Skocz do zawartości
IGNORED

czy zasadnicza służba wojskowa powróci hmm?

przemek_s

Rekomendowane odpowiedzi

Choćby po to, żeby taka Litwa nas nie najechała.

W tym przypadku sprawdziłby się pewnie model szwajcarski, typ po przeszkoleniu trzyma gana w domu, w razie mobilizacji wie co z nim zrobić

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Czeski generał wysyła szpiega na drugi brzeg rzeki , by zbadał co i jak. Wraca i melduje : amfibie przejdą , czołgi i armaty też bo płytko - piechota nie przejdzie. Czemu? Bo na drugim brzegu siedzi wielki pies i warczy... PS - to powinno być w "humor" , ale palton kosi wszystkich. Nawet niewinnych. Jak to w wojsku , nie ?:)))))

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W tym przypadku sprawdziłby się pewnie model szwajcarski, typ po przeszkoleniu trzyma gana w domu, w razie mobilizacji wie co z nim zrobić

Model szwajcarski nie jest do zastosowania w Polsce.

Model szwajcarski dobry jest w ich górach. Byłem to wiem:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Model szwajcarski nie jest do zastosowania w Polsce.

Tak jak wiele innych rzeczy

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Grrześ, powinien szkolić się. Może naiwnie myślę, że za pieniądze po prostu by się starał..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wcześniej pisałeś o piciu...

Zresztą z tym można kojarzyć wojsko.

Wyszkolić średnio zdolnego żołnierza można w pół roku. Do tego okresowe (co 2-5 lat) krótkie (1-3 tyg) obozy przypominające.

Brzmi to abstrakcyjnie, wiem...Dlatego pozostaje służba zawodowa...

Pisałem o piciu jak byłem powołany do rezerwy!!!

W zasadniczej służbie też się piło, ale ile można kraść? A nawet to na ile to by wystarczyło..

Obudź mnie w nocy a podam numer swojego KBK AK ha ha ha.

, ale pierwszego ?

Mój KBK CS ( czy AS ) 00962 , coś tak szło , to z unitarki , a później ze trzy .

Pisałem o piciu jak byłem powołany do rezerwy!!!

W zasadniczej służbie też się piło, ale ile można kraść? A nawet to na ile to by wystarczyło..

Jak tobie ukradli to ty też musiałeś.Rodzinę miałeś prosić ciągle o kasę?Taka sytuacja...Po przyjściu na okręt bez żadnej krępacji kazano mi wywalić wszystko z wora i zostały mi tylko przyrządy toaletowe:)

Najlepsze powodzenie miały drelichy i swetry.Na pierwszej Wigilii w Gdyni młodzi siedzieli ze skarpetami owiniętymi wokół szyi.

A może inne pytanie - po co w ogóle Polsce jest potrzebne wojsko?

Choćby po to, żeby taka Litwa nas nie najechała.

A zależy im na tym/ czy komukolwiek dziś zależy na konflikcie w Europie Środkowej?

Śmiać mi się chciało gdy amerykanie mowili o ataku tylko i wyłącznie rakietowym na Syrie a Tusk zapewniał że Polska nie weźmie w tym udziału. Niby czym mielibyśmy strzelać? Chyba tylko katapulta i Rostowskiego z fotoradarami i pomysłami budzetowymi celem oslabienia wroga.

Jak tobie ukradli to ty też musiałeś.Rodzinę miałeś prosić ciągle o kasę?Taka sytuacja...Po przyjściu na okręt bez żadnej krępacji kazano mi wywalić wszystko z wora i zostały mi tylko przyrządy toaletowe:)

Najlepsze powodzenie miały drelichy i swetry.Na pierwszej Wigilii w Gdyni młodzi siedzieli ze skarpetami owiniętymi wokół szyi.

U mnie skarpety były jedynie do munduru wyjściowego, zamkniętego w magazynie kompanijnym...

A przybory toaletowe były jedynie słuszne, tylko wojskowe. Pasta, pamiętam nadawała się jedynie do szorowania kibli...

I była to szkoła podchorążych rezerwy...

To taki jeden z dowodów na to, jacy idioci stanowili o polskim wojsku!

Zapewne w znacznej części stanowią...

Śmiać mi się chciało gdy amerykanie mowili o ataku tylko i wyłącznie rakietowym na Syrie a Tusk zapewniał że Polska nie weźmie w tym udziału. Niby czym mielibyśmy strzelać?

Zawsze można byłoby wysłać tę skorupę kutra za miliard złotych, co ją przez ostatnie lata budowała tak mozolnie Rzeczpospolita...

To następny debilizm polskiego pojmowania wojska...

Opublikowano · Ukryte przez cir, 22 Września 2013 - chamstwo
Ukryte przez cir, 22 Września 2013 - chamstwo

"czy zasadnicza służba wojskowa powróci hmm?"

Nie powróci... W wojsku jest już za mało szczot do jeżdżenia, żeby obsadzić na nich poborowych.

Jeżeli ma to być dobrowolne to już nie jest to pobór.Właściwie to czym miałoby się to różnić od wojska zawodowego?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.