Skocz do zawartości
IGNORED

Reduktor Szumu o gadżetach w audio

malikali

Rekomendowane odpowiedzi

Aaa,aha. Rację panocku mocie.

Do nóg dobrodziejowi padam!

prostacku!

Nie lepiej po prostu "chamie!" ?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To chyba oczywiste, że im większe pomieszczenie tym większe kable są potrzebne...

Takie powinny być wystarczające ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-39340-0-55796600-1379095307_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik fox733 dnia 12.09.2013 - 14:43 napisał

To chyba oczywiste, że im większe pomieszczenie tym większe kable są potrzebne...

Grubsze - prostacku!

Na logikę to przede wszystkim dłuższe!

PS Grubość jest jednym z parametrów charakteryzujących wielkość jakiegoś przedmiotu, a więc określając coś większym, można przyjąć, że domyślnie będzie to i grubsze.

I dotyczy to nie tylko kabli... ;)

Na logikę to przede wszystkim dłuższe!

Otóż nie! Ale forumowi debile typu skynyrd (a do nich piłem)nie połapali o co chodzi.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A czy jest tu na forum ktoś kompetentny - ktoś kto nie wyraża swojej teoretycznej opinii, tylko ktoś kto stosował jakieś gadżety audio i one POPRAWIŁY mu dźwięk ?

Ja osobiście z gadżetów próbowałem kilku buforów prądowych - i ... muliły.

ALE ... kupiłem kiedyś bufor DIY. Podłączyłem go pomiędzy CD a wzmacniacz i ... okazało się że jest uszkodzony - szumi. Szum zajmował tak ze 25 % dźwięku. Ale pozostałe 75 % dźwięku było ... dużo lepszej jakości niż bez bufora. Więc chyba teoretycznie można zrobić dobry bufor ? Ja swojego odesłałem do sprzedającego - bo szumiał ...

Mistrzowsko zadane pytanie ;)

Kompetentny, znaczy ten, któremu gadżety zagrały...?

Ja stosowałem niemal wszystkie gadżety świata i nigdy mi nie zagrały...

No, ale moje kompetencje są żadne, nie słyszę...

Bo stary już jesteś... Hi-EnD należy do młodych-gniewnych...

i bogatych...

A czy jest tu na forum ktoś kompetentny - ktoś kto nie wyraża swojej teoretycznej opinii, tylko ktoś kto stosował jakieś gadżety audio i one POPRAWIŁY mu dźwięk ?

A ja mam takie pytanie, one zawsze poprawiają nigdy nic nie psują?

No, ale moje kompetencje są żadne, nie słyszę...

Mnie się wydaję, że trzeba próbować słyszeć jak najwięcej przez testowanie różnych takich...dodatków i jednocześnie trzymać do tego dystans. Mój "słuch" nie jest zupełnie kompetentny ale ja mogę...gdybym miał opisywać wszystkie zmiany...

Miałem raz taki przypadek...trzymam w ręce przewód od dodatku audio i zbliżam go powoli do obudowy i w pewnym momencie słyszę ekstra bas... tymczasem do obudowy był jakiś centymetr. Tak czasem bywa ze mną i kiedy zdałem sobie sprawę jak mogą działać już wiedziałem jak to wykorzystać, czyli instalując jeszcze więcej dodatków...a co mi tam;)

Poprosiłbym o definicję śmieciowego systemu! Mam nadzieję, że mój się w niej zmieści:)

Poprosiłbym o definicję śmieciowego systemu! Mam nadzieję, że mój się w niej zmieści:)

Śmieciowy to taki, który mieści się w koszu:)

System śmieciowy to 'hi-end inaczej'. Jeżeli po dołożeniu gadżetów system zaczyna grać o klasę czy dwie wyżej to jest to system hi-endowy. W przypadku, gdy dołożenie gadżetów niczego nie zmienia system można określić mianem neutralnego, a gdy dołożenie poprawiaczy pogarsza brzmienie to wtedy system jest systemem śmieciowym. Ja tak myślę...

Włączać sprzęcicha, dobry prąd puszczają teraz z elektrowni! :]

Godzinę temu jeszcze był śmieciowy.

Gość

(Konto usunięte)

Jeżeli po dołożeniu gadżetów system zaczyna grać o klasę czy dwie wyżej to jest to system hi-endowy.

Tiaaa...

Nic, tylko współczuć "hi-endowcom" :(

Chłopaki wywalają na system circa 500 tys. zł i to nie gra, panie!

Non stop coś potem muszą przy tym dłubać, przełączać, aż w końcu kupią naklejki na płyty i cud! Wreszcie te pól dużej banki brzmi jak powinno!

Ba! Za sprawą naklejek czy też skarpetek na kable brzmi to nawet o klasę czy dwie wyżej!

Jak się domyślam, samochody też pewnie mają za ok. 500 tys. zł każdy i...

I one nie jeżdżą!

Siedzą przy nich, biedactwa, w garażu i non stop dłubią: a to filtry wymieniają, a to błotochrony, a to kołpaki, a tu nic...

Tragedia, panie!

Gość

(Konto usunięte)

Spojler z tyłu Trabanta prawdopodobnie nie odegra dużej roli, a w bolidzie formuły jeden wprost przeciwnie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Tylko nie mów, proszę, że tak istotny element dla aerodynamiki jak spojler, przyrównujesz do naklejki na płytę CD...

I nie mów, że ten spojler, nawet w F1 sprawi, że auto będzie klasę lub dwie lepsze...

Jeszcze trzeba znaleźć taki bolid bez spojlera

I mógłby być potem mały problem ze "ślepym testem" ;)

znaczy bolidy F1 np. mclarena budują bez spojlerów i kierowca musi go sobie dokupić we własnym zakresie?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Gość

(Konto usunięte)

znaczy bolidy F1 np. mclarena budują bez spojlerów i kierowca musi go sobie dokupić we własnym zakresie?

Nie, spojler jest!

Kierowca dokupuje tylko folię samoprzylepną na ten spojler i z marszu osiągi zwiększają się przynajmniej dwa razy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.