Skocz do zawartości
IGNORED

Szczepionki

Dominic2509

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Za niespełna dwa miesiące urodzi mi się syn, jest to moje pierwsze dziecko.

Znacie może fachowe, niezależne artykuły bądź książki odnośnie szczepień podstawowych, albo w ogóle szczepień.

W internecie jest wiele sprzecznych informacji, i nie chce się na nich opierać, a temat jest zawiły.

Dziękuję z góry.

Dominik.

Po cholerę żeś zapytał?

Sam widzisz; spór większy jak w wątkach o kablach... ;)

Może i szczepienia coś w wielkiej skali przynoszą. Jak ktoś chce zobaczyć to zobaczy, że np eliminują groźne choroby... ale jak w tej skali spojrzeć, na to miejsce przyszły inne, groźniejsze...

Tak więc nawet w skali Świata, szczepienia dosłownie nic nie przyniosły!

A tragedia jest wówczas kiedy powikłania dotyczą Ciebie.

I nie koniecznie winna jest tu szczepionka, ale totalne partactwo służby zdrowia!

Jak jakiś lekarz namawia do szczepień obchodź go dużym łukiem. Podobnie pielęgniarki, przychodnie...

Medycyna ma w dupie człowieka. Liczy się procedura i rachunek prawdopodobieństwa.

Na kogo trafi, na tego bęc!

Decyzję podejmij samodzielnie z Małżonką.

Jeśli zdecydujecie się to absolutnie żądaj odpowiedniego bezpieczeństwa. Co to?

Np. wszelkie próby jakie są przewidziane przed szczepieniami, np. próba tuberkulinowa w przypadku szczepień przeciwko gruźlicy. A jest tych szczepień kilka.

Mimo procedury polski lekarz, idiota ma to w dupie. Sam się przekonasz,czy Ci zaproponują...

Napisałem to jako poszkodowany podobnym postępowaniem.

A skoro tylu tu mądralińskich od wyzywania przeciwników szczepień, to aby zamanifestować; jestem przeciwnikiem powszechnych szczepień.

I mam ku temu wiele powodów.

Grzegorz - nie pierdziel ... To że trafiło ci się powikłanie po szczepieniu - to akurat pech ...

Rozwalają mnie ludzie , którzy mają o medycynie pojęcie więcej niż blade - a zgrywają wszechwiedzących ...

Znam mnóstwo lekarzy i ANI JEDEN nie jest przeciwko szczepieniom ... O tym że w Polsce lekarze są dobrze szkoleni - świadczy fakt że polskie uczelnie medyczne są pełne studentów obcojęzycznych , a polscy lekarze są chętnie zatrudniani przez zagraniczne szpitale ...

Grzegorz - nie pierdziel ... To że trafiło ci się powikłanie po szczepieniu - to akurat pech ...

Rozwalają mnie ludzie , którzy mają o medycynie pojęcie więcej niż blade - a zgrywają wszechwiedzących ...

Nie tylko ja jeden.

Wiesz co?

Moje życie, więc pier**lę szczepienia.

I nie życzę sobie aby ktoś mi wmawiał swoje mądrości.

Moje życie. Rozumiesz?

Panowie, jak jeden idiota dzieci nie zaszczepi to to na bezpieczenstwie innych dzieci nie zawazy więc nie unoście się i nie traccie czasu na dyskusję. Medycyna jest nauką dosyc scisłą, a jedna z pierwszych zdobyczy nauki było właśnie eradykowanie [pozbycie się z populacji] wielu strasznych chorób dzieki szczepieniom. Sa jeszcze pacjenci , ktorzy sie nie podcieraja bo uwazaja , ze to szkodzi, są kobiety, które przez cały okres ciąży [dla niekumatych - około 9 miesiecy] nie myją sie gdyz to 'szkodzi' dziecku itd. itp. Takie jest życie dlatego wysiłek państwa powinien isc w kierunku tworzenia mechanizmów , które sprawia , ze dzieci beda madrzejsze od swoich rodziców.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Nie szczepić!!!

Świetny blog z masom artykułów o szczypionkach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (2-3 ekrany poniżej, po lewej stronie).

Kefir? To ironia miała być, czy na poważnie tego oszołoma linkujesz? Kefir to jest esencja pojebaństwa, najgłupszych teorii spiskowych, ignorancji i zakucia. Tyle w temacie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie tylko ja jeden.

Wiesz co?

Moje życie, więc pier**lę szczepienia.

I nie życzę sobie aby ktoś mi wmawiał swoje mądrości.

Moje życie. Rozumiesz?

Twoje życie - ale ryzyko dla innych jak zapadniesz na chorobę przeciwko której się nie zaszczepiłeś ... Więc nie jest to do końca tylko twoja sprawa ...

Panowie, jak jeden idiota dzieci nie zaszczepi to to na bezpieczenstwie innych dzieci nie zawazy więc nie unoście się i nie traccie czasu na dyskusję. .

Gorzej jak tych idiotów którzy nie szczepią dzieci zrobi się legion ... Wtedy może być nieciekawie ...

szczepić w najbardziej podstawowym zakresie, nie dajmy się koncernom farmaceutycznym, lekarze w Polsce nie stosują się do standardów odległości między szczepieniami, wieku zaszczepieni (coraz młodsze dzieci się szczepi) i ilości szczepień (co roku do karty obowiązkowych szczepień wchodzą nowe) i to jest głównym problemem a nie same szczepionki, choć i one nie są do końca bezpieczne, mojego bliskiego przyjaciela syn ma głęboki autyzm w wyniku szczepienia, ja swoje dzieci szczepiłem tylko na najbardziej zakaźne i podstawowe choroby, z duszą na ramieniu. Myślę że jak we wszystkim, nie dajmy się zmanipulować, szukajmy racjonalnego środka i bądźmy po prostu rozsądni. To samo z mlekiem modyfikowanym, spaniem z dziećmi czy noszeniem w chuście (moje dzieci nie widziały na oczy wózka). Temat rzeka, zarówno do podzielenia się doświadczeniami jak i do niezłej jatki :)

Twoje życie - ale ryzyko dla innych jak zapadniesz na chorobę przeciwko której się nie zaszczepiłeś ... Więc nie jest to do końca tylko twoja sprawa ...

Zaszczepieni nie muszą się obawiać :)

Tak się składa że jak się do czegoś weźmie państwo to zawsze to spieprzy. Nie inaczej jest z ochroną zdrowia swoich obywateli.

Wracając do medycyny, to ona ostatnio praktycznie nic nie ma wspólnego z nauką. No chyba że za naukę zaczniemy traktować umiejętność robienia z ludzi zdrowych - ludzi chorych. Bo własnie tym dzisiejsza medycyna się zajmuje. I faktycznie ma na tym polu zacne zasługi. Z przykrością stwierdzam ze lekarze nie mają zielonego pojęcia o zdrowiu. Powtarzają jakieś chore formułki powkładane do głów i odfajkowują procedury medyczne. Z resztą nie ma się co dziwić. Lekarze swoją ignorancję dla zdrowia mają od lat. Pewnie niewielu zdaje sobie sprawę że kiedyś lekarze przed operacją wcale nie myli rąk! Tuż po sekcjach zwłok brali się za grzebanie w bebechach swoich pacjentów, lub brali się za odbieranie porodów z brudnymi rękami. Śmiertelność była wielka, ale kto by się tym przejmował. Lekarz i wtedy i teraz uznawany jest za boga. Na szczęście sprawę wielkiej śmiertelności rozwiązał Ignaz Philipp Semmelweis (1818 - 1865) – węgierski lekarz położnik.

Ukryta Zawartość

To on zauważył związek pomiędzy brudnymi rękami lekarzy a śmiertelnością pacjentów.

Dlatego zalecam ostrożność w kontaktach z ludźmi w białych kitlach. Sam, gdybym zaufał lekarzom nie miałbym kawałka jelita. Już trzy lata minęło jak olałem lekarzy i mam się coraz lepiej. Z moimi jelitami włącznie. Wbrew medycynie.

Już kiedyś wklejałem fragmenty książki dra Iana Sinclaira “Szczepienia – niebezpieczne, ukrywane fakty”. Ale jak widzę nie zaszkodzi wkleić i tu. Może co poniektórym otworzą się oczy na fakt czy szczepienia wpłynęły na zanik epidemii.

Fragmenty z książki :

W Niemczech w 1940 r. wprowadzono obowiązkowe szczepienia przeciwko błonicy, po czym do 1945 roku liczba zachorowań na błonicę wzrosła z 40.000 do 250.000. (Don’t Get Stuck, Hannah Allen)

W latach 1871-1872 w Anglii zaszczepiono przeciwko ospie 98 proc. ludzi w wieku od 2 do 50 lat. Wkrótce doświadczono tam najgorszej w historii epidemii ospy, która spowodowała śmierć 45 000 osób. Podobnie było w Niemczech. W tym samym czasie zaszczepiono przeciwko ospie 96 proc. populacji, po czym epidemia ospy zabrała ponad 125 000 ofiar. (The Hadwen Documents)

W USA w 1960 r. dwóch wirusologów odkryło w obu stosowanych szczepionkach przeciwko polio wirusa SV40, który powodował raka u zwierząt, jak również zmieniał ludzkie komórki. Miliony dzieci otrzymały te szczepionki. (Medical Journal of Australia, 17/3/1973 s. 555)

W 1967 r. WHO nazwała w Ghanę strefą wolną od ospy po tym jak 96 proc. tamtejszej populacji zostało zaszczepione. W 1972 r Ghana doświadczyła jednej z najgorszych epidemii z najwyższym współczynnikiem śmiertelności. (Dr H. Albonico, MMR Vaccine Campaign in Switzerland, March 1990)

W Anglii między rokiem 1970 a 1990 zachorowało na koklusz ponad 200 000 dzieci, które wcześniej były prawidłowo zaszczepione. (Community Disease Surveillance Centre, UK)

W Indiach w latach 70. zaszczepiono przeciwko gruźlicy 260.000 ludzi. Okazało się potem, że to właśnie osoby zaszczepione częściej zapadały na gruźlicę niż nie zaszczepione. (The Lancet 12/1/80 s. 73)

W roku 1977 dr Jonas Salk, który był wynalazcą pierwszej szczepionki przeciwko polio, razem z innymi naukowcami oświadczyli, że masowe szczepienia przeciwko polio były przyczyną większości zachorowań na tę chorobę w USA po 1961 r. (Science 4/4/77 „Abstracts”)

W 1978 r. służby zdrowia 30 stanów w USA ujawniły, że ponad połowa dzieci, które zachorowały na odrę, była poprawnie zaszczepiona. (The People’s Doctor, Dr R Mendelsohn)

W 1979 r. Szwecja odrzuciła szczepienia przeciwko kokluszowi jako nieskuteczne. Wśród ponad 5140 przypadków zachorowań na krztusiec w roku 1978, aż 84 proc. wystąpiło u dzieci trzykrotnie zaszczepionych. BMJ 283:696-697, 1981)

W USA koszt jednej szczepionki DPT wzrósł z 11 centów w 1982 r. do 11,40 $ w 1987 r. Wytwórnie szczepionek musiały dołożyć 8$ do każdej szczepionki, żeby pokryć koszty odszkodowań, jakie musieli płacić rodzicom dzieci, które doznały uszkodzeń mózgu lub zmarły po tych szczepieniach. (The Vine, Issue 7, Styczen 1994, Nambour, Qld)

W Omanie pomiędzy rokiem 1988 a 1989 wybuchła epidemia polio wśród tysięcy poprawnie zaszczepionych dzieci. Regiony, gdzie najliczniej szczepiono, miały największy współczynnik zachorowań i odwrotnie – regiony o najniższym współczynniku szczepień miały najniższą zachorowalność. (The Lancet, 21/9/91)

W 1990 r. the Journal of the American Medical Association opublikowa3 artyku3, który stwierdza: Pomimo że w USA więcej niż 95 proc. dzieci w wieku szkolnym jest zaszczepionych przeciwko odrze, nadal wybuchają wielkie epidemie tej choroby. Większość przypadków dotyczy dzieci zaszczepionych powtórnie. (JAMA, 21/11/90)

W Stanach Zjednoczonych FDA (US Food and Drug Administration) naliczła 54.072 odwrotnych reakcji poszczepiennych w okresie od lipca 1990 do listopada 1993 r.. FDA przyznała również, że liczba ta odzwierciedla jedynie 10 proc. wszystkich przypadków, ponieważ większość lekarzy nie wykonuje raportów takiej sytuacji. Innymi słowy odwrotne reakcje poszczepienne miało w tym czasie pół miliona dzieci! (National Vaccine Information Centre, Marrzec 2, 1994)

W czasopiśmie The New England Journal of Medicine (lipiec 1994) wykazano, że ponad 80 proc. dzieci do lat 5, które zachorowały na krztusiec były wcześniej poprawnie zaszczepionych. 2 listopada 2000 r. amerykańskie stowarzyszenie lekarzy i chirurgów AAPS ogłosiło, że na 57. corocznym spotkaniu członków w St. Louis głosowano nad rezolucją wzywającą do zakończenia obowiązkowych szczepień. Rezolucja przepadła tylko jednym głosem sprzeciwu. (Report by Michael Devitt)

Wykresy z książki Iana Sinclaira “Szczepienia – niebezpieczne, ukrywane fakty”

post-426-0-99244100-1380737167_thumb.gif

post-426-0-89844900-1380737176_thumb.gif

post-426-0-08078700-1380737184_thumb.gif

post-426-0-50600300-1380737191_thumb.gif

post-426-0-15785400-1380737198_thumb.gif

post-426-0-20778200-1380737204_thumb.gif

post-426-0-01429700-1380737214_thumb.gif

post-426-0-24031400-1380737226_thumb.gif

post-426-0-65234700-1380737236_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powiem tak: jesli chodzi o szczepienia tzw. kalendarzowe - to warto.

Ale nie daj dziecku wcisnąć NIC poza szczepieniami obowiązkowymi. Żadne penumokoki, gównokoki i inne takie...

ABSOLUTNIE nigdy, pod żadnym pozorem nie pozwól szczepić dziecka p/grypie A czy B.

Gdy jeszcze pracowałem w Polsce to widziałem śmierć młodej kobiety (26 lat) na autoimmunologiczne zapalenie mózgu po szczepionce p/grypie, więc to nie żarty. Zostawiła dwójkę dzieci.

Nie byliśmy w stanie jej pomóc, choć próbowaliśmy wszystkiego.

A pomoc kliniki uniwersyteckiej była bezcenna - odmówili przyjęcia pacjentki "bo i tak nic to nie da" natomiast poprosili o przysłanie mózgu do badań "jak już będzie po wszystkim".

Powierzchniowe antygeny wirusa grypy bywają podobne do antygenów komórek nerwowych. I czasem po szczepieniu (raz na milion szczepień mniej więcej) układ immunologiczny "wariuje" i zaczyna niszczyć mózg.

Oczywiście zdaniem producenta szczepionek tak znikomy odsetek śmiertelnych powikłań nie jest problemem. Przecież i po podaniu penicyliny umiera w Polsce co roku kilkadziesiąt osób a nikt penicylin z aptek nie wycofuje.Przeciwnie - uważa się penicyliny za sprawdzony i bezpieczny lek.

W każdym razie proponuję jedną zasadę - unikać szczepień pozakalendarzowych.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Powiedz to rodzicom dziewczynki, która była szczepiona tylko wg kalendarza. Meningokoki odpuścili.

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalk 4

Ukryta Zawartość

Powikłania poszczepienne zdarzają się i będą się zdarzać.

Nie istnieje lekarstwo w 100% bezpieczne, sam widziałem klienta który się przeniósł na łono Abrahama po... Polopirynie!

Czy to oznacza, że mamy z aspiryny w ogóle rezygnować?

Ale czym innym jest (realne choć minimalne) ryzyko związane ze szczepieniami kalendarzowymi a czym innym bezsensowne narażania siebie czy swoich dzieci na (równie realne) powikłania po szczepieniach "extra".

W tym drugim przypadku - zdecydowanie bym odradzał narażanie się na niepotrzebne ryzyko.

Ryzyko śmiertelnych powikłań poszczepiennych jest jak 1/1000000 mniej więcej.

Porównaj to z ryzykiem śmierci lub trwałego kalectwa gdy Twoje dziecko zarazi się np. wirusem polio.

Więc szczepień kalendarzowych lepiej nie lekceważyć.

Kalendarz został opracowany w czasach gdy big pharma nie była tak szokująco dochodowym globalnym biznesem.

I trzeba oddać sprawiedliwość osobom odpowiedzialnym za kalendarz szczepień podstawowych, że - mimo nacisków big pharmy - kalendarz ów pozostał właściwie bez modyfikacji od lat i obejmuje jedynie szczepienia naprawdę niezbędne, gdzie zysk przeważa milion razy nad ryzykiem.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jeśli ktoś mimo wszystko chce dziecko szczepić niech zwróci uwagę na szczepionki Euvax B i Tripacel przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B oraz błonicy, tężcowi i krztuścowi. Ostatnio były one po cichu usuwane z obiegu z powodu zmętnienia. Do STOP NOP zaczęły napływać informacje o powikłaniach po szczepieniu tymi szczepionkami. Być może jest coś na rzeczy skoro tą sprawą zainteresowała się pani poseł Marzena Michałek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzieci mają prawo do:

- wirusowemu zapaleniu wątroby typu B

- błonicy

- teżca

- krztuśca.

Ja osobiście miałem krztusiec. Było super. Polecam, a dzieciom najbardziej. W ogóle dzieciństwo bez żółtaczki się nie liczy.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

...

Oczywiście zdaniem producenta szczepionek tak znikomy odsetek śmiertelnych powikłań nie jest problemem. Przecież i po podaniu penicyliny umiera w Polsce co roku kilkadziesiąt osób a nikt penicylin z aptek nie wycofuje.Przeciwnie - uważa się penicyliny za sprawdzony i bezpieczny lek.

Tylko penicylina to lek. Podaje się jak to lek w przypadku zagrożenia zdrowia i życia. Namacalnego zagrożenia bo już rozwijającego się w organizmie,,,

Szczepionki to zazwyczaj substancje wprowadzane do organizmu tylko z powodu widzimisię osób trzecich.

Dodając do tego duży rynek szczepień na Świecie i kupionych tzw. lekarzy moralistów mamy szopkę...

Dokładnie. Podstępne koncerny farmaceutyczne były już u nasz w czasach PRL.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Tak. Znam taką spółkę, gdzie pracownicy muszą się zaszczepić...

Rozmawiamy o szczepieniach. OK?

A propos PRL`u i wiedzy lekarzy. Pamiętam jak leczono mnie antybiotykami na grypę. Już wówczas poziom medyków rósł, zapewne po tych wybitnych szkołach...

Dzieci są gdzieś pracownikami? Wiesz, że to jest niezgodne z prawem?

A mi z kolei lekarze uratowali kilkakrotnie życie. W PRL. Czego to dowodzi?

Czytanie ze zrozumieniem jest dobre. Ale rzadkie.

Mój szanowny kolega napisał:

"Pamiętam jak leczono mnie antybiotykami na grypę".

Do tego się odniosłem. Ale rozumiem. Czytanie ze zrozumieniem nie jest łatwe. Jak ci się żyje z taką niepełnosprawnością?

Powiedz to rodzicom dziewczynki, która była szczepiona tylko wg kalendarza. Meningokoki odpuścili.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) !

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalk 4

dobra uwaga...dobre wnioskowanie....

z innej beczki, na cos trzeba umrzec wiec pozwolmy umierac ludziom na grypę jak w latach 70tych w PRL-u....

Ukryta Zawartość

'W Polsce dane dotyczące liczby zgonów z powodu grypy są dostępne dopiero od 1959 roku. Liczba przypadków śmiertelnych jest niewątpliwie powiązana z rozmiarami epidemii, a więc liczbą zachorowań, jaka wystąpiła w danym roku czy w danym sezonie grypowym. W okresie od 1959 do 2003 roku największą liczbę zgonów zanotowano w latach 1969-1971 oraz w 1975 roku i wynosiła ona 1316 – w 1969 roku, 1299 – w 1970 roku, 5940 – w 1971 roku oraz 5940 – w 1975 roku.'

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ja jestem za polio. Polio jest super. Grypa jest nudna.

'W Polsce dane dotyczące liczby zgonów z powodu grypy są dostępne dopiero od 1959 roku. Liczba przypadków śmiertelnych jest niewątpliwie powiązana z rozmiarami epidemii, a więc liczbą zachorowań, jaka wystąpiła w danym roku czy w danym sezonie grypowym. W okresie od 1959 do 2003 roku największą liczbę zgonów zanotowano w latach 1969-1971 oraz w 1975 roku i wynosiła ona 1316 – w 1969 roku, 1299 – w 1970 roku, 5940 – w 1971 roku oraz 5940 – w 1975 roku.'

Zważ, że młody i zdrowy człowiek na grypę nie umrze. Umrze człowiek z rozwalonym układem odpornościowym (starzec, po chemii, biorący leki immunosupresyjne po przeszczepie, ofiara infekcji HIV itp.).

I tacy ludzie napędzają w/wym statystyki.

Dokładnie tak jest, że na coś umrzeć trzeba. Wiusy ludzi zabijały i będą zabijać, bo nie ma lekarstwa na grypę. Te co są w handlu obecnie to bzdet.

A pod naciskiem big pharmy grupę ryzyka, do KONIECZNEGO zaszczepienia p/grypie poszerzono o np. cukrzyków, kobiety w ciąży(!!!!) - gdzie tu sens???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.