Skocz do zawartości
IGNORED

Dedykowane kolumny dla Yamahy A-S 1000

akadavar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem zakupić sobie wzmacniacz Yamaha A-S 1000. Czy do tego sprzętu producent posiada jakieś dedykowane małe kolumny? Gdzieś w sieci widziałem ten wzmacniacz w zestawieniu z Yamaha Soavo-2 ale nie jestem pewien.

Witaj,

odpowiedni dobór kolumn do konkretnego wzmacniacza jest uzależniony od wielu czynników. Aby podać Ci konkretne rozwiązania, potrzeba znacznie więcej informacji - jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie oraz w jakim budżecie chciałbyś się zmieścić z całym systemem.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Opublikowano · Ukryte przez cir, 28 Października 2013 - trolling i chamstwo
Ukryte przez cir, 28 Października 2013 - trolling i chamstwo

odpowiedni dobór kolumn do konkretnego wzmacniacza (...)

Nie pytałem o dobór wzmacniacza ani ile kosztuje prostytutka w Warszawie czy cokolwiek. Pytałem jakie są dedykowane kolumny dla tego wzmacniacza ponieważ nie mogę znaleźć takiego info w katalogu producenta.

Gość

(Konto usunięte)

Nie pytałem o dobór wzmacniacza ani ile kosztuje prostytutka w Warszawie czy cokolwiek.

No comment...

Pytałem jakie są dedykowane kolumny dla tego wzmacniacza ponieważ nie mogę znaleźć takiego info w katalogu producenta.

Nie ma.

Gość

(Konto usunięte)

A Yamaha Soavo-2? Czy te kolumny nadają się do tego sprzętu?

odpowiedni dobór kolumn do konkretnego wzmacniacza jest uzależniony od wielu czynników. Aby podać Ci konkretne rozwiązania, potrzeba znacznie więcej informacji - jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie oraz w jakim budżecie chciałbyś się zmieścić z całym systemem.

Pomieszczenie odsłuchowe ~25m^2, rodzaj muzyki różny - głównie elektronika, powiedzmy dla uproszczenia schematu, że będę męczył oxygene part III 24/dobę z vinyla.

Czy te Soavo-2 będą w porządku? One trochę kosztują... ze dwie moje pensje na etacie.

Q21 zadał kulturalnie pytanie a Ty z takim tekstem, ja mam ten wzmacniacz i dobrałem sobie kolumny podczas odsłuchu i na takie jakie było mnie stać. Czegoś szukasz w brzmieniu czy jak?? Bo na razie więcej napisałeś o Pannach pod koszarami

Nic takiego złego nie powiedziałem, może to przez te proszki. Zależy mi na naturalnym brzmieniu bez sztucznych polepszaczy i wysokim paśmie przenoszenia tj. >20k Hz. Na początku myślałem również o monitorach studyjnych - jakiejś oldschoolowej serii NS ale niestety nie ma możliwości odsłuchu przed zakupem.

seria ns jest ciężko dostępna w dobrej cenie, co do wysokich tonów w tym wzmacniaczu to u mnie z missionami wcale ich nie jest dużo, nie ma efektu kłucia w uszy, opinie są podzielone, wzmacniacz do muzy elektronicznej jest idealny, scenę buduje daleko przed kolumnami, przydało by się jej nieco wszerz no ale cóż i tak całkiem nieźle, bas odklejony od średnicy, strojony na 50Hz a nie na 100 jak w większości wzmacniaczy, ja używam regulacji tonów nie słucham po ałdiofilsku hehhe

No i nie dowiedziałem się jaki jest cennik panienek w W-wie!

Zapytaj swojo matkie he he he...

Proponuje temu wyzej dozywotniego bana na forum

----------------------------------------------------

Akadavar,

Twoje zachowanie urąga wszelkim zasadom netykiety.

Ale damy Ci radę, żebyś nie pisał, że tu niedobrzy ludzie są: do tego wzmacniacza dedykowanymi kolumnami są Altusy znanej powszechnie firmy Tonsil (lub jej następców).

Więc kup sobie te kolumny i ciesz się muzyką.

I nie pisz tu więcej...

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

Ależ proszę cię bardzo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chamstwo trzeba zwalczać siłom i godnościom osobistom... jak w kabarecie...

Dziękuję wszystkim za to co tutaj nasmarowaliście. Zdecyduję się chyba na zakup w kredycie 50/50 zestawu A-S 1000 + Soavo-2.

Możecie mnie teraz rzucać >

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.