Skocz do zawartości
IGNORED

Pixel Magic - LUMIN odtwarzacz sieciowy.

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Ten S1 to musi być cacuszko ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 5 miesięcy później...

WItam, coś długa cisza nastała - czyżby teraz moda na coś innego przyszła ;) :)

Jak wygląda sprawa wykorzystania Lumina do strumieniowania z internetu (WIMP, radia internetowe) ? Jest jakaś możliwość, czy nie ma takiej opcji i jest to tylko odtwarzacz plików?

WItam, coś długa cisza nastała - czyżby teraz moda na coś innego przyszła ;) :)

Jak wygląda sprawa wykorzystania Lumina do strumieniowania z internetu (WIMP, radia internetowe) ? Jest jakaś możliwość, czy nie ma takiej opcji i jest to tylko odtwarzacz plików?

jest radio internetowe, na dzisiaj brak Spotify i WIMP

pozdrawiam

A są może jakieś plotki, że planują?

Nic mi o tym nie wiadomo soft jest rozwijany, Działa Air Play wiec można wypuścić z IPAD, np. Spotify na przetwornik Lumina.

pozdrawiam

Nic mi o tym nie wiadomo soft jest rozwijany, Działa Air Play wiec można wypuścić z IPAD, np. Spotify na przetwornik Lumina.

Bardziej interesuje mnie Wimp HiFi, a to raczej po kabelku.

A jak to jest z oprogramowaniem od Linna do Lumina? Ostatnio Linn dołożył obsługę TIDAL-a, a to zdaje się WIMP tylko w UK.

WiMP działa ze streamererm Auralic Aries.

Jednak potrzebuje DAC-a.

Bardziej interesuje mnie Wimp HiFi, a to raczej po kabelku.

A jak to jest z oprogramowaniem od Linna do Lumina? Ostatnio Linn dołożył obsługę TIDAL-a, a to zdaje się WIMP tylko w UK.

Jednak potrzebuje DAC-a.

W Kazoo, ale API Tidala jest po stronie streamera.

Heh Panter widzę, że szukasz ;) problem jest taki, że nic chyba nie jest idealne, za dużo formatów i nowości co miesiąc. Dla mnie ten aries plus dobry dac by był ok. On chyba najwięcej potrafi.

????

pozdrawiam

Może jednak AirPlay jest jakimś rozwiązaniem? Ze strony WIMP: "WiMP HIFI jest dostępny na PC / Mac, telefonach z systemem Android, iPhone, iPad, Sonos i Bluesound. HiFi można również używać przez Airplay.". Jeśli by tak było i sensownie działało, to na potrzeby poszukiwań muzyki mogłoby się sprawdzić.

Heh Panter widzę, że szukasz ;) problem jest taki, że nic chyba nie jest idealne, za dużo formatów i nowości co miesiąc. Dla mnie ten aries plus dobry dac by był ok. On chyba najwięcej potrafi.

Tak, szukam, a do tego jeszcze muszę się rozeznać w tych wszystkich nowościach technologicznych :) Mam już wzmacniacz i kolumny. Teraz muszę ogarnąć temat docelowego źródła bez CD.

WiMP powoli zmienia branding na Tidala. Na wszystkich Linn'a działa już Tidal ->

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak ale działa chyba tylko przez aplikacje Kazoo (tam jest na pewno bo ja ostatnio zainstalowałem) ale chyba na Kinsky nie.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

WiMP powoli zmienia branding na Tidala. Na wszystkich Linn'a działa już Tidal ->

Ukryta Zawartość

A jeśli ma się abonament na Wimpa to ma się automatycznie na Tidala? Czy trzeba zrezygnować z Wimpa i od nowa wykupić Tidala?

Ukryta Zawartość

Na razie trzeba zrezygnować (wystarczy kilka klinięć) i założyć nowe konto na Tidalu. Podejrzewam, że później wszystkie konta z WiMPa zostaną przepisane do Tidala. Kosztuje dokładnie tyle samo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.