Skocz do zawartości
IGNORED

Ikonowicz idzie siedzieć

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

We współczesnej Polsce pojęcie "uczciwy polityk" to czysty oksymoron

I znowu się z Tobą nie zgodzę. Nie ma uczciwych polityków nigdzie na świecie. Tak jak nie ma jeży bez kolców. Chyba że to jacyś "pożyteczni idioci" którzy robią coś pożytecznego co może się jakiejś partii przydać medialnie i ta partia ich wchłania.

Każdy polityk to menda która dąży do władzy. Nie tylko w Polsce. Uczciwość u polityka może być mierzona tylko stopniem populizmu - im jest on mniejszy, tym polityk uczciwszy.

Dlatego nie można oczekiwać od polityka uczciwości, tak jak nie można oczekiwać od wariata mądrości.

To tak jakbyś powiedział "we współczesnej Polsce pojęcie uczciwy oszust to oksymoron". I jeszcze się temu dziwił ...

Ale cóż - świat nie jest doskonały i nic mądrzejszego od systemu partyjnego jeszcze nie wymyślono.

A patrzcie jak Doktore kryje koncerny farmaceutyczne na postronku których biega - do leczenia wystarczy tylko on i pacjent, hehe. Akurat doktore, jak zbigniew nowak ręce które leczą czy inny kaszpirowski :D Odczepcie się też już od Krzysia Kononowicza, nie wiem czemu ma iść siedzieć, ale to uczciwy polityk, ma moje pełne poparcie w wszystkich sprawach.

Zagadka to raczej dla psychiatry jest skąd ci sie bierze takie bezsensowne pierdolenie. Moźe masz syndrom Dochnala - "nie wiem ale powiem".

Tam gdzie internet ta głupota i platfusowatość wtórna.

Ale FILOZOF! W której ulotce ci to napisali? Macie tam choć jednego mniej przytłuczonego?

Za to prawdziwi idioci są powszechni jak syfilis w napoleońskiej armii. Wystarczy włączyć Internet.

A to lewak pie....lony - nie??? Wolność tego starego komucha będzie przywracał - tfu!

całe szczęście, że większość tych prawdziwych prawicowców to prawdziwi idioci. Ma kto ocalać świat.

Ludzie przedstawiają argumenty i fakty a ty pie....lisz bez sensu.
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To miłośnik lewaków i komuchów.Jakie on może mieć argumenty?

Lewak i komuch mogą mieć swoje argumenty. Rzecz jasna różnej wartości. Ów jednak już się wyargumentował.

(...) awatar odzwierciedla zawartość rozumu w głowie

Nie zawsze. Jesteś tego najlepszym przykładem. Najlepszym Awatar masz bogaty, a rozum ubogi.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

podobno masz młodą , powabną żonę . Skup się na niej tym bardziej , że czasu coraz mniej a swoje lata masz

Ona nie jest moją żoną, ale ty masz wyjątkową ambicję.

Jedno i drugie wcale mi nie przeszkadza.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

?

Jak widać nie kumasz i ta mądrala też:

Demencja to nie żona ... to stan umysłu ...

Jest jednak subtelna róznica miedzy demencją, a debilizmem. Ty jednak tego nie pojmiesz.

Uczciwy ... polityk ... .

Dobrze że nie świątobliwy morderca albo cnotliwa prostytutka.

No faktycznie dlatego Tadeusz Mazowiecki był oficjalnie jedynie "porządnym człowiekiem"

Zazwyczaj jet tak że jeśli o kimś nie można niczego dobrego powiedzieć to mówi się że jest uczciwym człowiekiem.

Ludzie przedstawiają argumenty i fakty a ty pie....lisz bez sensu.

Jakbym pier**lił to bym dupa ruszał fajansie nazistowski i wypierdzie kukluxklanu.

A to twoi "Ludzie" cvli;i prawicowe przygłupy i ich "poglądy" oraz "argumenty"

To miłośnik lewaków i komuchów.Jakie on może mieć argumenty?

ujadający piesek z małym rozumkiem

Puszczajac z wodą w kiblu prawicowych przygłupów forumowych., sa jeszcze czciciele ludzi władzy.

Kto zgadnie jak wielki dobrobyt zbudował mazowiecki z Balcerowiczem - miszczowie walki z inflacja którą sami wytworzyli.

Ile w stosunku do średniej europejskiej PKB na osobę stanowiło PKB w Polsce w 1992 roku ?

tu Ikonowicz plus przygłup od korwina. Czyli osobnik, z którego poglądami zgadza się wielu obecnych tu wolnorynkowców.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem cóż takiego głupiego mówi tu człowiek od Korwina? Ma wiele racji i tylko inny lewacki przygłup nie rozumie o czym jest mowa!!

Inna rzecz, że w pewnych kwestiach Ikonowicz też ma zasadne argumenty tyle, że tylko w teorii. Żałosne jest tekst Ikonowicza, że nie działa z niskich pobudek tylko z wysokich!! To typowa hipokryzja wszystkich lewaków i socjalistów, szczególnie gdy ktoś wie o niepłaconych alimentach czy nie spłaconych długach oraz świadomym przepisaniu majątku na rodzinę w celu uniknięcia odpowiedzialności za zaciągnięte zobowiązania!!!

Ale dajecie się wszyscy nabierać. W IIIRP nie ma lewicy czy prawicy, są tylko elastyczne poglądy polityków błyskawicznie dostosowujące się do danej sytuacji. Wy się tu tłuczecie po łbach, a ci za których tak zażarcie walczycie, mają was serdecznie w dupie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Bo jak ma sie czuć człowiek czytający o zegarkach wartych więcej niż ich roczna płaca które traktowane są jako gadżety czy odprawach za nic których oni nie zarobią przez całe zycie?

Ja mam w komórce, a Dżambo nic nie zrozumiał. Jak zwykle :)

Ależ oczywiście...tym bardziej w świetle afery, której jest sprawcą. Pisałem o tym wcześniej. Fajnie być idealistą do kamery i za cudze pieniądze.

nie działa z niskich pobudek tylko z wysokich

To zasadnicza różnica! Egzekucja przeprowadzona z miłości do ludzi nie boli w przeciwieństwie do egzekucji przeprowadzonej z nienawiści i wyzysku...

Ależ oczywiście...tym bardziej w świetle afery, której jest sprawcą. Pisałem o tym wcześniej. Fajnie być idealistą do kamery i za cudze pieniądze.

dobrze , podeślę bezdomną rodzinę i bez kamer pomożesz . Czy mam do czynienia nie wiadomo z czym ?

P.S.

rozumiem , że nie lubisz jakichś mitycznych lewaków i czy możesz swój jad skierować na ideologiczne niuanse a nie opluwać osób pomagającym innym . Kamery są przez chwilę a on pomaga latami i nie ważne czy ma służyć politycznej karierze . Liczy się pomoc

dobrze , podeślę bezdomną rodzinę i bez kamer pomożesz . Czy mam do czynienia nie wiadomo z czym ?

Ależ ja nie jestem idealistycznym lewakiem i nie obiecuję żadnej pomocy!

Nikogo tym samym nie oszukuję. Dlaczego wymagasz ode mnie czegoś do czego się nie zobowiązywałem?

a on pomaga latami

o tak, tak...najbardziej pomógł teściowej mojego kolegi.Kobieta już nie żyje a kolega do dziś nie może odzyskać kasy od Pana Dobroczyńcy. On jest bardzo pomocny.... :-)

Liczy się pomoc

Jasne!! Nie ma to jak zaciągnąć kredyt na starszą osobę!!! To jest bardzo pomocne!!

Na mnie to wiadomo, że szkoda czasu. Lepiej zainwestować go w jakiegoś lewaka. A nóż spadnie coś z Pańskiego stołu a może nawet uda się załapać na coś ciekawego.

zaskoczyłeś , może jednak nie szkoda czasu . Z czasem wyskoczysz z przykrótkich majtek i zobaczysz że jest człowiek a nie lewak czy faszysta . To twory chorej ideologi , nie tak dawno miliony ofiar zaliczyła.Spytaj dziadka

Do kogo ta mowa? Babcia kilka razy uciekała z transportów śmierci, druga ledwo przeżyła wojnę, dziadek był w Buchenwaldzie a drugi ukrywał się w górach. Jeśli zarzucasz mi faszyzm to jesteś żałosny! Pewnie nawet nie wiesz, że narodowy socjalizm a lewacki socjalizm to dwaj bracia, którzy bardzo się nienawidzą, gdyż walczą o tych samych wyborców i zwolenników ale bardzo niewiele ich różni. Każde formy faszyzmu jak i socjalizmu to patologie!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.