Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

Dlaczego nie Harbeth 40.1 ?

Rekomendowane odpowiedzi

gratuluję Właścicielowi takiego zestawu. Profesjonalne podejście. Teraz rozumiem że w takim pokoju nic nie musi dudnić i się wzbudzać z basem.

Inni piszą o problemach w mniejszym metrażu pewnie i owszem ale w nie zaadaptowanym akustycznie może być kiepsko

Jeszcze raz gratuluję całej koncepcji w tym standy podstawki docisk itp.

dziękuję za dobre słowo....jeżeli chodzi o akustykę to jeszcze mam trochę do zrobienia

te kolumny zasługują na większy pokój ale co zrobić jak się uparłem na 40tki ;-)

Piękny zestawik i pokoik ..tylko płytek coś mało ..;))

Do Chochli troszkę brakuje ..płyt oczywiście ;))

płyt mam trochę więcej tylko część wstawiłem do szafki co by tak łyso nie wyglądało ;-)

Młody jest i ma czas nakupować.

...ze mnie stary koń tylko dusza jeszcze pozostała młoda ;-)

płyt mam trochę więcej tylko część wstawiłem do szafki co by tak łyso nie wyglądało ;-)

Liczy się jakość a nie ilość. Są rożne uzależnienia. W tym i natręctwo kupowania.

http://www.uzaleznieniabehawioralne.pl/zakupoholizm/natrectwo-kupowania/

Kluczowe są ściany boczne. Właśnie zrobiłem 4 Schroedery 1D fraktalne- 36 szczelin z minidyfuzorami które weszły pod 2d. Pomalowanie ich było niefortunnym pomysłem. Głębokie na 15cm, ze sklejki 9 i 12 mm grubości.

Niestety znowu się zdjęcie przekręciło.

Liczy się jakość a nie ilość

Myślisz o jakości technicznej realizacji dźwięku czy o wartościach artystycznych kompozycji? Nie mogę załapać o co ci chodzi.

post-18481-0-90857400-1477639909_thumb.jpg

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Kluczowe są ściany boczne. Właśnie zrobiłem 4 Schroedery 1D fraktalne- 36 szczelin z minidyfuzorami które weszły pod 2d. Pomalowanie ich było niefortunnym pomysłem. Głębokie na 15cm, ze sklejki 9 i 12 mm grubości.

Niestety znowu się zdjęcie przekręciło.

Myślisz o jakości technicznej realizacji dźwięku czy o wartościach artystycznych kompozycji? Nie mogę załapać o co ci chodzi.

Moreno miał na myśli , że lepiej mieć 5 dobrze nagranych samplerów niż np. 10 tys płyt w gorszej jakości ;))

I do tego rezonator Schumanna;)..koniecznie ;)

Moreno miał na myśli , że lepiej mieć 5 dobrze nagranych samplerów niż np. 10 tys płyt w gorszej jakości ;))

I do tego rezonator Schumanna;)..koniecznie ;)

ciekawe zjawisko...czyta w myślach...to musi być

troll jasnowidz?

Edytowane przez moreno1973

kumpel wpadł do mnie z tym wzmacniaczem...Fezz Audio Silver Luna jedyne 4tys ...miłe zaskoczenie ;-)

Mirek,nie przesesadzaj,sluchalem ten model oraz titanium,szalu niema:)

Mirek,nie przesesadzaj,sluchalem ten model oraz titanium,szalu niema:)

... napisałem tylko że jestem mile zaskoczony....

nie mam żadnego doświadczenia ze wzmacniaczami do 5tys dlatego moja opinia jest bardzo luzna

to jest równe i muzykalne granie i nie oczekiwałem żadnych fajerwerków

przez kilka godzin słuchałem muzyki z dużą przyjemnością i o to w tym chodzi

porównanie Fezz Audio do Jadisa będzię krzywdzące dla tego pierwszego

i nie ma to żadnego sensu .....ale było to kilka mile spędzonych godzin z muzyką ;-)

... napisałem tylko że jestem mile zaskoczony....

nie mam żadnego doświadczenia ze wzmacniaczami do 5tys dlatego moja opinia jest bardzo luzna

to jest równe i muzykalne granie i nie oczekiwałem żadnych fajerwerków

przez kilka godzin słuchałem muzyki z dużą przyjemnością i o to w tym chodzi

i nie ma to żadnego sensu .....ale było to kilka mile spędzonych godzin z muzyką ;-)

No i ładnie dyplomatycznie wybrnoles :)

Uczciwie napisane i właściwie pozycjonujące urządzenia...

Mirku - korzystając z okazji, że chwilowo mogę pisać gratuluję właściwych ruchów i życzę wiele zadowolenia ze słuchania Twojego systemu!

Będziesz na AVS?

Uczciwie napisane i właściwie pozycjonujące urządzenia...

Mirku - korzystając z okazji, że chwilowo mogę pisać gratuluję właściwych ruchów i życzę wiele zadowolenia ze słuchania Twojego systemu!

Będziesz na AVS?

...dziękuję....wybieram się na AS i to w większym gronie - 6 chłopa ;-)

...dziękuję....wybieram się na AS i to w większym gronie - 6 chłopa ;-)

W jakim biznesie robisz, że masz tak mocną ochronę osobistą? Pięć chłopa to już nie przelewki;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

W jakim biznesie robisz, że masz tak mocną ochronę osobistą? Pięć chłopa to już nie przelewki;-)

Normalnie kwintet :)) plus Miroslav jako Dyrygent :))

• 8 miesięcy później...

Ugość MA8000 to jeszcze fajniej będzie;-)

...też tak myślałem zrobić i do kolegi ( właściciela MA7000) to powiedziałem ale w odpowiedzi usłyszałem

to co dzień wcześniej przeczytałem w recenzji Macieja Stryjeckiego ,, różnice są niewielkie,,

jeżeli zmiany byłyby tak duże jak między poprzednim modelem Jadisa DA88 a obecnym i88

to Maka brałbym w ciemno .....i cieszyłbym się zajebistym tranzystorem jaki lampą ;-)

...ale obawiam się że tak nie jest...

...też tak myślałem zrobić i do kolegi ( właściciela MA7000) to powiedziałem ale w odpowiedzi usłyszałem

to co dzień wcześniej przeczytałem w recenzji Macieja Stryjeckiego ,, różnice są niewielkie,,

jeżeli zmiany byłyby tak duże jak między poprzednim modelem Jadisa DA88 a obecnym i88

to Maka brałbym w ciemno .....i cieszyłbym się zajebistym tranzystorem jaki lampą ;-)

...ale obawiam się że tak nie jest...

Nie sugeruj się recenzjami i opiniami innych...po prostu nawiąż z nim kontakt. Dźwięk to sprawa subiektywna ale co ważne MA8000 to będzie za jakiś czas klasyk. Takie optimum od McIntosha. Teraz jest nowa wersja z wstawionym modułem DACa, taka moda, ale ten MA8000 to po prostu najlepsze co stworzyli w zakresie super integr bez udziwnień. I za 20 lat będzie tak samo dobrze funkcjonował i prezentował się jak dziś. Teraz jak wchodzi nowy MA9000 jest okazja kupić MA8000 z dobrym rabatem.

Aleś się rozpisał, jak Ty to robisz;-)

....staram się... jak to robię....tego nie wiem ;-)

Nie sugeruj się recenzjami i opiniami innych...po prostu nawiąż z nim kontakt. Dźwięk to sprawa subiektywna ale co ważne MA8000 to będzie za jakiś czas klasyk. Takie optimum od McIntosha. Teraz jest nowa wersja z wstawionym modułem DACa, taka moda, ale ten MA8000 to po prostu najlepsze co stworzyli w zakresie super integr bez udziwnień. I za 20 lat będzie tak samo dobrze funkcjonował i prezentował się jak dziś. Teraz jak wchodzi nowy MA9000 jest okazja kupić MA8000 z dobrym rabatem.

do recenzji podchodzę z dystansem - pewnie jak większość z nas ale już co do opinii to sytuacja wgląda

znacznie inaczej....mam zaufanie do tego gościa i wiem że dobrze mi doradza

po odsłuchu Maka również podzielam zdanie kumpla...co twierdzi?

abym dał sobie spokój z jakąkolwiek integrą i to bez naczenia czy to będzie Mcintosh MA8000 czy Gryphon

albo inny wzmacniacz, bo to co chcę osiągnąć da mi tylko mocna końcówka mocy

takie jest zdanie kolegi w temacie

może jakiś opis Mirku? Jak zagrał w porównaniu z Jadisem ?

...wiem że kolega zrobi precyzyjny i dokładny opis z odsłuchu.....od siebie powiem tak.....

Mcintosh pokazał się z jak najlepszej strony w niektórych aspektach mile mnie zaskoczył

przede wszystkim trzymał kolumny krótko za pysk...całkowicie nad nimi zapanował

...i to było bardzo fajne doświadczenie...jak na wzmacniacz tranzystorowy pokazał bardzo ładną barwę

muzykalność i rytm....podczas słuchania noga sama chodziła i nie był to jakiś tik nerwowy ;-)

bas był bardziej skupiony i zwarty i to mi się bardziej podobało....dlatego wczoraj przypomniało mi się że w kartonie mam lampy Telefunkena które grają podobnym basem i właśnie je zapodałem do wzmacniacza

i to jest fajne w lampowcach..wstawiasz takie małe pierdółki i brzmienie ulega zmianie ;-)

Macintosh przy swoich zaletach nie był w stanie zaskoczyć Jadisa tym co tranzystory mają najlepszego

dlatego rozmyślam nad końcówką mocy...ale wcześniej zrobię jeszcze małą korektę odnośnie lamp

Jadis zagrał bardziej transparentnie z większym rozmachem...powtórzę słowa kolegi

,, muzyka z Jadisa jest jakby na żywo - Mak już tak nie potrafił ,,

...moim zdaniem kolega był trochę za surowy w ocenie Maka

..dla mnie było to bardzo miłe doświadczenie ;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.