Skocz do zawartości
IGNORED

"Kolęda " 2013

ricon

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='DeeS' timestamp='1385671027' post='3006221']
Gdyby 23031970 postawić na pasie startowym, to pierwsze co zrobi, to znajdzie dziurę w nawierzchni.
[/quote]

Którą Ty tradycyjnie będziesz łatał !

Piotr

Zastanawiam się, czy w tym roku wielebnego nie przyjąć i nie podyskutować z nim o kondycji Kościoła. Nie wiem tylko, czy żona pozwoli bo ma słabsze nerwy od moich.

Jestem Europejczykiem.

[quote name='Jaro_747' timestamp='1385437971' post='3003240']
W kwestii zasadniczej - według obecnych standardów wyznaczanych przez Prezesa prawdziwy patriota nie mówi kolęda tylko kolenda.
[/quote]Zaleska ;)

Ty tomuś najzwyczajniej w świecie wiedziony PiSsowska propaganda głupek jesteś. Jeżeli narzekasz na Kolendę to powinieneś już nie żyć od oglądania morza dziennikarskiej miernoty.

Jestem Europejczykiem.

[quote name='Jaro_747' timestamp='1385773572' post='3007342']
Zastanawiam się, czy w tym roku wielebnego nie przyjąć i nie podyskutować z nim o kondycji Kościoła. Nie wiem tylko, czy żona pozwoli bo ma słabsze nerwy od moich.
[/quote]

Moja matka przyjela w zeszlym roku. Na zadane pytania nie potrafil odpowiedziec. Przy dalszej dociekliowsci potraktowal matke kropidlem i "wodo swiencono". Zapytala w jakim celu ja kropi?
Zacietrzewiony, zarzucil sukienka jak obrazona panna, odwrocil siem i wyszedl.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

[quote name='Jaro_747' timestamp='1385782976' post='3007360']
Ty tomuś najzwyczajniej w świecie wiedziony PiSsowska propaganda głupek jesteś. Jeżeli narzekasz na Kolendę to powinieneś już nie żyć od oglądania morza dziennikarskiej miernoty.
[/quote]Skoro twoim zdaniem Kolenda jest dobra to ja nie mam pytan. Co najwyzej zmien lekarza, ten cie oszukuje.

[img]http://cdn29.se.smcloud.net/t/photos/thumbnails/198460/popros_ksiedza_o_wsparcie_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg[/img]
[img]http://d.polskatimes.pl/k/r/3/18/70/4d304b6a91d9d_k1.jpg?1353381510[/img]

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

[quote name='thrak' timestamp='1386192944' post='3011749']
[img]http://revelstein.blox.pl/resource/dydycz_120917.jpg[/img]
[/quote]

Jak widać na załączonym obrazku chodzi tu o jubileusz setnej rocznicy urodzin - reszta, to tylko dorabianie ideologii. Jak zawsze :)

[quote name='Jaro_747' timestamp='1386202189' post='3011846']
Coś strasznie zabiedzony ten nasz biskup.
[/quote][quote name='TomekL3' timestamp='1386222340' post='3011897']
Nie dojada biedaczyna.
[/quote]

Ideologia wg wielebnego DeeSa! ROTFL

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

[quote name='DeeS' timestamp='1386333102' post='3013020']
Jak widać na załączonym obrazku chodzi tu o jubileusz setnej rocznicy urodzin - reszta, to tylko dorabianie ideologii. Jak zawsze :)
[/quote]

Koledzy nie zauważyli bo oni z taką głupią manipulacja maja na co dzień do czynienia wiec przywykli, chlebek powszedni.
Babaci, biskup...wrrrrrry. Tak to u nich działa :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

[quote name='DeeS' timestamp='1386333102' post='3013020']
[/quote]
A ksieżunio wygląda Ci na takiego który niesie dobrą nowinę i sławi pana? ;-) proszę Cię, oprócz kilku wyjątków, to jest legalna organizacja przestępcza, która od wieków łupi biedotę i ciemnotę i ma układy z możnymi tego świata :-) na szczęscie narody coraz mądrzejsze a ciemnota wymiera i coraz mniej ludzi wierzy w ogień piekielny i zbawienie przez ofiarę na kolejne kościoły, wachę do audi proboszczyka, co by bidulek miał na pokerka, dziewczynki i inne przyziemne potrzeby :-)
[img]http://c3201142.cdn03.imgwykop.pl/comment_Tals5tP3DkBpGCKGt9XlRVKtCCrFBN9Y.jpg[/img]

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Jacusia
Zapłać księdzu jak musisz ale nie udawaj, że inni nie muszą! Muszą bo Tradycja tego wymaga, nie każdy może ad hoc odejść od KK

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

>thrak
Ten na twoim obrazku to raczej nie ksiądz...
Najwięksi krytykanci mają takie pojęcie o KK, że aż głowa boli :)
Wystawiacie cenzurke własnej głupocie.

[quote name='fox733' timestamp='1386352353' post='3013285']
Jacusia
Zapłać księdzu jak musisz ale nie udawaj, że inni nie muszą! Muszą bo Tradycja tego wymaga, nie każdy może ad hoc plać KK
[/quote]

Nie musze, bo w tym roku "kolęda" idzie na remont organów, więc...
Ci, którzy dalej twierdzą, że pieniądze z kolekty, czy kolędy zabiera ksiądz są...Patrz powyżej.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

[quote name='Jacchusia' timestamp='1386352542' post='3013286']
>thrak
Ten na twoim obrazku to raczej nie ksiądz...
Najwięksi krytykanci mają takie pojęcie o KK, że aż głowa boli :)
Wystawiacie cenzurke własnej głupocie.

Nie musze, bo w tym roku "kolęda" idzie na remont organów, więc...
Ci, którzy dalej twierdzą, że pieniądze z kolekty, czy kolędy zabiera ksiądz są...Patrz powyżej.
[/quote]

A co za różnica, ksiądz, pop czy inny? Dla mnie to pasożyt w sukience :-)
[img]http://z1.frix.pl/frix33/91ef3fda000cbe90518be4b8/frix78/6d63d984001cbe65518be4b8/Najpierw%20musicie.jpg[/img]

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

"Nie musze, bo w tym roku "kolęda" idzie na remont organów, więc..."
Księdza? :-) To plebankowi się już organ zużył? :-)
Wybacz Jacku nie mogłem się powstrzymać. Toż ja jeno grzesznik zwykły a pokusa była duża :-(
W.

[img]http://z4.frix.pl/frix232/ba06ac1800217dcc4f032d5f/Kol%C4%99da,%20dzi%C4%99kuj%C4%99.jpg[/img]

Masz rację Jacuś , tylko głupcy kupują kota w worku !

[quote name='Jacchusia' timestamp='1386355426' post='3013323']
Głupota rozbija...
[/quote]

Piotr

[quote name='thrak' timestamp='1386352242' post='3013282']
A ksieżunio wygląda Ci na takiego który niesie dobrą nowinę i sławi pana? ;-) proszę Cię, oprócz kilku wyjątków, to jest legalna organizacja przestępcza, która od wieków łupi biedotę i ciemnotę i ma układy z możnymi tego świata :-) na szczęscie narody coraz mądrzejsze a ciemnota wymiera i coraz mniej ludzi wierzy w ogień piekielny i zbawienie przez ofiarę na kolejne kościoły, wachę do audi proboszczyka, co by bidulek miał na pokerka, dziewczynki i inne przyziemne potrzeby :-)
[/quote]

Nie wróżę z fusów, nie mogę wypowiadać się więc na temat postępków tego człowieka na podstawie jego zdjęciowego wizerunku. Czasami taka otyłość wynika z choroby. Dopisywanie do zdjęć słów, które nie tylko ta osoba nie wypowiedziała, ale także, co do których nie jesteśmy pewni, że mogłaby wypowiedzieć i jeszcze ich rozpowszechnianie- też o czymś swiadczy. Ale idzie to już na konto zgoła innej osoby. Prawda?

[quote name='thrak' timestamp='1386353936' post='3013310']
A co za różnica, ksiądz, pop czy inny? Dla mnie to pasożyt w sukience :-)
[/quote]

Pies, czyli kot...
Czas temu sprzyja, może poczytaj jakąś książkę :)

[quote name='DeeS' timestamp='1386402896' post='3013643']
Nie wróżę z fusów, nie mogę wypowiadać się więc na temat postępków tego człowieka na podstawie jego zdjęciowego wizerunku. Czasami taka otyłość wynika z choroby. Dopisywanie do zdjęć słów, które nie tylko ta osoba nie wypowiedziała, ale także, co do których nie jesteśmy pewni, że mogłaby wypowiedzieć i jeszcze ich rozpowszechnianie- też o czymś swiadczy. Ale idzie to już na konto zgoła innej osoby. Prawda?

Pies, czyli kot...
Czas temu sprzyja, może poczytaj jakąś książkę :)
[/quote]
Wszyscy księża mają chorobliwą otyłość? To jakaś choroba zakaźna, której nabawiają się w seminariach? :-] nie rozśmieszaj mnie :-D Jak chcesz to czytaj sobie o panach w sukienkach, ja mam inne zainteresowania. Najlepsze co mogą zrobić oni i ich wyznawcy to głosić swoje zaściankowe przekonania, piętnować innych ze względu na styl życia, preferencje seksualne - haha :-) - etc. Ta wszechobecna nienawiść do katoli do Żydów :-) jak trzeba być ograniczonym umysłowo żeby takie brednie pleść :-) najśmieszniejsze jest to że każden z nich wierzy z żydowskiego Jezusa i żydowskiego boga :-)
Bóg zesłał wam katolskie zakute łby, papieża Franciszka, którego cenię za to jakim jest człowiekiem i jak podchodzi do tej stajni Augiasza, którą dostał do uprzątnięcia ale coś czuję, że tłuste obwieszone złotem purpurowe panienki sprzątną jego samego, niestety...
[img]http://www.ywgrossman.com/photoblog/wp-content/uploads/2011/07/pedophile.priest1.jpg[/img]

[quote name='thrak' timestamp='1386413631' post='3013789']
Wszyscy księża mają chorobliwą otyłość?
[/quote]
Myślę, że nie wszyscy z choroby, niektórzy z obżarstwa.

To jakaś choroba zakaźna, której nabawiają się w seminariach?
[/quote]
Ale tylko ci, którzy mają skłonności, no i zwłaszcza jak stołówka bogata.

Najlepsze co mogą zrobić oni i ich wyznawcy to głosić swoje zaściankowe przekonania, piętnować innych ze względu na styl życia, preferencje seksualne...
[/quote]
... i jeszcze do tego opowiadać kawały o Murzynach :)

Ta wszechobecna [u]nienawiść do katoli [/u]do Żydów :-) jak trzeba być ograniczonym umysłowo żeby takie brednie pleść :-)
[/quote]
Boję się spytać.

Bóg zesłał wam katolskie zakute łby, ...
[/quote]
Też Cię pozdrawiam :)

...którego cenię za to jakim jest człowiekiem...
[/quote]
Naśladuj go. Ale o rycerzach on raczej nie gadał :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.