszczone pozniej. Na rynku na poczatku jest mniejsza konkurencja, ceny wysokie (premia za nowosc + koszty badan/fabryki), wiec nie ma takiego cisnienia na oszczednosci. Oczywiscie - nie jest idealnie, bo sa choroby wieku dzieciecego. Starsze pokolenie pamieta wejscie na rynek DVD (najtanszy Philips za jedyne 1500 PLN w czasach kiedy to jeszcze bylo wiecej warte niz kolacja dla kilku politykow), Blue-Ray, czy chocby CD. Na poczatku wchodza w product ci duzi, pozniej kiedy coraz mniejsi I tansi zalewaja rynek Mantami Pawasonixami itp ci duzi tez spuszczaja z tonu. Jesli 6-7 lat temu HDReady kosztowal 5 kPLN+, a teraz 50" UHD tyle kosztuje.... to I spodziewam sie ze UHD tyle nie pochodzi co te staruszki. Nastepny krok - nie bedziemy kupowac sprzetow tylko wynajmowac od producentow, w ten sposob zabezpieczymy sie przed awariami I kosztami napraw a oni przed spadkiem dochodow zwiazanym z nasyceniem rynku. ;) Jak z nowym Officem czy PhotoShopem- placisz miesiecznie to uzywasz, nie placisz - nie uzywasz...

Widzę że nie tylko ja odnoszę takie wrażenie że jakość się pogorszyłą .Moim zdaniem do większości modeli wystarczyła by aktualizacja a nie na siłę wprowadzać nowe modele z cyferką poprawionym softem dodaniem dupereli typu miracast itp a reszta to samo tylko jest jedno ale wtedy producent by nic nie zarobił.A zdarzają się modele ze sklepu z defektem produkcyjnym sam na taki trafiłem na szczęście się go pozbyłem

Inną sprawą jest że niektórzy producenci na rynek UE daję gorszej jakości sprzęt tak robi Pioneer(USA Elite) i jak się nie mylę LG stosował w niektórych modelach BD inne procki na kraje UE i USA widać tamten rynek i konsumenci są bardziej wymagający niż w Europie

Nadal trwa mocny OF Top-ing.

W sprawie OLED TV nic wnoszą.

Zaraz zaczną pisać, że plazmy panasonic są the best, zaś LCD PANASONIC urywa doopę.

Prośba do admina o przemieszczanie off-topików do kosza.

janiunio, mała propozycja, może poproś admina o przemieszczenie twoich wpisów do kosza, bo sam mocno oftopujesz nie wnosząc nic nowego do wątku, chyba każdy w tym wątku zna twoje uwielbienie o LG i ich produktach, ale powtarzasz się już, a nowych informacji o OLED już od jakiegoś czasu nie wnosisz, powielając jedynie swoje stare wpisy.

janiunio, mała propozycja, może poproś admina o przemieszczenie twoich wpisów do kosza, bo sam mocno oftopujesz nie wnosząc nic nowego do wątku, chyba każdy w tym wątku zna twoje uwielbienie o LG i ich produktach, ale powtarzasz się już, a nowych informacji o OLED już od jakiegoś czasu nie wnosisz, powielając jedynie swoje stare wpisy.

Akurat trudno nie pisać w tym temacie o LG bo jedyne OLEDy na rynku są właśnie od tej firmy.

Akurat trudno nie pisać w tym temacie o LG bo jedyne OLEDy na rynku są właśnie od tej firmy.

Zgadzam się, ale janiunio powtarza wciąż te same argumenty nie wnosząc nic nowego, pomijając linki do testów jedynego dostępnego LG OLED które czasami wklei. Nie da się prowadzić sensownych dyskusji na temat technologii OLED i możliwości jej dalszego rozwoju jeśli tak jak janiunio nie widzi się ich obecnych wad. NIe istnieją obecnie idealne wyświetlacze, każda technologia ma jakieś wady, oled nie jest wyjątkiem, tym bardziej, że jest w początkowej fazie rozwoju i producenci mają jeszcze wiele do zrobienia. To co robi janiunio, czyli cieszenie się z faktu, że inne firmy wycofały się z technologii oled i LG pozostało jedyne jest głupotą, a na pewno przejawem fanatyzmu. Przecież wyłączność jednego producenta na daną technologię zawsze spowoduje zastój w rozwoju wywołany brakiem konkurencji !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.